Autor Wątek: A za 100 dni dwa aniołki bedą już małżeństwem!  (Przeczytany 28826 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aniołek

• uzależniony
  • data ślubu: 20-05-2006
A za 100 dni dwa aniołki bedą już małżeństwem!
« Odpowiedź #210 dnia: 9 Kwietnia 2006, 17:30 »
Cały czas zmagam sie z wyborem fryzury... Ostatnio cos mi odbiło   :glupek:  i zaczynam sie zastanawiać czy nie ciachnać sobie grzywki... Podoba mi sie bowiem cos takiego:

lub takiego:

Myslę, ze pasuje mi grzywka, bo tak wyglądałam w grudniu:

Ale ,przypominam, będe miec ten kapelusz:

wiec czy pasuje taka grzywa do tego kapelusza???????
Pomocy!!!

Bo w innym wypadku to skłaniam sie ku tym fryzurkom:

tył:

lub:

Czekam na rade! inne propozycje tez mile widziane :). z góry dzieki!

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #211 dnia: 9 Kwietnia 2006, 17:34 »
Aniołku tutaj  https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=2196&postdays=0&postorder=asc&start=0  jest pare fryzurek " z grzywką" może coś Ci sie spodoba - bedziesz miec kapelusz ale koczek zawsze wtedy mozna uczesc nizej.

A co do Twoje osoby i grzywki - ładnemu we wszystkim ładnie :)

Offline Aniołek

• uzależniony
« Odpowiedź #212 dnia: 9 Kwietnia 2006, 17:42 »
A co do Twoje osoby i grzywki - ładnemu we wszystkim ładnie

he he-dziękuje ( :D czy  :oops: ? )
Cytat: "Antalis"
bedziesz miec kapelusz ale koczek zawsze wtedy mozna uczesc nizej.

właśnie kok odpada... Musza być na wpół upięte... Ale dzieki za link

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #213 dnia: 9 Kwietnia 2006, 17:51 »
Aniołku!
Pomysł z podziekowaniem dla Mamy - cudny! Ten wiersz jest naprawdę wzruszający i taki...prawdziwy...
Jeśli chodzi o fryzurkę pod kapelusz to myślę, że ładniej chyba będzie bez grzywki.

Offline donia

• entuzjasta
« Odpowiedź #214 dnia: 9 Kwietnia 2006, 17:53 »
A mnie się bardzo podoba ta ostatnia fryzurka, którą wkleiłaś Aniołku...

Aaaa i w pelni się zgadzam z Antalis

Cytat: "Antalis"
ładnemu we wszystkim ładnie

więc będziesz ślicznie wyglądać

:D
Proszę jakiegoś aniołka w niebie, daj mi skrzydełka, ja chcę do Ciebie

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #215 dnia: 9 Kwietnia 2006, 18:46 »
Aniołku wydaje mi się, że lepiej będzie bez grzywki - Twój  kapelusz ma szerokie rondo i trochę zasłania twarz. Jeśli jeszcze dojdzie grzywka, to Twoja twarz będziesz się chować za tym wszystkim :)
Mnie się najbardziej podoba pierwsza "bez-grzywkowa" fryzurka. Będzie pięknie wyglądać z kapeluszem.

Ale decyzja of course należy do Ciebie :)

Offline Aniołek

• uzależniony
« Odpowiedź #216 dnia: 9 Kwietnia 2006, 19:06 »
Cytat: "Ecia"
Aniołku wydaje mi się, że lepiej będzie bez grzywki - Twój kapelusz ma szerokie rondo i trochę zasłania twarz. Jeśli jeszcze dojdzie grzywka, to Twoja twarz będziesz się chować za tym wszystkim  
Mnie się najbardziej podoba pierwsza "bez-grzywkowa" fryzurka. Będzie pięknie wyglądać z kapeluszem.

właśnie tez jestem zdania, ze grzywka i kapelusz do siebie nie pasuja... jak zdejmę kapelusz i załoze welon - z grzywką byłoby suuuper. A później, po północy, bez welonu jeszcze fajniej... Ale z kapelusza nie zrezygnuje choćby nie wiem co  :twisted:  :twisted:
Cóż, pozostanie mi...obciachać grzywe po ślubie  :twisted:  :lol: !!!

Cytat: "Ecia"
Mnie się najbardziej podoba pierwsza "bez-grzywkowa" fryzurka

Mi tez...Tylko nie wiem co tam jest w tyle  z tymi włoskami zrobione...  :drapanie:  

A teraz mała anegdota: przyjaciółka właśnie opisała mi swój sen odnosnie mojego slubu. Piotrek do ołtarza szedł za mna i filmował mnie telefonem komórkowym. A do tego po slubie ona jechała z kimś obcym samochodem, w którym były rozwalone drzwi. Siedziała więc w spiworze- mialo ja to chronić przed potłuczeniami w razie, gdyby wypadła. :P  :P  :P  :P Ale sie naśmiałam!!!

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #217 dnia: 10 Kwietnia 2006, 08:00 »
Mnie sie podoba przedostatnia fryzurka która wkleiłaś :) wiersz dla mamy napewno ją wzruszy do łez ... na samą myśl mi sie chce płakać ,,, nie wiem jak po ślubie to bedzie jak się zostawi rodziców ... to takie smutne ;(

Aha i gratuluję pracy twojemu przyszłemu :brawo:
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline pioteras

• uzależniony
  • Już jest KUBUŚ... i JULIA też :-)
  • data ślubu: 15.07.2006
« Odpowiedź #218 dnia: 10 Kwietnia 2006, 08:08 »
Ania mi dała cynk o tym podziękowaniu dla mamy, istotnie, bardzo fajne, ale dziewczyny, gdzie wy wiersz widzicie?  :mrgreen:  
Grzywka aniołku pasuje Ci BARDZO :)

Offline Olga

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #219 dnia: 10 Kwietnia 2006, 10:22 »
A ja mam pytanko Aniołku... będziesz to podziękowanie czytała w trakcie wesela czy też tylko gdzieś je zamieścisz :?: Bo mnie na pewno przy czytaniu łzy stanęły by w oczach i chyba nie dałabym rady doczytać tego do końca ze wzruszenia...

Offline Aniołek

• uzależniony
« Odpowiedź #220 dnia: 10 Kwietnia 2006, 18:21 »
Cytat: "madziulek"
nie wiem jak po ślubie to bedzie jak się zostawi rodziców ... to takie smutne ;(

ja nie będę mieć tego problemu, bo od 6 lat przyjezdzam do rodziców co jakies 2 tygodnie. Po ślubie mam nadzieję, ze bede co tydzień :)
Za to Piotrka rodzice baaaaaardzo ubolewają nad "stratą" synka... W sumie to sie nie dziwię  jak bym miała JA go stracić to też bym  :cry:

Cytat: "pioteras"
Grzywka aniołku pasuje Ci BARDZO

Jejku,  :oops: dziękuję...Mam nadzieję, ze sie ze mnie nie naśmiewacie :evil: , bo juz sie moje kompleksy odzywają...
A tak w ogóle to...PIOTERAS ZAJRZAŁ DO WĄTKU Z ODLICZANIEM??????????? :roll:  :shock:  :o  :P  :lol:  :lol:

będziesz to podziękowanie czytała w trakcie wesela czy też tylko gdzieś je zamieścisz  Bo mnie na pewno przy czytaniu łzy stanęły by w oczach i chyba nie dałabym rady doczytać tego do końca ze wzruszenia...

Nie, absolutnie!!! tez bym się zaryczała! zreszta to jest dla mnie takie intymne, ze nie chciałabym, zeby miały w tym uczestniczyć gapie. Wpiszę to na kartke i wręczę mamie!

