Autor Wątek: RÓŻANA DOLINA - KATOWICE  (Przeczytany 31626 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lea.k

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 01.10.2011
Odp: RÓŻANA DOLINA - KATOWICE
« Odpowiedź #30 dnia: 6 Maja 2011, 16:40 »
No to lechu życzę szampańskiej zabawy i samych pięknych chwil :)
Liczę, pewnie nie tylko ja, na obszerną relację opisowo-obrazkową z różanej ;)

Offline lechu

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.05.2011
« Odpowiedź #31 dnia: 15 Maja 2011, 20:29 »
No i po weselu...
W dużym skrócie... żałujemy..., że się skończyło :)

A z samej sali jak również obsługi jesteśmy bardzo zadowoleni.
Pani Aneta, jak również chłopaki, którzy nas gościli i obsługiwali przeszli samych siebie.
Tak sympatycznych, a także profesjonalnie podchodzących do swojej pracy ludzi dawno nie widziałem.

Jak mówiłem wcześniej - wystrój bez dodatkowego strojenia genialny... zero kiczu i przesytu.

No a jedzenie... smaczne, smaczne, dużo, smaczne... podobno ciężko wszystkim dogodzić ale nie było gościa, który wychodząc nie chwaliłby jedzenia i kucharza :) (polecamy warkocz z karczku jak również rady kierownictwa co do wyboru menu :)).

Obszerniejszy opis postaramy się zamieścić jak tylko dostaniemy zdjęcia.
Pozdrawiamy
Magda i Leszek

Offline aledra7
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.07.2012
« Odpowiedź #32 dnia: 23 Maja 2011, 19:45 »
lechu a możesz powiedzieć czy ten małe kinkiety są włączone w trakcie wesela? i czy cały czas są wszystkie żyrandole i halogenki włączone? czy można sobie wybrać to czy to? zastanawiam się czy nie będzie za jasno podczas zabawy wieczorem? zależy mi na klimacie

Offline lea.k

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 24 Maja 2011, 12:19 »
W kwestii oświetlenia pytałam o to panią Anetę, pokazała nam gdzie są wyłączniki i powiedziała, że możemy sobie sami dowolnie regulować, więc możesz być o nastrój spokojna :)

Offline konwalia2006

• forumowicz
  • data ślubu: ustalam
« Odpowiedź #34 dnia: 31 Maja 2011, 21:14 »
Jaka stawka za osobę?
Pokój jest najczystszą formą szczęścia

Offline lea.k

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 31 Maja 2011, 22:11 »
My płacimy 175 zł za osobę. W tym mamy standardowo szampan na powitanie, na obiad zupa oraz drugie danie (2 mięsa na osobę), deser, tort od lokalu, zimna płyta z sałatkami, 2 ciepłe kolacje, woda mineralna, soki, kawa, herbata bez ograniczeń.

Offline aledra7
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 5 Czerwca 2011, 22:03 »
My wybraliśmy menu za 190zł i w tym bez ograniczeń soki i wodę (w przypadku tańszych menu soków jest chyba litr na osobę a to za mało), limuzynę (bo woleliśmy ją zamiast tortu) szampan, 5 ciepłych kolacji, zimną płytę a na obiad 2,5 porcji mięsa na osobę.  Powiem Wam że nie umiem się już doczekać wesela  ;D A może ktoś wie jak to jest z tymi białymi gołąbkami? czy one są standardowo jako niespodzianka od lokalu? czy po prostu lokal pomaga w ich zorganizowaniu na prośbę narzeczonych? Wiem że nie powinno się zdradzać niespodzianek ale bardzo mi zależy bo chciałabym mieć gołąbki a nie wiem czy mam na własną rękę coś szukać.  Mógłby ktoś coś powiedzieć jeszcze o ogródku? czy są jakieś parasole na nim.  stoliki czy tylko ławki i fontanna?

Offline graziella
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: i już po
« Odpowiedź #37 dnia: 6 Czerwca 2011, 18:01 »
Byłam tam ostatnio i są tylko ławki i fontanna, ale przed salą na razie sa wykopy i teren generalnie ostro zryty i czsami brakuje wody w WC

Offline aledra7
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 7 Czerwca 2011, 07:46 »
Mam nadzieję że za rok będzie wszystko sprawne

Offline graziella
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: i już po
« Odpowiedź #39 dnia: 7 Czerwca 2011, 15:33 »
Gołąbki są w standarcie zarówno w Będzinie i w Katowicach z tego co wiem

Offline lea.k

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #40 dnia: 7 Czerwca 2011, 18:16 »
yyyyyyy...jakie gołąbki?? Nam nic na ten temat nie mówiono.

Offline aledra7
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 8 Czerwca 2011, 17:28 »
Bo te gołąbki to jest niespodzianka :) z tego co się orientuję

Offline aledra7
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 8 Czerwca 2011, 17:32 »
Przepraszam za pomyłkę, mamy 4 kolacje a nie 5, nawet nie zauważyłam że źle napisałam

Offline lea.k

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: 8 Czerwca 2011, 17:33 »
No ok, ale o co z nimi chodzi, skoro i tak już coś o nich wiem, to chciałabym wiedzieć dokładnie o co chodzi??

Offline patka872
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 9 Czerwca 2011, 10:24 »
My wybrali menu za 190 zł za os w tym mamy przywitanie chlebem i sola oraz lampka szampana, obiad w tym 2,5szt mięsa na os, 3 surowki,1 deser, całą zimna płyte, 3 sałatki, 3 wybrane potrawy rybne w tym 3 cieple kolacje.  Jeżeli nie chcielibyśmy tortu to wtedy dostajemy w gratisie 4 cieplą kolacje- żurek.  Kawa,herbata,soki owocowe i woda mineralna niegazowana bez ograniczen.

Offline aledra7
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #45 dnia: 9 Czerwca 2011, 16:27 »
ja dokładnie nie wiem o co chodzi z tymi gołąbkami ale z tego co się orientuję to je wypuszczamy ale kiedy co i jak to nie wiem, może ktoś kto już jest po weselu w różanej coś opowie więcej?

Offline dorotkabytom
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.08.2010
« Odpowiedź #46 dnia: 22 Lipca 2011, 13:34 »
ja miałam wesele rok temu :) oj aja ten czas szybko leci

gołąbki są wypuszczane po przywitaniu chlebem i solą na dworze. 
"Podane" w koszyczku owiniętym białą wstążką. 
Pan młody podaje gołąbka Pani młodej, drugiego bierze dla siebie
i na trzy - cztery oboje wypuszczają gołębie. 

One wracają do Będzina i za tydzień kolejna Para robi to samo :)

Czasem uprzedzają o niespodziance, bo różnię panny młode reagują - niektóre mają mały atak paniki :) heheh

POLECAM WSZYSTKIM SALĘ, OBSŁUGĘ !!!!!!!!!!! WSZYSTKO GENIALNE

Offline aledra7
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 28 Lipca 2011, 15:01 »
patka872 to nie mieliście do wyboru albo tortu albo limuzyny? teraz zamiast limuzyny jest czwarta kolacja? my podpisywaliśmy umowę 30 grudnia 2010 i dostaliśmy do wyboru tort lub limuzynę a czwarta kolacja była gratis

Offline patka872
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: 5 Września 2011, 11:42 »
Witam, przepraszam ze tak długo nie odp ale jakoś zapomniałam o tym forum :D

Mieliśmy do wyboru tort albo limuzyne tylko zapytałam pani Anety jakbym nie chciała nic z tego to czy byłby jakiś inny gratis wtedy powiedziała że 4 kolacja gratis.  Ale jednak wybraliśmy torta gratis więc 4 kolacji nie mamy.  Pozdrawiam

Offline lea.k

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #49 dnia: 11 Września 2011, 14:28 »
Wczoraj byliśmy na sali wybierać menu na nasze wesele. Akurat o 16.30 miało być w tym dniu wesele, więc mieliśmy okazję zoabczyć jak to wszystko wygląda, a wygląda na prawdę ładnie i elegancko. Mam tylko taką małą uwagę dla przyszłych par młodych, którzy byliby zainteresowani tą salą. Wesele, które miało się odbyć w tym dniu, było zaplanowane na około 80 osób i dla takiej ilości były ustawione stoły. Powiem szczerze, że jak dla mnie było tak dosyć ciasno, więc polecam tę salę raczej na mniejszą ilość osób. U nas będzie 60 osób i wydaje mi się , że dla takiej liczby sala jest w sam raz aby był komfort siedzenia. Oczywiście jest to moje subioektywne odczucie i nie siedziałam przy stole, iec nie mogę tego ocenić od strony praktycznej, ale....tak tylko nadmieniłam.
My już za 3 tygodnie  ;D zobaczymy

Offline aledra7
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: 13 Września 2011, 11:49 »
lea.k koniecznie daj znać jak było :) a możesz coś powiedzieć na temat zastawy, pater na owoce i świeczników? na nowej stronie sali widziałam inne świeczniki i inne patery, tak się zastanawiam czy można sobie wybrać. Nie wiesz czy w tych wysokich wazonach na nodze można ułożyć żywe kwiaty?

