Autor Wątek: Lueth naubol else selg'tarn... Paula i Mikołaj  (Przeczytany 35583 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Miya

• forumowicz
  • data ślubu: 09-07-2011
Odp: Lueth naubol else selg'tarn... Paula i Mikołaj
« Odpowiedź #180 dnia: 28 Sierpnia 2010, 21:21 »
Niestety on line da się tylko zamawiać w USA i Chinach. Pojedziemy do salonu. :) Zresztą i tak musimy przymierzyć.
Nie patrzcie na cenę tylko na to jak wyglądają. :)

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
« Odpowiedź #181 dnia: 28 Sierpnia 2010, 22:20 »
Hm. Ja dzielę obrączki na klasyczne (żółte płaskie lub półokrągłe), które najbardziej mi się podobają i kiedy myślę "obrączka" widzę to to  ::) oraz na inne, które odrzucam i nie zachwycają mnie, choćby miały brylanty, wzorki i inne cudaczki. Te należą do innych. Ale z tego co widzę na forum to większość forumek lubi jednak te "inne", więc powinny się podobać. Zresztą co my mamy do gadania. To Wasze obrączki. ;)

Offline eovina

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26-12-2010
« Odpowiedź #182 dnia: 29 Sierpnia 2010, 10:11 »
Mi najbardziej podobają się obrączki klasyczne, w końcu będziemy to nosić całe życie i ważne żeby pasowały do wszystkiego.  Nie podobają mi się obrączki z kamieniami wcale, bo wyglądają jak pierścionki. Za to ta obrączka z trzech rodzajów złota nie jest zła, tyle że ja bym jej nie wybrała.
Ola 01.08.2011
Zofia 10.01.2014

Offline słodka_wanilia

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.09.2011
« Odpowiedź #183 dnia: 29 Sierpnia 2010, 16:24 »
Pozwolę sobie dołączyć do odliczanka ;)
I muszę powiedzieć, że jestem przerażona ilością tego wszystkiego co planujesz... Pomijając te wszystkie jak dla mnie dziwne rzeczy, które planujesz zrobić na ślubie i weselu, chciałam zapytać, jak się ma opinia księdza do Waszych pięciu druchen i drużbów? Bo przecież tak nie wygląda polski ślub... A czy w ogóle ksiądz wie o Waszych planach?

Offline galaretka

• uzależniony
  • data ślubu: były już dwa :hopsa:
« Odpowiedź #184 dnia: 29 Sierpnia 2010, 17:23 »
hihi :D wiecie co sobie pomyslalam wlasnie?
ze ja sie tutaj absolutnie wyluzuje :D uznam, ze ograniczenie mojego umyslu, ktory niedowierza, nie musi NIC oznaczac
conajmniej do zapowiedzi w kosciele :D

obraczki sa bardzo fajne Paula. to ma byc komplet? chyba nie, nie? ta bez kamieni bardziej mi sie podoba i jest wg. mnie taka "inna" jak juz to juz.. ta z kamieniami to juz troche "zwyczajniejsza", to jak to ma byc :)?
Kochajmy się !! ;D

"As im rządzi, fanki kadzą, kogo zechcą tego zgładzą."
Czemuż to, o Asie, o wyjątkowej klasie, w rymu niepozorności widzisz brak miłości.

Offline Miya

• forumowicz
« Odpowiedź #185 dnia: 29 Sierpnia 2010, 18:37 »
Ślub bierzemy w krakowskim kościele. :) Dużo tam się różnych ślubów odbywa, międzynarodowe też i księżą orszak nie straszny. :) Wejście i wyjście nie należą do liturgii.
Galaretka, tak to jest komplet, moja z kamieniami. :)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #186 dnia: 29 Sierpnia 2010, 18:39 »
no proszę niczego sobie a ja stawiałam na coś takiego: http://www.goldsmiths.co.uk/product/brides-18ct-3-colour-gold-050ct-diamond-wedding-ring-08210086 no ale nie ma to jak USA, jednak UK i Londyn to nie to  ;)

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline Miya

• forumowicz
« Odpowiedź #187 dnia: 30 Sierpnia 2010, 00:09 »
Anulla też fajne. :)

Dziewczyny mamy pełną sesje narzeczeńską!! :)
Niestety wykasowano mi poprzednie zdjęcia, więc daje link do galerii. :)
 http://okamgnienie.pl/09.07.2011/
login: paula
haslo: MIkolaj123 (dwie pierwsze litery wielka litera pisane, brak polskich liter)

Jak wam się podoba? :)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #188 dnia: 30 Sierpnia 2010, 12:45 »
Miya a co z tym linkiem od angielskiego autobusu  :?:

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline bluebird

• zapaleniec
  • Don’t forget to smile :)
  • data ślubu: 28/05/2011
« Odpowiedź #189 dnia: 30 Sierpnia 2010, 14:36 »
Miya, bardzo mi się podobają obrączki które wybraliście, ciekawe i wyjątkowe :)  Obrączki ma się na całe życie więc warto zainwestować i wybrać coś co się nie znudzi i będzie zawsze zachwycać jak się spojrzy na rączke    :D
Też się zastanawiam nad diamentami na całym obwodzie, są urocze choć to jest bardzo trudno potem zwiększyć rozmiar, ale kto by się przejmował, no nie? ;)
A poza tym Cartier ma świetne wzornictwo, też na wpadły nam w oko ich obrączki, w Tokyo w ich najwiekszym salonie, tam mają taki wybór że oczy wyłażą  :shock:  ;D ale to było jeszcze przed zaręczynami ;) Z ich wyboru najbardziej podobają się klasyczne przeplatane trinity inktustowane + matowe , niby tu jest podobny problem, ale są przepiękne :)
A gdzie będziecie jechać po nie?

Offline bluebird

• zapaleniec
« Odpowiedź #190 dnia: 30 Sierpnia 2010, 14:41 »
anulla_p, widze że też z Londynu, a można wiedzieć jakie okolice? :)
hej, ale nie zgodzę się że londyn to nie to! ;) tu przecież można wszystko znaleźć, a nawet jak nie, to rzut beretem do Paryża czy innego Mediolanu i już  ;)

Miya jak już pisałam sesja super,ale teraz trzeba będzie czekać na dalsze części dość długo  ;)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #191 dnia: 30 Sierpnia 2010, 15:36 »
bluebird sprawdź pocztę  :)

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #192 dnia: 1 Września 2010, 11:54 »
Sesja bardzo mnie się podoba.
Ale obrączki mimo ze od cartiera są nieciekawe. A poza tym takie same sa dostepne w Polsce...ale jak się chce miec Cartiera  ::)Tylko dla szpanu ja kupujecie. I nawet nie pisz ze dlatego ze są wyjątkowe - bo jak pisałam takie same sa dostepne w kraju a poza tym sa na prawde przeciętne...

Offline Miya

• forumowicz
« Odpowiedź #193 dnia: 2 Września 2010, 00:56 »
Agulek pokaż, gdzie są takie same? :) Może nie będziemy musieli tam kupować.

312

Byliśmy na bardzo długim spotkaniu z paniami konsultantkami i z panią stylistką.
Spotkanie przebiegało w świetnej atmosferze ile się naśmialiśmy to nasze. ;) Moje kochanie powiedziało potem, że bardzo lubi te
spotkania. To fajnie, że się tak w te przygotowania wkręca. :)

Zabieramy się porządnie już do słodkości.  Poza tym zabieramy się też już za STD, w sensie za te rzeczy dodatkowe do nich.
Oprócz tego chyba weźmiemy jednak zaproszenia z Ceci, ciężko nam się dogadać z firmami poligraficznymi, mamy jedną ale nie wiemy czy
różnica w cenie będzie opłacalna. Dostałam właśnie ofertę od jednej i pan wprost powiedział, że mamy za duże wymagania i oni nie robią indywidualnych projektów bo to zajmuje za dużo czasu.

Poza tym ustaliliśmy z panią stylistką terminarz działań.  :)
Stylizacje do trailera będą na początku października(najpierw przeglądamy szafę a potem ewentualnie coś dokupujemy), na przełomie
listopada i grudnia musimy zamknąć sukienki. Od stycznia zaczynamy z narzeczonym(będziemy szyć garnitur) oraz z orszakiem. Potem w marcu
zostają nam rodzice. 
No i jedziemy do Barcelony po suknie, dodatki i obrączki. :)
Stwierdziliśmy, że nie ma sensu jechać do Wiednia przez Brno, autem kiedy będą śniegi i pluchy skoro bilet do Barcelony wyjdzie taniej albo podobnie. No i wszyscy projektanci itd. w jednym miejscu!  :D

Offline słodka_wanilia

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.09.2011
« Odpowiedź #194 dnia: 2 Września 2010, 20:42 »
Dla mnie wyjątkowe obrączki to takie, które sama sobie wymyślę, zaprojektuję i jubiler mi je zrobi. Nie takie kupowane nie wiadomo gdzie i nie wiadomo za ile, bo nawet jak będą kosztować milion, a będą dostępne dla każdego kto ich zapragnie (kogo będzie na nie stać) to na pewno nie będą wyjątkowe...
A to co Wy wyczyniacie... Paranoja dla mnie.

Piszesz, że spotkanie z paniami było miłe. Jak mogło nie być miłe skoro im płacisz? A jak chcą mieć klienta jeszcze przez rok czasu, to logiczne, że są miłe...

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #195 dnia: 3 Września 2010, 15:52 »

Każdy dobry złotnik zrobi Wam identyczne i to za 1/5 ceny :) No, ale wtedy to już nie będą markowe obrączki od Cartiera :razz:

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
  • our love is everlatsing..
« Odpowiedź #196 dnia: 3 Września 2010, 15:57 »
ja bym zamówiła od Cartiera i poprosila żeby po zewnętrznej stronie wygrawerował mi wielkie logo swojej firmy ;d

Każdy dobry złotnik zrobi Wam identyczne i to za 1/5 ceny :) No, ale wtedy to już nie będą markowe obrączki od Cartiera :razz:

ja bym zamówiła od Cartiera i poprosila żeby po zewnętrznej stronie wygrawerował mi wielkie logo swojej firmy ;d
ZNIKAM!

Offline bluebird

• zapaleniec
« Odpowiedź #197 dnia: 3 Września 2010, 16:02 »
Miya, mam poważne pytanie, możesz mi napisać co będzie najważniejsze dla Ciebie w Tym dniu?

Offline Miya

• forumowicz
« Odpowiedź #198 dnia: 3 Września 2010, 16:13 »
Słodka wanilia myśleliśmy o tym, jednak musimy przymierzyć obrączki przed kupnem, z tego samego powodu nie projektuje sukni. :)
Da się poznać kiedy ktoś jest miły bo to jest jego praca a kiedy z kimś ma się dobry kontakt. My z paniami mamy dobry kontakt, rozmawiamy też na tematy prywatne. :)
Nemezis, to jest kradzież wzoru, nie robię czegoś takiego.

Offline Miya

• forumowicz
« Odpowiedź #199 dnia: 3 Września 2010, 16:21 »
W dniu ślubu?
Dzień ślubu to dla nas zwycięstwo miłości. Dzień w którym pozytywna energia otacza nas wszystkich, kiedy chcemy się naszym szczęściem podzielić z najbliższymi nam osobami. To bardzo szczególny i magiczny dzień, wszystko jest w nim piękne i kolorowe ale najpiękniejsze kolory przyjmuję nasza miłość której ukoronowaniem jest przysięga. Składamy sobie przyrzeczenie, bardzo ważne o tym, że choćby nie wiem co to się postaramy, że będziemy walczyć do końca. Jesteśmy jak dwie połówki platonowskiego jabłka które w dniu ślubu złączą się na zawsze i będą już trwać razem na wieczność. A wszystko to zostanie uwiecznione przeniesieniem z naszymi najbliższymi do krainy piękna i szczęśliwości, miłości, zabawy i radości. Dla każdego znajdzie się coś dla ciała i dla ducha a my będziemy szczęśliwi, że to nasza miłość sprawiła tak piękne przeżycie nie tylko nam ale też tym ludziom na których najbardziej nam zależy.

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #200 dnia: 3 Września 2010, 16:27 »

Mhm... podobnie jak szycie sukienek na wzór markowych czy ściąganie muzyki i filmów z internetu ::) Wychodzi na to, że mamy wyjątkowo "złodziejskie" społeczeństwo :P

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #201 dnia: 3 Września 2010, 16:31 »
Ale np. torty, desery które nam pokazywałaś również pochodzą z jakiejś tam cukierni powiedzmy w USA więc jeśli chcesz mieć takie same to również musisz ukraść wzór.. Hmmm???

Offline Miya

• forumowicz
« Odpowiedź #202 dnia: 3 Września 2010, 16:44 »
Tak, tylko, że torty i dekoracje to inspiracje, ludzie którzy będą je wykonywać będą się na nich wzorować ale zaprojektują swój wzór na ich podstawie. :) Oprócz tego nie da się tortu ściągnąć ze USA a obrączki czy sukienki da się kupić. :)
Nigdy też nie szyłam i nie będę sukienki na wzór. ;)

Offline bluebird

• zapaleniec
« Odpowiedź #203 dnia: 3 Września 2010, 17:11 »
No i nie mogę zaprzeczyć, ładnie to napisałaś... i mogę mieć tylko nadzieję że tak myślisz naprawdę.
Niemniej jednak jak czytam o Twoich przygotowaniach to nie widze tego zupełnie, ciągle podkreślasz swoich projektantów, konsultantki, zagraniczne wyjazdy żeby znaleźć sukienke/ albo 3 sukienki  i obrączki itd itp. i nacisk kładziesz głównie na rzeczy materialne, owszem ładne  i wiele z nich mi się podoba, ale ja tu szczerze powiedziawszy nie widzę nic dla ducha... Prawda jest taka, że miłość prawdziwa nie potrzebuje takiej oprawy, wręcz przeciwnie.

Ja poprostu tego nie jestem w stanie pojąć co Ty robisz, ale z drugiej strony wszyscy sie od siebie różnimy,  więc nie chcę Cię za bardzo krytykować.... Powiem Ci szczerze, że stać by mnie było na taki ślub bez problemy, ale chybabym musiała upaść na głowę żeby to wszystko wymyślać. Dla mnie osobiście i tak mało się będzie liczyło wszystko inne poza moim mężem w tym dniu, i zapewne wszystko co planowałam i tak zblednie przy tym co będziemy czuć... Nie mogę wyjść z podziwu że potrzebne Ci są trzy sukienki i podróże po całym świecie, żeby znaleźć wszystkie inne drobiazgi. Kiedyś czytałam inne Twoje wypowiedzi i plany na innych forach i wglądało to wtedy wszystko na normalne przygotowania, a teraz chcesz coraz więcej, coraz droższe, coraz bardziej żeby się pokazać... niestety takie mam nieodparte wrażenie...

Offline Miya

• forumowicz
« Odpowiedź #204 dnia: 3 Września 2010, 18:03 »
Bluebird ale my mamy ochotę po prostu na taką oprawę. :) Ja uważam, że niesamowite wydarzenia powinny mieć niesamowitą oprawę. Poza tym my się przy tych przygotowaniach świetnie bawimy. Wiesz nie robimy tego żeby się pokazać, te sesje, zdjęcia, wyjazdy, wycieczki itd. są dla nas po prostu świetną zabawą i oderwaniem się od realnego świata. Widzisz to trochę jakby ten świat magii działał nie tylko w dzień ślubu ale także podczas przygotowań.
A tutaj jestem na forum ślubnym, więc opisuje wam techniczne szczegóły. :) Relacjonuje przygotowania. ;)

Offline Piper

• nowicjusz
  • *
  • Światem rządzi miłość. Bez niej byłoby nudno.
  • data ślubu: 02.04.2011
« Odpowiedź #205 dnia: 3 Września 2010, 21:59 »
gratuluje pomysłów i cierpliwości ;D

Offline galaretka

• uzależniony
  • data ślubu: były już dwa :hopsa:
« Odpowiedź #206 dnia: 3 Września 2010, 22:14 »
o jeny, dziewczyny spokojnie :D
jasne, ze wiemy co jest dla nas w TYM dniu najwazniejsze. i w ogole, ladnie to Paula napisalas, ja bym tak nie umiala.

uwazam, ze zarzut, iz skupiasz sie na sprawach materialnych jest nie w porzadku. ja tam w Twojej glowie ani sercu czytac nie umiem, wiec by sie na taka analize nie powazyla, a to co piszesz... hm..

z calym szacunkiem, ale robimy tutaj tak prawie wszystkie.
w odliczanku piszemy o nas i zaczatku naszych milosci na poczatku i czesto gesto w trakcie tez, ale i jeszcze czesciej i gesciej o tysiacach roznych aspektow, ktore nijak inaczej sie nazwac nie da, jak to, ze sa wlasnie materialne. sama zapisalam z Wami dziesiatki stron o tortach, garniturach, obraczkach, winietkach, zaproszeniach, stolach, dekoracjach, szukalysmy butow takich, a nie innych, wybieralysmy bukiet, analizowalysmy suknie, fryzury, ba makijaze.. fotografow, filmowcow, pierwsze piosenki.. itp .. dlugo moznaby wyliczac..
i co? nie bylo materialnie?? nie byly to szczegoly? bez dziesiatek z nich tez moznaby sobie przysiege zlozyc i byloby pieknie.. ale jednak przygotowania trwaly i trwaja w wielu watkach nadal.

ja sie nie wypieram i wypierac sie nie planuje, ale mam nadzieje, ze mi nikt nie zarzuci, ze zapomnialam co bylo wazne, a co wazniejsze.
a nawet jesli, to nie moj problem.

zmierzam do tego, ze Paula robi przeciez dokladnie to samo, tylko na inna skale ;D

moje pojecie i dowierzanie tez to przerasta, ale chyba w regulaminie nie jest napisane, ze nie ma dla takiej skali tutaj miejsca?
a moje niedowierzanie zloze na karb mego ograniczenia pojeciowego i finansowego w tej kwestii.
tym chetniej sie podoksztalcam ;)

skoro moga to sfinansowac i chca i maja takie a nie inne marzenia, to czemu nie?

skoro istnieja takie suknie i torty i aranzacje wnetrz, to znaczy, ze ludzi tak robia, bo to jest dla ludzi... a ze my o tym nie(czesto) czytamy? to zaden argument na nie.
a jak to wszystko to jaks fatamorgana i zarty, to co z tego? wampirow i elfow tez nie ma (podobno), a bynajmniej ja chetnie o nich czytam, tak wiec:

pisz paula dalej i chyle czola za cierpliwosc;)
Kochajmy się !! ;D

"As im rządzi, fanki kadzą, kogo zechcą tego zgładzą."
Czemuż to, o Asie, o wyjątkowej klasie, w rymu niepozorności widzisz brak miłości.

JoanMo
  • Gość
« Odpowiedź #207 dnia: 4 Września 2010, 00:56 »
Cytat: galaretka
dziesiatki stron o tortach, garniturach, obraczkach, winietkach, zaproszeniach, stolach
I dlatego ja mam tydzień przed ślubem 11 stron odliczania, a niektóre rok przed już 30 :]
Dla mnie ten ślubny szał jest niezrozumiały, czy naprawdę jest sens się podniecać kolorem dywanu w kościele czy fakturą obrusu? Jasne, szczegóły tez są ważne, ale paranoja niektórych forumowiczek mnie przeraża... no offence.

