Autor Wątek: A za 100 dni dwa aniołki bedą już małżeństwem!  (Przeczytany 29103 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aniołek

• uzależniony
  • data ślubu: 20-05-2006
A za 100 dni dwa aniołki bedą już małżeństwem!
« Odpowiedź #120 dnia: 25 Marca 2006, 09:39 »
Cytat: "Molunia"
a w bukieciku mozesz tez mieć np. jakiś drobny element piórkowy nawiązujący do zalości ..... pomyśl o tym

właśnie zaczełam sie nad tym zastanawiac. Ale właśnie ostatnio mam ogromną ochotę na jakis z tych bukietów:

Albo taki, ale w kolorze herbacianym:

Nie wiem jakby to wyglądało, gdybym do takiego bukietu dołączyła piórka?

Offline Aniołek

• uzależniony
« Odpowiedź #121 dnia: 25 Marca 2006, 13:51 »
dzisiaj robie kokardy na krzesła oraz różyczki z chusteczek wg przepisu Demki -https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=1386
efekt jest suuuper! z tych róż będę miec ułożone serce. Przymocuje to do jakiegos białego materiału i... juz mam dekoracje za młodymi :)
Rózyczki sa śliczne, ale pracochłonne :evil: . Siedzę nad nimi tak długo, a mam dopiero 14  :twisted:

Offline Aniołek

• uzależniony
« Odpowiedź #122 dnia: 26 Marca 2006, 14:04 »
ale jestem wściekła!!! Piotrek dzisiaj był u ksiedza, przyniósł takie nowiny, ze az mi sie krew w żyłach zmroziła! Piotrek mimochodem wspomniał o wiolonczelistce, która chcemy miec na ślubie. A ksiadz co? był zaskoczony - w ogóle nie pamiętał, że to z nim uzgadnialiśmy! kiedys powiedzial, ze nie ma sprawy, ze jesłi nie chcemy, to nie musimy mieć naszego organisty. A teraz powiedział, ze musi o tym porozmawiac  z organista!!!! a ja znam naszego organiste - zdzierus jest straszny i wszystko zrobi, zeby tylko zarobić. A wiec znam już jego odpowiedz. A nie stać nas na to, zeby zapłacić 300 zł wiolonczelistce i gitarzystce oraz kolejne 300 zł organiście!!!!!

czujemy sie oszukani!!! co za ksiadz!!!!
mielismy przyjść 28 kwietnia spisac protokół, oj, chyba przejdę sie tam wcześniej :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:   :boks1:

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #123 dnia: 26 Marca 2006, 14:08 »
Aniołku!! Spokojnie!!! jak nie zapłacicie organiście to na pewno nie przyjdzie... więc Wasza wiolonczelistka i gitarzystka będą mogły spokojnie zagrać!!! Myślę, że jak na spokojnie o tym porozmawiacie z księdzem to zrozumie... powiedz np, że to Wasi znajomi, a na organiste po prostu Was nie stać!!

Pozdrawiam cieplutko!

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #124 dnia: 26 Marca 2006, 14:18 »
Cytat: "dziubasek"
powiedz np, że to Wasi znajomi, a na organiste po prostu Was nie stać!!

ale kłamstwo ! ... ma krótkie nogi.  :roll:
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #125 dnia: 26 Marca 2006, 14:27 »
ale kłamstwo ! ... ma krótkie nogi.

Racja... ale kurcze to nie fair, że ksiądz i organista tak postępuje :(

Offline Aniołek

• uzależniony
« Odpowiedź #126 dnia: 26 Marca 2006, 14:27 »
Cytat: "okruszek"
dziubasek napisał/a:
powiedz np, że to Wasi znajomi, a na organiste po prostu Was nie stać!!

ale kłamstwo ! ... ma krótkie nogi.

wcale nie kłamstwo... No w kazdym razie nie do końca :wink: .My właśnie tak powiedzieliśmy ksiedzu na pierwszym z nim spotkaniu! Na organistę faktycznie nas nie stać (jeszcze takiego skrzeczacego,a przy tym drogiego) a z wiolonczelistka sie dobrze dogaduję, wiec można powiedzieć, że juz teraz jesteśmy znajomymi... :wink:

