Autor Wątek: ..dzień za dniem odliczam.. 4 czerwca 2010  (Przeczytany 56876 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Odp: ..dzień za dniem odliczam.. 4 czerwca 2010
« Odpowiedź #240 dnia: 23 Marca 2010, 19:32 »
Quickstep na pierwszy taniec?  :o
Czad! Jak umiecie i Wam wychodzi to jak najbardziej! Wszyscy padną z wrażenia... walca tańczą wszyscy jak widzisz ;) 

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
« Odpowiedź #241 dnia: 23 Marca 2010, 19:35 »
Czad! Jak umiecie i Wam wychodzi to jak najbardziej! Wszyscy padną z wrażenia... walca tańczą wszyscy jak widzisz ;) 

angielskiego ta, ale wiedeńskiego rzadziej, bo jest szybki i łatwo o mdłości u niewprawionych  :P :P

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
« Odpowiedź #242 dnia: 23 Marca 2010, 19:38 »
Ja wybrałabym walca, aczkolwiek quickstep, może zrobić furorę na Waszym weselu  ;D

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #243 dnia: 23 Marca 2010, 19:42 »
werciu, ja nie mówię, że wiedeński jest łatwy... ale jak ktoś umie tańczyć dobrze to właśnie WALC wiedeński... a jak się uczy to WALC angielski  ;D I nie mówię, że to źle. Mówię, że walc to norma, quickstep to SZAŁ  ;D

Offline misia241

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #244 dnia: 23 Marca 2010, 19:44 »
ja jestem za walcem ;D

Offline Arwena

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 maja 2010
« Odpowiedź #245 dnia: 23 Marca 2010, 19:54 »
można jeszcze??

ja również i na ślub i na wesele wybrała butki taneczne, tylko bardziej zabudowane

strasznie jestem ciekawa jak wyglądasz w sukni
mogę prosić o fotki na prv??

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #246 dnia: 23 Marca 2010, 20:41 »
Szybko się rozrasta Twój wątek, miałam trochę nadrabiania... ::)

Butki prześliczne :o

Taniec to mój żywioł, więc oczywiście muszę wtrącić swoje 3 grosze :razz: Powiem tak - zarówno quickstep jak i walc wiedeński należą do najtrudniejszych tańców, jestem ciekawa, dlaczego właśnie je bierzecie pod uwagę... :drapanie: Tym bardziej, że na początku czerwca może być bardzo gorąco, nie boisz się, że spocicie się podczas tak szybkiego pierwszego tańca? ;)

jak ktoś umie tańczyć dobrze to właśnie WALC wiedeński... a jak się uczy to WALC angielski  ;D

Oj, kochana, "umie tańczyć dobrze" to bardzo względne pojęcie ;) Wiesz, w mojej szkole tańca są w niedziele takie "praktisy", gdzie spotykają się tancerze ze wszystkich grup i tańczą razem na sali. I powiem Ci, że na kilkadziesiąt zaawansowanych par, które tam się pojawiają, może 5 par tańczy prawidłowo walca wiedeńskiego, podczas gdy większość ten taniec zwyczajnie kaleczy, mimo że uczą się wiele lat... Ja też mam niestety duże problemy z WW, mimo że tańczę dość długo :'( Co tu dużo mówić, ten taniec wymaga świetnej kondycji i niesamowitej precyzji, są żelazne reguły, których trzeba się trzymać, bo inaczej zwyczajnie nie wychodzi :-\ Dla odmiany, quickstepa większość par od nas świetnie opanowała, można więc wnioskować, że jest to jednak prostszy taniec, choć i tak trudny w porównaniu do innych ;)

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
« Odpowiedź #247 dnia: 23 Marca 2010, 20:49 »
Witajcie, ale się dyskusja zrobiła  ;D a więc wydaje mi się, że mój PM nie połapie się się angielskim, tzn. z prawidłowymi podnoszeniami i opadaniem, żeby było to miękko.. a nie sztywno, po kwadracie  ;) dlatego wiedeński.. jest prostszy, tzn. nie mówie to o kole bo to inna bajka :P a qiuckstep jest fajną alternatywą, zobaczcie tutaj i nie wydaje mi się to trudne  ;) Jeśli chodzi o piosenki do wiedeńskiego - Zabiore Cię właśnie tam (Kancelaria), a do quickstepa Czerwone gitary..  teraz to sama już nie wiem co lepiej :drapanie:

Anjuszka wybraliśmy szkołę tańca Gryf i jesteśmy zadowoleni :) żaden nam nie wychodzi, bo jeszcze nie zaczeliśmy się uczyć dlatego musimy zdecydować który ;)

Arwena podeślij mi maila na priv  ;)

Nemezis jak jesteś w temacie to poradź nam proszę  ;D zobacz ten link, który wkleiłam - co o tym myślisz?

Offline werka23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #248 dnia: 23 Marca 2010, 20:58 »
szczerze mówiąc ten quickstep to porażka  :mdleje: nio łażą sobie i tyle..... uważam ze kursów nie trzeba by tak zatańczyć.... powaga jak macie tak skakać to lepiej walca wiedeńskiego.... a gdzie tu technika, gdzie szybkie i wolne... opadanie...... rotacja?    przepraszam za szczerość  :oops: ale to moje zdanie  ;)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #249 dnia: 23 Marca 2010, 21:01 »
A mnie się quickstep bardzo podoba :)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #250 dnia: 23 Marca 2010, 21:05 »
wercia  :mdleje:

Kivi, przede wszystkim zobaczcie w czym się lepiej czujecie :) Który lepiej Wam idzie... jak macie wątpliwości to zapytajcie instruktora tańca i już :)

Offline nikmat
  • uzależniony
  • data ślubu: 18.09.2010
« Odpowiedź #251 dnia: 23 Marca 2010, 21:14 »
Kivi - tak jak mówi Mysia sami wybierzcie i może porozmawiajcie o tym z instruktorem :)
Nasz synek:

Offline kivi_23

• uzależniony
« Odpowiedź #252 dnia: 23 Marca 2010, 21:15 »
No właśnie nie chcemy marnować czasu ucząc się obu.. bo nie ma go aż tak dużo.. więc chcemy się na coś zdecydować   ;) dlatego ciekawa jestem Waszej opini :P co się Wam bardziej podoba :drapanie: tutaj można zobaczyć fajny układ wiedeńskiego to co lepiej :hopsa: ?

Offline werka23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #253 dnia: 23 Marca 2010, 21:23 »
ja juz nic nie mówię bo mnie tu biją  :ekxpert: :boks1:

Offline alinka692

• "Decydując się na dziecko, kobieta zgadza się aby jej serce żyło poza jej ciałem"
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2010
« Odpowiedź #254 dnia: 23 Marca 2010, 21:25 »
moim skromnym zdaniem- walc wiedenski   ;D jest w tym tancu cos pieknego..romantycznego i wzruszajacego  :'( ;D

Offline kivi_23

• uzależniony
« Odpowiedź #255 dnia: 23 Marca 2010, 21:26 »
No coś Ty Werka  :P Szanuje każde zdanie :) a jeszcze jak jest szczere to w ogóle 8)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #256 dnia: 23 Marca 2010, 21:33 »
To chyba było do mnie...  ::)
Nie miałam zamiaru Cie ani bić ani nic... po prostu łapki mi opadły na tekst:

nio łażą sobie i tyle..... uważam ze kursów nie trzeba by tak zatańczyć.... powaga jak macie tak skakać to lepiej walca wiedeńskiego.... a gdzie tu technika, gdzie szybkie i wolne... opadanie...... rotacja?

Quickstep to "łażenie"... i to z ust miłośniczki tańca  ;) I nie trzeba do tego kursu...  ;)

Ale bez urazy werciu, wszystko gra i buczy  :los:

Offline Paula___

• uzależniony
  • data ślubu: 18.06.2011r
« Odpowiedź #257 dnia: 23 Marca 2010, 22:20 »
Mi bardziej podoba się walc wiedeński, ale to wasza decyzja :)

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #258 dnia: 23 Marca 2010, 22:26 »
Werciu, ja się z Tobą zgadzam, ale weź pod uwagę, że my, jako osoby "siedzące" w tańcu towarzyskim od lat, zupełnie inaczej na to patrzymy... Widzimy na pierwszy rzut oka błędy techniczne i brak profesjonalizmu :P Ale bądźmy szczere, ilu będzie u Kivi na weselu takich "tanecznych oszołomów" jak my? ;) Raczej niewielu :razz: I jestem pewna, że gościom tego typu układy się spodobają :) Osobiście uważam, że para tańcząca do Czerwonych Gitar była znacznie lepiej przygotowana i całkiem nieźle sobie poradziła. Są wyluzowani, tańczą naturalnie :) Za to walc wiedeński drugiej pary to jakieś nieporozumienie... ::) Nawet przez chwilę nie próbują utrzymać prawidłowej postawy, co świadczy o tym, że nie mają pojęcia, jaka jest prawidłowa postawa w standardach... :-\ Facet co chwilę gubi rytm a dziewczyna jest masakrycznie spięta, co szczególnie widać przy obrotach i, matko, jak ona trzyma tą lewą rękę? ??? Przecież to strasznie sztucznie wygląda... :mdleje: Nie wiem, jakiego oni mieli nauczyciela, ale nie nauczył ich nawet podstawowych zasad tańca, które w naszej szkole poznaje się na pierwszym stopniu :P

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #259 dnia: 23 Marca 2010, 22:52 »
Pierwsza para tańcząca quickstepa bardzo fajnie wypadła, jednak taniec jak dla mnie, dalej mało romantyczny ;)
No i widać, że bardzo odważna parka! Jeżeli również tacy jesteście, to w sumie czemu nie?! :D ;)

Ps. A nam walc angielski wydał się prostszy... :D ;)
Pozdrawiam :-*

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #260 dnia: 23 Marca 2010, 23:45 »
I właśnie dlatego nie chcemy z PMem układu...żeby potem wercia i nemezis nie gadały o postawie ::) ::)  :bicz: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #261 dnia: 23 Marca 2010, 23:49 »
Mka, nie przejmuj się, nam się teraz łatwo wymądrzać a na własnych weselach pewnie same ze stresu zapomnimy o wszystkim, co nam przez lata wpajano do głowy na kursach :p ;)

Offline werka23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #262 dnia: 24 Marca 2010, 08:38 »
Mka, nie przejmuj się, nam się teraz łatwo wymądrzać a na własnych weselach pewnie same ze stresu zapomnimy o wszystkim, co nam przez lata wpajano do głowy na kursach :p ;)
hehe i w tych sukniach.... na pewno :terefere: :p  suknie do tańca są dużo wygodniejsze  :P :P :P

Quickstep to "łażenie"... i to z ust miłośniczki tańca  ;) I nie trzeba do tego kursu...  ;)

:nie: quickstep to właśnie nie łażenie co zaznaczyłam.... uważam że to trudny technicznie taniec, a ta para po prostu swoje kroki wychodziła  ;) ;)

ja tam mądrować sie już nie będę ;D ;D ;D

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
« Odpowiedź #263 dnia: 24 Marca 2010, 08:54 »
A dla mnie bardzo fajnie zatańczyli quickstepa  ;)

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #264 dnia: 24 Marca 2010, 09:35 »
a dla mnie quickstep może byc nie wygodny przy długiej sukni :P

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #265 dnia: 24 Marca 2010, 09:46 »
werciu, widać źle Cię zrozumiałam...  ::)
Kochana, ale mną się nie przejmuj ja PMSa wczoraj miałam  :los:  :-*

Offline kivi_23

• uzależniony
« Odpowiedź #266 dnia: 24 Marca 2010, 10:04 »
Witajcie kochane w nowym Słocznecznym Dniu  :hopsa: pogoda piękna, a ja lece na zakupki ze swoją świadkową  ;D także zapowiada się udany dzień ;) Wam również życze Miłego dnia :-*

a co do tańca no chyba jednak wiedeński :P no ale to się jeszcze zobaczy :D  dziękuje za cenne porady mam nadzieje,  że w tej ciężkiej sukni dam rade  :los: 

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #267 dnia: 24 Marca 2010, 10:05 »
Paulina, a nie braliście pod uwagę slow foxtrotta? Jest trochę podobny stylem do quickstepa, ale spokojniejszy i naprawdę duuużo łatwiej go opanować :)

Skoro już rozwinął się tu temat tańca, pozwolę sobie wkleić link do filmu, na którym znajomi z mojej szkoły w Toruniu (nie żadni zawodowi tancerze ale zwykli kursanci) tańczą walca wiedeńskiego. Zwróćcie uwagę, jak miękko się poruszają, jak trzymają głowy i ramiona a dziewczyny w trzymaniu zamkniętym są cały czas dokręcone w lewo - właśnie tak powinno się tańczyć walca wiedeńskiego :)

Offline werka23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #268 dnia: 24 Marca 2010, 10:10 »
hehe juz wychodzę z domku ale muszę cos powiedzieć :)

ramka u nich leży  :P :P

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #269 dnia: 24 Marca 2010, 10:22 »
Wiedziałam, że to napiszesz :razz: Na szczęście nasz nauczyciel jest zwolennikiem stylu tańca, w którym nie trzyma się sztywnej ramy :) Bardzo często to podkreśla, dodając, że jego pary z tego powodu nigdy nie zdobyły mistrzostwa Polski, ale za to wygrywały turnieje za granicą, gdzie tańczy się trochę inaczej niż u nas... ::) My na weselu też nie będziemy trzymać "ramy". Nie sądzisz, że taki styl wygląda dużo bardziej naturalnie? :razz: