Autor Wątek: xl-lowa miłość połączyła nas. Nasza relacja z najpiekniejszego dnia życia 5 czer  (Przeczytany 8226 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zabawex
  • maniak
  • data ślubu: 9.10.2010
Mogę się jeszcze przyłączyć?
Muszę Ci powiedzieć, że cudownie wszystko opisujesz. Wzruszyłam się na Twojej relacji z mszy. Z reguły ludzie koncentrują się tylko na samej przysiędze a resztę pomijają. Nawet na filmach ze ślubu nie ma tych wszystkich szczegółów. Bardzo dużo nam ucieka....
Czekam na dalszą opowieść :)

Offline madziulka1021

• entuzjasta
  • data ślubu: 17.10.2009r.
Fajnie wszystko opisujesz  :) i ładnie wyglądaliście widać jacy szczęśliwi  ;D

Offline m_lena

• uzależniony
Co słychać Słońce? :)
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline olenka1
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 5.06.2010
U nas świeci słoneczko na okrągło
Przeżywamy miesiąc miodowy choć nie na urlopie niestety
Często mówimy sobie o uczuciach
Rozwiązałam też sprawę z teściami, choć mam nadzieję, że ostatecznie zażegnamy niesnaski w niedzielę rodzinnym obiadem u nas
Staram się zwalaniać męża z obowiązków domowych i oboje często dajemy sobie na luz.
Martwię się bo jest przepracowany, więc postanowiliśmy oboje poszukać mu innej pracy ze zdecydowanie lepszą atmosferą (ale gdzie taką znaleźć), dlatego Tomuś mi troszkę zazdrości.
Co jeszcze? Rozwijamy się towarzysko. Jutro przyjemne po południe z dwiema fajnymi parami a wczoraj kręgle też z nimi ale bez męża, bo  szef zatrzymał go w pracy. Dziś zaczynają się DNI STARGARDU i choć koncerty mnie interesują to raczej nieskorzystamy. Odpoczynek, odpoczynek i sprzątanie oraz musze ustalić menu na weekend. Może się zdarzyć, że zmienimy zdanie.

Mała informacja dla stargardzian: Zmiana godzin grania koncertów : Budka Suflera o 22.00 a Ray Wilson.z Genesis Klassik z orkiestrą Filharmoników Berlińskich o 20.15 ( i to może być piękny koncert, bo choc nie jest to czysty GENESIS w starym składzie to mają prawa wszelkie do wykonywania wszystkich hitów tego zespołu)

Jeszcze dodam, że już myśleliśmy, że zostaniemy rodzicami i tak się cieszyliśmy, no cóż jednak nie, będzie trzeba poczekać, kto wie ile.

Offline olenka1
  • użytkownik
  • **
Stajemy przed kościołem obsypani płatkami róż, prawdopodobnie od nich lub od mojego bukietu ubrudził się jasnofioletowy krawat Tomka.
Jednak czy ma to w tym momencie jakiekolwiek znaczenie
Jesteśmy szczęśliwi bowiem nikt z nas nie przypuszczał, że się odnajdziemy i pokochamy tak bardzo, że będziemy oboje pragnąć tego co się stało przed chwilą
Ja po nieudanym kolejnym związku  z zimnym jak lód facetem postanowiłam zostać singielką i podróżować
a Tomek postanowił już nie być nigdy sam i porządnie zabrał się za szukanie tej jedynej.
Połączył nas przypadek?
Chyba tak, choć myślę sobie, że jest jednak coś takiego, że ktoś tam u góry pociąga jednak za sznurki :))

Stoimy dumni, że odtąd nie jedno lecz dwoje

Przyjmujemy życzenia od rodziny, przyjaciół z uśmiechem na twarzy
Ktoś potem powie
„ale ten Tomek szczerzył zęby”
tak szczerzył bo był i jest naprawdę szczęśliwy
Widzę to w jego oczach każdego dnia, każdego ranka po przebudzeniu i każdego wieczora gdy zasypiamy.

Świadkowa Agnieszka dzielnie odbiera kwiaty i prezenty a Krystian - świadek koperty
Potem wszyscy zostają poinstruowani, o przejściu za kościół

Robimy sobie pamiątkowe zdjęcie, do księgi weselnej.

Wszyscy się rozjedżają a my ze świadkami żegnani jesteśmy przez miejscowych za flaszeczkę wódki. wiedzieliśmy kto będzie, bo już kilkakrotnie wcześniej sprawdziliśmy to chadzając na śluby do naszego kościoła w celu podpatrzenia.

Dwie bramy przed kościołem i już jesteśmy wolni

Wsiadamy i ruszamy w drogę

Na rondzie w niedalekiej odległości od kościoła robimy 4 obkrążenia, to już taka miejscowa tradycja ślubna.

Potem dowiedziałam się, że niektórzy moi koledzy będąc w tym czasie w pracy (pracuję w centrum miasta) wyszyli przed budynek pomachać nam, lecz wiadomo z przejęcia nic nie widziałam.

Już jedziemy

prosto, do celu na zabawę weselną

Po drodze telefon odbiera świadek, jedźcie wolniej bo „dj” dopiero przyjechał i się rozkłada.

Ojej, co teraz

Podałam mu złą godzinę przybycia, cóż
Do sali jest jakieś 3 km. Jedziemy, więc sobie powolutku.

Przybywamy na miejsce po 15-20 minutach.

A tu pierwsza niespodzianka

Koło Gospodyń Wiejskich -organizator naszego weselicha
przywitało nas na środku drogi pięknym transparentem
No i mamy bramę
Musimy się wykupić, ale najpierw dwa kieliszki połączone wstążeczką , wypijamy na szczęście i rzucamy za siebie.
Pomyślność gwarantowana
Staropolską formułką zostajemy przywitani

W środku gorączkowo podłączą się dj
Jest cudna pogoda
Goście stoją przed budynkiem i wraz z nami uczestniczą w weselnym powitaniu
Jeszcze podwiązanie i poprawienie trenu i wchodzimy na salę
Rodzice witają nas chlebem i solą, pierwsza do nas podchodzi moja mama
Całujemy chleb
potem zamiast przenosin przez próg, jest skakanie przez miotłę
Swieżo poślubieni słyszymy sto lat, leci muzyka

Pijemy szampana
.....Sto lat sto lat niechaj żyje nam
Sto lat sto lat niechaj żyje nam
niech żyje nam
niech żyje nam
w zdrowiu szczęściu pomyślności
niechaj żyje nam
Ola i Tomek

Offline zabawex
  • maniak
Jak tam czytam i czytam to co napisałaś to już się nie mogę doczekać własnego ślubu. Mam nadzieję, że będzie równie magicznie jak u Ciebie :)

Offline anka2oo4

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.08.2010
Oj super wszystko, tak pięknie to ubierasz w słowa, że wyobrażam sobie jakby to była nasz śłub :)
A co do zafasoklowania - zobaczysz że szybciej niż myślisz  ;)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Slicie opowiadasz to co bylo ...  ;) Widac ze jestes bardzo szczesliwa i zadowolona z tych cudnych chwil  :-*.

Offline galaretka

• uzależniony
  • data ślubu: były już dwa :hopsa:
jestem :) opowiadasz pieknie. czekamy na dalszy ciag!
Kochajmy się !! ;D

"As im rządzi, fanki kadzą, kogo zechcą tego zgładzą."
Czemuż to, o Asie, o wyjątkowej klasie, w rymu niepozorności widzisz brak miłości.

Offline m_lena

• uzależniony
Oleńko pozdrawiam ciepło Ciebie i Tomka :)

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
  • data ślubu: 28.08.2010
Oleńko mogę się przyłączyć???

pieknie opisujesz ten dzień, czuje się ta całą atmosferę niemal tak jakbyśmy tam z Wami byli.

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Dołączam i ja  ;D
Piękna relacja  ;)

Offline m_lena

• uzależniony
Gdzieś się nam zapodziała?  :drapanie:

Offline osika_

• "Do miłości potrzebne są dwie osoby, nie jedna, i nie trzy"
  • bywalec
  • data ślubu: 24.04.2010r
Gratulacje. przyłączam się :)

Offline olenka1
  • użytkownik
  • **
Ostatnio szczerze powiedziwszy moje myśli krążą w kierunku zakupów ciuszków. Wiem może to głupie, lecz musimy oboje z Tomusiem uzupełnić garderobę na lato. Przytyło się, nie ma co. To u mnie, bo mój mąż znowu zgubił 10 kg. Lecz i tak mam problem z dostaniem na niego fajnej garderoby.  Dziś wpadłam na moment do nowego sklepu z modnymi ciuszkami xxl i wyczaiłam sukienkę na sierpniowe wesele. Jeszcze dziś ją kupię a potem zabieram się za szukanie butów i dodatków. Co jeszcze? Tak poza tym tomek dostał podwyżkę w pracy, lecz i tak chce ją zmienić, na całe szczęście coś się nowego szykuje. Kurczę odpukać wszystko się układa. Już się nie mogę doczekać weeekendu. Ma być spiekota a my się wybieramy na wyjazd pracowniczy nad morze. Za darmo, to czemu nie skorzystać.  Z przykrych rzeczy trzy dni temu zgubiłam telefon i dupa. Nie ma ze mną kontaktu.  

Madzia może kawka u nas w domku?. Czas nadrobić zaległości w pogaduszkach.

Offline m_lena

• uzależniony
kochana chętnie, może być w przyszłym tygodniu? Co powiesz na poniedziałek?

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
Olu...i ja sie melduję w twojej relacji..która bardzo mnie wzruszyła!! Pięknie opisujesz!! Fotki są rewelacyjne!! Wy jacy szczęśliwi!! Aż przyjemnie popatrzec!!

..a wiesz, ze w tym samym Głosie Stargardzkim ..poza waszym zdjęciem spod koscioła..jestem ja z moim meżem? moja mama z okazji rocznicy skłądała nam życzenia i dołączyła fotkę!! hehehehheheh Takzę obie tam byłyśmy w sukniach ślubnych!! :DD

Offline olenka1
  • użytkownik
  • **
Wow aga nie wiedziałam no muszę jeszcze raz zerknąć. Fajniutko.

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
  • data ślubu: 28.08.2010
Olu co tam słychać ?:) czekamy na dalsza relacyjkę

Offline olenka1
  • użytkownik
  • **
W sumie racja nie opisałam jeszcze wesela.  Wiecie co dostałam propozycję poprowadzenia stargardzkiego portalu ślubnego. Co wy na ten pomysł? By coś takiego zaistniało? W założeniu ma być bazą informacji zawierającej wszystko z lokalną branżą ślubną. Ja mam się zajmować stroną merytoryczną. Myślę, że spróbuje, najwyżej nie wypali.

A co do opisu wesela, jakoś weny nie mam. Może to gorąco? Wczoraj zwróciłam zakupioną przedwczoraj sukienkę i jakoś mi lżej na serduszku. Nie bardzo chciała przyjąć zwrot, ale też nie robiła mi z tego tytułu wielkich kłopotów.  W końcu prawo konsumenta mówi o tym, że towar można zwrócić w ciągu 5 dni. Warto o tym pamiętać.

W pracy niedługo czeka mnie chwilowa zmiana stanowiska. Az ponad tydzień uuuuu. Muszę wskoczyć na miejsce koleżanki na urlopie i to w sekretariacie. Nie bardzo mi się to widzi, po prostu się powiem szczerze boję. Czego?
Pracowałam kiedyś na takim stanowisku, ale ja się boję tego, że nie znam szefa tak naprawdę za bardzo ani jego zastępczyni, nie znam ich zwyczajów itp. Poza tym duża instytucja, wiele spraw. Nie ma to jak własny kawałek podłogi.  I wszystko dlatego, że kiedyś się zgodziłam na moment tam posiedzieć. Tak do tej pory nikt by o mnie nie pomyślał pewnie na to zastępstwo.

Tak poza tym uwielbiam swoją pracę, swój dział i w nim naszych ludzi i moją przełożoną. tak człowiek to skarb.

Wiecie co bym chciała jeszcze? Żeby mój mąż mógł mieć urlop i pojechał ze mną na wakacje a tak muszę sama.

i marzę o tym by uwielbiał podróżować a sama myśl o tym nie przyprawiała go o bół głowy.  Żebym nie musiała wybierać gdzie pojechać by był zadowolony i żeby pasowało mu morze, jezioro i góry. Niestety nic z tego. Najlepiej siedziałby w domu. Lecz wiedziałam za kogo wychodzę i no coż tak mam jak mam. za to ma o wiele większych zalet i wad. Kocham go za to, że jest

Offline ylka

• maniak
  • data ślubu: 2011-05-14
fajna sprawa z tym portalem, spróbuj koniecznie  :D

I niech Cię ta wena na opisanie wesela w końcu najdzie  :brawo_2: :brawo_2: No i oczywiście okrasz ten opis pięknymi fotkami  ;D ;D

Offline olenka1
  • użytkownik
  • **
Właśnie ciężko z tą weną.  Tak mi się łatwo pisało do momentu wesela a teraz. Było super oczywiście ale jakoś tak nie chce mi się opisywać.

Pewnie ono samo nie miało dla mnie aż takiego znaczenia

Podsuwajcie pomysły na artykuły na portal i co ma tam być.

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
Kurcze, sama na urlop?  :(

A czemu mąż nie lubi podróżować, nie lubi nowych miejsc, czy w ogóle ruszać się z domu? Szkoda, ale z drugiej strony w inny sposób Ci to wynagradza  ;D

Chyba nikt nie lubi takich zmian, jak w pracy mu dobrze tam gdzie jest...dobrze że to na tak krótko. Szybko zleci.

Ej, no relacyjkę trzeba skończyć  :) chcemy fotki i te cudne opisy  :)

Offline m_lena

• uzależniony
Ola pomysły:
moda ślubna, czyli co gdzie dostać + ewentualnie możliwość wyrażenia opinii o danych salonach przez czytelników
od czego najlepiej zacząć
jakie formalności do cywilnego, jakie do kościelnego, ile za co się płaci
adresy pobliskich firm dekoratorskich, konsultingowych
spis lokali

nooo nie wiem co jeszcze... :)

Offline anka2oo4

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.08.2010
...oczywiście salony sukien ślubnych, fryzjerów, kosmetyczek, kwiaciarnie, może uda się tak, że jeśli będzie na stronce o danym sklepie czy usłudze, jakiś rabacik dla czytelniczek? lub coś w tym stylu?
...a my czekamy na cd.

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
Ale macie piękne zdjęcia..i fajową fryzurkę miałaś ;D ;D ;D

Offline zabawex
  • maniak
Będzie ciąg dalszy?

Offline m_lena

• uzależniony
Ola co u Ciebie? Żyjesz???

Offline aneta.dg
  • forumowicz
  • data ślubu: cywliny 19.12.2009, Kościelny 23.10.2010
jestem i ja  :)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
ale przyjemnie się na was patrzy... piękna z Was para... miłość widać na kilometr :)
te zdjęcie jak siedzicie przed ołtarzem i patrzycie na siebie... cudne :)