Offline bluebird

• zapaleniec
« Odpowiedź #208 dnia: 4 Września 2010, 09:23 »
Miya oczywiście możecie robić cokolwiek wam sie podoba i spełniać wasze marzenia, i ja nie mam nic do tego, w końcu to wasz dzień. Nie bierz sobie moich pytań do serca i rób swoje, co uważasz że Cię uszczęśliwi. Ale jesteśmy w końcu na forum i forum jest od tego, żebyśmy przedstawiali swoje szczere opiniie i wątpliwości, tak? ;) także każdy powinien być nastawiony z góry na krytykę, bo jest tyle opinii co ludzi :) I myśle jest to sprawą bardzo dobrą, bo pewnie możesz się spodziewać krytyki na swoim własnym ślubie od gości, zresztą tak jak każda z nas i może lepiej zacząć od netu :)  

galaretka Oczywiście, że nie znam Miyi i nie mogę powiedzieć co myśli i czuje. Mogę z kolei wypowiadać moje refleksje po tym co widzę, bo po to tutaj na forum publicznym jesteśmy, także nie oburzaj się ;)  To że powiedziałam że skupia się na materialnych sprawach, dotyczyło tego że moim zdaniem (i jak widzę nie tylko moim) robi to ponad miarę, i o sposób w jaki to przedstawia. Oczywiście miara dla każdego będzie różna. ( I zgadzam się z tym co pisze JoanMo ;) )

Oczywiście że każda z nas to w pewnym stopniu robi i oczywiście jest to często nieunikniona część organizacji niemal każdego ślubu. Nikt nie zaprzeczy często przyjemna. Chodzi mi o to, że Miya od długich miesięcy pisze na wielu forach z równą intensywnością i w podobnym stylu, jak chyba pare osób już zauważyło, i z tego jak pisze, wnioskuje że porady raczej nie szuka, bo ma już gotową wzję gotową i bardzo silne zdanie na jej temat. Co sie z jednej strony chwali, z drugiej rodzi pytania i wątpliwości w jakim celu.

Ja nie mogę oczywiście stwierdzić w 100% po co są tutaj forumki, może niektóre by podzielić się swoimi odczuciami, uczuciami, niektóre by szukać porady inne dla wsparcia. A jak sama piszesz Ty głównie szukałaś pomocy w swoich wyborach i chyba większość z nas to robi...

Oczywiście można mieć kasę i różne do niej podejście. Ja powiem tylko tyle, że relację ze ślubu na taką skalę to widziałam ostatnio u Katie Price aka Jordan, jeśli ktoś kojarzy tą celebrytkę, która jest w anglii niezwykle popularna i słynie głównie z chęci pokazywania się. Dla mnie po prostu taki ślub to show off. Ale naprawdę co kto lubi.  I jest też różnica w tym, że panna młoda szuka swojej wymarzonej sukni, a tym że ktoś chce mieć 3 sukienki, i tu moje wątpliwości się rodzą, czy to jest oprawą miłości czy przedstawieniem.

Miya W sumie to podziwiam Cię naprawde, że masz tyle samozaparcia, siły, chęci, czasu i zadajesz sobie tyyyyle trudu by zorganizować jeden dzień! ;)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #209 dnia: 4 Września 2010, 09:47 »
Piszesz, że spotkanie z paniami było miłe. Jak mogło nie być miłe skoro im płacisz? A jak chcą mieć klienta jeszcze przez rok czasu, to logiczne, że są miłe...

:brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:

Mhm... podobnie jak szycie sukienek na wzór markowych czy ściąganie muzyki i filmów z internetu ::) Wychodzi na to, że mamy wyjątkowo "złodziejskie" społeczeństwo :P

Ona na pewno nic nie ściąga z internetu, ona nie kradnie :)