Offline Aniołek

• uzależniony
« Odpowiedź #221 dnia: 10 Kwietnia 2006, 18:27 »
Cytat: "pioteras"
ale dziewczyny, gdzie wy wiersz widzicie?

jako polonistka, stwierdzam, ze go tam nie ma :twisted:

kwestia fryzury nadal otwarta :)

A moze ktoś umiałby "wstawić" kapelusz na głowę tej pani z grzywką (drugie wklejone przeze mnie zdjęcie)? Wiem, ze Molunia umie takie sztuczki, ale teraz (z wiadomych powodów) nie bedę jej głowy zawracać. Jeśli ktoś potrafi, to baaaardzo byłabym wdzieczna  :serce:  :serce:  (jednak gdzieś ten szatanik grzywkowy we mnie siedzi)

Offline Aniołek

• uzależniony
« Odpowiedź #222 dnia: 11 Kwietnia 2006, 11:52 »
39 dni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dotarło do mnie, ze do slubu bede miała juz baaardzo mało okazji spotkania (wirtualnego) z wami :cry: , poniewaz Internet mam tylko w akademiku. Obliczyłam, ze do slubu w akademiku bedę tylko 8 dni!!! reszta w domku...I co ja bez was zrobie??????Aaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline narwanka

• entuzjasta
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #223 dnia: 11 Kwietnia 2006, 13:33 »
:D Aniolku kochany jak to juz malo czasu. Malusienko :) U mnie ejszcze blogi spokoj i zadnych nerwow. No dobra kłamie, od wczorajszego pobytu w CMŚ czuje oddech Czasu na karku  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
Agata

Offline narwanka

• entuzjasta
« Odpowiedź #224 dnia: 24 Kwietnia 2006, 09:27 »

Prosze :)  :id_juz:
Agata

Offline Agutka

• maniak
« Odpowiedź #225 dnia: 24 Kwietnia 2006, 09:35 »
Aniolku co tam u Ciebie slychac? jak dlasze przygotowania :?: Czekamy tu na Cieie :D
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline Aniołek

• uzależniony
« Odpowiedź #226 dnia: 25 Kwietnia 2006, 09:51 »
jejku, Narwanka!!!!!!! jestes wielka!!!!!! dziękuję!!!!! ale tym samym utwierdziłaś mnie, że grzywka bedzie obcieta dopiero po ślubie  :wink:

byłam półtora tygodnia w domu i ...prawie nic nie zrobiłam!!!!!
do ślubu juz tylko 25 dni - ogólnie jestem spokojna, ale jak sobie pomyśle....brrrr!!!

Po kolei co u nas:
- Piotrek bedzie miał umowe od 1 maja dopiero (ale dobrze ,ze bedzie miał)
- z mojej strony 20 osób juz odmówiło
- ksiedza mamy umówionego dopiero na piatek - wtedy sie okaze co i jak z pozwoleniem na nasza wiolonczelistke
- porobiłam troche styropianowych serduszek i różyczek z chusteczek do dekoracji sali
-jeszcze nie rozmawialiśmy z kamerzysta odnośnie szczegółów filmu
- wybraliśmy sie na wiejską zabawę w celu poćwiczenia tańca  - stwierdziliśmy, ze muzyka moze być zblizona do weselnej... Hm...nic bardziej mylnego - nasłuchałam sie przerobionych hitów z disco polo tylko w rytmie techno  :wink: . Choć moim faworytem okazały sie "Kormorany" w rytmie techno  :evil: - biedny Szczepanik... A wiec jakbyscie kiedys byli na wsi i chcieli sie wybrać na taka imprezę, to nastawcie sie, ze przedział wiekowy osób tam zgromadzonych moze sie wahać miedzy 13-20  :roll: A! i koniecznie musicie miec na sobie cos białego- żeby w ultrafiolecie było widac  :wink:

