Autor Wątek: 27 sierpnia 2011, odliczanie do Tego dnia :) D&R  (Przeczytany 9347 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
Odp: 27 sierpnia 2011, odliczanie do Tego dnia :) D&R
« Odpowiedź #30 dnia: 17 Maja 2010, 14:31 »
Sala jest piękna, szczególnie elegancko prezentuje się sufit z tymi żyrandolami :) Ja bym się nie zastanawiała na Waszym miejscu, tylko brała, bo ciężko będzie Wam znaleźć coś równie ładnego na sierpień :tak_2:

Offline dorkazz

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #31 dnia: 17 Maja 2010, 14:38 »
W rzeczywistości sala wygląda naprawdę jeszcze ładniej :)
a co do tego akcentu kolorystycznego mi się podoba jak jest tak jasno i elegancko, ale można nad czymś delikatnym pomyśleć, byle tego klimatu nie zepsuć, bo ostatnio oglądaliśmy salę już przystrojoną tuż przed weselem i się okazało, że tamci młodzi mieli jakieś wielkie upodobanie do balonów i normalnie tak zawalili salę tymi wszystkimi wielokolorowymi ozdobami, że wyglądało to brzydko  :-\  ale wiadomo każdy ma swój gust...

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #32 dnia: 17 Maja 2010, 14:48 »
Do TEJ sali wpakowali balony? ??? Profanacja... :nie:

Offline dorkazz

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 17 Maja 2010, 14:53 »
nie, nie do tej, ale tamta sala, pomimo tego, że pasowały do niej balony, to została nimi zawalona i przygnieciona, a nad stołem dla PM były  wielkie dwie balonowe litery zdaje się K i R  :o
 ;D ;D ;D ;D zabawnie to wyglądało

Offline aneta.dg
  • forumowicz
  • data ślubu: cywliny 19.12.2009, Kościelny 23.10.2010
« Odpowiedź #34 dnia: 17 Maja 2010, 15:26 »
 :hello: :hello: :hello: :hello: :hello: :hello: moge też dołączyć ?
bardzo ładna sala, a dzie ona jest?

Offline dorkazz

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 17 Maja 2010, 15:29 »
pewnie że tak, zapraszam  ;)

sala: Tychy, Paprocany
natknęliśmy się na nią przez przypadek, bo PM to Tyszanin i w drodze do jego rodziców zobaczyliśmy przez okno samochodu i z piskiem opon się zatrzymaliśmy :)

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #36 dnia: 17 Maja 2010, 16:51 »
To ja też się dołączę  ;D

Witam kolejną "11"  :-*

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
« Odpowiedź #37 dnia: 17 Maja 2010, 21:23 »
Można? :hello:

Obrączki- zdecydowanie drugi rząd ;D

sala, piękna, przestronna :)

Offline dorkazz

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #38 dnia: 18 Maja 2010, 18:18 »
pewnie że można :) zapraszam

teraz stoję przed dylematem: DJ/wodzirej czy zespół.
Nie mogę się zdecydować...

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #39 dnia: 18 Maja 2010, 18:25 »
Ja wybrałam zespół, ale to kwestia tego czy wolisz muszę na żywo czy nie ;) To chyba jedyna różnica jak dla mnie ;)

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
« Odpowiedź #40 dnia: 18 Maja 2010, 18:40 »
Też wybrałam zespół, ale jak dla mnie równie dobrze mógłby być DJ. Różnica jest jeszcze w cenie ;)

Offline dorkazz

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #41 dnia: 18 Maja 2010, 18:48 »
no tak, różnica w cenie jest znacząca
dalej, normalnie wybrałabym bez wahania DJa, ale wesele to taka impreza, na której bawić się mają wszyscy bez względu na wiek...
jakoś mi się wydaje, że zespół będzie umiał jakoś rozruszać całe towarzystwo.
za to DJ zagra dokładnie to co będziemy chcieli...

przyszła mi na myśl taka opcja: DJ + wodzirej (2 osoby) ciekawe jakby to wtedy wyglądało ???

Offline beaberry

• uzależniony
« Odpowiedź #42 dnia: 18 Maja 2010, 19:04 »
Ale czy DJ nie może być też wodzirejem? Przecież on tylko włącza piosenki, które chcecie. Pewnie zrobi listę utworów w kompie i ewentualnie na specjalne życzenie puści coś innego. Taki weselny DJ nie robi chyba jakichś "odjazdowych" miksów jak na dyskotekach ;) A jak DJ ma dobrą gadkę to rozrusza towarzystwo nie gorzej niż zespół. No i nie jest powiedziane, że zespół na 100% będzie dobry w rozbawianiu gości.

Offline dorkazz

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: 18 Maja 2010, 19:09 »
no z zespołem nigdy nie ma takiej gwaracji
a jeżeli chodzi o DJa to chodziło mi takiego który miksuje na żywo i do tego miksuje obrazy, to może być fajny efekt :) a wodzirej wtedy niech się zajmie całą resztą :P

Offline beaberry

• uzależniony
« Odpowiedź #44 dnia: 18 Maja 2010, 19:23 »
Achaaa :) Znaczy wyższa szkoła jazdy ;D
Ja miałam jak na razie jedno doświadczenie z DJ, ale w znaczeniu tym, o którym mówiłam- taki sobie chłopek roztropek co puszczał muzykę i zagadywał.  ::) Nie miał może dużych uzdolnień oratorskich (ciągle coś mówił o hitach lata z radiem ;D ), ale mimo to fajnie było na tym weselu. Muzyka w oryginale, więc nie było zgrzytów o fałszowanie, no i nie było przerw na zakąskę dla zespołu. Pod tymi względami DJ ma przewagę nam zespołem.
Właściwie nie pamiętam jak się to stało, że mamy jednak zespół :D Chyba musiały być jakieś naciski ze strony rodziców. ???

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
« Odpowiedź #45 dnia: 18 Maja 2010, 19:27 »
Myśmy najpierw zarezerwowali zespół, mieliśmy mały wybór, bo te fajniejsze były już zajęte. Dziewczyna pięknie śpiewała, zespół ogólnie nie drogi. Pojechaliśmy zobaczyć ich na żywo :mdleje: wodzirej był typowym Ślązakiem, on GODOŁ, nie mówił. Oprócz tego podśpiewywał piosenki ::)
stwierdziliśmy ze rezygnujemy. W tedy przyjaciółka znalazła Dj-a, który grał na jej pierwszym weselu. a dokładnie Dj +wodzirej, dwóch facetów, którzy świetnie rozkręcali imprezę. Wyszło nas to drożej, ale wiem, ze to dobry wybór. Wg mnie orkiestra potrafi rozbawić gości, o ile za szybko się nie spiję i potrafi śpiewać. Niektórych repertuarach składa się głownie z disco-polo ::) Dj zagra wszystko, a wodzirej poprowadzi całą imprezę ;D

Offline dorkazz

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #46 dnia: 18 Maja 2010, 19:34 »
No właśnie dokładnie o to mi chodzi! Ja się boję jak mi wyjdzie zespół i będzie nawet pięknie! to śpiewał disco to...  :pogrzeb:
nie no nawet nie wyobrażam sobie czegoś takiego i nie chcę :P a wiem, że jest to możliwe, bo jak oglądam niektóre strony zespołów to jest tak, że jak wchodzę na podstronę DEMO to nie ma ani jednego utworu jaki kojarzę. I tu już śmiech się kończy, bo jednak wolałabym, żeby na moim własnym weseli grano chociaż w jakimś stopniu to co lubię :P

dlatego DJ + wodzirej to coś fajnego, bo każdy robi swoje i się nie wciska tam gdzie nie trzeba. a tak jak mi dzisiaj właścicielka sali uświadomiła, że niektóre zespoły tak się obnoszą jakby to oni byli gwiazdą wieczoru, a to przecież dzień Państwa Młodych. I to na tym się trzeba skupić, a wszystko inne ma to podkreślić :)

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #47 dnia: 18 Maja 2010, 19:41 »
Ja od początku chciałam zespół, jednak muzyka na żywo bardziej do mnie przemawia niż DJ  :)

Ale każdy woli coś innego.

:-*  :-*

Offline nikmat
  • uzależniony
  • data ślubu: 18.09.2010
« Odpowiedź #48 dnia: 18 Maja 2010, 21:54 »
Super sala, gratuluję decyzji. :)
My będziemy mieć zespół. :)
Nasz synek:

Offline matrix0007
  • maniak
  • data ślubu: 13.08.2011
« Odpowiedź #49 dnia: 18 Maja 2010, 22:06 »
hellou ;D mogę się przyłączyć?

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
« Odpowiedź #50 dnia: 19 Maja 2010, 11:43 »
Można jeszcze ?
Sala super bierzcie i nawet się nie zastanawiajcie  ;) bo wam jeszcze ktoś termin podkradnie   ;)
Co do obrączek to ładne są ale ja nie chce w mojej obrączce żadnych kamieni... kojarzy mi się to z pierścionkiem a nie obrączką...  ::)
No właśnie dokładnie o to mi chodzi! Ja się boję jak mi wyjdzie zespół i będzie nawet pięknie! to śpiewał disco to...  :pogrzeb:
nie no nawet nie wyobrażam sobie czegoś takiego i nie chcę :P a wiem, że jest to możliwe, bo jak oglądam niektóre strony zespołów to jest tak, że jak wchodzę na podstronę DEMO to nie ma ani jednego utworu jaki kojarzę. I tu już śmiech się kończy, bo jednak wolałabym, żeby na moim własnym weseli grano chociaż w jakimś stopniu to co lubię :P
Przed ślubem ustala się jaką muzykę mają grać czy disco czy nowości.... A przynajmniej my będziemy mieli takie spotkanie.... Co do tego disco to ja także nie jestem zwolenniczką ale według mnie na weselu musi być każdy rodzaj muzyki i nowości dla młodych osób i przysłowiowe "majteczki w kropeczki" dla starszych gości  ;) Poza tym goście też muszą umieć się bawić  ;)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #51 dnia: 19 Maja 2010, 11:51 »
W odliczanku "11stki" nie może zabraknąc i mnie,więc jestem  ;D  :hello: :hello: :hello:

Piękna sala,duża i jasna-fotograf nie będzie miał problemów z cykaniem fotek  ;D

My mamy zespół i podobnie jak kacha będziemy miec spotkanie wcześniejn aby ustalic co i jak,nasi panowie przede wszystkim liczą sie z tym co my chcemy także jestem spokojna...
Chociaż przyznam,że ja nie wyborażam sobie wesela bez dico polowycj pląsów  ;)  :cancan: :cancan: :cancan: :cancan:

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #52 dnia: 19 Maja 2010, 11:55 »
Powiem tak - jeśli zatrudniać zespół, to naprawdę dobry a nie jakichś półprofesjonalistów, którzy odstawią wiochę :P Naszym zdaniem oprawa muzyczna jest najważniejsza, dopiero na drugim miejscu stawiamy salę, jedzenie, fotografa, kamerzystę itd. Mieliśmy takie założenie - albo znajdziemy zespół na odpowiednim poziomie, albo w ogóle zrezygnujemy z zespołu i wynajmiemy DJa. Jednak mieliśmy szczęście - udało nam się znaleźć profesjonalny zespół. Kiedy wokalista "ostrzegł" nas, że nie zagra disco polo, choćby prosiło go o to 10 pijanych wujków, to byliśmy w 100% pewni, że podjęliśmy słuszną decyzję ;D

Kacha8609, nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że starsi goście wolą "majteczki w kropeczki"... a jeśli tak jest, to nasze rodziny są chyba wyjątkiem ;) W każdym razie na naszym weselu będzie dominowała "klasyka", głównie rock&roll, lata 60-te i 70-te, trochę cięższej muzyki :twisted: Myślę, że taka kombinacja wszystkich zadowoli :) Popowych "nowości" nie chcemy, bo sami nie lubimy :razz:

Offline anka2oo4

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.08.2010
« Odpowiedź #53 dnia: 19 Maja 2010, 12:01 »
Ja uważam jak dziewczynki wyżej, sami ustalacie co mają grać, u nas też jest zespół. Mam złe doświadczenia z DJ bylismy na weselu u rodzinki i były puszczane właśnie same jakies "nowe hity" przy których bawili się tylko ludzie do30 no do 35 lat a reszta siedziała ::) a jeszcze jak była przerwa na wódeczke to zamiast ciho puszczac muzyczke wyłączał ja, po co skoro on tylko naciska guziczki na klawiaturze to nie musi miec przerwy.
Co do spicia się zespołu jesli masz profesjonalistów to nie tkna ci wódki na weselu, bo wiedzą , że sa w pracy i jak sobie zepsuja renome piciem alkoholu to chyba raczej nikt ich nie poleci.
A sala piekna nie zastanawiajcie sie, myslę, że miłym i kolorowym akcentem beda kwiaty na stołach ewentualnie jakieś serwetki w kolorze.

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
« Odpowiedź #54 dnia: 19 Maja 2010, 13:19 »
Ok ustalamy repertuar, co mają grać, ale jeżeli w repertuarze zespołu nie ma takiej czy innej muzyki i ograniczają sie tylko do jakiś tandetnych hitów???

Ja ostatnio byłam na weselu gdzie orkiestra była bardzo dobra, śpiewała do końca a i tak piła ::)

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
« Odpowiedź #55 dnia: 19 Maja 2010, 14:43 »
Co do spicia się zespołu jesli masz profesjonalistów to nie tkna ci wódki na weselu, bo wiedzą , że sa w pracy i jak sobie zepsuja renome piciem alkoholu to chyba raczej nikt ich nie poleci.
Dokładnie jeśli masz profesjonalny zespół to wódki nie tkną. Nasz zespół wiem z doświadczenia bo grali u kuzynki w sierpniu nie pili i super grali wszyscy goście się bawili  ;D

Kacha8609, nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że starsi goście wolą "majteczki w kropeczki"... a jeśli tak jest, to nasze rodziny są chyba wyjątkiem ;) W każdym razie na naszym weselu będzie dominowała "klasyka", głównie rock&roll, lata 60-te i 70-te, trochę cięższej muzyki :twisted: Myślę, że taka kombinacja wszystkich zadowoli :) Popowych "nowości" nie chcemy, bo sami nie lubimy :razz:
No to może masz dziadków na czasie....  ;) bo moje dziadki po 70-tce napewno nie bawłyby się dobrze przy takiej muzyce  ;)
 jak to napisałaś
trochę cięższej muzyki :twisted:

Więc i dla nich będzie muzyka bo chce aby dobrze się bawili a nie siedzieli przy stoliku  ;) No ale każdy ma swoje zdanie tak jak i wyobrażenie o tym dniu....  ;)

Offline dorkazz

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #56 dnia: 19 Maja 2010, 15:41 »
Pewnie że można zapraszam wszystkich  :-*

wiesz kacha8609, nie raz i nie dwa widziałam takie opowieści weselne, że dopiero w trakcie wesela okazywało się jaki zespół jest naprawdę i pomimo próśb państwa młodych czy świadków oni dalej odstawiali swoje. Oczywiście na pewno to są znikome przypadki, ale któż wie czy to akurat na nas nie trafi? Nawet na takim spotkaniu przed wszystko może się wydawać super, a dopiero później...  :pijaki: :Obiad: :protestuje: :piwo_2:
w naszej sytuacji, gdzie powiedzmy mamy dostęp do sprawdzonych DJów, którzy grają w profesjonalnych klubach mam większe do nich zaufanie. a drugą sprawą jest wodzirej, który ma porwać wszystkich do tańca :)
z jednej strony trochę żal mi tego, że nie będzie nikt na żywo śpiewał, no ale technika idzie do przodu :D i ciekawe co będzie jak będziemy wyprawiać wesele własnych dzieci :P

patrycja_4r, wiadomo, że klasyka jakaś musi być, żeby zadowoliła wszystkie gusta, oczywiście w miarę możliwości :P

Nemezis pozazdrościć, że trafiłaś na kogoś takiego, lubię jak jest konkretnie i na temat a nie jakieś niedopowiedzenia albo inne... Za niespodzianki w tym dniu z ich strony dziękuję i tak będę miała mnóstwo wrażeń z każdej innej strony :D

anka2oo4 z DJem też trzeba ustalić sobie przecież repertuar, bo na pewno bez nadzoru to by puszczał to co na zwykłej imprezie, czyli to co obecnie byłoby na topie, a trzeba puścić wszystkiego po kolei z podkreśleniem tego typu muzyki, którą lubi para młoda.

czigra oczywiste jest to, że każdy zespół ma jakiś tam swój ograniczony repertuar, nie jest w stanie zagrać wszystkiego co się komuś wymarzy na życzenie, więc i tak będą w największej części grali to co uważają za swój atut, a tutaj wchodzimy w temat "GUST" o czym ponoć się nie dyskutuje :) a picie bezwzględnie zabronione. od tego jak dla mnie nie ma odwrotu.

abstrahując od tego wszystkiego dzisiaj chyba jedziemy podpisać umowę z domem weselnym i już zostałam poinstruowana na co mam zwrócić uwagę przy jej czytaniu i takie inne blablabla, więc teraz chodzę zestresowana czy aby na pewno wszystko pamiętam :P ale będzie dobrze :P musi być ten pierwszy krok.

buziaki i odezwę się już "po" :D
trzymajcie kciuki

Offline nikmat
  • uzależniony
  • data ślubu: 18.09.2010
« Odpowiedź #57 dnia: 19 Maja 2010, 20:29 »
Super, powodzenia w podpisaniu umowy :)
Nasz synek:

Offline matrix0007
  • maniak
  • data ślubu: 13.08.2011
« Odpowiedź #58 dnia: 19 Maja 2010, 22:13 »
umowa podpisana?

Offline dorkazz

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #59 dnia: 19 Maja 2010, 22:52 »
Tak :) podpisaliśmy umowę  :skacza:
pierwszy krok zrobiony :) teraz tylko zaciskać pasa i oszczędzać na te wszystkie szaleństwa :P

teraz rozpoczynamy poszukiwania oprawy muzycznej!
buziaki  :-* :-* :-*