Autor Wątek: RÓŻANA DOLINA - KATOWICE  (Przeczytany 31623 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline BeatkaN
  • forumowicz
  • data ślubu: Maj 2013
Odp: RÓŻANA DOLINA - KATOWICE
« Odpowiedź #60 dnia: 27 Grudnia 2011, 23:40 »
Też już jestem po wizycie w Różanej i również zwróciłam uwagę na brudne ściany, a co będzie za dwa lata? Mam nadzieję, że do tego czasu by je odświeżyli.  Również planuję przyjęcie weselne na 60 osób i raczej zdecydowałabym się na tę salę, gdyby właśnie nie parkiet, a konkretnie brak wydzielonego miejsca dla zespołu.  No i nadal jestem w kropce, a czasu coraz mniej. . .

Offline aledra7
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.07.2012
« Odpowiedź #61 dnia: 7 Lutego 2012, 08:33 »
ja planuje wesele na lipiec tego roku. O jakim parkiecie mówicie? jak ja byłam na sali jakiś rok temu to były same płytki. My też mamy zespół z perkusją i nie wydaje mi się żeby było mało miejsca, zespół zazwyczaj rozkłada się w rogu na przeciwko drzwi na ogródek i zajmuje mniej więcej pół długości tej mniejszej części sali i to jak się rozłoży szeroko więc spokojnie :) a czy mógłby mi ktoś kto był w miarę nie dawno oglądać salę powiedzieć jak tam wygląda? widziałam na zdjęciach że na tej mniejszej części są położone na ścianie te kamienne płytki (jak ja byłam to ich nie było), a czy coś jeszcze jest nowego? może ktoś wie czy próg przy drzwiach na ogródek został zrobiony bo był bardzo wysoki. Jakby ktoś miał jakieś zdjęcia to wstawcie albo prześlijcie mi proszę na maila. Pytaliście z jakiej cukierni jest tort który jest gratis? i czy może być zrobiony (zarówno smak jak i wygląd) na prośbę pary młodej?

Offline BeatkaN
  • forumowicz
« Odpowiedź #62 dnia: 8 Lutego 2012, 19:46 »
Pisząc "parkiet" miałam na myśli część sali przeznaczoną do tańczenia, nadal są tam płytki.  Jeśli chodzi o kształt tortu to jest on narzucany - angielski.  Wpływ jest na smak i kolor róż, którymi jest przyozdabiany.  Ale może po negocjacjach z panią manager uda się załatwić bardziej "autorski" :)

Offline aledra7
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #63 dnia: 9 Lutego 2012, 15:19 »
może ktoś wie jaka cukiernia robi tort? dostałam informację że bolero z sosnowca ale pisałam do nich i mi odpisali że oni nie robią tortów dla tej sali.

Offline BeatkaN
  • forumowicz
« Odpowiedź #64 dnia: 10 Lutego 2012, 18:39 »
aledra7 czy mogłabyś napisać co skłoniło Cię do wyboru właśnie tej sali? Wiemy, że "nasz" termin jest jeszcze wolny, ale ciągle się wahamy, a czasu coraz mniej :( Nie jest to nasz ideał, ale też nie znaleźliśmy żadnej ciekawszej sali na małe, sześćdziesięcioosobowe, wesele.  Wszędzie tam, gdzie się nam podoba eliminuje nas liczba gości :(

Offline aledra7
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #65 dnia: 4 Czerwca 2012, 08:48 »
my wybraliśmy tą sale bo nam się podobała najbardziej z tych które są w naszej okolicy, ze względu na brak korkowego i narzuconych z góry pewnych rzeczy np. zakupów dokonywanych tylko w danej restauracji a nie przywożenia swoich rzeczy. Mnie się zawsze marzyła sala bardziej balowa i elegancka ale niestety takie znaleźliśmy tylko w dalszej odległości. A czy możecie powiedzieć co polecacie z menu? bo będziemy wybierać za 3-4 tygodnie a nie wiem co jest ok. Szczególnie jeśli chodzi o sałatki

Offline dorotat
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 31.08.2013
« Odpowiedź #66 dnia: 21 Grudnia 2012, 20:42 »
Witam, wszystkich !!
SPRZEDAM TERMIN w różanej Dolinie w Będzinie Termin 31. 08. 2013.  Z przyczyn osobistych musimy przełożyć naszą datę na innym termin >:(.  Wpłacono zaliczkę 2500 tys.  Zależy nam na czasie wiec termin odsprzedamy ZA 2000 TYS.   

Offline szerry
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: lipiec 2013
« Odpowiedź #67 dnia: 6 Stycznia 2013, 12:53 »
A za jaką kwotę na osobę podpisalście umowę?

Offline dorotat
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #68 dnia: 6 Stycznia 2013, 14:43 »
200 zl od osoby, ale menu bardzo bogate :)

Offline aledra7
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #69 dnia: 10 Stycznia 2013, 07:31 »
ja jestem już po weselu i mogę z czystym sumieniem polecić, obsługa bardzo profesjonalna, kelnerzy uprzejmi i pomocni, jedzenia bardzo dużo i dobre, dużo dań nawet nie tkniętych zabierałam do domu, polecam z czystym sumieniem

Offline klaudynka1
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: zaręczona
« Odpowiedź #70 dnia: 4 Lutego 2013, 17:30 »
dorotat a maja jakąś tańszą wersję? Czy w tej za 200 jest też wódka w cenie? Bardzo proszę o dopowiedz bo mamy tam jechać ale jeżeli jest taka cena bez alkoholu to dla nas za drogo

Offline sysiam1983

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.06.2014
« Odpowiedź #71 dnia: 12 Lutego 2013, 12:30 »
Mam pytanie.
Czy w Różanej Dolinie w Katowicach jest już klimatyzacja, bo słyszałam, że w czerwcu zeszłego roku był z tym problem.
Usłyszałam też, że mogą występować problemy z zasilaniem (podobno jak kuchnia zaczyna gotować, to prąd siada).  czy to prawda? Ktoś to spostrzegł?

Offline dorotat
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #72 dnia: 13 Lutego 2013, 19:51 »
niestety bez alkoholu. . .  :(

Offline klaudynka1
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: zaręczona
« Odpowiedź #73 dnia: 17 Lutego 2013, 19:01 »
dorotat , przepraszam, że Cię tak nagabuję ale napisz mi czy mają w tej cenie torta i ciasto chociaż?????

Offline mikolajka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.08.2015
« Odpowiedź #74 dnia: 1 Czerwca 2013, 23:25 »
a czy 90 osób na sali się pomieści?. .  i wszyscy bardzo lubią się bawić :)

Offline siwyok
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13713
« Odpowiedź #75 dnia: 3 Czerwca 2013, 20:17 »
90 osob to chyba maks.  Do uzytkownika powyzej ktory placil 200zl mam pytanie.  Kiedy podpisywalas umowe ze  placilas 200zl? Bo ja podpisywalem w tamtym roku w wakacje i mam 190zl.  Menadzerka wspominala cos ze cena moze wzrosnac 5% ale nic nie dzwonila wiec cena pozostaje taka sama.  W cenie 190zl sa 4 cieple posilki, salatki, zimna plyta, tort, soki i woda niegazowana bezograniczen.  Reszte czyli : ciasto, slodycze, owoce, alkohol wszystko trzeba samemu kupic.

Offline immense
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.08.2013
« Odpowiedź #76 dnia: 20 Sierpnia 2013, 15:15 »
Ja, szczerze mówiąc, współpracą z Różaną Doliną jestem dosyć rozczarowana.  Poszło w zasadzie jedynie o klimatyzację, która nie działała, a Państwo z obsługi najpierw godzinę próbowali mi wmówić, że klimatyzacja się dostosuje, potem stwierdzili, że weszło za dużo osób na raz, następnie kiedy rozmawiałam o rekompensacie odesłali mnie do pani manager.  Pani manager nic nie wiedziała, zadzwoniła do pani która zajmowała się weselem a następnie stwierdziła, że stłukliśmy dwa naczynia na kwiatki oraz po moich gościach trzeba było sprzątać więcej niż zwykle - „to nie było takie zwykłe sprzątanie”.  Wszystkie moje argumenty były zbijane głównie tym, że nikt nie ma wpływu na pogodę a ponadto dwa klimatyzatory i tak powinny wystarczyć a w dodatku jeszcze był wentylator, o którym nawet nie wiedziałam.  Może i to wszystko powinno wystarczyć, ale fakt jest taki że na Sali było bardziej gorąco niż na dworze, a dzień wcale nie był bardzo upalny - około 25 stopni.  Pani manager ostatecznie powiedziała mi, że nic nie da się zrobić.  Sprawa moim zdaniem została załatwiona dosyć nieumiejętnie, bo został im rozżalony klient - czyli ja.  Ile w końcu może kosztować naczynie na kwiatki? 50 zł? A goście sale opuszczali baaardzo szybko.  Było kilka innych niedociągnięć, które normalnie bym pominęła, ale że jestem niezadowolona to:
1.  sala ta na pewno nie jest na 100 osób, bowiem już przy 75 krzesłach dla gości było bardzo ciasno, tak ciasno, że nie udało się zrobić przerwy pomiędzy gośćmi tak żeby państwa młodych było widać - a tak właśnie byliśmy umówieni,
2.  w toalecie brak toaletowego papieru - pilnować muszą osoby zainteresowane
3.  nie wszystko co do Sali przyniosłam do mnie wróciło - już nie mówię o ubrankach na wódkę, które tak naprawdę mógł zabrać każdy, ale chociażby o opakowaniach na jedzenie, których być może zużyto połowę, a reszty nikt mi nie oddał,
4.  ciepła wódka też nie pomagała w zabawie - tak naprawdę wódkę schłodzoną dawałam gościom dopiero na wynos.
Ode mnie tyle.
Pozdrawiam

Offline siwyok
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13713
« Odpowiedź #77 dnia: 5 Października 2013, 13:16 »
Jestesmy juz po weselu i ogólnie biorąc było O. K.  Moim zdaniem sala na maks 90osob.  Obsluga bardzo miła.  Odnosnie tej nieszczesnej klimatyzacji.  To są tam trzy urzadzenia z ktorych leci klima.  I jedna tam nie dziala, na szczescie w dniu wesele nie bylo gorąco wiec nie narzekam.  Ladna sala, ladne polozenie sali, jedzenie tez dobre.  Cena 200zl i nie obejmowala alkoholu, slodyczy, owocow, ciast i napojow gazowanych.   Aha i sala tez nie ma pomiesczenia w ktorym byloby np jakies male lozko aby np jak ktos chcialby sie polozyc czy tez byl zmeczony :)

Offline magdalena2017
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 09.09.2017
  • Ślub w: śląsk
« Odpowiedź #78 dnia: 12 Stycznia 2016, 16:50 »
Cześć wszystkim, odświeżam temat bo bardzo interesuję się weselem w Różanej Dolinie w Katowicach. Mam pytanie, czy powierzchnia tej sali dla gości ok 80-90 do tańczenia jest wystarczająca? jak myślicie? Mogłabym poprosić o fotki tej sali ułożonej na zbliżoną ilość osób jeżeli ktoś posiada? :)

Offline Marrob2011
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.06.2016
  • Ślub w: Katowice
« Odpowiedź #79 dnia: 16 Czerwca 2016, 14:06 »
Jestem po swoim weselu, które odbyło się 4 czerwca 2016r. Sale Różana dolina w Katowicach wybraliśmy od 1 spotkania (była to pierwsza sala weselna, którą obejrzeliśmy) już wtedy przeczuwaliśmy, że wesele będzie idealne a goście zachwyceni i tak było !!!!! Trzy miesiące przed ślubem usłyszałam opinie jednej z matek weselnych, że jedzenie niezbyt dobre, źle przyrządzone, mało kelnerów i ogólnie była niezadowolona - przyznam trochę się zmartwiłam. Na szczęście słowa te się nie potwierdziły ! Na naszym weselu bawiło się 77 gości (w tym kamerzyści, fotograf, dj i kierowca) do zabawy miejsca było wystarczająco - wiadomo, że nigdy nie ma tak żeby wszyscy goście w jednym czasie się bawili wtedy mogłoby być ciężko się pomieścić  ;) Jedzenie było wyśmienite - goście chwalili i byli zaskoczeni, że mogą zjeść coś innego niż dania, które serwują prawie na wszystkich weselach tj. barszcz z krokietem, bogracz i inne typowe barowe posiłki (ani jedna wołowa rolada nie została, szkoda bo podobno była wyborna - mięciutka). Największą rewelacją była panna cotta podana między pierwszą a drugą ciepła kolacją. Tort weselny mieliśmy w cenie, wybraliśmy śmietankowo - owocowy był idealny- delikatny, lekki. Nasze wesele obsługiwało chyba z 5 kelnerów w tym Pani menadżer, dbali o porządek i gości żeby niczego nie brakowało. Mimo, że nie było upałów kelnerzy cały czas roznosili kostki lodów a i klimatyzacja działała jak trzeba. Pani menadżer była obecna na weselu do godz. 1.00. Jedzenie, które zostało kelnerzy spakowali do pojemników w które musieliliśmy się sami zaopatrzyć . Ogólnie z mężem jesteśmy bardzo zadowoleni z tej sali i obsługi naszego przyjęcia, nie mamy żadnych zastrzeżeń ani uwag - polecamy gorąco!