- zamówiłam sobie fryzjerkę (ale konkretnej fryzury nie mam jeszcze wybranej  :? )
- zamówiłam sobie bukiecik z call - spotkałam sie z dezaprobatą całej rodziny z tego powodu (dlaczego nie róże???). A teściowa to juz w ogóle sobie "pojechała" po mnie ( no bo wiecie - ja to w ogole gustu nie mam). Piotrek jeszcze nie ma wizji tego bukietu - wysłałam mu fotkę, wiec pewnie niebawem bedzie reakcja  :wink:
- a teraz uciekam na miasto poroznosić troche swoich CV

to juz tylko 25  dni!!!!!!!  :shock:  :roll:

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #227 dnia: 25 Kwietnia 2006, 11:40 »
Moja mama tez krecila nosem jak uslyszala o callach, ale to mój wybór i koniec. Nie ma sie co przejmować. Nie wyobrazam tez sobie, ze tesciowa miala by krytykowac moj wybor. Niechby tylko sprobowala. My zreszta z Wlodkiem przyjelismy dewize " im mniej wszystkim opowiadamy tym mniej nerwów mamy" jak sie pytaja jaka suknia, garnitur, buty ( wszystko co dotyczy naszego wygladu) mówimy że zobacza na slubie  :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #228 dnia: 25 Kwietnia 2006, 14:14 »
Najlepiej odpowiadać śliczna, cudowna, piękna - zresztą sami się przekonacie, ja tak mówiłam; co prawda mojemu tacie nie mogłam wytłumaczyć co to ecru ale ...

Offline Aniołek

• uzależniony
« Odpowiedź #229 dnia: 25 Kwietnia 2006, 15:53 »
Aniula, a jaki bukiet bedziesz miała? coś w tym stylu:

Ile będziesz miała kwiatków? bo ja u tej kwiaciarki chyba za mało powiedziałam - 7... Co o tym myślicie?  tak w ogóle to zamówiłam te herbaciane, ale zastanawiam sie czy nie zmienić na rózowe (choć herbaciane bardziej mi sie podobaja), bo bedę mieć makijaż w różu...

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #230 dnia: 25 Kwietnia 2006, 15:59 »
Własnie chce cos w tym stylu, myslę ze 7 lub 9 ( nie chcę jakiejś ogromnej wiązanki). Początkowo chciałam bordowe, ale te herbaciane tez są piękne i mam dylemat. Mogę wiedzieć ile za taka wiązanke zapłacisz?

A co z Twoim plenerem? Rozmawiałaś juz z koleżanką?

Offline Aniołek

• uzależniony
« Odpowiedź #231 dnia: 25 Kwietnia 2006, 16:35 »
Cytat: "aniula"
Mogę wiedzieć ile za taka wiązanke zapłacisz?

nie wiem jeszcze. Ale na pewno niewiele. zamówiłam sobie kwiatki u siebie (na wsi). Kobieta przywiezie je specjalnie dla mnie, bo normalnie to jej nie schodza calle. Ta kwiaciarka zawsze wszystko ma tanio (jak mi zrobiła bukiety na obronę, to zbierałam szczękę z podlogi - były sliczne. do tego zapłaciłam tylko 25 zł, a w bukiecie było 8 róż+jakies motylki, gałązki itd.). Za jakies 2 tygodnie bede znala cene - kwiaciarka sprawdzi w hurtowni cene call.
Cytat: "aniula"
A co z Twoim plenerem? Rozmawiałaś juz z koleżanką?

rozmawiałam. szczegółowy kosztorys dostane w czwartek. zamówiliśmy 30 zdjęc + jakies 200 na płycie. 2 klisze dostaniemy, wiec będziemy mogli sobie porobić odbitki.

