Autor Wątek: "Spotykasz kogoś przez przypadek,a okazuje się,że czekałeś na niego całe życie"  (Przeczytany 17958 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kaassia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.11.2010
Dziękuję Ciri :D:D:D
Ja właśnie zdaję sobie sprawę z tego, że wiązanki z róż są ciężkie i dlatego ja naprawdę chcę mieć malutką kuleczkę ;)
Mam tak strojną suknię, że musi być maleństwo...
Więc wybiorę sobie jakiś jasny, żywy czerwień i tak max. 20 kwiatów (w mojej wyobraźni, ale mam z nią nie lada problemy, wiec możliwe, że tych kwiatów z 10 będzie w wiązance:P )

Jejku, Kochane....dziękuję Wam baaardzo!!!
Pomagacie mi tak bardzo, że naprawdę moja wdzięczność nie zna granic ;)
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
Kasiu, wiązaneczki ślubne do ręki robi się w tzw. mikrofonie :taktak:
Mają one różne wielkości,poproś w kwiaciarni by zrobili Ci w tym małym mikrofoniku, tam jak wrzucisz większe róże to do 15 spokojnie się zmieści.

W czym jeszcze możemy Ci pomóc, a pomożemy ;D ;D ;D

Offline marena84

• entuzjasta
  • data ślubu: 13.08.2011r. g. 16:00 :)
ale ja ostatnio mam zapłon :mdleje: właśnie też chciałam napisać o czerwieni  ::)
a co do księgi to jakaś masakra zwykły zeszyt dali  :o a że tak spytam ile za ten zeszyt zapłaciłaś  ???

Offline kaassia

• Chuck Norris
Lolcia   dziękuję :D
Jak na razie to chyba chwilowe stop :D
Bo teraz szukamy cukierni na paczki z ciastem dla gości...
Chyba, że któreś z Pań z mojej okolicy coś podpowiedzą ;)

Marenko   z przesyłką 50zł  >:(
No dosłownie kpina!!!

Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline kaassia

• Chuck Norris
Aaa...co mi tam! :P
Nie dam Wam jeszcze spokoju, bo to za blisko do ślubu ;)
Trochę Was pomęczę.

Zastanawiam się, w której części Mszy Św. można podczas ślubu przeczytać wiersz...Wiem, że tak się robi, ale nie wiem kiedy...

No i zaprezentuję Wam co sobie wybrałam z Biblii na czytania i Ewangelię, choć nie wiem, czy Ksiądz mi to zaakceptuje...
Ewangelia
Nowy Testament
J 17, 20-26
Nie tylko za nimi proszę, ale i za tymi, którzy dzięki ich słowu będą wierzyć we Mnie; aby wszyscy stanowili jedno, jak Ty, Ojcze, we Mnie, a Ja w Tobie, aby i oni stanowili w Nas jedno, aby świat uwierzył, żeś Ty Mnie posłał. I także chwałę, którą Mi dałeś, przekazałem im, aby stanowili jedno, tak jak My jedno stanowimy. Ja w nich, a Ty we Mnie! Oby się tak zespolili w jedno, aby świat poznał, żeś Ty Mnie posłał i żeś Ty ich umiłował tak, jak Mnie umiłowałeś. Ojcze, chcę, aby także ci, których Mi dałeś, byli ze Mną tam, gdzie Ja jestem, aby widzieli chwałę moją, którą Mi dałeś, bo umiłowałeś Mnie przed założeniem świata. Ojcze sprawiedliwy! Świat Ciebie nie poznał, lecz Ja Ciebie poznałem i oni poznali, żeś Ty Mnie posłał. Objawiłem im Twoje imię i nadal będę objawiał, aby miłość, którą Ty Mnie umiłowałeś, w nich była i Ja w nich.

