Autor Wątek: Bądź przy mnie blisko, bo tylko wtedy nie jest mi zimno - S&R 14.05.2011  (Przeczytany 81311 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • :-D
Cześć Kochana  :-*
Dzisiaj pierwsze nauki. Jak tam stresik jest? Oby Wam tylko grzali tam, bo zazwyczaj w Kościołach i tych domach katechetycznych zimno jak cholera !!!
Co tam Rafał dobrego Ci gotuje ? :brewki:

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
Sylwia jak tam broda i kolano ??
No i daj znać jak było na naukach  ;D ;D Nas to czeka od stycznia....  ::) ::)

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
  • data ślubu: 2011
Hej Sylwuś!!!
Co tam po  naukach? Tak Was wymęczyli?
 :przytul:

Offline ylka

• maniak
  • data ślubu: 2011-05-14
S_erduszko - na razie zero stresu, w ogóle to o tym zapomniałam. A co Rafał dzisiaj przygotuje? hmm... nie wiem, czy w ogóle coś będzie... Zobaczymy  ;D

Kacha - na brodzie dalej ojla (dla niewtajemniczonych - siniak i lekki guz  :P ). Jutro napiszę, czy jakoś przeżyłam (o ile przeżyję)  :P ;D ;D

Aagaa - nauki zaczynamy dopiero dzisiaj. Trochę mnie przestraszyłaś, bo w pierwszym momencie pomyślałam, że wczoraj się zapomnieliśmy  :P

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
Widzisz jak nie uważnie czytają Twój wątek.
Ho Ho.
Pisze jak byk, że od środy - 3 dni !
 :P :P :P

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
  • data ślubu: 2011
Ja już mam rozdwojenie przez tę psychologię - siedzę w książkach i fixuję...
przepraszam.
ale jakoś wcześniej chyba przeczytałam, że już któraś Forumka zapytała no i proszę jaka wpadka...

Offline ylka

• maniak
Noo Agatko, nie strasz mnie tu  :P I nie ucz się tyle, bo naprawdę sfiksujesz  ;D

Kasiula, właśnie dostałam smska od Rafała, ze dzisiaj obiad niespodzianka, bo trzeba się najeść przed naukami :hahaha:

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
Ale on Kochany  :Serduszka:
Skarb chłopak :)
Koniecznie jutro napisz co to za niespodzianka  ::)

Offline Paulincia:)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.05.2011
A jak tam Twoje przygotowania ślubne?  [/color] :przytul: :przytul: :przytul:
[/quote]

;) ;) ;)AA jakos ostatnio nie mam weny na siedzenie na forum,praca,pisanie pracy mgr i w dodatku jeszcze za troche grosza ;) ;) ;) pisze licencjat :P :P :P wiec jakos czasu brak :) :)
Przygotowania slubne jak u wiekoszosci z nas stoja ;)wszystko juz praktycznie mamy co bylo potrzebne,ogladalismy ostatnio obraczki,ale jubiler nam powiedzial ze w tym momencie zloto jest najdrozsze od 50 lat wiec narazie z kupnem sie wstrzymamy. Jedynie co, to pod koniec grudnia bedziemy pomalu rozgladac sie za zaproszeniami,chcemy rozdac w styczniu.
A jak u was z zaproszeniami macie jakies pomysly?

Jezeli chodzi o snieg to wam naprawde wspolczuje,widzialam co sie dzieje w Polsce i jestem przerazona :)powtorka z zeszlego roku jak nic.U nas jedynie OKTROPNIE ZIMNO!!!! nie do wytrzymania. :przytul: :przytul: :popija: :uscisk:
:*:*:*

Offline ylka

• maniak
Paulincia, to tak jak u nas - przygotowania stoją. No, może lekko się ruszyły, bo te nauki przynajmniej zaczęliśmy. Mam nadzieję, że w tym miesiącu załatwimy trochę spraw weselnych. W Katowicach dzisiaj jest przepięknie, śniegu nawalone, ale drogi przejezdne, już nie jest tak zimno i słonko pięknie świeci. Taką zimę uwielbiam.

Co do nauk - nawet nie było tak źle, chociaż Rafał prawei spał, a ja musiałam się momentami powstrzymywać od śmiechu. Ksiądz trochę się gubił w tym, co mówił, wywalał jakieś argumenty z kosmosu, które można bez problemu obalić. Chociaz momentami było nawet ciekawie, trochę inaczej spojrzałam na nasz związek i naprawdę poczułam, że przygotowujemy się do ŚLUBU, że to tuż tuż. Oczywiście się spóźniliśmy...
Katowice wczoraj były po prostu nieprzejezdne, z pracy wracałam dwie godziny, normalnie zajmuje to 15 min. samochodem  :mdleje: :mdleje: Jak wróciłam, to ledwo zdążyłam zjeść i już musieliśmy wychodzić. Mieliśmy nawet zrezygnować, ale uznaliśmy, że lepiej się spóźnieć, ale już to przynajmniej odbębnić.

No i najlepsze, że Rafał przypomniał sobie, że w liceum nie chodził na religię, a bez tego ani rusz. Tak więc będzie musiał najprawdopodobniej odbębnić 10 spotkań katechetycznych :hahaha: :hahaha: Już Go widzę...  :P :P

Dzisiaj drugi dzien nauk, ciekawe, jak będzie tym razem...

Pozdrawiam Was cieplutko  :przytul: :przytul: :przytul:

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
Zapomniałaś o najważniejszym ? Jaka niespodzianka była na obiad?
Widzisz już jedno spotkanie zleciało, jeszcze dwa....
Współczuje mu, że musi chodzić jeszcze na jakieś spotkania katechetyczne, może jakoś sobie to załatwi ?  ::)
I że wczoraj Katowice były nieprzejezde. WIEM. Stałam w każdym możliwym korku, jedyny plus tego, że w autku ciepło, ale cóż z tego  >:( ???
I faktycznie dzisiaj pięknie, ale cóż z tego? Skoro o 16.00 już ciemno i robi się chłodniej  ::)

Offline ylka

• maniak
Obiad niespodzianka to były szaszłyki z karczku z grilla i fryteczki. No pychotkaaaaa  ;D ;D ;D

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
 :szczeka: minął się z powołaniem Ten Twój Rafał  8)
A z grilla, to zrozumiem z patelni grillowej ?

Offline ylka

• maniak
To prawda, gotuje naprawdę dobrze  ;D ;D

A funkcję grilla mamy w piekarniku i mikroweli, ale ta się za bardzo nie sprawdza. Za to grill w piekarniku jest genialny, praktycznie nie ma różnicy w stosunku do tradycyjnego ;D ;D

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
No w mikrofali to nie ma co, ale jak piekarnik ma to wypas :). Właśnie, czy mój piekarnik ma grill??? Chyba tak... hmm
Ja choruje znowu na taką patelnie grillową, rewelacyjna sprawa. Nawet dostaliśmy na urodziny,ale oczywiscie złą, bo do naszej kuchenki nie pasuje  :'(,a już się cieszyłam na kurczaka i warzywa z grilla... ::) Musze poszperac na allegro napewno znajde...

Offline ylka

• maniak
W necie na pewno znajdziesz taka patelnię, często też takie cuda mają w Lidlu - podobno bardzo dobrej jakości.

Dziewczyny, ale mam dobry humor. Otóż ustaliliśmy, że jutro jedziemy na narty do Białki Tatrzańskiej na otwarcie sezonu  :skacza: :skacza: :skacza: Już nie mogę się doczekać  :hopsa: :hopsa:

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
Raczej pozostaje net. Bo nie wiem czy w sklepach typu lidl czy biedronka te produkty sa przeznaczone to płyty indukcyjnej bo o taka tu sie rozchodzi... Ale to juz chyba w nowym roku kupie, bo teraz tyle wydatkow.
I jeszcze obrus musimy kupic swiateczny i serwetki i zobaczylam takie pokrowce swiateczne na krzesła  ::)

To jednak Białka Tatrzańska,a nie Krakow? Szybko te plany się u Was zmieniają to fajny weekend się zapowiada :)

Offline ylka

• maniak
Szukaj, szukaj - na pewno coś znajdziesz fajnego  ;D

Do Krakowa jadę w sobotę na imprezkę ze znajomymi, a jutro z Rafałem i moim bratem na narty - tylko na jeden dzień  ;D Weekend zapowiada się boskoooo  :brewki: :brewki:

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
To w niedziele nieboszczyk ;)
Ciekawe czy bedziesz umiała tańczyć po pierwszym w tym sezonie szaleństwie, bo to chyba na drugi dzień nogi bolą?
A co to knajp nie ma w Katowicach, że trzeba do Krakowa jechac ? :P

Offline ylka

• maniak
No cóż, nogi mogą boleć - to fakt  :P Ale dam radę, w końcu aż taka stara jeszcze nie jestem  :P :P

A w Katowicach niestety dobrych imprez nie ma!  ::)

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
To trzeba samemu zorganizować  :P
A tak poważnie, jedziecie na jakaś fajną impreze czy poprostu do knajpy ?
Nie ważne że boli, ważne, że sprawa przyjemność - o matko jak to brzmi oczywiście chodzi o to, że nogi będą boleć, a że jazda na nartach sprawia przyjemność 8)

Offline ylka

• maniak
Kaśka, chcemy urządzić sobie maratonik nocny, czyli zaliczyć kilka imprez. Mam tylko nadzieję, ze tam dojedziemy, bo z PKP to nic nie wiadomo przy takiej pogodzie...  ::)

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
My grillową kupiliśmy w ikei, taką wielką a za grosze i świetnie się sprawuje!

Kurcze jak ja współczuje tych nauk...Nie wiem co to niektórzy księża sobie wymyślają!

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
Sylwia - może dacie rade, w końcu tutaj pogoda się uspokoiła. Chociaż nie wiadomo co będzie w sobotę....
Gosia - no właśnie taką z ikeii dostaliśmy i do indukcyjnej się nie nadaje >:(

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
No i najlepsze, że Rafał przypomniał sobie, że w liceum nie chodził na religię, a bez tego ani rusz. Tak więc będzie musiał najprawdopodobniej odbębnić 10 spotkań katechetycznych :hahaha: :hahaha:

Ja też nie chodziłam, ale mi nikt nic nie mówił o świadectwie jakimś czy coś :D

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
Kurcze, ale popełniłam faux pas, pochwaliłam inną forumkę za sosik, całkiem mi się pomyliło. Wiec kochana, oficjalnie dzięki za przepisik na sosik, wyszedł pycha  :-*
Ale fajny weekend się Wam szykuje, zazdraszczam.

Offline Paulincia:)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.05.2011
Ja tez zazdroszcze nart(nigdy nie jezdzilam) i imprez weekendowych u nas w tym tygodniu spokoj. Za to z miskiem za tydzien w sobote organizujemy wieczornego grilla ;D ;D Jakies piwko,vodeczka-wspomnienie wakacji.Mamy nie patelnie a grilla stacjonarnego takiego duzego ok 600 cm2 i powiem wam dziewczyny ze to byl nasz najlepszy zakup jaki dokonalismy wspolnie :P no oprocz tez dosc fajnej pralki :PJestemy bardzo zadowoleni,szybko sie wszytsko robi i bez tluszczowo!!tluszcz splywa do pojemniczka specjalnego, mniami,znajomi uwielbiaja takie spotkania grilowe a zwlaszcza gdy zimno i mrozno,swietnie sie przy tym bawimy,kazdy przygotowuje swoje potrawy i smaaaazyymy ;D ;Dplus suroweczki i dobre humory-idealna mieszanka ;) ;) ;D

Fajnie ze robicie juz nauki ;DMy sie jakos nie mozemy zmobilizowac a to ze ksiadz gada pierdolki i sie w tym gubi to chyba standard-co on moze o tym wiedziec ;)Tylko wspolczuje Rafalowi ze znow musi przechodzic przez religie ;) ;)

Co to wesela tez nam sie ruszylo...kupilismy wczoraj 120 butelek wyborowej,udalo nam sie dostac za 16 zl wiec uwazam ze to naprawde okazja ;D

Udaje zabawy kochana,wybaw sie, wyszalej i wroc tu nam wszystko opowiedziec :) :)
:*:*:*

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
Hej Kochana. I jak po weekendzie?
Jak narty się udały ?
Jak imprezowy Kraków ?

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
Właśnie, czyżby weekend się przedłużył?

Offline bluebird

• zapaleniec
  • Don’t forget to smile :)
  • data ślubu: 28/05/2011
Oo, byłaś w Krakowie :) No właśnie, jak się udał wypad??
Ja się juz nie mogę doczekać jak będe za tydzień. Uwielbiam Kraków zimą nawet jak zakorkowany ;) O imprezach to już nie wspomnę... ;D

A w sprawie debaty grillowej, to ja gorąco polecam Halogen Oven, nie wiem czy tak sie to w Polsce nazywa, ale mozna to kupic w TV markecie, taka szklana miska z rusztami w środku i lampą halogenową... Jak ostatnio bylam w Polsce to byla promocja za 139zl. Rewelacja, bo zero tłuszczu sie używa do smażenia czy pieczenia, gotowania warzyw na parze i prawie bez dodatku soli, co też ważne itd itp... a mięska wychodzą tak soczyste i pyszne, dużo lepsze niż z grilla czy z piekarnika grilowego, naszym zdaniem. I w sumie ja już nie używam patelni (tylko do jajecznicy na masełku ;) ) . Kupiliśmy go przy okazji Diety i sie sprawdził jak złoto ;D A teraz się obejść bez niego nie mogę