Autor Wątek: No to ja też odliczam :)ponad 100 dni i w końcu będę żonką!! 14.08.2010..  (Przeczytany 32171 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Ja też uważam, że winietki są lepszym rozwiązaniem... Ostatnio byliśmy na weselu, gdzie ich nie było i niestety razem ze znajomymi nie mogliśmy usiąść koło siebie, bo nie było 8miejsc obok, a jakby były winietki, to było by wiadomo, że Młodzi by nas koło siebie posadzili... poza tym, po wejściu na salę, ludzie rzucili się na stoły jakby je pierwszy raz w życiu widzieli, a Para Młoda stała sama na środku z szampanem i zgłupieli... nie wiedzieli co robić dalej... dzisiaj mówią, że żałują, że winietek nie było... a prawda, nigdy nikomu się nie dogodzi, ale myślę, że winietkami jednak większości...

Offline anka2oo4

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.08.2010
Ja też na jednym weselu byłam bez winietek to sama pani młoda stała nad krzesłami i zajmowała dla swoich bliskich  :||
Także winietki baaardzo wskazane :) a ja wciąż słucham tych walców i zdecydować się nie mogę, to ładna piosenka zaś tekst po tłumaczeniu taki sobie, to ładny tekst zaś muzyczka jakaś taka smutna  ::) I jeszcze PM wymyślił, że może zatańczymy walca a potem coś szybkiego, tylko ja się go pytam CO?? a on: no cokolwiek  :P więc może makarena  :lol:
w sumie fajnie by było połączyć 2 tańce ale nie wiem czy zdążymy się nauczyć  :-\ bo my w tańcu to jak ogień z ogniem  :D oboje waleczni i zawzięći, a zadne nie popuści.
Muszę zadzwonić jutro co z moją suknią, bo miała być gotowa w tamtym tygodniu a nic nie dzwonią. Mam nadzieję, że wszystko ok. Ostatnio jak skracałam tą sukienkę na poprawiny to ta krawowa opowiadała, że jak właśnie na przymiarce mierzyła dziewczynę, bo suknia okazała się troszkę za długa i trzeba było skrócić, młoda schyliła się i patrzyła dokąd będzie skrócona. Po skróceniu okazało się, że sukienka jest niestety za krótka :Blee: kobietka w tydzień uszyła nową a młoda nawet nie wiedziała, że było coś nie ttak.
Także mam nadzieję,, że moja nie szyje się od nowa  :D 

Offline m_lena

• uzależniony
wiadomo, że każdemu się nie dogodzi, ja to nawet nie zamierzałam nigdy próbować :D Na ostatnim weselu na którym byliśmy też wszyscy się rzucili do zajmowania krzeseł, wyszło na to, ze naprzeciwko miałam starsze ciotki i babcie =  :ok: impra  >:( :hahaha:
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
Moim zdaniem winietki muszą byc, bo inaczej goscie usadzą sie bez ładu i składu.

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
Aniu, nie sugeruje się opowieścią krawcowej  ;) swoją drogą to niezłe jaja, ale krawcowa zdolna, tak szybko uszyła nową  :o
Może po prostu są jakieś opóźnienia. Najlepiej się dowiedzieć.

Apropo walców, to ja nie doradzę, bo takowego tańca nie tańczyłam..Jak ten Twój PM niewyżyty, jeszcze drugi taniec chce... :D

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
O matko, jakby moja suknia była za krótka to bym kogoś tam  :boks:

Swoją drogą, jeśli chodzi o winietki, ja uważam, że dużo wygodniej jeśli są...

Offline anka2oo4

• zapaleniec
Witam weekendowo  :)
Znaleźliśmy nareszcie piosenkę na 1 taniec. jest to "Sunset Sunrise" śliczna melodia do walca  :Serduszka: dobrze, że nam się udało coś wybrać bo jutro spotkanko z orkiestrą.
ze ślubnych spraw to tylko zrobiłam pudełeczko na koperty. A jutro biorę się za dekorację za młodymi, wycinam ze styropianu serca i albo je udekoruje kwiatami albo mam jeszcze jedną opcję, drut w kształcie serca owinąć lampkami i umieścić te serca za białym płótnem. Muszę jeszcze się zastanowić.
A tak z innej beczki strasznie już bym chciała mieć wakacje, odpocząć poleniuchować... wszyscy w koło są na wakacjach albo już wrócili wypoczęci, opaleni a my cały czas 'harówka" w tej pracy :P  już pomału mam ochotę  :biala_flaga: Ale pocieszam się, że to tuż tuż  ;D
Z tydzień PM ma kawalerski i zastanawiam się czy będzie miał jakąś "niespodziankę" ja mu ufam ale wiadomo... koledzy... zobaczymy za tydzień.   A tymczasem ja mam problem z panieńskim, świadkowa ma dla mnie 2 opcję: 1. wyjazd gdzieś za Częstochowę do jakiegoś domku na 2 dni, lub 2. imprezka w klubie. Ten pobyt w domku by był fajny bo to na cały weekend można odpocząć w babskim gronie i w ogóle, z drugiej strony boję się, że mało koleżanek pojedzie no bo to cały weekend. A opcja z imprezą też jest fajna bo się wybawimy, poszalejemy, ale będzie to tak jak zwykły wypad w sobotni wieczór na imprezę.  Także nie wiem co wybrać a w poniedziałek muszę już jej dać znać  ::)
Możecie wyrażać swoje zdanie  :D

A to fotka pudełeczka na kopertki, zwykły kartonik obklejony papierem ozdobnym, zawsze to lepsze niż trzymanie kopert w ręce  ;)

Uploaded with ImageShack.us
« Ostatnia zmiana: 24 Lipca 2010, 21:59 wysłana przez Maja »

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Fajny ten pomysl z kartonem na koperty.Po co wydawac kaske,jak mozna samemu zrobic.Tyle ze ja bym obkleila bialym papierem i w pasmanterii bym kupila jakies pierdolki , kwiatki , moze jakis tiul , i jakos przyozdobila.

Chociaz tak tez ladnie wyglada!!

Co do wieczoru panienskiego ... Jezeli chcesz zeby bylo wiecej kolezanek wezcie zrbcie w klubie.Penie to nie bedzie zwykla impreza.Bedzie sie dzialo,zobaczysz!

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
Bardzo fajne pudełeczko ;)

ja bym wybrała opcję imprezy w klubie, Pomysł z wyjazdem bardzo fajny, ale słyszałam o przypadkach jak to dziewczyny upijały się i szły spać po 21 ::) na wyjeździe ciężko z tańczeniem, balowaniem i zaakcentowaniem że to Twój wyjątkowy dzień 8)
My z PM ok 1-2 łączymy imprezy, dlatego u nas nie wchodzi w grę żaden wyjazd :-*

Offline alinka692

• "Decydując się na dziecko, kobieta zgadza się aby jej serce żyło poza jej ciałem"
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2010
ja tez jestem za imprezka w klubie  ;D

Offline aneta.dg
  • forumowicz
  • data ślubu: cywliny 19.12.2009, Kościelny 23.10.2010
imprezka w klubie :)

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
Zdecydowanie dżampreza :disco:

Offline Stelek

• zapaleniec
  • data ślubu: 04.09.2010
Bardzo fajny pomysł z tym pudełkiem- chyba odgapię  ;)

Jeśli chodzi o panieński to zdecydowanie impreza w klubie.

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
Fajnie wymyśliłaś z pudełkiem  :ok:

Ja też bym stawiała na imprezkę w klubie, tak to pójdzie więcej osób, super się wybawicie, a za Częstochowę, to kawał drogi...

Nie bój, jeszcze się powczasujecie, wszyscy już będą po, a Wy wtedy hop.. ;D

Offline mikoala

• Chuck Norris
Kartonik - spoko, ze ja wczesniej nie wpadlam na taki pomysł, bo z kopertami zeczywiscie troche klopot.

Offline Paula___

• uzależniony
  • data ślubu: 18.06.2011r
Ja też jestem za imprezką z klubie  ;D

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
Aniu, spóźnione życzonka wszystkiego najlepszego z okazji imienin!  :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka:

Co tam u Ciebie? Zrobiłaś dekoracje? I co postanowiliście w sprawie Twojego panieńskiego?

Offline aneta.dg
  • forumowicz
  • data ślubu: cywliny 19.12.2009, Kościelny 23.10.2010
co z panieńskim?

Offline anka2oo4

• zapaleniec
Witam Was.
Aguś dziękuję za życzonka, szczerze mówiąc w ogóle zapomniałam, że to Anny :)
Kochane panieński jednak w klubie  ;D dzisiaj pisałam do świadkowej właśnie w tej sprawie bo się urlopuje nad morzem.
Stelek proszę bardzo odgapiaj :)
Czas tak szybko leci codziennie, że nie wiem co mam robić, a wychodzi, że mija dzień i praktycznie nic nie zrobiłam  :P W weekend byliśmu u orkiestry, bardzo fajni ludzie, wszystko ustaliliśmy, przyjadą ze sprzętem już w piąytek żeby się rozłożyć i "poznać" okolicę (gdzie ja mieszkam, skąd młody wychodzi itp). Na podziękowanie dla rodziców zero "cudownych rodziców mam" musi być coś żywego bo to powinno być wesołe przeżycie a nie na smutki i 4 minuty kręcenia w kółeczku  ::) zamówiliśmy piosenkę dla mojego braciszka bo akurat ma wtedy 35 urodziny, co do zabaw na oczepiny to niespodzianka dla nas będzie, bo w sumie powiedzieliśmy, że chcemy tylko standardowe "zbieranie na wózek"  :D jakoś się nie obawiam co do reszty zabaw, bo naprawdę ludzie kulturalni i sami nie dierżą sprośnych i głupich zabaw na weselach, które urażają czasem inne osoby.
Dzwoniłam za moją sukienką też i jadę na przymiarkę w czwartek lub w sobotę, zależy ile osób będzie umówionych na czwartek, bo wszystkie kobietki chcą po godzinie  17 :D
Jutro biorę się za dekorację za młodymi i wkleję Wam fotki ubranek na butelki które moja mama zrobiła, wyglądają fajnie. Tylko młodego musi jeszcze skończyć  ;)
Acha na podziękowanie dla rodziców poszliśmy na kompromis i zamawiamy wazony z grawerem (są na all), doszliśmy do wniosku, że nie ma takiego prezentu który odzwierciedlił by nasze podziękowanie za wszystko co dla nas robią, więc wazon i praktyczny  i ładny a patrząc na grawer zawsze sobie o nas mile wspomną  :) to dobranoc kochane  :-*

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
O! i bardzo fajny pomysł z tymi wazonami, praktyczne ;D U mnie w domu wiecznie brakuje wazonów, nie to żeby mnie PM rozpieszczał 8) wyszły  ;)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
U mnie też brakuje wazonów... Myślę, że rodzice będą zadowoleni :)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
ehm u mnie też ten sam problem  ::) ::) ::)

Offline Stelek

• zapaleniec
  • data ślubu: 04.09.2010
Acha na podziękowanie dla rodziców poszliśmy na kompromis i zamawiamy wazony z grawerem (są na all)
Też zamówiłam ten wazon. Mogę powiedzieć, że przesyłka przyszła w mgnieniu oka tak dobrze zapakowana, że przez 15  minut się męczyłam, żeby otworzyć  ;) Wykonanie też ogólnie dobre. My jesteśmy zadowoleni, rodzice też powinni być  :)

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
Czas tak szybko leci codziennie, że nie wiem co mam robić, a wychodzi, że mija dzień i praktycznie nic nie zrobiłam  :P

Taaa, skąd ja to znam  ;D

Offline anka2oo4

• zapaleniec
:nerwus: właśnie usunęło mi całego posta...
Stelek to dobrze, że szybka wysyłka, bo ja cos się nie moge zdecydowac na wierszyk i wzór  :)
Agus to jakieś lenistwo mnie ogarnia a raczej nie moc i brak sily. Teraz byłam przez 3 tygodnie sama w pracy, a teraz jak przyszedł mój "zmiennik" to robi za kierowce, bo częśc na urlopach i tak jestem znowu sama i wszystko na mojej głowie, a na dodatek szef zawraca gitarę  :P
Wczoraj ćwiczylismy z PMem tance, hulanki i swawole w pokoju  :D 1 taniec wychodzi nam nieźle biorąc pod uwage fakt, że ćwiczymy u niego w domu w 1 pokoju 3x4m. Smiejemy się, że za niedługo to i na gazecie bedziemy mogli go zatańczyć  ;D Musze tylko przedłużyc naszego walca o 1 minutę, i tu prośba do was, znacie może jakies programy do tego typu zadań? najlepiej w miare prosty w obsłudze i w j.polskim.
PM zakończył juz diete dukana, wkurzył się, bo schudł 1,5kg ale nie tam gdzie trzeba  :neutral: tak jakby można sobie było wybrac skąd mamy zrzucić i ile kg, ale mniejsza z tym. Spodnie na szczęście da się jeszcze poszerzyć o 1 cm w pasie i w piątek będa do odbioru więc oby ten 1 cm cos pomógł, bo jak nie to zamkne go w piwnicy przed slubem żeby zrzucił troszke  :D
 Od wczoraj zamieszkałam z powrotem w domku swoim, bo tak strasznie mama mnie prosiła o to. W końcu sie nie dziwie, nie dość, że najmłodsza jestem to jeszcze jedyna córka :) A nas te 2,5 tygodnia już nie zbawi jak pospimy osobno.

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
oby ten 1 cm cos pomógł, bo jak nie to zamkne go w piwnicy przed slubem żeby zrzucił troszke  :D

:hahahaha: :hahahaha: :hahahaha:

No pewnie, a jak się później będziecie sobą cieszyć po ślubie  ;D A mama przynajmniej się teraz nacieszy Tobą  :)

Offline Paula___

• uzależniony
  • data ślubu: 18.06.2011r
bo jak nie to zamkne go w piwnicy przed slubem żeby zrzucił troszke  :D
Osz, ty niedobra  :biczowanie:  ;D

Offline anka2oo4

• zapaleniec
Ja z natury jestem wrednym skorpionkiem  ;D

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
Aniu, 16 dni...  u mnie tylko kilka wiecej :urwanie_glowy:

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
Aniu, a czemu musicie walca przedłużyć o minutę, takie rozbudowany układ macie? Ja się nie bawię takimi programami, to nie mam pojęcia...

Czyli dziś wielki dzień, albo PM się zmieści w spodnie, albo ląduje w piwnicy  ;D