Autor Wątek: "Spotykasz kogoś przez przypadek,a okazuje się,że czekałeś na niego całe życie"  (Przeczytany 17924 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline eovina

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26-12-2010
Bardzo mi przykro, że tak się to wszystko pokomplikowało.Trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło, wierzę, że będzie dobrze. Jakbyś potrzebowała jakiejś pomocy to pisz ja ze swojej strony co będę mogła to tylko pomogę.
Trzymaj się i myśl pozytywnie. :przytul:
Ola 01.08.2011
Zofia 10.01.2014

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Zdrówka życzę!
Jeszcze trochę czasu jest...
Do wesela się zagoi  ;D ;D ;D

Trzymam kciuki !!!

Offline kaassia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.11.2010
43
[/b][/size]

Dziękuję  :)
Zupełnie zapomniałam, że dziś mieliśmy zapraszać ostatnich gości. Przyjaciółkę mojej mamy, jeszcze z czasów liceum, która jest bezsprzecznie przyjaciółką całej rodziny :) No i myślimy jak to zrobić, bo ja raczej średnio nadaję się na podróże, mimo że to jakieś 8km w jedną stronę.
A jeszcze dziś jadę do szpitala na zmianę opatrunku :/
No, ale zobaczymy jak to będzie.

Wczoraj powstał pomysł, że gdybym jeszcze nie chodziła to wynajmę 4 modeli, którzy mnie zaniosą do ołtarza  ;D hahaha

No i zastanawiam się cały czas nad fryzurą. Mój PM chce i upiera się, że mam pójść w rozpuszczonych włosach. I fakt faktem, że w tej sukni lepiej wyglądam, gdy opadają mi na twarz i ramiona włosy, niż gdy próbowałyśmy je za wszelką cenę u góry, na boku czy gdziekolwiek indziej podpiąć. Nawet chciałam podpiąć tylko trochę, albo podnieść całą fryzurę, tak żeby te z przodu włosy dać do tyłu itp...no i tak inaczej, ale gorzej, niż gdy naturalnie spadają mi na ramiona i twarz.

Szukam póki co fryzur, które ewentualnie część włosów z tyłu będzie upięta, ale musi być na kręcone włosy, bo przecież z moimi niestety ale nie da się absolutnie nic zrobić...

Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline kaassia

• Chuck Norris
43
No ja nie wiem co się z tym dzieje :/
Jakoś nic mi nie wychodzi od trzech dni :(
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline marena84

• entuzjasta
  • data ślubu: 13.08.2011r. g. 16:00 :)
Ja we fryzurce raczej nie pomoge, a jeśli chodzi o zapraszanie gości, to może zaproście ich do siebie na kawe i wtedy załatwicie zaproszenia  ;)

Wczoraj powstał pomysł, że gdybym jeszcze nie chodziła to wynajmę 4 modeli, którzy mnie zaniosą do ołtarza  ;D hahaha

pomysł rewelacja :brawo:

Offline kaassia

• Chuck Norris
No i już myślę nad zdjęciami w plenerze...podrzucono mi dziś pomysł, że jeśli jeszcze nie będzie śniegu - to sobie na niego poczekamy i wtedy zrobimy sesję...no i chyba tak będzie. Na ślubie zdjęcia, a później w plener na pogodę będziemy czekać :P

Szukam teraz akurat jakiejś ładnej księgi gości i nawet jedną znalazłam. Bardzo mi się podoba i dość nie drogo, na allegro, oczywiście ;)

Kombinuję też co zrobić z podziękowaniami. Dla rodziców już mamy, ale kombinuję piosenkę, bo "cudownych rodziców" to sami zabronili im puszczać :P

No i jeszcze dla dziadków...mieli duży udział w moim wychowaniu i dlatego im też dziękujemy - zwłaszcza, że to moi jedyni dziadkowie....a mój PM też już od dawna dziadków nie ma. Więc jako jedynych pozostałych seniorów w najbliższej rodzinie, będziemy ich wyróżniać. No i tu też tylko siedzę i wymyślam piosenkę dla nich...

Za to mój PM dzielnie walczy w kuchni z obiadkiem :D
Aż się pochwalę, co dziś będę jadła ;)  Placuszki ziemniaczane z sosem meksykańskim z kukurydzą, posypane u góry startym żółtym serem i starta marchewka jako surówka (bo wczoraj zrobił sok z marchwi, bo w zeszłą sobotę kupiliśmy 3kg za nie całe 2 zł i po starciu została ta papka, to daliśmy trochę soku i nie jest już sucha :) )
Aż się nie mogę doczekać kiedy już skończy to robić, bo mnie skręca aż z głodu jak o tym myślę :)
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Przykro mi że tak się stało, mam nadzieje że jeszcze wszystko się zagoi, a nawet jak nie to sobie poradzicie :)
Mój szwagier kilka dni przed weselem rozciął sobie ścięgna palców, w rezultacie palec na który wkłada się obrączke na weselu miał na szynie, widać to na wszystkich zdjęciach i też sporo się wycierpiał, ale teraz się z tego śmiejemy ;)

Offline marena84

• entuzjasta
Placuszki ziemniaczane z sosem meksykańskim z kukurydzą, posypane u góry startym żółtym serem i starta marchewka jako surówka
mmm ale mi smaka narobiłaś  ::) ::) ::)

Offline kaassia

• Chuck Norris

Ciriness - ja już się nauczyłam, że w życiu nigdy nie jest zbyt kolorowo, więc teraz skupiam się jedynie na tym, żeby znaleźć w tym wszystkim dobre strony, unieść wysoko głowę i jakoś sobie ze wszystkim poradzić...

Marena84 - to może wpadnij dziś do nas na obiad ;) haha PM robi tego akurat na dziś i jutro, więc będzie duużo :D

Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline ciriness

• Chuck Norris
Oczywiście że tak, jako że ja z pechowców jestem też wiem że zawsze sobie można w życiu jakoś poradzić :)

Fajnie mieć gotującego partnera :D

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Zgadzam się co do gotującego partnera  ;D  ;D

Offline marena84

• entuzjasta
super :D a z której części S-ca jesteś?

Offline kaassia

• Chuck Norris
42

Oj tak, przyjemnie, gdy w razie potrzeby ktoś może się mną zaopiekować :)
Troszkę mu wczoraj co prawda pomogłam, ale generalnie nie można nic ująć, bo naprawdę super zrobił i muszę przyznać,że jest zdecydowanie cuudowny! ;D

marena84 - z Milowic :P
Kupiliśmy sobie tutaj nasze gniazdko i jest cudownie. Mój PM jest ogólnie 100% Ślązakiem, ale nawet on po pół roku przyznał, że bardzo fajna dzielnica i że cieszy się, że tutaj kupiliśmy mieszkanie, a nie tak jak na początku były plany: Mysłowice, Katowice, Chorzów czy Tychy. :)

Moje futerko już uszyte i już do mnie idzie. Nie mogę się go doczekać!!! Ja chcę je juuuż! :) Może jutro będzie? ;)
No i w tym tygodniu powinni po nas dzwonić i będzie ustalać menu. A mając menu umówimy się na spotkanie z orkiestrą i wszystko tam będziemy uzgadniać...
Ale to wszystko tempa nabiera... ::)

Wielki buziaki Kochane moje....

Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline marena84

• entuzjasta
no to organizacyjnie robi sie ciekawie :) trzymam kciuki zeby wszystko bez problemu sie ułożyło :)

Offline ciriness

• Chuck Norris
Jeszcze sporo dni przed wami, tempo to będzie gdzieś tydzień przed hihi :)

Offline kaassia

• Chuck Norris
41

Oj, obawiam się, że u nas nie będzie możliwe zapięcie wszystkiego w ostatnim tygodniu, bo nikt nam na to nie pozwoli :P
Z sali już po nas dzwonią, każą przychodzić z umową i ustalają z nami szczegóły...w tym tygodniu mają dzwonić i umawiać się na ustalanie menu i wszystkich szczegółów (np. gdzie życzenia, kto wita chlebem i solą itd)

Nie żałuję wyboru sali. Jest drogo, ale wiem za co płacę. Sala bajeczna, obsługa super, a do tego o nic nie muszę się martwić, bo oni wszystkim się zajmują, oni trzymają rękę na pulsie :)

Ja martwię się jedynie, czy wydobrzeję do wesela...
Na nodze wciąż jeszcze nie mogę stawać :( cała kość aż do kolana mnie rwie gdy tylko chcę się podeprzeć :( Dziś znów na zmianę opatrunku... Z każdym dniem jestem coraz bardziej przerażona...
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • :-D
Miłość da Ci siłę. Będziesz tańcować na weselu do samego rana  ;D

Offline kaassia

• Chuck Norris
39! - już niedługo, coraz bliżej... ;)

Nie wiem, czy jeszcze ktoś tutaj zajrzy...ale jeśli tak, to:
Wczoraj przyszło moje futerko :D Jest genialne! Po prostu super! Cieplutki, delikatne, taka imitacja norki faktycznie wyszła, a jaki fajny materiał :D
Założyłam i nie mogłam przestań go głaskać :P

Załatwiam aktualnie naszą sesję plenerową - dość nie drogo biorą, ale jeszcze coś mamy z nimi do uzgodnienia - trochę nie dokładnie poinfomowali mnie w jaki sposób dostaniemy te zdjęcia. Bo wychodzi na to, że dodatkowo za każdą sztukę mamy im zapłacić po 18zł ?! No więc raczej nie bardzo i muszę to wyjaśnić :P

No i mam już nagraną super atrakcję na wesele :D ceny są niektóre kosmiczne, a tu z Katowic będzie tancerka i bardzo fajną ofertę nam złożyła :D No i chyba się na nią zdecydujemy :) Myślę, że nasi goście będą mile zaskoczeni i że się to im spodoba :D
Będzie taniec brzucha i jeśli zmieści się na sali to taniec ze skrzydłami izydy (ale są szerokie bardzo, a na sali są filary i nie wiem czy sobie poradzi) i taniec z wachlarzem i woalami :D w razie czego, to coś zamienimy na coś innego ;)
Myślę, że fajnie? Każde z tych wyjść po 4-5 minut i ewentualnie wyjście na bis :D Jestem naprawdę bardzo zadowolona ;D

A co Wy o tym myślicie?

Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
Wrzucaj zdjęcie futerka, też chcemy się zachwycać :D
No i widze, że przygotowania idą pełną parą.
Mnie osobiście nie podoba się pomysł zamówienia tancerki na weselu. Nie bardzo wiem czemu to ma służyć i wg mnie szkoda kasy, lepiej dogadac się z zespołem,żeby były fajne zabawy, aby każdy mógł w tym uczestniczyć :)
Ale zrobisz jak zechcesz. No i to zdjęcie wklej :D

Offline kaassia

• Chuck Norris
Zdjęcie mogę jedynie powtórzyć

Bo niestety, ale moje futerko jest u rodziców, a z powodu mojej nogi - nie szybko się u nich zjawię, żeby zrobić sobie zdjęcie w nim. Ale na pewno wezmę je na ostatnią przymiarkę, i o ile zapamiętam, żeby wziąć aparat - wkleję Wam fotki mnie w sukni i w futerku na kilka dni przed ślubem :D  Czy może być w ten sposób?

Co do tancerki - chcemy żeby była jakaś atrakcja ciekawa. Żeby tych gości jakoś rozruszać i w ogóle,a żeby było to takie nowe, oryginalne i ciekawe :)
Ja np. nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek widziała na żywo taki pokaz, a już nie wspomnę o dużej części naszych gości. Ponadto - obie nasze rodziny są bardzo rozrywkowe i lubią takie pokazy, z resztą w mojej rodzinie jest kilka wschodzących gwiazd tańca ;)  Na taką atrakcję zdecydowaliśmy się w 100% myśląc o gościach i jestem pewna, że się nie zawiedziemy :)

Dziękuję s_erduszko za Twoją opinię :)
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:
Mi tam by taka tancerka też szału nie zrobiła  :-\
Po prostu nie przepadam za takimi atrakcjami na weselach...
Ale to Wasz ślub.Wasi goście i Wasze atrakcje! ;D :D

JoanMo
  • Gość
U nas jedyną, jak Wy to nazywacie, atrakcją, był pokaz fajerwerków, który mieliśmy w cenie sali. No i, jeżeli można mówić, że to atrakcja - stół wiejski i pieczony prosiak. A i tak główną atrakcją było to, że młodzi nie schodzili z parkietu i praktycznie cały czas była impreza :)

PS. będę podglądać, bo fajnie się czyta ;)

Offline marena84

• entuzjasta
to ja poczekam na zdjęcie z Toba w roli głównej  ;D
a co do tancerki to nie wiem jak to będzie wyglądać na weselu, ale my u kumpeli na wieczorze panieńskim, zarezerwowaliśmy 2 dziewczyny które tańczyły taniec brzucha, a potem nas tego uczyły, było super :hopsa:

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
to ja poczekam na zdjęcie z Toba w roli głównej  ;D
a co do tancerki to nie wiem jak to będzie wyglądać na weselu, ale my u kumpeli na wieczorze panieńskim, zarezerwowaliśmy 2 dziewczyny które tańczyły taniec brzucha, a potem nas tego uczyły, było super :hopsa:
Marlenko na wieczorze panienskim moze i to byla fajna rozrywka, ale wg mnie na weselu nie ma czasu na takie pokazy. Kazdy chce sie bawic, a nie patrzec na to jak ktos tanczy... I nabawic sie kompleksow  ;)
Kasia juz zdecydowana, wiec nie ma co dyskutowac, ale zastanowilabym sie jeszcze powaznie nad tym. Bo szkoda kasy, lepiej ja na cos innego wydac...

Offline marena84

• entuzjasta
Serduszko ja wiem że wieczór panieński a wesele to dwie różne imprezy, dlatego napisałam że nie wiem jak na weselu to będzie wyglądać, ja bym zainwestowała bardziej jeżeli chodzi o taniec, coś żeby włączyć w to gości, np. nauka tańca jaskiniowców czy coś  :P żeby było i wesoło i rozruszało gości  ;D

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
Serduszko ja wiem że wieczór panieński a wesele to dwie różne imprezy, dlatego napisałam że nie wiem jak na weselu to będzie wyglądać, ja bym zainwestowała bardziej jeżeli chodzi o taniec, coś żeby włączyć w to gości, np. nauka tańca jaskiniowców czy coś  :P żeby było i wesoło i rozruszało gości  ;D

NAUKA TAŃCA JASKINIOWCÓW  :D :D :D znasz jakiegoś instruktora  ;D?

JoanMo
  • Gość
Ekhm, wesele, na którym trzeba "rozruszać gości" chyba nie jest zbyt udanym? :] Grunt to tak wszystko zorganizować, wybrać taki zespół, muzykę i tak prowadzić imprezę, żeby żadne dodatkowe tańce i jaskiniowcy nie byli potrzebni...

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
Ekhm, wesele, na którym trzeba "rozruszać gości" chyba nie jest zbyt udanym? :] Grunt to tak wszystko zorganizować, wybrać taki zespół, muzykę i tak prowadzić imprezę, żeby żadne dodatkowe tańce i jaskiniowcy nie byli potrzebni...

DOKŁADNIE :]

Offline marena84

• entuzjasta
NAUKA TAŃCA JASKINIOWCÓW  :D :D :D znasz jakiegoś instruktora  ;D?
hehe niestety nie, ale ciekawie by było  :P

niby tak, ale jak na weselu nic się nie dzieje (czyt. puszczana jest tylko muzyka i żadnych zabaw) to dla mnie jest troche dziwne  :-\ wesele jest po to żeby się śmiać i bawić, a nie tylko muzyka i muzyka (jak bym była na dyskotece   :-\) Sorry takie jest moje prywatne zdanie, ja lubie jak coś sie dzieje  ;)

JoanMo
  • Gość
Muzyka, oczepiny, dwie-trzy zabawy dla gości - oto scenariusz typowego polskiego wesela. Ta uroczystość to nie cyrk, żeby sprowadzać tresowane małpki i połykaczy ognia - to jest z kolei moje prywatne zdanie :]