Offline lea.k

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #51 dnia: 13 Września 2011, 18:13 »
Nie wiem gdzie widziałaś te inne świczniki, ale teraz na stole były ustawione takie jak są na zdjęciach, takie ala stare złoto i patery też są w tym stylu. Zastawa też w zasadzie taka jak na zdjęciach, biała, klasyczna. Co do wazonów, to pytałam już o nie jak byliśmy pierwszy raz oglądać salę, w zeszłym roku. Pani Aneta powiedziała, że te kwiaty są połączone z tymi wazonami taki drucikami i tworzą całą kompozycję, więc jeśli byśmy chcieli swoje kwiaty to musimy też mieć i swoje wazony  :-\ Ja zastanawiałam się też nad dodatkową dekoracją sali, ale po ostatniej wizycie stwierdziłam, że tak jak jest dobrze. Jasno, klasycznie i elegancko, więc zostawiamy wszystko tak jak jest, łącznie z ich kompozycjami  :)

Offline lea.k

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #52 dnia: 3 Października 2011, 21:55 »
No więc my już po weselu  :) i po ślubie też  ;) Jeśli chodzi o salę to zero zastrzeżeń zarówno z naszej jak i gości strony. Obsługa bardzo miła, uczynna, wszystko było zgodnie z ustaleniami. Jedzenie bardzo dobre, chociaz mogę to powiedzieć dopiero z prespektywy tego co wyjadamy z lodówki  :D (na weselu oprócz obiadu, zjadłam tylko kawałek schabu z morelą - bardzo dobrego nota bene) Tort był bardzo ładny i bardzo smaczny (też z lodówki  ;)) Jeśli macie jakieś konkretne pytania, chętnie odpowiem. My generalnie jesteśmy bardzo zadowoleni i z pewnością wybralibyśmy tę salę, z tą obsługą ponownie  :)

Offline aledra7
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: 17 Października 2011, 11:15 »
lea.k świeczniki są na nowej stronie z galerii ogólnej, wystarczy poszukać

Offline aledra7
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #54 dnia: 21 Października 2011, 07:34 »
Mam prośbę do osób które miały wesele w różanej i miały tort. Czy możecie wstawić jakieś zdjęcia i opowiedzieć jak jest z wyborem tortu? czy można zrobić tort na zamówienie taki jakby się chciało? czy w tym katalogu są różne tortu czy wszystkie są bardzo podobne do siebie?

Offline dorotkabytom
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: 21 Października 2011, 08:23 »
hej, My tort zamawialiśmy w ciemno :) nie wybieraliśmy z katalogu, zdaliśmy się na gust Pani menadżerki :)

Offline aledra7
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: 21 Października 2011, 09:00 »
A masz może jakieś zdjęcie tego tortu?

Offline dorotkabytom
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #57 dnia: 21 Października 2011, 12:26 »
przesłałam na maila.

Offline BeatkaN
  • forumowicz
  • data ślubu: Maj 2013
« Odpowiedź #58 dnia: 19 Grudnia 2011, 21:06 »
Cześć Wszystkim :)
Czy jest ktoś, kto w najbliższym czasie, tj.  w roku 2012/13 planuje wesele w Różanej Dolinie w Katowicach? Jeszcze w tym tygodniu jestem umówiona na obejrzenie tej sali i chętnie dowiedziałabym się czegoś więcej na jej temat.  Mam również prośbę do osób, które miały już tam wesele - czy ktoś mógłby mi przesłać kilka zdjęć na mail'a? Dziękuję za wszelką pomoc :)

Offline fikuska
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: 27 Grudnia 2011, 15:19 »
Byłam, podziwiałam. . .  i dalej nie potrafie się zdecydowac.   Czy tylko ja zwrociłam uwagę na nieciekawą okolicę? :/  Wiecie dziewczyny jak często w sezonie weselnym sala jest 'odświeżana' ? kuło mnie strasznie w oczy ubrudzone u dołu kolumny i jestem ciekawa czy z tym coś robią.    Czy jest dużo miejsca do tanczenia  gdy wesele jest na 60 osób? Planuję duży zespół z perkusją i boje się, że zajmą pół parkietu ;) Hepl! :beczy: