Autor Wątek: Wierzę w nas czas w coś uwierzyc,żyjmy tak jakby jutra miało nie byc(04.06.2011)  (Przeczytany 118076 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
Mnie akurat dzisiaj boli przy prawej skroni  ::) Mnie jak dopadnie taki ból to dość że na wymioty mnie zbiera to jeszcze światło mnie razi i najlepiej jakby się nikt do mnie nie odzywał bo za głośno mówi.... nie no masakra... głowa do wymiany heheheh

Takze dziewczyny nie wyobrazam sobie, jak Wy funkcjonujecie z takim bolem  ???
Powiem Ci że jak mnie ćmi to nawet uwagi nie zwracam po prostu już się chyba przyzwyczaiłam....

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Ja na szczęście nie mam takich problemów...
Zazwyczaj wystarcza tabletka przeciwbólowa...

Bidulki  :-* :-* :-*

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
Kasiu mam tak samo!!! Z tym,że ja to się chyba nigdy nie przyzwyczaję  ::) Wczoraj praktycznie cały dzień przeleżałam w łóżku  ::)
Jedyne co,to przez te lata nauczyłam się już odróżniac TEN ból od innych...

Offline Roksana

• entuzjasta
  • data ślubu: 20.08.2011
Mnie wczoraj pobolewala glowa, tzn. to byl taki dziwny bol.. jakby mi ktos igla albo czyms ostrym klul... i to tak od czasu do czasu, moze co 2 min...
ale to chyba jakies nerwy czy co - w sumie nie wiem, nie znam sie.... ale nie wiem czy to moze byc cos groznego....
Mialyscie kiedys takie cos? Dodam, ze to nie na calej glowie, tylko w jednym miejscu, tak z boku glowy  ???

Offline kacha8609

• Chuck Norris
Roksana też tak czasem mam....  ::) 

Offline ylka

• maniak
  • data ślubu: 2011-05-14
Mnie też zazwyczaj boli przy lewej skroni lub cała lewa połowa, czasami do tego sily ból ucha się włącza.
Niestety taka juz nasza dola   :( Ale powiem Wam, ze podobno migrena często ustaje w ciąży - tak że rodzić, Dziewczyny, rodzić  ;D ;D

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
Roksana ja tak właśnie mam tylko z większą intensywnością  ::)

hehehhe ylka teraz to trza poczekac-w moim przypadku nieco ponad 9msc,ale Ty to wcześniej będziesz mogła  ;D
Dasz znac czy faktycznie przeszło  ;D

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
Ojej, sporo tu Was "bólogłowiec"...szczerze współczuję, mnie też czasem boli, najczęściej po całym dniu na świeżym powietrzu, albo np. po wyprawie do lasu - od razu wiem że mam kleszcza...no i ciśnienie też czasami daje znać. Ale takich ataków migreny sobie nie wyobrażam...Miałam koleżankę, która mdlała z bólu..Masakra. 

Offline kacha8609

• Chuck Norris
Pati to chcecie się starać o dzidziusia od razu po ślubie??  ;D ;D

Offline kacha8609

• Chuck Norris
A jeszcze wracając do bólu głowy to powiem Wam że teraz jak byliśmy nad morzem to w ani jeden dzień mnie nie bolała głowa ... tak więc wniosek jest jeden .... przeprowadzka nad morze!!!!  :hopsa: :hopsa: :hopsa: :hopsa:

Offline Roksana

• entuzjasta
  • data ślubu: 20.08.2011
Czyli nie jestem sama z tym bolem.... ale ja nawet nie wiem, czy tabletka na to pomoze  ???

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
O jaaa, współczuję Wam tych bóli... mnie czasami boli, tak właśnie w skroni, ale na szczęście rzadko..

Buziaki Pati!!  :-* :-*

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
Pati to chcecie się starać o dzidziusia od razu po ślubie??  ;D ;D
::)O nie nie nie!!! Po ślubie chcielibyśmy nacieszyc się sobą  ;D W sensie jako mąż i żona  ;D Chodziło mi raczej o to,aby do ślubu nic się nie pojawiło!

Offline kacha8609

• Chuck Norris
aaaa  ;D ;D Ale wiesz przy tym cieszeniu się sobą jako mąż i żona może się coś urodzić   :brewki: :brewki: :brewki:
Ale byłaby ładna malutka Patrycja albo mały przystojniaczek  ;D ;D ;D 

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Niedobrze z tym terminem tomografii... Ale może lepiej postarać się o rezonans?
Ja jestem specjalistką od migreny, jak Cię ledwo ćmi polecam wziąć nurofen migrenol a tak to na prawdziwe bóle pomagał mi kiedyś katadolon, bardzo drogi ale skutecznie wprowadza w trans mocno przytłumionego bólu i haju. A wiem co mówię bo wzięłam wszystkie dostępne leki na migreny w Polsce :P

Druga sprawa kamerzysta.
Imagine Studio ma przewagę - steadycam'a i to co można zajebistego z nim zrobić, ale ja bym chyba wybrała dziedzica, oni są jeszcze niedoświadczeni i zbyt chaotyczni jak dla mnie. Jak są podobni cenowo to jestem za Dziedzicem. A Imagine Studio mieszka w Reptowie to proponuję umówić się z nimi wieczorkiem przed Dziedzicem żeby mieć obraz.

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
Kacha   :D :D :D :D Nie rozpędzaj się tak  :hahaha: :p

Ciri powiem Ci że troszkę mi się zmieniło  :D Imagine do mnie przemawia właśnie przez to co napisałaś - Steadycam.Myślę,że jeszcze do przyszłego roku się rozwiną.Generalnie podoba nam się to co mają na stronce,ale na pewno umówmy się na prezentację.
Jednak nie chcemy w HD i dwóch kamer-bo nas na to nie stac  >:( poza tym nie mamy (jeszcze  ;D )odtwarzacza BLU,więc tak czy siak HD odpada  >:(

Dziedzic podoba nam się również to co mają na stronce,ale jakoś nie chce nam się śmigac do Goleniowa na prezentację  :D :D :D
Boję się też,że trzeba będzie długo czekac na film-takie są opinie na forum  ::) poza tym nie mają steadycam,więc w sumie można coś tańszego wziąśc...

Doszło nam również:

CVS filmiki nawet,nawet  ;D Cenowo fajnie się to przedstawia,i w plenerze wykorzystują steadycam.

MJBfilm również nawet fajnie kręcone,i cena bardzo korzystna!  ;D 

Przypominam,że my w ogóle nie mieliśmy miec kamerzysty,musisłam się trochę natrudzic (czyt.pomarudzic)aby mój Pm uległ  :brewki:
Dlatego każdy kamerzysta to dla nas duży wydatek i właściwie chyba z każdego będę się cieszyła  ;D

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
My mamy CVS, nie wiem co Wam Pan napisał ale nam na początku roku pisał tak (my z dojazdem płacimy 2400, no i film jest w HD, ale nie ma obaw bo dają też w DVD)  8)

Film w standardzie DVD 1800zł ,w HD to koszt 2100zł . Dojazd na terenie
Szczecina wliczony w cenę. Poza Szczecin 0,90gr/km.
W cenie filmu oprócz nagrania ślubu i zabawy weselnej wchodzi wstęp,
wspomnienie (zdjęcia z dzieciństwa), spacer /randka/plener,
przygotowania młodego i młodej (ubieranie) , filmowanie sesji
fotograficznej, błogosławieństwo, wywiady z gośćmi, teledysk
W cenie jest także 1,5h filmowania do wykorzystania w inny dzień np na
nagranie wspomnianego wyżej spaceru lub np sesji foto, która nie zawsze
jest w dniu ślubu.
W przypadku nagrania w HD w cenie jest także wersja w standardzie DVD.
W dniu ślubu filmowanie odbywa się od 13:00-2:00.
Rezerwacja terminu przez podpisanie umowy i wpłatę zadatku 600zł.

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
Hmmmmmmm to nam napisał troszkę inaczej  ::)

Do wyboru są dwie opcje:

Film w cenie1800zł - filmujemy od błogosławieństwa do oczepin. Nagranie
zawiera również wstęp, Wasze zdjęcia z dzieciństwa i teledysk na
zakończenie.

Film w cenie 1900zł - filmujemy od godziny 12:00 - 2:00, wszystko co
odbywa się w tych godzinach jest w cenie ( tzn: przygotowania, sesja
foto, błogosławieństwo, kościół itd.),ponadto nagranie zawiera Wasze
zdjęcia z dzieciństwa, wstęp, teledysk na zakończenie.
W cenie także 1,5h filmowania do wykorzystania w inny dzień ( np:
nagrywamy spacer, sesję w studiu lub realizację Waszego pomysłu ).

Dojazd na terenie Szczecina jest w cenie.

Dodatkowo można zamówić:
-wersja HD (+100zł)
-przedłużenie filmowania do max 4h w inny dzień niż dzień ślubu (+200zł )
-druga kamera na całą uroczystość (+1000zł)

Rezerwacja terminu przez podpisanie umowy i wpłatę zadatku 400zł.

Offline magda19285

• uzależniony
  • data ślubu: 01.10.2010
Patrycja my mamy kamerzyste z polecenia znajomych , ma fajne filmy i kosztuje tylko 1300  wysle ci namiary na priv  :-*

Offline ciriness

• Chuck Norris
A ja polecam HD, dlatego że to i tak jest że dostaniecie jedną płytę na Bluray a reszta "normalne" a w przyszłości patrząc na tempo rozwoju chociażby telewizorów to z jakości filmu SD nie będziecie zadowoleni, chociaż chłopaki z Imagine nieźle to konwertują i jakoś w SD jest bardzo dobra. Ale to może my jesteśmy schizolami? Bo ojciec Ł. zna się na tych wszystkich tv, kamerach i rozdzielczościach więc wybieraliśmy z "fachowcem".
Ale HD i Bluray to po prostu przyszłość...a potem już nigdy takiej jakości nie uzyskasz...a to w końcu nie jakaś kosmiczna kwota w tą czy tą...

No ja też szukałam tylko ze steadycam'em bo świetne rzeczy można z tym uzyskać :) A chłopaki z Imagine mają jeszcze inne fajne sprzęty, rybie oko, szynę, światła etc.

A ten Janaszkiewicz taki drogi czy ten Mawit?

To szkoda że naszego nie możecie wziąć CCVS...wcale dużo drożej nie wychodzi przecież...a ma na 2 kamery i w hd taką cenę

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
Ciri Janaszkiewicz tyle bierze  ::) ten drugi jeszcze się nie odezwał,więc czekam  :D

Niestety na waszego nas nie stac  >:( W sumie to i tak cud,że Pm zmienił zdanie co do kamerzysty...gdybym wygrała w totka t na pewno wzięlibyśmy waszego  ;D ;D ;D ;D

Nistety przez to,że zdecydowaliśmy się na drogiego fotografa na kamerzyście musimy trochę przyciąc  ::)

Offline ciriness

• Chuck Norris
Masakra...to coś mi ściemnili  :biczowanie:

"U nas" najlepsze jest studio CamOn, pomyślę jeszcze kto ma takie sprzęty w stylu steadycam'a, natomiast w Szczecinie mają to tylko chłopaki z Imagine...Ale to kwestia czasu, niedługo wszyscy będą inwestowali w lepszy sprzęt.

Mam nadzieje że wygracie w totka hihi :P

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
Oooo to nam za druga kamerę 1200 mówił, ale trochę za drogo i się nie zdecydowaliśmy ;) ;) ;) No ale jak mówię, my podpisaliśmy umowę na początku roku więc już trochę mogło się zmienić ;) ;) ;)

Offline mka

• Chuck Norris
Steadycam ma tez CVS ;) ;) ;)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
mka a wy będziecie mieli cały film kręcony przy użyciu steadycam?czy tylko plener ?

Offline ciriness

• Chuck Norris
Pati oblukałam cvs , niezła cena i fajnie wygląda :)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Temat wre!! ;D ;)
Nie udzielam się, bo jeszcze filmu nie mam, ale z tego co widzieliśmy do tej pory, to Dziedzic wywarł na nas najlepsze wrażenie ;) :P
Miłego dzionka :-*

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
Agatko jeszcze nic nie jest przesądzone  :D Muszę tylko naciągnąc Pma na prezentację do Goleniowa  ::) ::) ::)
A powiedz mi: wy jeździliście na prezentację również do innych firm czy tylko do Dziedzica?

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Jeszcze do 3 innych.
Wiem, że oglądaliśmy jeszcze prezentacje u pana Zająca i przymusowo u pana Darka (tego od oprawy muzycznej w kościele) ;D
...a trzecia prezentacja... zabij mnie, ale nie pamiętam u kogo!? ??? ::) :P

U pana Zająca filmy są całkiem niezłe, ale mój Ł. zauważył, że głos był troszkę przesunięty, a to jednak duży minus...

:-*

Offline pusia24
  • uzależniony
No kochana to masz duzy wybor i wyobrazam sobie ze ciezko bedzie wybrac.
Ja mialam Mjb film i jestem mega zadowolona.
Buziaczki :-* :-* :-*