Offline Aniołek

• uzależniony
« Odpowiedź #232 dnia: 25 Kwietnia 2006, 20:00 »
chyba wymyśliłam prezent dla rodziców... Zastanawiam czy nie dać im figurek-aniołków. Widziałam ślicznego aniołka z tabliczką, na której byl napis: "jestes moim aniołem". Nie zastanawiałabym sie nad tym- od razu bym kupiła dla swoich rodziców. Ale Piotrek to chyba do końca nie jest przekonany... :| Jesli nie da sie namówić na aniołki, to chyba poszukam jakiejs fajnej duuuuuużej kartki (na razie z tych dużych spotkałam tylko 18-stkowe lub na urodziny, imieniny  :evil: )...

chcę tez Piotrkowi kupić jakies fajne majtki na noc poslubna... Ogladałam fajne - z niezłymi napisami...hm...ale sie rozmarzylam...

Offline Aniołek

• uzależniony
« Odpowiedź #233 dnia: 27 Kwietnia 2006, 16:36 »
znów wyjeżdzam na 1,5 tyg. do domu ... Właśnie przyszły męzuś po mnie przyjechał.Pojedziemy jeszcze winko kupic na wesele.
jutro idziemy spisac protokół - bedziemy tez sie wyklócac z ksiedzem, zeby nam pozwolił na całkowitą rezygnacje z organisty. wiolonczelistka juz mnie powiadomiła, ze przygotowała repertuar - przesle mi na maila utwory. Kolezanka rozpoczęła akcje szukania transportu dla naszej wiolonczelistki - zupełnie nie mamy nikogo kto mógłby ja z Bydgoszczy przywieźć na nasz slub :(

Aniula, za 30 zdjec zapłacimy 220 zł.

bede za wami tesknic! zmykam powitac mojego narzeczonego  :wink:

Offline Agutka

• maniak
« Odpowiedź #234 dnia: 27 Kwietnia 2006, 16:39 »
Cytat: "Aniołek"
bede za wami tesknic!

my za Toba tez :D A teraz juz biegniej do swojego narzezconego :mrgreen:

a jak znajdziesz chwilke to ja bym bardzo prosila abys mi przeslala na e-maila agutka6@wp.pl  te utwory, ktore dostaniesz od wiolonczelistki. Bede Ci baaaaardzo wdzieczna :D
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline donia

• entuzjasta
« Odpowiedź #235 dnia: 27 Kwietnia 2006, 16:42 »
Cytat: "Agutka"
my za Toba tez  A teraz juz biegniej do swojego narzezconego  

a jak znajdziesz chwilke to ja bym bardzo prosila abys mi przeslala na e-maila agutka6@wp.pl te utwory, ktore dostaniesz od wiolonczelistki. Bede Ci baaaaardzo wdzieczna

Oj Aniołku...smutno nam tu będzie  :cry:
też poproszę o te utworki jak już będziesz miała
 :D
Proszę jakiegoś aniołka w niebie, daj mi skrzydełka, ja chcę do Ciebie

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #236 dnia: 27 Kwietnia 2006, 19:24 »
Aniula, za 30 zdjec zapłacimy 220 zł.

No to całkiem calkiem.

Powodzenia w negocjacjach z księdzem.
Utwoty wiolonczelistki tez poproszę na maila.

My tez będzemy za Tobą tesknić  :)

Offline narwanka

• entuzjasta
« Odpowiedź #237 dnia: 28 Kwietnia 2006, 13:27 »
zazdroszcze tej wiolaczelistki :D Sama nei wiem co z kościólkiem (tzn muzyka) wymyśleć. Jest u nas organista, ale sama nei wiem  :/
Agata

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #238 dnia: 28 Kwietnia 2006, 14:18 »
bukiecik z call - spotkałam sie z dezaprobatą całej rodziny z tego powodu (dlaczego nie róże???).

To wytłumacz rodzinie, że róże mają kolce, a ty nie chcesz mieć kolczastego życia.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #239 dnia: 28 Kwietnia 2006, 14:26 »
Hmm tak "mam życie usłane różami, czasem wędruję po płatkach lecz częściej kolcami..."-może to ich przekona  :mrgreen: