Autor Wątek: Lueth naubol else selg'tarn... Paula i Mikołaj  (Przeczytany 35798 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Miya

• forumowicz
  • data ślubu: 09-07-2011
Odp: Lueth naubol else selg'tarn... Paula i Mikołaj
« Odpowiedź #330 dnia: 29 Listopada 2010, 17:19 »
Fajnie, że Wam się podoba. :) Mieliśmy trochę przebojów z tą stroną.

A ja mam suknię!! :) Nie wierzyłam, że ten dzień kiedyś nadejdzie a jednak! Coś udało mi się wybrać! Pojechaliśmy z rodzicami do Madonny w Katowicach, tam obsłużyła nas przemiła pani Ewelina. :) Bardzo profesjonalnie ale ja akurat do obsługi w Madonnie nigdy się nie mogłam przyczepić. Przymierzałam kilka fasonów i różnych sukienek, chyba z 10. Jak ubrałam tą to poczułam, że to jest to! Suknia jak dla mnie. Na zdjęciach nie widać jej piękna ale jest świetna!
Bałam się o moje ramiona, bo ta modelka tak dziwnie ustawiona. Okazało się, że na żywo suknia ładnie te kości zasłania, idealnie jest na moje biodra bo dodaje tam trochę objętości a do tego jest leciutka. :)
Zapłaciłam zadatek(ojciec zapłacił bo się honorem uniósł ;)) i jestem na 99,9% zdecydowana, do czwartku mam dosłać resztę jak się zdecyduje.
Jak Wam się podoba? Brać? ;)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #331 dnia: 30 Listopada 2010, 11:22 »
Mi się bardziej ta poprzednia podobała...  :)

Offline Isabel
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 03.09.2011
« Odpowiedź #332 dnia: 30 Listopada 2010, 11:24 »
ładna, skromna, prosta, ale nie w moim guście;)

Offline Stelek

• zapaleniec
  • data ślubu: 04.09.2010
« Odpowiedź #333 dnia: 30 Listopada 2010, 12:02 »
suknia baaaaardzo ładna :ok: tylko musisz przemyśleć, czy na weselu na tyle osób nie zginiesz w niej w tłumie. Panna Młoda musi się tego dnia wyróżniać i przede wszystkim musi być widoczna.

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • :-D
« Odpowiedź #334 dnia: 30 Listopada 2010, 12:05 »
Mój gust sukienki. Przepiękna.
A ile kosztuje jeśli mogę wiedzieć? Napewno coś 4-5 tyś bo jak oglądałam takie kiecki z madonnie właśnie to takie były koszty wysokie  ::)

Offline Miya

• forumowicz
« Odpowiedź #335 dnia: 30 Listopada 2010, 12:29 »
Dziewczyny to jest suknia weselna, na przebranie. :) Na ślub i pierwszą część przyjęcia będę mieć prawdopodobnie tą co pokazywałam wcześniej.

Może zrobię krótkie podsumowanie żebyśmy się nie pogubili. :)

1. Suknia ślubna(na ślub i wesele do 22), prawdopodobnie:

2. Suknia weselna(na przebranie, od godziny 22 na weselu), na 99,9% ta:

3. Suknia poprawinowa(na drugi dzień na poprawiny), na wzór sukienek z lat '50,krótka, taka tylko z kolorowymi dodatkami:

Serduszko, suknia kosztuje 4300zł co jest moim zdaniem ceną bardzo dobrą, jest tańsza nawet niż u producenta, bo ma cenę przedkolekcyjną, w Hiszpanii ten model kosztuje 1300 euro, czyli prawie 1000 zł drożej!

Offline Isabel
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #336 dnia: 30 Listopada 2010, 14:10 »
ach no tak :) to ta suknie na przebranie może być, bedzie na pewno wygodniejsza :)

Offline Stelek

• zapaleniec
  • data ślubu: 04.09.2010
« Odpowiedź #337 dnia: 1 Grudnia 2010, 13:08 »
no to na przebranie jak najbardziej. Bardzo ładna :)

Offline Miya

• forumowicz
« Odpowiedź #338 dnia: 5 Grudnia 2010, 22:58 »
Z Mikołajowymi życzeniami od prawie prawdziwego Mikołaja i jego śnieżynki nasz trailer. :)

Kosztowało nas to bardzo dużo pracy. Jednak z efektu jesteśmy ogromnie zadowoleni. :) Oglądaliśmy to chyba z 30 razy przez weekend a za każdym razem wynajdowaliśmy coraz to nowy smaczek. Mam nadzieje, że Wy będziecie mogli obejrzeć to choć raz. ;) Miała to być nasza historia, love story w pigułce i to się udało. Cały filmik utrzymany jest w spokojnym(niektórzy mogą powiedzieć, że za spokojnym) i romantycznym klimacie, takie było zamierzenie. :)

Chcemy serdecznie podziękować chłopakom z MP Studios, którzy wykonali naprawdę kawał bardzo ciężkiej ale dobrej i profesjonalnej roboty. Żeby powstał taki krótki filmik potrzebowaliśmy 25 godzin zdjęć, z ogromną ilością sprzętu i pewnie mnóstwa godzin na montażu. To naprawdę nie jest łatwa praca.
Dziękujemy też naszym paniom konsultantkom, które ogarnęły to przedsięwzięcie organizacyjnie, dzięki nim mogliśmy spokojnie kręcić w tych miejscach w których kręciliśmy.
Na koniec dziękuje i polecam:
Sushi ZEN - za świetną atmosferę, najlepsze sushi w Krakowie i znoszenie naszych dubli. ;)
Cafe Zbliżenia - za uroczy klimat, bardzo elastycznego pana menadżera i pyszne croasanty
Hotel Andel's - za jak zwykle ogromny profesjonalizm, pomoc i ciepłe przyjęcie
Jazz Rock Cafe - za jak zwykle mroczny klimat, przyjęcie nas w ostatniej chwili i profesjonalnego pana barmana, który wszystkim się zajął.

A teraz już zapraszam:

I jak? Możecie mówić szczerze. :)

PS Tak wiem, że mam kilka wpadek dykcyjnych ale film miał opowiadać o życiu a jak wiemy w życiu też zdarzają się drobne potknięcia. ;)

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #339 dnia: 6 Grudnia 2010, 07:55 »
Uważam że filmik jest świetny, bardzo lubię taki styl. Dykcją się nie przejmuj, ja bym wolała ciut więcej emocji w tym co mówisz ale wiadomo że nie jest to proste, co innego jakbyś miała na żywo filmik komentować :)
Goście na pewno będą zachwyceni, pomysł super

Offline axela2008

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.09.2011 Ińsko
« Odpowiedź #340 dnia: 6 Grudnia 2010, 11:00 »
rewelacja, bardzo ładnie zmontowane, myślę że ekipa zdała egzamin w 100% :D Po prostu dobra robota  ;D
Bardzo romantycznie, jak film... w niektórych momentach jedynie wycięłabym Ciebie jako lektora, bo pewne spojrzenia, gesty robią swoje i nie trzeba ich dopowiadać :D Ale całokształt jest na 6+
Pozdrawiam.
zawsze byłam i zawsze będę przy Tobie. . .

Offline Miya

• forumowicz
« Odpowiedź #341 dnia: 6 Grudnia 2010, 11:05 »
Ja chciałam coś podegrać tym głosem ale chłopcy mnie stopowali że ma to być bardzo delikatne jak czytane z pamiętnika. :)
Dzięki za opinie. :)

Offline Isabel
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #342 dnia: 6 Grudnia 2010, 15:54 »
Super!

Offline amika

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12 kwiecień 2009
« Odpowiedź #343 dnia: 6 Grudnia 2010, 21:37 »
Bomba  filmik  :)

Offline Miya

• forumowicz
« Odpowiedź #344 dnia: 7 Grudnia 2010, 18:20 »
Dzięki, fajnie, że się podoba. :) Zgrywa się już na płyty. :)
Zrobiłam w końcu paletę na kolory na dzień drugi. Myślicie, że ok? Pasują do lat '50?
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/9e03e9e9f9fc8768.html

Offline axela2008

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.09.2011 Ińsko
« Odpowiedź #345 dnia: 7 Grudnia 2010, 18:52 »
jak dla mnie to tu troszkę już za dużo, o ile fuksja i lazurowe odcienie pasują o tyle żółty i niebieski kojarzy mi się Maryjnie. Ja bym chyba zrobiła zieleń w białe groszki i np. różowe kwiaty. nie wiem sama...
zawsze byłam i zawsze będę przy Tobie. . .

Offline eovina

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26-12-2010
« Odpowiedź #346 dnia: 8 Grudnia 2010, 11:19 »
Filmik z Save the date super. Kurcze nawet troszkę się wzruszyłam
Ola 01.08.2011
Zofia 10.01.2014

Offline bluebird

• zapaleniec
  • Don’t forget to smile :)
  • data ślubu: 28/05/2011
« Odpowiedź #347 dnia: 8 Grudnia 2010, 11:27 »
Troche mi się wydaja za jaskrawe te kolory na monitorze (choć może to być zależne od komputera)... Jeśli są tak mocne, to ja chyba bardziej bym widziała pastele. A masz jakieś przykłady zdjęciowe takich wesel? Łatwiej by to sobie było wyobrazić
Piękna ta suknia i ślubna i weselna :)
Wybrałaś do nich jakieś buty? Czy będziesz miała do każdej inne?

Offline neta88sc

• maniak
  • "najważniesze jest niewidoczne dla oczu"
  • data ślubu: :serce::serce:
« Odpowiedź #348 dnia: 9 Grudnia 2010, 09:42 »
Czy mogę dołączyć ? Ślubujemy w tym samym dniu :) Nie mogę się doczekać już relacji z Twojego dnia ślubu :)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #349 dnia: 14 Grudnia 2010, 21:01 »
save the date swietne
Ja chciałam coś podegrać tym głosem ale chłopcy mnie stopowali że ma to być bardzo delikatne jak czytane z pamiętnika. :)
ale gdy sciszylam Twoj glos dopiero wtedy sie naprawde wzruszyłam. brakuje mi uczucia, lekkosci i delikatnosci.
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline Miya

• forumowicz
« Odpowiedź #350 dnia: 17 Grudnia 2010, 19:23 »
Bardzo mnie cieszy, że się Wam podoba. :) Już jest zgrany na płyty i dzisiaj razem z magnesikami wysłaliśmy go do pana od poligrafii żeby zakończyć wreszcie temat save the date. Jeszcze musiałam w międzyczasie robić koperty na zamówienie, bo nigdzie nie mogłam znaleźć rozmiaru i koloru jaki miał być. Normalnie taki szczegół a może być z nim taki problem. ;) Ale w sumie na dobre nam to wyszło, bo koperty są śliczne i będą mieć tłoczonego motylka takiego samego jak zamykanego na górze.
Oprócz tego w międzyczasie wyszły problemy z suknią ślubną. W skrócie, nie da się jej przymierzyć nigdzie w Europie, dlatego będziemy zamawiać w ciemno, ale na szczęście da się dopłacić za ekspres i suknia będzie w ciągu trzech miesięcy, będziemy zamawiać po nowym roku. :)

Miałam spotkanie ze stylistką jeszcze i ustaliłyśmy wstępne stylizacje.

1. Stylizacja ślubna(na ślub i wesele do godz. 22)

Suknia

Buty

No i tutaj mam problem. ;) Podobają mi się te ale nie wiem czy nie są za bogate

Lub coś w tym stylu:

Biżuteria
Prawdopodobnie będziemy projektować coś indywidualnie. Chcemy coś w tym stylu, tylko mniej bogatego:

Fryzura
Lekki kok, na bok, wszystko tak żeby wyglądało jak luźne upięcie.

Włosy będą rude. ;)

Jak wyjdzie fryzura i kolor przekonamy się w styczniu, bo wtedy mam pierwszą próbną. :)

Stroik
Tutaj też będziemy robić na zamówienie, prawdopodobnie chabrowy motyl z czymś. :) Lub sam motyl, zamówimy obie wersje i zobaczymy co lepiej pasuje. Stroik będzie wpięty w bok.

Bukiet

Na końcu, bo i największy problem z nim mam. :)

2.Stylizacja weselna(od około 22, do rana)

Suknia

Buty
W tych się absolutnie zakochałam:

Biżuteria

Kolczyki z perłami i nie wiemy do końca co na rękę.

Fryzura zostanie taka jak jest prawdopodobnie, choć ja chciałabym fale.

A stylizacja poprawinowa się tworzy. :)

I jak?

A jeszcze moje kochanie wybrało piosenkę na pierwszy taniec. Wiem, że trochę ckliwa ale dla nas jest bardzo romantyczna i ma fajny tekst.

Offline Isabel
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #351 dnia: 17 Grudnia 2010, 23:17 »
Wszystko super, a bukiecik nr 1 mi osobiście się najbardziej podoba, a buty wszystkie mi się podobaja :D dasz rade na tak wysokich obcasach caly dzien i cala noc? Wydaje mi się, że obojętnie które z tych wybierzesz będą pasowały zarówno do 1. jak i 2. sukni ;p

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #352 dnia: 17 Grudnia 2010, 23:27 »
pozwoliłam zapisać sobie zdjęcie fryzurki z tym warkoczem bo bardzo mi się podoba i chciałabym miec cos takiego wlasnie a do tej pory nie moglam znaleźć zdjęcia żadnego ;)
co do biżu to ładna jednak zbyt bogty naszyjnik, ja sobie sama prawdopodobnie zrobię biżuterię z kryształków Swarovskiego :)
a perełek ja bym nie ubierała bo jestem przesądna ale jak Ty masz ochotę to załóż :)

Offline katepolak

• bywalec
  • data ślubu: 11.06.11.
« Odpowiedź #353 dnia: 17 Grudnia 2010, 23:53 »
Ja pokuszę się o opinie na temat bukietów.

Pierwszy wydaje mi się (nazwę to brzydko) "zbanalony".  Jakoś nie podoba mi się hortensja w połączeniu z innymi kwiatami, bo ma taką budowę, że wszelkie dodatki można jedynie w nią poupychać - tak jak to widać na zdjęciu. Drugi (przynajmniej na tym zdjęciu) wygląda niespecjalnie, aczkolwiek moja koleżanka miała podobny - wyłącznie niebieska hortensja i kokardka u spodu, wyglądało to skromnie, ale przesłodko zarazem, bo bukiecik nie był za duży. Cudnie prezentował się na fotografiach i przez niewielkie gabaryty był po prostu poręczny.

...ale i tak wydaje mi się, że trzeci to właśnie TO. Jest w nim cos takiego co od razu współgra mi z resztą Twojego motywu przeowdniego. Ponadto jest oryginalny, ma Twoje kolory i taką jakąś tajemnicę w sobie (teraz popłynęłam). ;)

Ciekawa jestem, który wygra:)

JoanMo
  • Gość
« Odpowiedź #354 dnia: 18 Grudnia 2010, 16:21 »
Buty - obłędne! Jestem butoholiczką i bardzo mi się one podobają, ale muszę Cię ostrzec. Moja koleżanka miała na swoim weselu odkryte butki i mąż przy pierwszym tańcu pracwie jej zerwał paznokieć  :-\ A potem każdy wujek poprawiał  :-\ Podobno pół wesela przepłakała z bólu a kolejne dni leczyła paluszek...

Perły - nie przejmuj się, bierz. Ja miałam prawdziwe perły na swoim ślubie, jestem już trzy miesiące po i żadnego nieszczęścia nie bylo :)

A pierwsza suknia przepiękna!

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #355 dnia: 23 Grudnia 2010, 08:43 »

Uploaded with ImageShack.us

Offline Isabel
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #356 dnia: 19 Stycznia 2011, 21:35 »
co tu tak cicho ?  ???

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #357 dnia: 19 Stycznia 2011, 21:57 »
Można dołączyć?? Super to wszystko opisujesz.. jejku aż 3 suknie :) nieźle! Kwiatki zdecydowanie nr 1 i fryzurka bardzo w moim stylu :)

Offline Miya

• forumowicz
« Odpowiedź #358 dnia: 28 Lutego 2011, 14:10 »
Witam po przerwie! :)
Przygotowania nas dobiły czasowo i nie miałam na nic czasu! Dużo rzeczy się zdarzyło ale nie wszystko na raz. :) Zacznę od niezbyt przyjemnej informacji, że musieliśmy odwołać poprawiny niestety. :( Ale za to pędzimy do przodu z dniem ślubu i wesela. :)

Na początek pokażę Wam save the date, już rozdane i wysłane. Goście byli zachwyceni. :) Nam również bardzo efekt końcowy się podobał. :)

Jak Wam się podoba? :)

Offline Isabel
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #359 dnia: 28 Lutego 2011, 16:45 »
Śliczne  ;) szkoda, że bez poprawin. Miałaś ciekawą wizje na nie :( A czemu właściwie bez? Ze względów finansowych? Ale poprawiny tak drogo nie wychodzą, u mnie np. koszt poprawin wynosi tyle ile suknia ślubna. Jakbyście zmniejszyli wydatki na wesele, to na poprawiny, może mniej wystawne, by starczyło  ;D a zawsze 2. impreza  ;D