Autor Wątek: Wierzę w nas czas w coś uwierzyc,żyjmy tak jakby jutra miało nie byc(04.06.2011)  (Przeczytany 118395 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:

Mka a ty jak nie zadzwonisz i Ci ludzie przyjadą na wesele myśląc że tak miało być albo zadzwonią na 2 tygodnie przed że zapomnieli to ich wyrzucisz tak?

Skąd wiedziałaś?? ;D ;D ;D ;D ;D

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
Oj dziewczyny jak ja Was rozumiem u mnie jest identyczna sytuacja tyle że od strony PM-a nikt się nie odzywa. Z mojej strony przeważnie jak dawaliśmy zaproszenie to każdy się określił że będą na pewno  ;D ;D Takim oto sposobem z mojej strony odpadły tylko 4 osoby hehe  ;D ;D

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010

Mka a ty jak nie zadzwonisz i Ci ludzie przyjadą na wesele myśląc że tak miało być albo zadzwonią na 2 tygodnie przed że zapomnieli to ich wyrzucisz tak?

;D :D

Offline mkarolinka

• Chuck Norris

Ja też będę bezwzględna  :twisted: :twisted: :twisted: Już się nie mogę doczekać  :twisted: :twisted: :twisted:

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
Paulina czas jest do tej soboty.

Marta no to faktycznie wcale nie tak źle  ;D
No u nas na ponad 100 zapraszanych nie dało żadnej odpowiedzi 32 paro rodziny  ;) Czyli LIPA!
Najchętniej to bym właśnie wykreśliła z listy i tyle.
Tylko wtedy mogłoby dojśc do sytuacji,że wszyscy by mi się zwalili do kościoła bo uznaliby to za normalne.
Eeeekchm powiem wam,że na prawdę mam już dosyc!Inaczej sobie to wyobrażałam!
Wychodzi na to,że oni mi wielką łaskę robią że się odezwą (o samym przybyciu to nawet nie wspomnę  ::) )

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Nic sobie nie wyobrażaj, ciesz się, to Twój dzień :) nie ma czym się przejmować, naprawdę :) nie chcą, to nie, ale niech to nie robi na Tobie wrażenia :)

Offline k8libby

• forumowicz
  • data ślubu: 17.07.2010
Hej Pati, dawno mnie nie było :)
u mnie kuzynka zadzwoniła na tydzień przed ślubem, że żona jej brata nie przyjdzie bo musi Oliverka na kolonie spakować...
Znajmi, na których liczyłam, też na tydzień przed zadzwonili, że ich nie bedzie "bo nie".
Niestety trzeba się liczyć z takimi wypadkami... trzeba wkalkulować to w koszta.

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
Dziewczyny!!!!

Moje czarne scenariusze się sprawdziły!!!Okazało się jaką mam "wspaniałą"rodzinkę!
Z mojej strony domówiło mi mnóstwo osób  :'( Jako,że moja strona byłą większa niż Pma to została na prawdę garstka chętnych do bycia z nami  ::)

Zastanawiam się w ogóle nad odwołaniem wesela-bo co mamy bawić się w 30osób w sali na 150???
Co prawda jeszcze dzisiaj mają odpowiadać,ale ja już wiem kto przyjdzie a kto nie.
Nie wiem co robić.

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
Pati może nie będzie tak źle  :przytul: :przytul: :przytul:

Ja mam trochę mniejszą salę ale na prawdę u mnie też dużo osób odmówiło i jeszcze część nie dała znać-ale już chyba w takim razie wiem co to oznacza ::) ::) ::)

Nie ważni są goście w tym dniu tylko WY, co ci da przełożenie ślubu...myślisz, że na inną datę "pogodzicie sie i polubicie bardziej".

Pati na pewno będzie wiele osób cieszących się waszym szczęściem więc głowa do góry :przytul: :przytul: :przytul: :przytul:

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Nie będzie, aż tak źle. Przynajmniej wiesz, komu na Tobie naprawdę zależy :przytul: :przytul: :przytul:

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
Dzwoń do tych co nie potwierdzili i dowiedz się co i jak!
Ale i tak się nie przejmuj, nie chcą to nie, ale nie możesz myśleć o odwołaniu wesela, przecież nie o tym całe życie marzyłaś.... i nawet jak będzie 15 osób, to będzie pięknie, bo będą to Twoi najbliżsi, którzy naprawdę Cię kochają!! Głowa do góry  :-* :-* :-* :-*

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
Tak,wiem...tak sobie tłumaczę  :-[
Nie chodzi mi absolutnie o zmianę terminu czy odwołanie ślubu !Tego na pewno bym nie zrobiła,choć mielibyśmy sami być w kościele.

Chodzi mi raczej o dowołanie wesela.Bo same pomyślcie-sala jest na ok 150os.Będzie 30 (dorosłych) i jak to będzie wyglądało?PUSTKI!
Do tego kupę kasy trzeba władować w orkiestrę etc.a i tak nie wiadomo czy właściciel w ogóle się zgodzi aby robić wesele dla takiej garstki  ::)
Jestem rozżalona i zawiedziona na MAXA!!! Ja nigdy z tych co odmówili nie potraktowałam źle,nie skrzywdziłam a jak sami robili wesele to byłam.
A tu takie coś...i to jeszcze żeby powiedzieli wcześniej...to nie!Do ostatniej chwili czekali.
Mam już dosyć tych zasranych mord i ogólnie wszystkiego!

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
Aaaa a Czigrę prosiłabym o nasranie moim niedoszłym gościom na wycieraczki!
Namiary na priv-sowicie wynagrodzę  ::)

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
Patrycja, ale jak to jest - 30 osob potwierdzilo, a reszta milczy, czy reszta juz odmowila? Ile osob stanowczo odmowilo, ile potwierdzilo, a ile jest "milczących"?
Ci co sie nie odzywaja to chyba nie znaczy, ze nie przyjdą, co nie?  ???

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Masakra! I tego się właśnie boję najbardziej.
Podejrzewam, że u mnie będzie podobnie. Nie będą się odzywać do ostatniego dni a później z wielką łachą odmówią....

I też mam obawy o salę. Bo na umowie mam wpisaną mniej więcej liczbę gości jaka powinna się stawić, a jak ich sporo odmówi, to i tak za tych nieobecnych będę musiała zapłacić, bo inaczej właścicielka na nas traci...  ::) ::) ::)

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Patuś ale mi przykro :(
Jeżeli rzeczywiście zostanie Ci w granicach 50 osób to ja bym zrobiła przyjęcie, znajdzie się na pewno jeszcze jakaś restauracja, ludzie zmieniają terminy, często coś wypada, cokolwiek.
Bo masz racje że to bez sensu na takiej sali w tyle osób, poza tym wszystkie koszta typu zespół etc. są bez sensu.
Sama pisałaś że rozważałaś wielokrotnie sens wesela więc takie przyjęcie z bombą to super pomysł, dużo dziewczyn robi tylko przyjęcia.
Ja sama wiem jak wygląda pusta sala...u mnie przed samym weselem odpadło nagle 15 osób , mieliśmy salę na 150 a było 85 i naprawdę bywały pustki...

Offline alinka692

• "Decydując się na dziecko, kobieta zgadza się aby jej serce żyło poza jej ciałem"
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2010
przykro mi  :przytul:  a Ciriness dobrze mówi   :tak_2: ja tez bym tak zrobila  ::)

Offline Roksana

• entuzjasta
  • data ślubu: 20.08.2011
Strasznie mi przykro Pati, naprawdę szczerze Wam współczuję takiej sytuacji (mam nadzieję, że mnie samą takie coś ominie  :-X)...
Sama nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu - szukać innej mniejszej sali? Może faktycznie to by było najlepsze rozwiązanie... tyle że czasu już niewiele Wam zostało, no ale może akurat coś się znajdzie, ktoś zrezygnuje.... różne są przypadki.

Ale na pewno nie rezygnuj z wesele, choćby miało to być skromne przyjęcie, ale musi się odbyć! :przytul:
Mam nadzieję jednak, że te osoby które się jeszcze nie określiły - potwierdzą przybycie i może nie będziecie musieli nic zmieniać.

Offline Paulincia:)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.05.2011
Kurde Pati tak strasznie mi przykro :'( :'( :przytul: :przytul: :przytul: :przytul:
Masz racje jak bedzie mialo byc ok 50 osob to sala na 150os jest bez sensu,
Ciri ma racje moze warto rozejrzec sie za jakas restauracja
a wiesz ze beda z Toba osoby ktore was kochaja i chca byc z wami w ten dzien,
uszy do gory,taka impreza ujawnila kto jakim jest czlowiekiem i z kim warto zyc w przyszlosci i teraz,
3mam kciuki za dobrze podjeta decyzje :-* :-* :-*,
wiem ze i tak bedzie pieknie i cudownie :przytul: :przytul: :przytul: :przytul: :uscisk: :uscisk:

ps.Mi tez mozesz wyslac kilka adresow,chetnie zostawie swoje fekalia Twojej rodzince :evil: :evil: :evil: :evil:
:*:*:*

Offline axela2008

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.09.2011 Ińsko
Pati kurcze współczuję.... ciężka sytuacja... najpierw zatwierdź liczbę gości i jak ostatecznie będzie wiadomo to wtedy trzeba będzie kombinować.... może zrobić w piątek, troszkę taniej albo cuś... nie wiem....
ja też się tego obawiam, chcę mieć 90 gości, zapraszamy około 120 ale mamy jeszcze listę rezerwowych i na 1,5 ms przed weselem w razie czego będziemy dopraszać....żeby te 90 osób było....

powiem ci sama idę za tydzień na wesele kuzyna i podejrzewam że Para Młoda ma już stresa strasznego jak to tydzień przed, ale do mnie to wcale nie dociera... jako gościa oczywiście. wiem że ludzie niestety tak nie przeżywają ślubu jak sama Para Młoda. Nie zdają sobie sprawy że sprawiają przykrość .... dlatego ja nie odmawiam zaproszeniom na śluby, ale cóż ludzie są różni.

trzymam kciuki żeby jednak wszystko się wyjaśniło, pozytywnie oczywiście.
zawsze byłam i zawsze będę przy Tobie. . .

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
Kochanie, dla Ciebie wszystko :-* mówisz, masz  :brewki:

przykro mi, domyślam się jakie to frustrujące >:( dasz rade Pati, musisz :przytul:

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Jeju, wspolczuje !
Moze nie bedzie tak zle ... moze ta reszta gosci ktora nie potwierdzila jednak przyjdzie ... ?
U nas tez duzo osob odmowilo , od meza strony garstka osob przyjechala.Razem mielismy kolo60-70osob razem z dzecmi.
Za to w poprawiny od meza strony zostalo tylko rodzenstwo i rodzicami :-[.Koszmar.
Wiem co czujesz.To jest najgorsze.Starasz sie jak glupia ,aby wszytsko slicznie bylo,a tacy deb...ile odmawiaja.

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
Pati, i jak sytuacja? Coś się wyklarowało? Daj nam znać!!

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
Pati ale oni wszyscy dali Ci znać że nie przyjadą czy po prostu nic nie dali znać???? Bo mi tak samo jeszcze 3/4 gości po prostu nie odpisała czy będą czy nie.... Więc może weź telefon w garść i dzwoń do ludzi.. że chcesz już konkretną odpowiedź.. ja tak zrobiłam.....

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
A więc sprawa wygląda tak:

Termin potwierdzenia był jak wiecie do soboty.
Wczoraj jedna z ciotek raczyła zadzwonić aby poinformować,że ich u nas nie będzie(3 dni po terminie!!!) Do dnia dzisiejszego nie odpowiedziały 2 osoby!Oczywiście do nikogo nie zamierzam dzwonić!
Właściwie to ja do nikogo nie dzwoniłam z zapytaniem czy będą.Bo termin był i w dupie już ich wszystkich miałam.

Nie powiem-było mi BARDZO przykro,trochę przepłakałam...szczególnie,że o ile pamiętacie w maju jest jeszcze jedno wesele w rodzinie.I na tamto prawie wszyscy jadą.Właściwie tyle osób co u nich potwierdziło przybycie to u nas odmówili.Baaaa wszyscy dostali zaproszenie tylko nie ja  :-\ Przykre to !

No,ale już mi przeszedł smutek,wzięłam się w garść.Teraz wiem,że u nas będą Ci co na prawdę chcą być.Nie z musu,nie dlatego że wypada ale dlatego że chcą i cieszą się razem z nami.
Przy okazji całej tej sytuacji przekonałam się ogromnie kto jest przy nas.Dla kogo jesteśmy na prawdę ważni.

Wiemy już z kim będziemy utrzymywali kontakt a z kim kategorycznie go zrywamy.

Mówi się,że przyjaciół poznaje się w biedzie i wiecie co...mamy ich sporą gromadkę  :) Poza tym doszłam do wniosku,że nie liczy się ilość a jakość!I tych naszych kilkudziesięciu gości nie zamieniłabym na żadną inną setkę!

Dzięki tej całej sytuacji możemy wyprawić wesele takie o jakim ja zawsze marzyłam:czyli z najbliższymi i z gromadą znajomych  :)

Jeżeli natomiast chodzi o liczby to:

Na dzień dzisiejszy mamy potwierdzone przybycie 40 dorosłych +10 nastolatów (12-18 lat).
Zaczęliśmy dopraszanie znajomych  ;D R.już poinformował 3 swoich kolegów i od razu otrzymał potwierdzające odpowiedzi.Zostało jeszcze kilka osób,ale myślę że do końca tyg.będzie wiadomo co i jak.

Tak się zastanawiam nad salą... w umowie nie mamy niczego o minimalnej ilości gości.Myślicie więc,że właściciel może robić jakieś problemy jak gości będzie z 60?
Co prawda na umowie mamy podane,że wesele będzie na ok.90 osób-ale podczas jej podpisywania sam właściciel powiedział że to tylko tak orientacyjnie a jak będzie mniej to spoko.

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
Pati powiem Ci, ze lepiej mniej gosci, niz więcej "bylejakich".
Na moim przykladzie moge opowiedziec. Ja troche zaluje, ze doprosilismy kilku gosci w miejsce tych co odmowili. Zrobili siare na weselu (tzn sami sobie tak na prawde, nie nam) i tylko ponieslismy przez nich niepotrzebne koszty, bo nie raczyli powiedziec, ze na poprawinach ich nie bedzie, a do domu poszli po polnocy. Inni doproszeni tez przyszli na kilka chwil i wygladalo to jakby przyszli poogladac, a nie pobawic sie. Wiec lepiej jak nie przyjdą w ogole niz mieliby z przymusu posiedziec kilka h na odczepnego. Zatem uwazam, ze musisz pozytywnie do tego podejsc. Lepsza jakosc niz ilosc gosci  :uscisk:
Mysle, ze 60 osob na weselu to taka optymalna ilosc :)  :-*

Offline mka

• Chuck Norris
Cieszę się, że jednak pozytywne myślenie wróciło  :uscisk: :uscisk: :uscisk: :uscisk: :uscisk:

Jeżeli gości będzie ok 60 a sala jest na 150 osób to myślę, że właściciele mogą podwyższyć koszty za osobę ::) ::) ::)

Z tego co wiem np. nam właściciele mówili, że np. wesele na ok 50 osób kompletnie im się nie opłaca i gdybyśmy mieli tylko tyle gości to cena na pewno by wzrosła...bo wiesz, zawsze tą salę mogli jednak wynająć komuś kto będzie miał te np.120 osób  ::) ::) ::)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
Kurde Mka no właśnie boję się,że będzie tak jak napisałaś...

Chociaż tak jak pisałam wcześniej-w umowie nic o tym nie ma,i jak wpisywaliśmy l.gości to ja powiedziałam,że my tyle zapraszamy ale właściwie nie wiadomo ile będzie bo na bank ktoś odmówi  ::)
Ponadto wlaściciel ma dwie sale-jedna na 70 osób druga na te 150...jak my rezerwowaliśmy to na tę mniejszą nikt nie był zapisany a właściciel sam zapropomował abyśmy wzięli sobie tę większą.

My kiedyś bawiliśmy się na weselu na tej naszej sali.Wówczas na imprezie bylo jakieś 80 osób i jak dla mnie było na styk!Oczywiście jakby inaczej ustawić stoły to weszło by nieco więcej osób,ale do tanca nie bylo by miejsca  ::) Dlatego wydaje mi się,że ta liczba 150 os jest nieco zawyżona  ::)
Myślę,że po świetach tam zajedziemy i z nim ogadamy.Zobaczymy co nam powie.

Offline mka

• Chuck Norris
My też tego nie mamy w umowie, ale po prostu właściciele nas poinformowali uprzejmie  :D :D

Nie ma co gdybać..na bank będzie wystrzałowa zabawa :disco:

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
buehehhehe no będzie,będzie  ;D Musi być!  :)
Tylko szkoda,że nas właściciel uprzejmnie nie poinformował  ::)

No nic,trza będzie się tam wybrać i obgadać sytuację  ;)