Autor Wątek: No to ja też odliczam :)ponad 100 dni i w końcu będę żonką!! 14.08.2010..  (Przeczytany 32088 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Ja sny takie mialam jakies dwa miesiace temu.Teraz (jak narazie) nie mam , na szczescie  :D!

Nie strasz mnie ta tesciowa , bo moja tez taka jest jak Twoja byla , ze sie nie wtrancala ... wiec mam nadzije ze i caly czas nie bedzie  ;D.

Czekamy na foteczki i ja juz sie doczekac nie moge  ;)!

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
Wiecie co... ja Wam coś powiem... ja to chyba mam najgorszą sytuacje z mozliwych - moja teściowa tak na prawde tesciowej nie odczula nigdy, bo ma ją 700 dalej... wiec nie ma z czego wnioskow wyciagnac... ona nie wie jak to jest miec tesciową... czyli nie bedzie swiadoma tego co wyczynia...  :urwanie_glowy: :urwanie_glowy: :urwanie_glowy:
m_lena w nalog chyba nie popadne... chyba :P

No tak troche wyzalilam sie u Ani w wątku, ale skoro o tesciowych mowa... :P
Aniu  :-*

Offline anka2oo4

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.08.2010
mikoala motocykl jako pojazd do ślubu odpadł  :-\ niestety ciężko nam było znaleźć coś co by było "wygodne" dla mojej sukienki. A trajką mój PM nie chce jechać bo wtedy by siedział z tyłu a  nie prowadził sam. Więc liczymy tylko na małą paradkę motocyklową znajomych, ale zawsze to coś  ;D
oto nasz pojazd w podobnym kolorku

Uploaded with ImageShack.us
jolanga wyżal się, będzie ci lepiej  :)
Ja tez już się nie moge doczekać sukienusi, wczoraj pożyczyłam biżuteryjkę zobaczymy jak się bedzie komponować, o 16 odbieram jeszcze ta poprawinową a później lecę do innego salonu przymierzyc sukienkę dla świadkowej i po cichu porobić kilka fotek bo kosztuje 600zł a ona chce spytać krawcowej czy by jej nie uszyła takiej po oczywiście niższej cenie. Więc się dzisiaj namierze  ::)

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
Jeju, to czekamy  ;D

Offline mikoala

• Chuck Norris
Czekamy na zdjecia sukni :)
Nieźle kombnujecie z sukienką dla świadkowej, ale popieram, a nóż da się taniej!
Autko eleganckie do ślubu!

Offline anka2oo4

• zapaleniec
Jestem  ;D ale zmęczona straaaaasznie. Wszędzie szybko szybko i normalnie wysiadam. Zdjęcia sukienki dla świadkowej wyszły niewyraźnie bo trochę się stresowałyśmy z mamą przy robieniu  :D ale mama wczuła się w konspirację, ubaw był. Na końcu mierzenie sukieneczki mojej :) na którą niestety musiałam się naczekać, bo jakaś "mimoza" wybierała suknię i zastanawiała się nad nia chyba z godzinę czasu  :Maruda: myślałam, żę nie wytrzymam i ją zrzucę z tego podeściku. Ale w końcu skończyła i mogłam wskoczyć za parawanik  :skacza: Ogólnie jest troszkę za długa więc do skrócenia, nie wiem czy tak asekuracyjnie zostawiły te 2cm czy coś się źle przy pobieraniu miary porąbało.
Czekam na opinię, ale oceńcie krytycznym okiem bo ja parę uwag mam, ale o tym później. No a później sprawa dodatków jejku to tak samo długo trwało jak wybór sukienki  :hahahaha: I tu też poproszę o opinię :) aaa no i na pewno welon będzie mega dłuuuugi, bo  pasuje ten na zdjęciu nie jest tak długi jakbym chciała ale daje podobny efekt, zdecydowałąm się na taki długi, bo ten tren i ogólnie dół sukienki jest taki "pusty" i wg mnie welon dodaje tego uroku jej :)
ok dość gadania,   

wersja z welonem:
biżuteria którą pożyczyłam,
niestety się nie nadaje  :-\ ale pani z salonu zaoferowała mi jedną i zakochałam się w niej zresztą same oceńcie czy pasuje

i takie coś do włosów zamiast kwiatka jeszcze nie wiem czy się na to zdecyduje, więc musicie mi pomóc (oczywiście nie patrzcie na mooje włosy, nie byłam na żadnej próbnej przed także lekki nieład :P)

No i rękawiczki do wyboru: chociaż nigdy nie myślałam o tym elementu garderoby  ::) ale łądnie dopełnia całość

lub takie

te drugie jakoś bardziej mi leżą bo kończą się tym haftem i są takim zakończeniem, no i znalazłam je na allegro za 30zł (licytacja) ale za 2 godziny koniec aukcji więc może mi się uda w salonie cena 70 zł, więc zawsze coś do przodu  ;D muszę jeszcze welon wyczaić bo one powiedziały mi 200zł a na all widziałąm od 80zł.
Zasypałam was troszke fotkami, ale wiem ze lubicie  ;D uciekam się troszkę pouczyć w sobotę egzamin a ja nic nie wiem  ::) Dobranoc  :-*

Offline alinka692

• "Decydując się na dziecko, kobieta zgadza się aby jej serce żyło poza jej ciałem"
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2010
powiem tylko tyle: ..zajeb* wygladasz..sukienka swietnie na Tobie lezy, pieknie opływa Twoje ciało i uwydatnia mega wciecie w talii..wiec jak dla mnie nie ma zadnych wad   :skacza:  :brawo:  :brawo:  :brawo:
..nie lubie rekawiczek wiec za bardzo sie nie znam i sie nie wypowiem  ::)
..a dodatki w sensie bizu i ten kwiatek jak najbardziej okey..mysle ze wlasnie zamiast prawdziwego kwiatka mozesz dac takiego ze srebra  :P ale to moje skromne zdanie  ;D

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Moim zdaniem rękawiczki są zbędne ;)

Offline Stelek

• zapaleniec
  • data ślubu: 04.09.2010
 :o Świetnie wyglądasz. Bardzo fajny ten kwiatek we włosach, a rękawiczki bardzo dobrze dopełniają całości. Ja bym wybrała te, które masz na zdjęciu z welonem  ;D

Offline Justys851
  • Chuck Norris
ślicznie wyglądasz, ale ja też bym zrezygnowała z rękawiczek - jak dla mnie dużo tego  ;)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Twój gorset jest sliczny!

Hm ... a mi sie podobaja rekawiczki!Jak nie masz bolerka to beda pasowac!Mi sie chyba te pierwsze podobaja , chociaz te 2 tez sliczne!

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
Jeju, ależ śliczna PM   ;D Pięknie wyglądasz. Rzeczywiście fajnie jest z długim welonem  :ok: C odo rękawiczek, to nie wiem czy z, czy bez, jak z, to chyba nr 1  ;D Ja tez jestem niezdecydowaną osobą, więc średnio pomogę  :P Nie widzę żadnych rzeczy które można by w sukience zmienić..

Mi się ten kwiat we włosach nie podoba, wolałabym żywy kwiat jeśli już...

Offline anka2oo4

• zapaleniec
:Daje_kwiatka: dziekuję za miłe opinię, ale z chęcia bym was  :biczowanie: No bo jak tu się zdecydować jak tyle opini  :???: idzie zbzikować. A z minusów to jest to, że widac moje fałdki po bokach  :Placz_1: ale pocieszam się tym, że babka mi halkę za mocno zapięła i mi wszystko właśnie tak wypłynęło  :P więc jak ją poluzuje to myślę, że będzie ok.

Kolejna miara i chyba juz przedostatnia w przyszłym tygodniu, ostatnia tydzien przed ślubem, ale raczej mi nie grozi to żebym  przez miesiąc jakoś drastycznie schudła  ::) No i tyle, rekawiczki jednak beda moje drogie, też myślałam, że nie chce ale jak patrze na zdjęcia jest ok, pamiętajcie, że welon długi ściągam juz na sali i bolerko także żebym wtedy nie była za "goła"  ;) wygrałam aukcję i z przesyłką 38,5 czyli 30 zł do przodu, jeszcze welon musze dorwać.
Z tym kwiatkiem "sztucznym" to ta babka mi właąsnie tak  namieszała, bo chce mieć żywego ogólnie, a ona na to, że żywy ładnie wygląda jak mam bukiet w ręku a potem jak bukiet już soobie gdzieś leży to ten żywy kwiat do nieczego nie pasuje z kreacji  :drapanie: ale sama nie wiem, dla mnie "wprowadza" taką swieżość chyba nie??
a tu z bolerkiem foto, tylko to jest z satyny a nie z tafty no i za duże, ogólnie nie chce kupowac bolerka bo po jakiego grzyba mi ono póżniej, a takto uszyja na moje wymiary i zostawią sobie w salonie do wypożyczania, koszt czegoś takiego 50zł. Ale nie wiem czy chce taki fason

Offline m_lena

• uzależniony
Suknia wygląda super,a  Ty w niej przepięknie,a le na boga bez tych koszmarnych rękawiczek!  ;D
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
Ja jestem wielką przeciwniczką rękawiczek, jak dla mnie szpecą suknie. Musze przyznać, że wyglądasz idealnie 8) 8) 8) nie dopatrzyłam się żadnych boczków ;)
co do bolerka, to po co Ci :drapanie: jak to u nas mówią, przecież będzie hica :D

Offline Stelek

• zapaleniec
  • data ślubu: 04.09.2010
A ja ciągle jestem za rękawiczkami, bo bez nich jakoś tak... goło  ;) A jeśli chodzi o boczki, to chyba są efektem zbyt mocno ściśniętej sukni- takie mam wrażenie...

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
Też uważam to co Stelek, że może suknia jest za mocno ściśnięta? Żywy kwiat ożywi strój  :) A skoro chcesz mieć welon, to czy zakrycie nim ramion w nie wystarczy?

Offline mikoala

• Chuck Norris
Ślicznie wygladasz w sukni.
bolerko takie jak jest- nie za wielkie tylko takie delikatne bym wzieła - jest ok.
Kwiat sztuczny we włosach- dla mnie do niczego
rekawiczki- jestem na tak obojetnie bo obydwie pary sa ładne
welon- no Twój wybór ale ja wole krutsze

Offline Justys851
  • Chuck Norris
rękawiczki , bolerko i długi welon ?? - za dużo tego  :-\

postawiłabym na bolerko - gdyby było chlodniej i długi welon  ;)
rękawiczki - jestem na nie  8)

Tutaj wyglądasz najładniej moim zdaniem :
bez zbędnych dodatków

do tego żywy kwiat we włosach i cud miód malina  ;D

sztuczne kojarzą mi się z latami 90 tymi  ::)

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
Ja również jestem na nie dla rękawiczek. Zawsze kojarzą mi się z gipsem, no i wydaje mi się, że ich epoka przeminęła. Masz piękną suknię, a te dodatki są jakieś takie przytłaczające, odwracają uwagę od samej sukni.
Stawiam na suknię + welon.

Offline anka2oo4

• zapaleniec
Hmmm Może faktycznie macie rację, że za dużo tego... musze na kolejnej przymiarce dokładnie wszystko obczaic. Sztuczny kwiat na pewno odpada, jest nie fajny :) Dzisiaj jade poszukać w innych salonach welonu może uda mi się dostac taniej. Buzka  :-*

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Bolerko irekawiczki za bradzo nie pasuja do siebie ... chyba za duzooo.Moze zdecyduj sie albo na bolerko albo na rekawiczki ?
Ja tez mialam taki problem i w koncu wybralam rekawiczki.Chyba u Ciebie tez lepiej bedzie taka opcja.
Zobacz , jak bedziesz miala rekawiczki , to po co bolreko , zwalszcza ze bedziesz miala dlugi welon i te ramionka w razie czego lekko bedziesz miala zasloniete.Jezeli chodzi o zakrycie raion.A bolerko i tak zdejmiesz na sali , a rekawiczki mozesz miec ubrane.I w ogóle do suki takie bolerko za bardzo nie pasuje, chyba ze jakies z tiulu?

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
A może zamów welon na alle?

Offline mikoala

• Chuck Norris
Na Twoim miejscu zgłupiała bym od tych opini bo kazda inna i raczejniewiele pomogą. Kieruj sie zdorwym rozsadkiem, w czym bedziesz czuła sie dobrze jak ksieżniczka to to zostaw, nawet gdyby ktoś mówił że za dużo,że nie pasuje.

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
Mikoala, to chyba oczywiste, że Ania wybierze to, w czym się najlepiej czuje, forumki tylko wyrażają opinie, często zupełnie odmienne, zwracają uwagę na detale, czasami jest to pomocne wbrew pozorom ;)

Offline anka2oo4

• zapaleniec
Kurczę w połowie wątków nie ma moich postów  :nerwus: to chyba za jakąś karę  ;)
Mnie to nie przeszkadza, że tyle opinii jest i tak jak Aguś napisała wybiorę to co mnie bedzie odpowiadało, bo jakbym miała Was wszytskie słuchać to naprawde bym zgłupiala:) ale rady sa bardzo pomocne.  Na przykład juz zrezygnowałam z bolerka bo naprawde jest mi zbedny i tak chciałam go ściągnąć zaraz po wyjściu z Kościoła więc na 45 minut... nie opłaca się i tak 50zł w kieszeni. Sprawa welonu, pojeździłam po salonach i w jednym mi powiedziała babeczka ok 150zł, więc na kolejnej przymiarce powiem im, że albo mi sprzedadza za 150zł, albo kupuje w innym salonie  ;) trzeba sie targowac, bo by nas  oskubali z wszystkiego.. ::) Na all też sa ładnie i nawet tanie ale jakoś boję sie kupić welon bo jak będzie nie dobry czy coś?? ...
Przyszły tez mi rekawiczki są w idalnym stanie i nawet kobietka jakiś stroik do włosów mi dała  :P
Masakra zostało 30 dni   :mdleje: coraz mnie czasu a ja w lesie, w weekend robię wszelkiego rodzaju ozdoby typu musze skonczyc winietki, udekorowac kieliszki dla nas, porobić kokardy z organzy na przysttrojenie koron i wejscia do sali, dekoracja za mlodymi i dokończyć dekoracje na auto, przydaloby się nakleić etykiety na wódkę tylko, że problem w tym, że wódka jest u teściówki  :Kwasny: a ona dalej milczy...

Zostało nam jeszcze:
- wybrać i zamówić podziekowania dla rodziców,
- spotkac się z orkiestra, fotografem i kamerzystą,
- zamówić księgę gości,
- ostatnia spowiedź przedślubna
- zrobić dekorację za młodymi,
- podszkolić nasz 1 taniec  :)
- kupić napoje, dodatkowy alkohol, szampany,
- próbny makijaż, i fryzurka,
- ustalić panieński (na kawalerski domki na Przeczycach już zarezerwowane )
- dokupic majteczki (bo musiałam zmienić stanik pod sukienkę bo tamtem mi opadal i nic biustu nie podnosił, ale za to mam juz na poprawiny bieliznę ;))
- pójść na oczyszczanko twarzy,
- ustalić usadzenie gości,
- wymyslić prezent dla mojego brata bo 14.08 ma urodziny 35,
- ... i kurcze już nie wiem co, popowiedźcie jak coś...

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
Przepraszam, ale już nie pamiętam, bukiet masz już wybrany? Przygotowujesz coś do sypania przed kościołem (płatki, ryż)? Niezbędnik PM  ;D, pończochy...hmm...nie wiem co jeszcze?

Już tylko 30 dni...to radzę zająć się tymi robótkami (winietki itd.), bo to jednak trochę czasochłonne, a lepiej nie zostawiać tego na ostatnią chwilę jak np. taki Agulec  :P

Offline agulla1919

• Chuck Norris
A USC zalatwiony?
Bukiet zamóiony?
Figurka na tort ...?
Hmm ... ja mam prawie to samo do zalatwienia  :D.Acoraz mniej czasu.I to wszytsko dwa tyg przed slubem ... bo dopiero bede w Pl.

A jaka dekoracje za mlodymi bedziesz miala?

Offline anka2oo4

• zapaleniec
Co dwie Agnieszki to nie jedna  :D
Figurki na tort oczywiście brak  :-\ pończochy dodatkowe sa, Pani się zgodziła, że jak nie wykorzystam moge je oddać, bukiet wybrany i zamówiony tylko w czwartek przed jedziemy po kwiaty do niego i inne do dekoracji, przed Kościołem planuje chyba te konfetti wybuchowe co u Krysi, bo sliczny efekt, USC juz zalatwiony w maju, aaa jeszcze iśc do kancelarii z kopertą  ;)
Za mlodymi planuje tylko 2 serca zrobic, nic specjalnego a jednak swoj urok chyba ma, styropian juz kupiony także w weekend bedzie jazda. Oby tylko w weekend tak nie prażylo słonko, bo żal bedzie siedzieć w domu z tym wszystkim zamiast dupke moczyć nad woda  ;D

Offline anka2oo4

• zapaleniec
Dla przypomnienia

taki bukiecik z tych róż różowych, bez tej gipsówki i wystających tych śmiesznych liści, wąsy moga być.
W głowę i w klapę dla PMa wpięta cantadeska, a dla świadków bukiet z róż takich i dla  swiadka do butonierki też róza. Chyba będzie pasowac ze soba wszystko ?