Denerwuje mnie jednak to, że myślałam, ze to wszystko odbedzie sie jakos pokojowo, a tu wyglada na to, ze bedziemy sie wykłócać!! :evil:

Nie wspomniałam, ze rezygnacja z organisty jest naszą tajemnicą- ukrywamy to przed rodzicami. dostali by chyba szału, gdyby sie dowiedzieli, ze nie damy mu zarobić. Mieszkamy na wsi, w małej parafii - i nasi rodzice niestety myśla w kategoriach "Co on na to powie? Przeciez tak nie wypada!" Chcemy postawic ich przed faktem dokonanym. Mam nadzieje, ze nigdy nie będą musieli spotkać sie z obrazoną miną naszego Pana "Artysty"

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #127 dnia: 26 Marca 2006, 14:36 »
Aniołek to jest wasza dezycja i nie powinniscie patrzeec na reakcję rodziców. Jak mieszkasz na wsi to i tak szybko to wyjdzie. A ksiądź powinien zrozumiec - dzisiaj jest wolny wybór i kazdy robi tak jak mu się podoba. Zycze abys nie musiała miec spięc z księdzem. Najlepiej bedzie jak podejdziesz do tego spokojnie i powiesz mu, że zwyczajnie Cie nie stac na to i tamto a wiolonczelistka i gitarzystka wystaczy na mszę - tylko czy one będa śpiewać?

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #128 dnia: 26 Marca 2006, 19:22 »
Organiści z księżmi często się popieraja, no cóż, w końcu kasa jest najważniejsza, trzeba dac organiście zarobić.  :|

A rodziców to też masz ciekawych, Aniołku. Obyś Ty nie była kiedyś taka "Dulska".

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #129 dnia: 27 Marca 2006, 08:57 »
Oj Groszku nie wróż tak naszemu Aniołkowi, żadna Dulska nigdy z niej nie będzie (na tyle to już my Aniołka znamy, co nie :?:  :)

Offline Aniołek

• uzależniony
« Odpowiedź #130 dnia: 27 Marca 2006, 11:28 »
wiolonczelistka i gitarzystka wystaczy na mszę - tylko czy one będa śpiewać?

tak, giarzystka będzie śpiewać.
Cytat: "groszek"
A rodziców to też masz ciekawych, Aniołku

hola, hola! rodziców mam najwspanialszych na świecie! a taki typ myślenia jest niestety częsty na wsiach...
Oj Groszku nie wróż tak naszemu Aniołkowi, żadna Dulska nigdy z niej nie będzie (na tyle to już my Aniołka znamy, co nie  

he he he :twisted:

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #131 dnia: 28 Marca 2006, 10:05 »
Nawet nie wiemy kiedy zaczynamy kopiowac naszych rodziców i przyznawać im rację na stare lata. To się nazywa imprinting i naprawdę ciężko tego uniknąć. Tak jesteśmy skontruowani, że powielamy wzorce i te dobre i złe (niestety).

Ja nie powiedziałam, że masz złych rodziców, tylko, że ciekawych. Dulska była kochającą matką, nieprawdaż? Nie pozwoliłaby by jej dzieciom spadł włos z głowy.

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #132 dnia: 28 Marca 2006, 11:17 »
Cytat: "groszek"
Nawet nie wiemy kiedy zaczynamy kopiowac naszych rodziców i przyznawać im rację na stare lata. To się nazywa imprinting i naprawdę ciężko tego uniknąć.

i tu Ci musze niestety przyznac Groszku racje. jak zaczelam tak obserwowac moich wujkow i ciocie to wlasnie widze jak po przekroczeniu jakiegos tam wieku staj asie bardzo podobnie do swoich rodzicow  :shock: I gdyby to byly tylko te dobre cechy to by bylo ok,ale niestety te zle cechy sa wrecz uwypuklane :(

No,ale jestesmy dobrej mysli, ze my przejmiemy po rodzicach tylko dobre cechy :D a Aniolkowi zadna dulszczyzna nie grozi :D

Aniolku a jak tam Twoj kapelusz???Dotarl juz????
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline Aniołek

• uzależniony
« Odpowiedź #133 dnia: 28 Marca 2006, 12:48 »
Cytat: "Agutka"
Aniolku a jak tam Twoj kapelusz???Dotarl juz????

no właśnie nie  :evil: I bardzo sie tym stresuje... Siedzę dzis w akademiku, bo nie chcę, zeby listonosz przybył pod moja nieobecność... A pogoda dzis taka piękna - ech! Jeśli dzis nie dotrze, zacznę już sie poważnie denerwować.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #134 dnia: 28 Marca 2006, 13:01 »
Hmm, trochę mnie dziwi zachowanie księdza, u nas proboszcz jasno dał do zrozumienia, że organista czy inne takie artystyczne bajery to nasza sprawa i sami musimy o to zadbać-on jest tylko od sakramentu ale miłoby było, gdyby wiedział o naszych pomysłach wcześniej. Żeby nie było niepotrzebnych niedomówień  :wink: tak też zrobiliśmy, w końcu to miał być nasz dzień

Offline Aniołek

• uzależniony
« Odpowiedź #135 dnia: 28 Marca 2006, 13:18 »
Hmm, trochę mnie dziwi zachowanie księdza, u nas proboszcz jasno dał do zrozumienia, że organista czy inne takie artystyczne bajery to nasza sprawa i sami musimy o to zadbać-on jest tylko od sakramentu ale miłoby było, gdyby wiedział o naszych pomysłach wcześniej. Żeby nie było niepotrzebnych niedomówień  tak też zrobiliśmy, w końcu to miał być nasz dzień
quote]
I tak powinno być! Znajomy brat zakonny (z innej parafii) powiedział mi taki news, ze mnie z nóg scięło. Powiedział, ze organista z księdzem ma podpisana umowę, ze od takich imprez jak chrzty, sluby, pogrzeby, ksiadz musi zawsze organiscie coś zapłacić. W przypadku, jesli my nie weźmiemy organisty, to ksiadz i tak sobie od nas zażyczy jakies 100 zł wiecej, zeby to dac organiscie! Jakos nie chce mi sie wierzyc w coś takiego...

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #136 dnia: 28 Marca 2006, 13:23 »
Wiecie co to strasznie przykre że osoby które najbardziej powinny nam pomóc które najbardziej znaja powagę tej chwili , które nas do niej przygotowują ( mam namyśli księży) czasem potrafią jednym dmuchnięciem wszystko zepsuć   :bredzisz:    :biczowanie:
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Aniołek

• uzależniony
« Odpowiedź #137 dnia: 28 Marca 2006, 13:24 »
ale w piatek wybieram sie spisać protokół, wiec mam nadzieje troche zmienic naszą sytuacje  :twisted:

Offline Agutka

• maniak
« Odpowiedź #138 dnia: 28 Marca 2006, 13:35 »
Cytat: "Aniołek"
ale w piatek wybieram sie spisać protokół, wiec mam nadzieje troche zmienic naszą sytuacje

No to bedziemy trzymac kciuki ,zeby poszlo po Twojej mysli.

A jak kapelusik (opukac ) dzisiaj nie przyjdzie to skontaktuj sie ze sprzedajacym. Moze pozniej wyslal czy cos i dlatego jest opoznienie-a przy tym nasza poczta tez potrafi szwankowac-oj potrafi. :evil: Ale na pewno kapelusik dotrze! :D

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #139 dnia: 28 Marca 2006, 13:56 »
i niby "co łaska" a prosto z mostu walą : "z reuły Młodzi dają 300 zł ..." i to ma byc co łaska?

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #140 dnia: 28 Marca 2006, 13:58 »
No to jeśli to prawda z tą umową między klechą a organistą, to ja bym z tym poszła do gazety!  :evil:  Zrobić koło tego trochę szumu i mina zrzednie ubu "biznesmenom".

Offline Aniołek

• uzależniony
« Odpowiedź #141 dnia: 28 Marca 2006, 14:07 »
Cytat: "okruszek"
"z reuły Młodzi dają 300 zł ..." i to ma byc co łaska?

właśnie ja chyba nie jestem z tych łaskawych... :lol:

Offline Aniołek

• uzależniony
« Odpowiedź #142 dnia: 28 Marca 2006, 15:23 »
A! jeszcze chciałam powiedziec, ze nasz weselny zespół zagra dla nas "Niebieska piosenke". ściagneli sobie z netu muzyczkę na prawdziwym pianinie. Facet do tego będzie śpiewał (na zywo) - takie karaoke, jak powiedział. Cieszę się, bo bardzo chcemy te piosenke , a "nie chciałam jej z komputera"

Offline Molunia

• entuzjasta
« Odpowiedź #143 dnia: 28 Marca 2006, 21:21 »
No widzisz Aniołku bedziesz miała swoja piosenkę a z ksiedzem tez pewnie się ułoży i masz rację nie mów nikomu tzn rodzicom o swoich planach co do organisty aby nie było zadnego gadania .... wiadomo jak to jest

Offline Aniołek

• uzależniony
« Odpowiedź #144 dnia: 29 Marca 2006, 10:39 »
A to sa nasze obraczki (zdjęcie jest kiepskiej jakości, mam nadzieję, ze niebawem bedę miała lepsze, więc je wkleję) :

Offline Aniołek

• uzależniony
« Odpowiedź #145 dnia: 29 Marca 2006, 10:42 »
hm...ale małe wyszło... Trzeba kliknac 2 razy, wtedy dokładnie widać. Aha! i to nie jest Apart, apartowskie jest tylko pudełeczko (od pierścionka zareczynowego) :wink:

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #146 dnia: 29 Marca 2006, 10:46 »
Obrączki ładne, ale dla mnie trochę za szerokie  :)  A kapelusz juz dostałaś?

Offline Aniołek

• uzależniony
« Odpowiedź #147 dnia: 29 Marca 2006, 10:49 »
Cytat: "aniula"
Obrączki ładne, ale dla mnie trochę za szerokie

właśnie z tego powodu zastanawiam się czy beda wygodne...
Cytat: "aniula"
A kapelusz juz dostałaś?

Właśnie nie!!!! :evil: Wczoraj znów rozmawiałam na gg z chłopakiem, który mi sprzedał ten kapelusz, kaze mi sie nie niepokoić  z poczta polska wiadomo jak jest... Przysłał mi nawet zdjecie Potwierdzenia nadania paczki... Ale i tak sie denerwuje!

Offline Agutka

• maniak
« Odpowiedź #148 dnia: 29 Marca 2006, 10:55 »
Cytat: "Aniołek"
Właśnie nie!!!!  Wczoraj znów rozmawiałam na gg z chłopakiem, który mi sprzedał ten kapelusz, kaze mi sie nie niepokoić z poczta polska wiadomo jak jest... Przysłał mi nawet zdjecie Potwierdzenia nadania paczki... Ale i tak sie denerwuje!

Nie denerwuj sie Aniolku! jak bedziesz miec chwilke to ja Ci polecam pojsc na poczte i dowiedziec sie czy taka paczka o numerze nadania...nie przyszla. ja mialam kiedys taka sytuacje,ze czekalam na list polecony .-czekalam prawie 2 tyg. i nic w koncu dowiedzialam sie o nr. nadania poszlam no poczte i okazalo sie,ze list tam dawno na mnie czeka :evil: Mieszkalam wtedy w akademiku i avizo gdzies sie ulotnilo :? tak to juz dziala nasza poczta!

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #149 dnia: 29 Marca 2006, 10:56 »
faktycznie szerokie obrączki ile mają 8 mm?????????

Przysłał mi nawet zdjecie Potwierdzenia nadania paczki... Ale i tak sie denerwuje!

to jak wysłał zdjęcie znaczy się że kapulusik już do ciebie idzie
nie denerwuj się