Misz masz, ale może być ;)

Czytanie I
Rdz 2, 18-24
Potem Pan Bóg rzekł: "Nie jest dobrze, żeby mężczyzna był sam, uczynię mu zatem odpowiednią dla niego pomoc". Ulepiwszy z gleby wszelkie zwierzęta lądowe i wszelkie ptaki powietrzne, Pan Bóg przyprowadził je do mężczyzny, aby przekonać się, jaką on da im nazwę. Każde jednak zwierzę, które określił mężczyzna, otrzymało nazwę "istota żywa". I tak mężczyzna dał nazwy wszelkiemu bydłu, ptakom powietrznym i wszelkiemu zwierzęciu polnemu, ale nie znalazła się pomoc odpowiednia dla mężczyzny.
Wtedy to Pan sprawił, że mężczyzna pogrążył się w głębokim śnie, i gdy spał wyjął jedno z jego żeber, a miejsce to zapełnił ciałem. Po czym Pan Bóg z żebra, które wyjął z mężczyzny, zbudował niewiastę. A gdy ją przyprowadził do mężczyzny, mężczyzna powiedział: "Ta dopiero jest kością z moich kości i ciałem z mego ciała! Ta będzie się zwała niewiastą, bo ta z mężczyzny została wzięta". Dlatego to mężczyzna opuszcza ojca swego i matkę swoją i łączy się ze swą żoną tak ściśle, że stają się jednym ciałem.

Czytanie II
Pnp 2, 8-10 14-16; 8, 6-7
Cicho! Ukochany mój!
Oto on! Oto nadchodzi!
Biegnie przez góry,
skacze po pagórkach.
Umiłowany mój podobny do gazeli,
do młodego jelenia.
Oto stoi za naszym murem,
patrzy przez okno,
zagląda przez kraty.
Miły mój odzywa się
i mówi do mnie:
"Powstań, przyjaciółko ma,
piękna ma, i pójdź!
Gołąbko ma, [ukryta] w zagłębieniach skały,
w szczelinach przepaści,
ukaż mi swą twarz,
daj mi usłyszeć swój głos!
Bo słodki jest głos twój
i twarz pełna wdzięku".
"Schwytajcie nam lisy,
małe lisy,
co pustoszą winnice,
bo w kwieciu są winnice nasze".
Mój miły jest mój, a ja jestem jego.
Połóż mię jak pieczęć na twoim sercu,
jak pieczęć na twoim ramieniu,
bo jak śmierć potężna jest miłość,
a zazdrość jej nieprzejednana jak Szeol,
żar jej to żar ognia,
płomień Pański.
Wody wielkie nie zdołają ugasić miłości,
nie zatopią jej rzeki.
(Jeśliby kto oddał za miłość całe bogactwo swego domu,
pogardzą nim tylko.)

Bardzo bym chciała, żeby te czytania ktoś z Gości czytał a nie Ksiądz...

No i dwa wiersze Jana Pawła II, które mi się szalenie podobają...i któryś bym chciała też usłyszeć ;)

"Dzieci"

Dorastają znienacka przez miłość, i potem tak nagle dorośli
Trzymając się za ręce wędrują w wielkim tłumie -
(serca schwytane jak ptaki, profile wzrastają w półmrok).
Wiem, że w ich sercach bije tętno całej ludzkości.

Trzymając się za ręce usiedli cicho nad brzegiem.
Pień drzewa i ziemia w księżycu: niedoszeptany tli trójkąt.
Mgły nie dźwignęły się jeszcze. Serca dzieci wyrastają nad rzekę.
Czy zawsze tak będzie - pytam - gdy wstaną stąd i pójdą?

Albo też jeszcze inaczej: kielich światła nachylony wśród roślin
Odsłania w każdej z nich jakieś przedtem nie znane dno,
Tego, co w was się zaczęło, czy potraficie nie popsuć,
Czy będziecie zawsze oddzielać dobro od zła?

Miłość mi wszystko wyjaśniła...

Miłość mi wszystko wyjaśniła,
Miłość wszystko rozwiązała -
dlatego uwielbiam tę Miłość,
gdziekolwiek by przebywała.

A że się stałem równiną dla cichego otwartą przepływu,
w którym nie ma nic z fali huczącej, nie opartej o tęczowe pnie,
ale wiele jest z fali kojącej, która światło w głębinach odkrywa
i tą światłością po liściach nie osrebrzonych tchnie.

Więc w tej ciszy ukryty ja - liść,
oswobodzony od wiatru,
już się nie troskam o żaden z upadających dni,
gdy wiem, że wszystkie upadną.

(fragment 5 części I "Wybrzeża pełne ciszy"
utworu "Pieśń o Bogu ukrytym")

Może być?
Czy macie coś innego do zaproponowania? ;)

Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline kaassia

• Chuck Norris
Tak Wam się rozpisałam, że aż zamilkłyście ;)

No ale tak naprawdę to chciałabym jedynie wiedzieć....w której części Mszy można przeczytać wiersz :P

Dziś mieliśmy wreszcie zrobić te nauki przedmałżeńskie - spotkanie w Poradni Życia Rodzinnego - i wiecie co?!?!?!
Znowu nas olano! Przez godzinę biegaliśmy po tym budynku, po Kościele i po Zakrystii...i nikt nam nie potrafił powiedzieć, gdzie ta babka jest!!!  >:( Normalnie można z siebie wyjść :(

Dobrej nocki Kochane moje :)

Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
Jesteś pewna, że chcesz dwa czytania?
Co do nauk, to na Waszym miejscu poszłabym gdzie indziej.

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • :-D
Wg mnie pierw powinniście się udać do parafii i zapytać, czy jest możliwość wybrać sobie czytania i czy możecie dorzucić jeszcze wiersz - wydaje mi się, że ksiądz bardziej Wam doradzi albo przynajmniej powie, czy jest taka możliwość i gdzie ewentualnie można wcisnąć wiersz, może przed samym ślubowaniem  ???. Zobaczycie na co Wam pozwolą, czy macie wolną rękę, czy on Wam to zaplanuje czy jeszcze inaczej.
A co do tej poradni to też bym nie czekała ani chwili dłużej tylko poszukała innej. Co prawda czasu za wiele nie macie, ale wierze, że dacie rade. A protokół macie juz spisany w Kościele  ???

Offline kaassia

• Chuck Norris
29
- już trójka z przodu nam minęła... ;)

Protokół w kościele mamy...i Ksiądz na nas naciska o nauki :(

Co do nauk - najpierw umawiałam się na Juliusz, ale kobitce nie spasowało i odwołane było...
Później w Sosnowcu na Skautów - tam spędziliśmy godzinę i dowiedzieliśmy się, że nikt jej o nas nie powiedział i kobitka w domu siedzi...
No więc na wczoraj umówiłam nas na Orlą. I tam marznęliśmy, dzwoniliśmy i tylko "proszę pójść tam i spytać" i tak przez godzinę. Aż się wkurzyłam, zadzwoniłam, zrobiłam awanturę, baba rzuciła słuchawką i do domu...

Już mi się udało nas umówić na dzisiaj na Jagiellonów o 18. Zobaczymy czy tym razem się uda czy też nie...
Kochane? Czy wiecie może gdzie znajduje się ten Kościół? Jagiellonów 2a Kościół pw. Miłosierdzia Bożego... Gdzieś w centrum, ale nie przychodzi mi nic na myśl, nie widzę go. Niby pomiędzy 3 maja a Warszawską...ale tam przecież nie ma Kościoła....prawda?

Jeśli dziś nie zrobimy tych nauk - to ja mam w nosie Kościół..najwyżej zrobimy tylko imprezę. Bo już mi normalnie nerwy siadły  >:(

zabawex  Ksiądz zapowiedział, że skracać Mszy nie będzie...no to co będzie robił przez 50minut? Niech mi chociaż przeczyta coś konkretnego zamiast modły nad nami odprawiać...

Serduszko  No ja mam tak dziwnego Proboszcza, że jak jemu się nie powie co i jak konkretnie i dlaczego i kiedy, bo wiem, że  (i tu tysiąc jeden argumentów), to takie rzeczy mi powciska, że nawet nasza Agatka tej Mszy nie uratuje ;)
Więc chcę się przed tą rozmową przygotować...

Piątkowe buziaki Wam przesyłam pełne promieni cieplutkiego słoneczka :*
I miłego dzionka :D

Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Moja msza trwała 45 min, kompletnie sie nie dłużyła i było jedno czytanie :)
Z wierszem to ksiądz Ci powie kiedy co i jak.
A który..to wybierz to co twemu sercu najbliższe :)

Offline kaassia

• Chuck Norris
28

Kochane...mój Wielki Dzień zbliża się coraz większymi krokami...
Ponieważ przyjdzie mi niedługo pójść do kwiaciarki - bo już w tym tygodniu zamierzam, bo mam większy zestaw życzeń i chciałabym znaleźć dobrą kwiaciarnię z jeszcze lepszą ceną ;)  Zamierzam wykonać bukiet dla siebie, świadkowej i dla wszystkich drehenek po jednym kwiatuszku z bukietu, który będzie kwiatem przewodnim, np. róża, w tym samym kolorze i z malutką wstążeczką w kolorze wstążki czy innego motywu z mojego bukietu...Taka nasza fantazja ;)
Chcę Wam zaprezentować to, nad czym się aktualnie zastanawiam...bo oczywiście zdecydować się znowu nie potrafię i dlatego chciałabym, żebyście spojrzały i powiedziały, który Wam podoba się najbardziej...

CHCĘ ZAZNACZYĆ, ŻE POKAŻĘ WAM ZDJĘCIA W RÓŻNYCH BARWACH KWIATÓW, ALE WYOBRAŻAJCIE JE SOBIE WSZYSTKIE W KOLORZE CZERWONYM, GDYŻ NA TAKI KOLOR SIĘ OSTATECZNIE ZDECYDOWAŁAM W KWESTII WIĄZANKI ŚLUBNEJ... ;)

Te dwa bardzo mi się podobają dla mnie i świadkowej, ale zrobiłabym je w formie tego obok bukietu...po prostu w mikrofonie, choć nie wiem, czy byłoby to możliwe :/
1.2.

To jest naprawdę słodkie maleństwo...i jeden spośród najbardziej mnie się podobających...i to nawet z tą białą wstążeczką, która wydaje mi się, że dodaje mu uroku...

Też ładna mała kopułka, choć chyba trochę za długie kwiaty...ale to oczywiście nie problem ;)

No i teraz trzy ujęcia mojego numeru jeden...tylko że mój miałby być w czerwieni oczywiście, mimo że w różu wygląda ślicznie...zależałoby mi na ułożeniu tak jak ten różowy, bo ten czerwony tutaj, jest zbyt naciapany...mam takie wrażenie

A teraz słodkie małe kulki...i to nie tylko z róż...

Ciekawe alternatywy. Są inne niż wszystkie, i coś naprawdę w sobie mają...

- to mój numer 2, tylko oczywiście w czerwonej opcji...

No i propozycje złączenia kolorów, które o dziwo całkiem całkiem mnie się spodobały...

- piękne połączenie
- dla mnie i dla świadkowej, choć czerwień zrobiłabym jednak ciut cieplejszą...

- zaskoczyło mnie to połączenie...

A zatem pozostawiam Wam do oceny tych kilka propozycji...

Wczoraj byliśmy w cukierni, żeby ustalić ceny za ciasto dla gości, które wręczymy im, gdy będą wychodzić...
No i oferta całkiem nie zła :D W Czeladzi...ale zobaczymy jeszcze co nam Sosnowiec powie...

No i WRESZCIE ZROBILIŚMY NAUKI PRZEDMAŁŻEŃSKIE w całości :D
Już tylko spowiedź i ślubować sobie będziemy :D
Ale jestem szczęśliwa, myślałam, że już się nam to nie uda... ;)

No i L4 mam do 15 listopada...chyba oszaleję z nudów... :P

Buziam Was Kochane moje bardzo mocno i sobotnie :D
Idę coś posprzątać :D

Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline ylka

• maniak
  • data ślubu: 2011-05-14
mnie osobiście najbardziej podoba się ten z białych róż na czerwonej wstążce  :D i te dwie różowe kulki  ;D

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
mnie nic sie nie podoba  >:(
nie lubie takich wiazanek  >:(
sorry Kasiu  :P, ale ciesze sie, ze juz wiekszosc rzeczy macie zalatwionych  8)

Offline kaassia

• Chuck Norris
Ylka  są naprawdę śliczne...ale wrzuciłam je wszystkie w PhotoShopa...a włąściwie zrobił to mój PM...i tylko dwa wyglądają naprawdę pięknie w czerwieni...zaraz Wam je pokażę...

Serduszko  ja też się cieszę... I dziękuję, że jesteś - mimo że Ci się nie podobają takie wiązanki :P

A zatem zaprezentuję Wam wyniki naszej pracy (mojego nie tak, tak, inny odcień, no inny... ;) )
Kandydat numer 1

Kandydat numer 2

No i na któryś muszę się zdecydować :P

W przyszłym tygodniu czeka nas spotkanie z kamerzystą i fotografem...ja do kwiaciarni...no i jeszcze do Sylwii na próbny makijaż. Około poranka, żeby zobaczyć czy wystarczająco długo i w jakim stanie mój makijaż się utrzyma ;)
Ehhh....ale zamieszanie...
A dziś dokładnie za 4 tygodnie będzie nasz ślub...o tej porze to będziemy kończyć obiad wcinać :D A tak cieemno...

Jestem przerażona jak mało czasu mi zostało na wspólne z Wami odliczanie  :o
Ale myślę, że będziecie ze mną też w relacyjce? ;)

Miłego wieczorku i do jutra :D
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Ja tam będę  ;D
Bukiecik ja bym brała 2jkę ale jeśli masz taką broszkę, będzie oryginalnie, a jak nie to jedyneczka też super :)

Offline lolalola

• Chuck Norris
Szczerze 2 okropna!!!
A 1  średnia :-\
Najlepszy był nr 2 z poprzedniego postu.

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
  • data ślubu: 2011
Kasiu mnie się najbardziej podobał nr 1 z tego pierwszego posta o bukietach
ale to Ty masz być pewna i przekonana co Tobie się podoba :)

na pewno będziesz wyglądać prześlicznie!!!!
 :skacza:

co do propozycji utworów myślę że wszystko da się zrobić :)

jeszcze to dokładnie ustalimy  :przytul:

Offline kaassia

• Chuck Norris
27

Kochane...już za 27 dni - ta oto parka będzie sobie ślubować, a później będzie się bawić na własnym weselu...

Ale nam ten czas zleciał... ::)

Ciri  nam też 2 się podoba :)

Lola  dziękuję Ci za szczerość, Twoje zdanie, jako fachowca jest dla mnie bardzo ważne :) i wezmę Twoją opinię pod uwagę przy ostatecznym wyborze :)

Agatko  Tobie też dziękuję za opinię... Oczywiście, ustalimy wszystko, ale weź pod uwagę bardziej Wasze doświadczenie niż moje "a może by to tak..." bo ja bym chciała, żeby wszyscy byli zadowoleni, a nie spełniać jedynie swoje często bardzo dziwne wizje ;)

No nie wiem Kochane co mam zrobić z tym bukiecikiem...
A może bym wzięła taki... Jest taki...krótko i na temat...
Ale już sama nie wiem...
Ehhh...ciężki wybór taki bukiet :P

Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline kaassia

• Chuck Norris

- dla mnie
- dla świadkowej ale zmieniony kolor, choć nie mam pojecia na jaki, jej sukienka jest biało-czarna

A co o tym myślicie?
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline neta88sc

• maniak
  • "najważniesze jest niewidoczne dla oczu"
  • data ślubu: :serce::serce:
Mnie to sie podoba :)

Offline lolalola

• Chuck Norris
Jak dla mnie to troszkę z takim nieładem jest ten bukiecik zrobiony,ale jest jak najbardziej ok pod względem wielkości i kształtu.
Chcesz mały bukiecik do ręki i w porządku!
Także kochana bierz to !
Dla świadkowej tez ok, ale....
Chcesz,żeby świadkowa miała tez malutki bukiecik do ręki i też z róż???
Ja bym nie chciała,żeby moja świadkowa miała prawie to samo co ja. Dlatego moja siostra miała kwiatki na ręku( bransoleta) i według mnie tak było lepiej.
Zasada jest taka,że świadkowa ma nie przyćmić PM i tym bardziej nie przypominać PM w niczym.

Offline kaassia

• Chuck Norris
Ehhh...już dostałam po uszach, że to wszystko zginie w tej sukni...
Więc póki co jednak na pierwszym miejscu plasuje się ta oto wiązanka (przerabiana na szybko przeze mnie, więc to tylko zarys - żeby łatwiej było sobie to wyobrazić)
ale na pewno będę jeszcze dalej szukać...

Ehh...już Wam daję spokój z tymi wiązankami :P
Bo zaraz przestaniecie w ogóle wchodzić na mój wątek :P

Loluś  bardzo cenna uwaga, o której wiedziałam - ale chyba gdzieś zgubiłam w tych swoich wizjach drogę do osiągnięcia tej równowagi we wszystkim... Postaram się teraz bardziej uważać przy doborze wszystkiego... Dziękuję  :-*

A wiecie co? Mam małego gościa :D
Moje słoneczko przywieźli mi rodzice, bo pojechali w gości, gdzie jest dość duży psiak ;)

Także czeka mnie wieczór pełen gadżetów do zabawy, przytulania i głaskania :D

Wielkie buziaki Moje wspaniałe Pomocnice ;)
Dziękuję Wam :D

Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline kaassia

• Chuck Norris
26

Wiecie co, Kochane?
Ja tak czytam i czytam wszystkie odliczanka i widzę, że ja Wam nic o nas właściwie nie opowiedziałam...a Wy się nic nie upominałyście :(

Więc może napiszę kilka słów, jeśli będziecie mieć ochotę - przeczytacie

A więc...PM mieszkał w Irlandii...ale miał już pomału dość tego...chciał wrócić do Polski, znaleźć dziewczynę, a później założyć rodzinę i w ogóle... Ja akurat byłam po rozstaniu, więc sobie spokojnie leczyłam rany ;)
P. przez internet poznał laskę z Zawiercia...Spakował się, wynajął mieszkanie w jej mieście i chciał żyć długo i szczęśliwie...ale okazało się, że ona go znacząco oszukała w sprawach istotnych - używki, charakter i wiele innych poważnych spraw z nią związanych

Tak więc P. po miesiącu stracił mnóóóstwo kasy, bo za mieszkanie, za wyposażenie mieszkania i wrócił do Irl.
Wszedł do wspólnej kuchni...i po trzech godzinach zarezerwował bilety do Polski :D nie umiał już tam wytrzymać. Wynajął u brata pokój :D
Pojechał na derby (takie coś z piłką nożną - tyle wiem i nie chcę zgłębiać tematu :P) i tam poznał kilka osób. Po powrocie do domu, wszedł na nk na profil tego kolegi...a od niego na profil jego najlepszego kumpla, bo ten się dużo udzielał no wiec ciekawość itp. A ten kolega - miał siostrę. P. do niej napisał. Chwilę rozmawiali...i P. dostrzegł jakiś mój komentarz u niej - więc na niego odpowiedział, bo się nie zgadzał...

I tak oto zaczęliśmy rozmawiać na priv, później na gg...co to był za okres!!! Kwiecień, ja chora...on bez pracy, bo auto remontował sobie...i tak od 8 rano włączaliśmy kompa i gadaliśmy do 2-3 w nocy i spać i na kompa... :D:D:D

A oto mój PM i jego druga miłość życia (mam nadzieję, że druga, a nie pierwsza ;) )

Po dwóch tygodniach poszliśmy na pierwszą randkę... O 14.30 w centrum
Katowic - jaka ja ostrożna! Powiedziałam w domu, że tak na 2-3 godzinki idę... Więc jak już wróciłam po 22 do domu...to fruwałam pod niebem :D
I tak oto jesteśmy ze sobą do dziś :D

A teraz pytanie mam jeszcze w kwestii ślubu...
Chciałabym powiedzieć kilka słów mojemu PM'owi... Takich dość...romantycznych? No i nie wiem, czy przed pierwszym tańcem wypada? Mi - jako kobiecie? Czy raczej nie bardzo? :(
Nie wiem co z tym zrobić, żeby się nie wygłupić :P

Przesyłam Wam kobietki promyczki słonka w ten deszczowy dzień :D
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
No właśnie Kaśka  >:( jakoś tak Nas zagadałaś, że nic o Was nie napisałaś  >:(
Dobrze, że sama nadrabiasz  8) A o zaręczynach było  ??? Masz teraz dużooo czasuuu to nadrabiaj i pisz tu do NAS  ;D
Apropo poprzedniego posta - cudny piesiek  ;D już Go Kocham ;D
A co do Twoich wątpliwości odnośnie słów do PM - no to Twoja sprawa, zawsze przecież możesz szepnąć mu do uszka coś miłego albo przed pierwszym tańcem albo w trakcie  :Serduszka: :Serduszka: :Skrzypce:

Offline ylka

• maniak
  • data ślubu: 2011-05-14
fajna historia, przeznaczenie was dopadło  ;D ;D Zdjęcie z zoo bardzo mi się podoba, swoją drogą bardzo młodo wyglądacie  ;D
Co do kilku romantycznych słów... pewnie, że Ci wypada. Jeżeli chcesz mu zrobić taką niespodziankę, to się nie zastanawiaj. Ja jednak nie jestem za takimi publicznymi wyznaniami. Wolałabym na osobności, może podczas nocy poślubnej, coś takiego zorganizować.

Offline marena84

• entuzjasta
  • data ślubu: 13.08.2011r. g. 16:00 :)
w związku z tym że się jeszcze nie wypowiadałam na temat bukietów, to dla mnie wygrywa ten:

aaa i wy faktycznie młodziutko wyglądacie  ::)

Offline lolalola

• Chuck Norris
A może podczas toasciku??
Specjalny toast od pani młodej dla pana młodego.

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
Wolałabym na osobności, może podczas nocy poślubnej, coś takiego zorganizować.

Oj tak - to jest pomysł  ;D ;D ;D :brewki: :brewki:

Offline lolalola

• Chuck Norris
A może piosenka z dedykacją??
I wtedy porywasz pana młodego do Waszej piosenki ;D

Offline kaassia

• Chuck Norris
   Już nadrabiam ;) o zaręczynach też jeszcze nie było :P W ogóle jakoś tak mało opisałam :P

No właśnie z tymi słowami jest problem...bo ja myślałam, żeby właśnie to powiedzieć przy wszystkich, tak na forum, choć mnie nerwy pewnie poskręcają...
A ten toast? To np. przy obiedzie, czy po pierwszym bloku tanecznym? Czy kiedy najlepiej?
Bo to miałoby brzmieć tak:
"Chcę Ci podziękować i powiedzieć - nigdy nie kradnij, nie kłam i nie oszukuj. A jeśli już musisz kraść - to okradnij mnie ze zmartwień. A jeśli już musisz kłamać - to tylko po to, by wychwalać moją urodę. A jeśli już musisz oszukiwać - to oszukaj śmierć, bo nie umiałabym bez Ciebie wytrzymać ani jednego dnia..." :D

Natomiast później, gdy impreza już się rozkręci - chcę mu zadedykować piosenkę :D
Irena Jarocka - spod welonu

I tak myślę, żeby wokół niego tak śmiesznie tańczyć :P
Takie śmieszne ma być :D

No i się zdecydować nie mogę  :drapanie:
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo