Autor Wątek: „Przeciw złym słowom i całemu światu wbrew” 3 lipca Ania i Paweł powiedzą: TAK!  (Przeczytany 86079 razy)

Offline ada1988

• Chuck Norris
albo klatka schodowa  :D

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
a może garaż? :drapanie: ;)

Dziewczynki, jesteście niesamowite, sądziłam, że przynajmniej co druga z Was napisze: "A co się dziwisz? Organizujesz wesele, zapraszasz gości, to się nie dziw, że chcą mieć nocleg w porządnym hotelu" ;) Ale przecież Wy doskonale wiecie, jakie są koszty zorganizowania ślubu i wesela i że nie każdy może sobie pozwolić na zapewnienie gościom takich luksusów. Jeśli komuś to nie odpowiada, to przecież może nie przyjeżdżać, albo kupić tańszy prezent i wynająć sobie hotel na własny koszt, prawda? :)

Wczoraj spytałam Pawła, jakimi dokładnie słowami jego koleżanka "zasugerowała" mu wynajęcie jej pokoju w hotelu. Paweł pomyślał chwilę i stwierdził: "Właściwie to nie była sugestia. Ona to powiedziała wprost. Argumentowała to tak, że źle się czuje u kogoś w mieszkaniu."
Dziwne, że jak odwiedza Pawła, kiedy ja wyjeżdżam, to nie czuje się u niego źle :P

Wczoraj przyszły moje akcesowe buty do tańca i na szczęście tym razem są dobre :jupi: Niniejszym oznajmiam, że stałam się posiadaczką ostatniej brakującej pary z moich 3 par ślubnych butów ;D

Offline alinka692

• "Decydując się na dziecko, kobieta zgadza się aby jej serce żyło poza jej ciałem"
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2010
uu gratuluje kolejnej  ::)   ;) pary butkow slubnych  ;D
..ale mnie ta kolezanka denerwuje !! masakra..nie znam jej ale juz baardzo nie lubie ;/ pinda jedna no  >:(
..ja tam po takim tekscie powiedzialabym jej ze jednak rozmyslilismy sie i nie chcemy jej na slubie..i koniec..PM powinien zrozumiec ze takie zachowanie nie jest na miejscu..i ze Ty jako Jego przyszła Zona  ;) nie masz ochoty jej ogladac na Waszym ślubie..i koniec..nie lubie takich ludzi i sytuacji dlatego dla mnie to jasna sprawa..i mialabym gleboko w d..czy sie obrazi czy nie..a Tobie to chyba nawet byloby na reke gdyby sie na Was (na PM) obrazila czyz nie?  :P  ;)
ale to tylko moje zdanie  :P buziam i trzymam kciuki  :-*

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Az 3 pary ? :o

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Az 3 pary ? :o

Bo Nemezis przebiera się po oczepinach czy przed  ??? :drapanie:

Drugie do kościoła :)

A trzecie do kościoła :)

No musiałam się po wymądrzać :P

Offline Nemezis

• maniak
He he, no niezupełnie :razz: Mam 3 pary, bo:

-"zwykłe" ślubne założę do kościoła
-białe akcesy będą do tańca w sukni ślubnej
-czarne akcesy założę do sukni wieczorowej, w którą przebiorę się po oczepinach :)

a Paweł ma 2 pary:

-zwykłe do kościoła
-akcesy do tańca

Jak on ma 2 pary, to ja przecież nie mogę być gorsza, prawda? ;D Ale powiem Wam, że mam tak wrażliwe stopy, że nawet najwygodniejsze buty obcierają mnie po kilku godzinach w nich spędzonych. Mam nadzieję, że jak będę miała 3 pary, to żadna nie zdąży mnie porządnie obetrzeć :p

Alinka, najgorsze jest to, że ja tę dziewczynę do tej pory lubiłam... Naprawdę, uważałam że jest fajna, nie miałam jej nic do zarzucenia. Ale ostatnio wkurzyła mnie podwójnie. Po pierwsze - swoim wygórowanym życzeniem, po drugie - tym że przyjechała do mojego narzeczonego, kiedy ja musiałam wyjechać (miałam zjazd na studiach zaocznych). Na początku twierdziła, że to MUSI być koniecznie ten weekend, bo ma w Toruniu jakieś warsztaty, ale później wydało się, że na żadnych warsztatach nie była :nerwus:

Offline alinka692

• "Decydując się na dziecko, kobieta zgadza się aby jej serce żyło poza jej ciałem"
  • Chuck Norris
.. ja bron Boze nie chce nikogo sklocac czy cos ale po prostu  nie rozumiem takich panienek..kurcze..a jak piszesz ze do tej pory ja lubilas to hmm trudna sytuacja  :drapanie: ale wiem ze postapisz slusznie i trzymam kciuki zebyscie to jakos rozwiazali..moje zdanie juz znasz  :P macie jeszcze troszke czasu to moze cos sie wyjasni..i bedziesz miala wiecej powodow zebyscie jednak nie zapraszali jej na Wasz slub   :twisted:  !! ..zeby tez nie bylo sytuacji podczas wasela ze co chwila bedzie prosila PM do tanca, przytulala sie do Niego, rozmawiala i piła z nim  i dopiero wtedy popsuje Ci humor !! a po takich panienka wszystkiego mozna sie spodziewac  ::)  :-\
buziam  :-*

Offline Nemezis

• maniak
zeby tez nie bylo sytuacji podczas wasela ze co chwila bedzie prosila PM do tanca, przytulala sie do Niego, rozmawiala i piła z nim  i dopiero wtedy popsuje Ci humor !!
A wiesz, że to niewykluczone... :hmmm: Nie będzie miała partnera, bo jako osobę towarzyszącą postanowiła zabrać... koleżankę :hahahaha: Mimo że jest w 100% hetero :P A ta jej koleżanka też jest znajomą Pawła i co ciekawe - on się kiedyś im obu podobał :mdleje: No, jak mi się zaczną do niego obie na zmianę (lub jednocześnie) kleić, to :ckm: :ckm: :ckm: Jednak mam nadzieję, że nie będzie tak źle ;)

Offline Isus

• uzależniony
  • Kochamy się:*
  • data ślubu: 26.06.2010
Jak chcesz to możesz tą koleżankę do mnie wysłać...już ja jej wynajmę pięciogwazdkowy hotel :hopsa:  ;) (na strychu bądz w piwnicy... ;) :bredzisz:

...a z butami to rzeczywiście gorsza niemogłaś być :hahaha:...no to nawet "nie wypada" ;) ;) mieć niej butów od partnera :brewki:

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
O raju co za klinetka  :Kill: :Kill: :Kill: :Kill:
Jak ja nie znoszę takich lasek!!!!!
Bez kitu co to znaczy,że panna przyjeżdża do mężczyzny jak jego kobiety nie ma w domu???!!!A ona tak w ogóle u was spała?Co za tupet!
Wiem,że to może trochę zabrzmieć jak teksty zazdrosnej nastolatki ale jak to mówią "strzeżonego Pan Bóg strzeże" ;D ;D ;D

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
O ja cię kręcę..ja bym focha walnęła jakby jakaś "koleżanka PMa..bo z postów wynika, że jest bardziej jego niż twoja- nocowała u nas...oj ja tam mam zasady.. koledzy nie nocują u mnie pod nieobecność PMa...OMG!!..jeszcze taka co to się w nim podkochiwała  :Maruda: :Maruda: :Maruda:
I nocleg sobie życzy...to niech sobie zorganizuje.. ::) ::) ::)
Buźka  :-* :-* :-*

Offline carollaa

• Chuck Norris
gratuluję butków, oby świetnie się w nich tańczyło :)

Offline nikmat
  • uzależniony
  • data ślubu: 18.09.2010
Super z butkami, że już są i nie trzeba ich poprawiać. :)

Nasz synek:

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Ja jestem bardzo zazdrosna , i jak by kolezanka do mojego PM przyszla ... bym miala focha ze hej !

Ja unikam "kolezanek" ... mój PM chcial zaprosic swoja koleznake z króra kiedys sie trzymal ... a ja wiem ze Ona sie w nim podkochiwala  :D- sam mi powiedizal PM ... i jakos za bardzo mi nie bylo na reke,ale powiedizal mi pózniej ze Ona ma meza  wiec to juz co innego  :D

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
a poka buty  :P :P

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
Na początku twierdziła, że to MUSI być koniecznie ten weekend, bo ma w Toruniu jakieś warsztaty, ale później wydało się, że na żadnych warsztatach nie była :nerwus:

no to teraz pojechała...od początku jej nie polubiłam, ale teraz to... :nerwus: to już nawet nie zasługuje aby w kuchni z psem PM'a spać i mu przeszkadzać, co najwyżej piwnica lub garaż!

Gratuluję bucików, no i trzymam kciuki by żadne z nich nie miały szansy choćby drasnąć Twych stópek  ;D No to by był faux pas gdybyś miała tyle samo bądź mniej par bucików niż PM :tak_2:

Offline Nemezis

• maniak
Ach, dziewczyny... Znowu będę smęcić (ale komu mam się pożalić, jak nie Wam?). Jestem zdruzgotana... Może pamiętacie, jak pisałam, że planujemy spędzić weekend majowy na warsztatach tanecznych w Sztutowie nad morzem? Tak się cieszyłam, wszystko jest już opłacone. No i przed chwilą Paweł zadzwonił z pracy i powiedział, że... być może będzie musiał przyjść do pracy 1 maja!!! :mdleje: :mdleje: :mdleje: Wszystko przez to, że nie mogą się wyrobić na jego budowie z terminem a jak się nie wyrobią, to firma straci dużą kasę :-\ No dobrze, rozumiem, ale dlaczego, do ciężkiej dupy, informują go o tym dzisiaj? ??? ??? ??? :klnie: Wyjazd jest już opłacony i nie zdążymy znaleźć nikogo na nasze miejsce, tyle kasy przepadnie... :'( Przecież tak nie można robić, to jest łamanie prawa pracy! :nerwus: Ale jak Paweł się nie zgodzi, to może w ogóle wylecieć z roboty. Nie za to, że nie chce pracować w święto, ale za to, że nie wyrobił się z terminem :'( Może tak by było lepiej... Ma dobre wykształcenie, znajdzie inną pracę. A firma, w której teraz pracuje, nie szanuje ludzi. Pracownicy muszą zapierdzielać od 7 rano nieraz do 20... Kto by coś takiego wytrzymał na dłuższą metę? ??? Paweł chodzi wiecznie przemęczony i zestresowany, nawet przez sen gada o problemach w pracy :-\ Ostatnio codziennie zostaje długo po godzinach. A teraz jeszcze mamy zrezygnować z wyjazdu? O nie, nie zamierzam się z tym ot tak pogodzić! Muszę coś zrobić, jeszcze nie wiem co... ale zwyczajnie mam tego dosyć! :protestuje:

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
Ojej, tak się cieszyłaś na ten wyjazd... :-[ :-[ :-[  :glaszcze: :glaszcze:Kurcze, ciężka sprawa, trochę to ryzykowne by tracić pracę przed ślubem...nie wiadomo jak szybko by znalazł nową, no chyba że jesteście zabezpieczenie trochę finansowo, aczkolwiek ja na Waszym miejscu nie chciałabym przed ślubem stresować się szukaniem nowej...Czy Twój Paweł jest kierownikiem budowy, przepraszam bo nie pamiętam? Kiedyś pracowałam w biurze na budowie, to jest masakra, ja wychodziłam o normalnej godzinie, ale kiero i jego pomocnicy...tkwili tam do późnych wieczorów, codziennie  :-[ Z pewnością warto pomyśleć o zmianie pracy, bo gorzej to już nie trafi, a może by się udała zmiana lepsze, tylko nie wiem czy to najlepszy moment na to.

Offline Nemezis

• maniak
Zadzwoniłam do Pawła do pracy. Chciałam mu oświadczyć, że jeśli zgodzi się pracować w święto, to ja się pakuję i wracam do rodziców... na stałe. Jednak nie było to konieczne. Paweł od razu powiedział mi, że choćby się waliło i paliło, on w sobotę nie przyjdzie. Słońce moje kochane :Zakochany: Czyli jednak jedziemy do Sztutowa! :jupi: A później być może szukamy Pawłowi nowej pracy :-\ I tak przed ślubem dostałby już tylko 1 pensję...

Agulec, mój PM jest absolwentem budownictwa na PG i pracuje teraz jako majster na budowie. Ale w praktyce jest kierownikiem, bo jego kierowniczki (tej co ma małe dziecko) częściej nie ma w pracy niż jest :P Widzę, że jesteś zorientowana, jak wygląda praca na budowach. Jest dokładnie tak jak napisałaś :-\ Zapomniałaś tylko dodać, że inwestorzy narzucają wykonawcom abstrakcyjne terminy, stąd ten pośpiech, stres i praca od świtu do późnych godzin wieczornych :-[

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
No to super, że wyjazd dojdzie do skutku :)

Offline carollaa

• Chuck Norris
Bardzo się cieszę, że wyjezdzacie :)

Chłop stanął na wysokości zadania :)

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
Cieszę się niezmiernie z Waszego wyjazdu  :jupi: (co najmniej jakbym sama jechała  :P ), mam nadzieję ze nie będzie tak źle, i PM pracy nie straci, a jak tak, to szybko znajdzie nową, choć odpoczynek też by mu się przydał, to jak coś, szukajcie po weselu  :)

Tego nie dodawałam, bo to oczywiste dla budowlańców i i ich rodzin ;) A jeszcze gorzej, jak inwestor szuka dziury w całym, a już w ogóle jak oferta była źle przygotowana i kosztorys zaniżony, rozliczenie w euro, które leciało na łeb na szyję, a ubezpieczenie nie uwzględniało aż takich wahań kursu...z firmy telefony, czemu budowa nie przynosi korzyści, jeszcze ją trzeba dofinansowywać, inwestor truje, a pan z nadzoru (od strony inwestora) ze słodkim uśmiechem oświadcza że on danego etapu robót nie odbierze i nie zatwierdzi, oj działo się działo. Ja to tylko się martwiłam o kierownika żeby go erka z budowy nie zabrała...ale jakoś poszło.

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Super ze jednak jedziecie , tylko szkoda ze najdalas sie strachu  ;).

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
Dobrze,że Twój Pm tak postawil sprawę  ;D ;D ;D

Offline m_lena

• uzależniony
uhhh jak ja się cieszę, ze mój J nie ma "koleżaneczek" :D
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline ada1988

• Chuck Norris
no to dobrze że jedziecie :)

Offline Nemezis

• maniak
Rany rety, ale ma świetny nastrój! :hopsa: :hopsa: :hopsa:

Wszystko za sprawą mojego Skarbeńka :Zakochany: który został dziś wezwany do biura. Nie muszę chyba pisać, że po ostatnich wydarzeniach na budowie, jechał tam z duszą na ramieniu, bo nie wiedział, czy chcą go zwolnić czy przenieść znowu na inną budowę... Tymczasem kierownik oznajmił mu, że jest z niego bardzo zadowolony i zaoferował... aneks do umowy i podwyżkę!!! :jupi: :jupi: :jupi: Tylko 3 stówki brutto, ale to zawsze trochę więcej kaski, prawda? :) No i premia procentowa też wzrośnie siłą rzeczy ;D Ale najbardziej ucieszył mnie fakt, że go wreszcie docenili i tym samym choć trochę zrekompensowali ostatnie stresy :) No i skoro dali mu podwyżkę, to chyba raczej nie planują go zwolnić, tak mi sie wydaje ;) ;D Może jednak ta firma nie jest taka zła, jak myślałam :p

Offline m_lena

• uzależniony
Brawa dla PM, bardzo dobre wieści!!! :D
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline alinka692

• Chuck Norris
 :skacza: :skacza: ciesze sie razem z Toba  :uscisk:  ..i widzisz tyle stresow na darmo !! buziam i zycze udanego weekendu  :brewki: :cancan:  :-*

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Gratulacje dla PMa i cieszę się, że masz taki dobry nastrój!!

Buziam!!  :-* :-*