Autor Wątek: „Przeciw złym słowom i całemu światu wbrew” 3 lipca Ania i Paweł powiedzą: TAK!  (Przeczytany 87148 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Też sobie o tym pomyślałam, ale przeciez jakiś czas temu, ten samolot leciał gdzieś indziej i wszystko było okej...
A poza tym, tak jak piszesz, że Rosjanie nie chceli aby Kaczyński powiedział coś niewygodnego, to teraz zrobiła się taka afera, że wszyscy, cały świat się dowie, po co nasz Prezydent leciał do Rosji...
czyli będą musieli głośno powiedzieć, że leciał oddać hołd, zabitym przed laty przez rosjan, naszym rodakom...
więc raczej taka opcja, że zamach odpada, bo zrobiło się jeszcze głośniej teraz o Katyniu ;)

40 - 50 tysięcy to dla mnie mega kolosalne sumy  :o :o :o

To ja nawet nie mówię, ile nas wyniesie weselicho! :D :P

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Wiesz Nemezis - mój mąż powtarza ze to mógłbyc zamach  ::) I w sumie ja się zastanawiam jak taki pilot mógł lądować gdy mówili mu że ma lądować gdzie indziej  ::) Chociaż z drugiej strony jakoś mi nie bardzo to na zamach wyglądało
tak naprawde to teraz Bóg jeden wie..........
mam nadzieję ze szybko to wyjaśnią choć obawiam sie ze jeśli byłby to zamach bądź wina Rosjan to ta rosyjska potęga wszystko zatai aby tylko nie było w tym ich winy , no nic zobaczymy jak to się wyjaśni .

Niektórzy mówią że tak miało być zeby wkońcu swiat dowiedział się o Katyniu i kto tak naprawde zamordował wtedy Polaków...............

echh dużo się gada a najbardziej współczuje teraz rodzinom tych nieżyjących  :( :( :(
taka córka Kaczyńskich - straciła obojga rodzciów , dobrze ze jeszcze Jarek nie poleicał z nimi  :-\

Wiecie ze matka Kaczyńskiego nic nie wie o tej tragedii , podobno lekarze zakazali jej mówić , bo jet w bardzo ciężkim stanie

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
Przecież Prezydent tam latał co roku i co roku mówił że to zbrodnia rosjan, poza tym dopiero po tej katastrofie świat tak naprawdę zwrócił uwagę na wydarzenia w lesie katyńskim i zaczęto się interesować tym co się tam stało wiele lat temu

Offline Justys851
  • Chuck Norris
wg przeprowadzonych badać ok 40 % Rosjan myśli że wtedy w Katyniu Polaków zamordowali Niemcy - dzisiaj to mówili.

Film "Katyń" był zabroniony w Rosji, dopiero niedawno puścili ale na jakimś kanale Kultura, po tragedii mial lecieć dzisiaj na głównym kanale rosyjskim  ::)

Oj tak Kaczyński od dawna walczył o to by świat poznał prawde o katyniu

Offline nikmat
  • uzależniony
  • data ślubu: 18.09.2010
Też myśleliśmy, że mógłby być to zamach, ale fakt co roku mówił o tym, a dwa teraz prawdopodobnie w Rosji emitowany jest "Katyń" i wszyscy się dowiedzą.
A co do wypadku, to wiele jest teorii, niech zbadają i wtedy się okaże.
Szkoda tylko rodzin ofiar, bo to co oni przeżywają, to jest straszne.  [']['][']
Ja na widok córki klęczącej przy trumnie Kaczyńskiego się rozryczałam, ale ja taki wrażliwiec. Nie wyobrażam sobie tego co ona przeżywa.
Nasz synek:

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Mi jest bardzo przykro ze umarlo tylu ludzi , nie dlatego ze to byl prezydent , tylko ze to byl czlowiek ...  teraz tak glosno o Nim , a nie wspomni nikt STIUARDES, byly az 3 ... pewie mlode , moze matki , moze mialy malutkie dzici , i nikt w tv nie powie ani slowa o nich !!
Czyli o zwyklym czlowieku sie nie mówi i nie mysli , a o kims slawnym sie mówi caly czas!
Prawda?
Oczywiscie ze jest mi zal tych ludzi ... !Nikt nie wiem kiedy przyjdzie smierc ... to bylo straszne i co Ci ludzie musieli czuc jak zaczal sie palic samolot ... jak sie bali !

A córka prezydenta ... dzisiaj jak patrzalam na Nia ... jak byla przy trumnie , az zachcialo mi sie plakac!!
Tyle ze zapominamy o tym , ze na swiecie ginie duzo ludzi i dzieci,o nich nikt w tv nie wspomni!
Córka prezydenta chociaz nie musi przejmowac sie pogrzebem , bo nie Ona bedzie go organizowac i nie z Jej pieniedzy ... a taka zwykla Wdowa np z 3 dzieci??Ma na glowie smierc ukochanej osoby i jeszcze musi utrzymac dzieci ...

Offline Justys851
  • Chuck Norris
też prawda...
ale nie ma co się nad tym rozwodzić tak już złożony jest ten świat.......

Natalia Januszko - studentka SGGW - 23 lata
Justyna Moniuszko - 25 lat
Barbara Maciejczyk - lat 29
szkoda ze o tych młodych  osobach nie mówi się  :(

Przepraszam Aniu że tak w Twoim wątku  :Daje_kwiatka:

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Jakie mlode te kobiety !! :oCaly siwat przed Nimi byl !A taco miala 23 lata ... oj taka mlodziutka !!Tak mi szkda tych ludzi ... Tylu umarlo ...

A ta Justyna Moniuszko ... Jeju zostawila malutka córeczke Oliwie !!Na nk widzialam profil ... takiego malego aniolka miala ... :'(az mam lzy w oczach!!Do pracy poszla ... i nie wrócila ...

Brak slów na to co sie stalo !!
Szkoda najbardziej tych ludzi co zostali, rodziny , to dla Nich najwieksza tragedia  ... i beda miec w sercu te osoby co umarly ...

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
i właśnie mnie to irytuje trochę.... wszyscy zginęli a mówi sie tylko o tych najbardziej znanych... nio wiem ze ci znani to podstawa do szumu medialnego, ze tak to ujmę ale powinno o wszystkich sie pamiętać  :-\ :-\

gratuluję załatwionych spraw ślubnych.... br... u nas zgoda to była wielka górka  ::)

Offline ada1988

• Chuck Norris
mi tez przeszło przemyśl że to coś ma wspólnego z zamachem.
Wczoraj usłyszałam w TV że wierza kontrolna nie wyraziła zgody na lądowanie, a mimo wszystko pilot ladował...
Faktycznie o tych mniej znanych ludziach nie mówią nic... a tam bardzo mlode osoby były... zgadzam się z wami dziewczyny!

Mnie tylko w dniu tragedii zdenerwował strasznie Wałęsa, jak powiedział że ten wypadek tą tragedię można porównac do zbrodni Katyńskiej!
Dla mnie jest to raczej kiepskie porównanie, W SOBOTĘ była straszna tragedia, ale to był "wypadek" coś nie zależnego od ludzia a zbrodnia katyńska... tam ludzie byli mordowani bez powodu... dlatego takie strasznie głupie porównanie pana Wałęsy...

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
Bardzo się cieszę że sprawa sukienki się wyjaśniła,ale ulga  :) no i dobrze że zdecydowaliście się co do dekoracji samochodu, to trudna decyzja, fakt (biorąc pod uwagę wybór).

Dziś w radiu sporo mówili pozostałych ofiarach tragedii, w tym o załodze, więc choć tyle...

Ada1988, myślę że słów wypowiedzi na gorąco udzielanych przez polityków itd. nie można tak do końca oceniać odnośnie poprawności, bo w takich chwilach ciężko wyrazić słowami co się czuje, a jeszcze sklecić to poprawnie, to już w ogóle. Nie ma co się czepiać, bo chyba każdy czuje ból i żal. Ja dziś usłyszałam wypowiedź radiosłuchacza, że czemu to akurat ten samolot...zupełnie jakby ta osoba życzyła śmierci komuś innemu...Wiadomo, że pewnie ta osoba nie to miała na myśli, ale zabrzmiało jak zabrzmiało, ale też myślę że nie można się czepiać.

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Dokładnie Agulec! zgadzam się z Tobą...

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
..ojj przeszło przez myśl, że zamach, a zastanawiałyście się co by było gdyby to była prawda.. czy staneli by za nami, czy zostawili samych, a może III WŚ  :-X

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
A ja nie wierzę w zamach, zbyt wielu było tam różnych ludzi i od początku można było przewidzieć jak świat zareaguje, sam fakt puszczenia Katynia to raczej ręka w naszą stronę. Poza tym obserwuję Putina od lat i nigdy jeszcze nie widziałam go tak przejętego, ze łzami w oczach, tak wspierającego, zawsze miał zimną, nieprzeniknioną twarz, to też nim wstrząsnęło.

Szkoda mi rodziny pilota ale dla mnie najbardziej prawdopodobna wersja to właśnie ludzki błąd, jeden pilot już się sprzeciwił i został bardzo oczerniony, on miał na pokładzie prezydenta i 5 najważniejszych dowódców i 30 min do uroczystości....Może źle mu podano namiary, może źle coś obliczono, może wydawało mu się.

Jednego jestem pewna, świat jest zakłamany, nawet w takiej chwili. Być może nigdy nie poznamy prawdy, albo poznamy tylko tą "upublicznioną".

Ja współczuje teraz minister Kopacz, wiem że jest lekarzem, ale wiem jak to jest widzieć zwłoki etc. a zwłoki spalone to jest dopiero wstrząsający widok i zapach a wiele z tych osób znała, lubiła, szanowała. Naprawdę niesamowicie twarda kobieta.

Offline ada1988

• Chuck Norris
Agulec zgadzam się z Tobą również, ale mimo wszystko wkurzyło mnie takie porównanie...

Ciriness a no świat jest zakłamany i to bardzo, i ja jestem wrecz przekonana że wersje którą my poznamy zostanie okrojona...

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
A ja szczerze to nie rozumiem oburzenia związanego z porównaniem do Katynia...
Rozumiem,że w Katyniu zostali zamordowani ludzie a teraz w Smoleńsku to był wypadek ale czy naprawdę nie nasuwa wam się na myśl takie porównanie???To samo miejsce,ten sam dzień tylko 70 lat później...i znowu my Polacy doświadczeni przez los,znowu matki opłakujące swoje dzieci,żony opłakujące swoim mężów,męzowie opłakujący swoje żony i osierocone dzieci...
Śledziłam wczoraj cały dzień tv,oglądałam też wypowiedź L.Wałęsy i nie powiedział on że to jest drugi Katyń tylko,że to jest tragedia druga po Katyniu...więc ja osobiście nie rozumiem oburzenia bo mi taka myśl,porównanie adal towarzyszy.
I zgadzam się z ciri-my zwykli Placy usłyszymy tylko to co będą chcieli abyśmy usłyszeli  :'(
Szkoda tych wszystkich ludzi:każdy z nich zasługiwał aby życ dalej  :'(

Offline ada1988

• Chuck Norris
Pati no nie wiem ja ogladałam w sobotę i słyszałam jak Wałęsa tak powiedział.
Jest to straszna tragedia ale ma sie to nijak do tego co się działo 70 lat temu, wtedy ludzie zostali mordowani poprostu bo coś się komuś nie podobało bo ludzie nie mieli sumienia mordowali i już a potem odchodzili jak gdyby nic się nie stało jak gdyby to nie oni w tak brutalny sposób zamordowali.
Sobotnia katastrofa, jest tragicznym przeżyciem dla nas Polaków i nie tylko, ale to był nieszcześliwy wypadek w którym zginęła masa ludzi...

dlatego ja uważam że jest to kiepskie porównanie, dlatego że katyń był jednak gorszą tragedią.
No ale wiadomo każdy ma prawo do własnego zdania.

Offline galaretka

• uzależniony
  • data ślubu: były już dwa :hopsa:
ja sie nie zgodze, ze media pomijaja inne ofiary..
?
slucham od niedzieli trojki i poznalam za jej posrednictwem wiele bardzo przejmujaco opowiedzianych historii zwyklych ludzi, ktorzy z tej podrozy juz nie wroca..
Kochajmy się !! ;D

"As im rządzi, fanki kadzą, kogo zechcą tego zgładzą."
Czemuż to, o Asie, o wyjątkowej klasie, w rymu niepozorności widzisz brak miłości.

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Gdzie jestes ?Co u Ciebie slychac ?

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
Jestem, jestem :) Widzę, że ile osób, tyle opinii... Już mi się nawet nie chce pisać na temat tej katastrofy, ale byłam ciekawa, co Wy o tym sądzicie. I cieszy mnie, że nie wierzycie ślepo w to, co mówią w TV, ale zdajecie sobie sprawę, że tam każde słowo jest wyważone i nie wszystko się mówi... Cóż jestem pewna, że gdyby ta tragedia miała miejsce w Polsce lub w kraju typu Turcja czy Irak, to słowo "zamach" padałoby w mediach co 5 minut, nawet nie w formie oskarżeń ale zwykłych podejrzeń. Jednak Rosji nie można podpaść, trzeba się z nimi liczyć, choćby za cenę ukrycia prawdy, bo konsekwencje mogłyby być dla nas bardzo przykre... Smutna rzeczywistość :-[

Wracam do spraw ślubnych.
Od jutra Paweł ma dwa dni urlopu, więc załatwimy wszystkie formalności: USC, protokół, zgodę na fajerwerki po 22 (ciekawe, czy się uda), poszukamy też koszuli i butów do kościoła dla Pawła i może zamówimy tort. Aha, wczoraj Paweł odebrał buty taneczne na przebranie. Nie wiem, czy męskie obuwie Was interesuje, ale mogę wstawić zdjęcie, jeśli chcecie :)

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
Co za pytanie!! Wklejaj :D :D :D

Offline marta_b21

• zapaleniec
  • "...Bo bez Ciebie życie traci sens jakikolwiek..."
  • data ślubu: 24.07.2010
pewnie, że interesują:)

Offline Nemezis

• maniak
No to proszę :) Zaznaczam, że to nie są buty do kościoła, ale buty taneczne z miękką welurową podeszwą, które PM założy dopiero przed I tańcem :)

Moje buty na przebranie zrobili, jak już pisałam, bardzo ciasne i musiałam złożyć nowe zamówienie. Więc swoimi butkami pochwalę się (mam nadzieję) dopiero pod koniec kwietnia ;)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Nawet faceci zmieniają buty ??? Ja słyszałam, że dziewczyny zmieniają, ale faceci?

Mam pytanie, te buty do tańczenia dla Ciebie to będą mniej więcej takiej samej wysokości jak te do kościoła??

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
To będziecie mieli czas na pozałatwiania spraw, fajnie. Nam niestety zostają popołudnia i soboty...o wolne ciężko  :-\

Przyzwoicie wyglądają te buciki dla Twojego PM'a, a nie może w nich iść do kościoła? Nie wiem jak się prezentują w połączeniu z garniturem, ale wyglądają na eleganckie.

Offline Nemezis

• maniak
Mkarolinka, tak, obcasy będą miały zbliżoną wysokość, w przeciwnym razie musiałabym zmienić też suknię. Mnie tam nie dziwi, że Paweł chce mieć buty na zmianę - skoro od dawna uczy się tańczyć w profesjonalnych butach tanecznych, naturalne jest, że na weselu chce mieć buty odpowiednie do tańca :) Poza tym, uwierz mi, kiedy partner nadepnie Ci na stopę w takich butach z miękką podeszwą, to jednak dużo mniej to odczujesz :razz: Ja i tak przebijam swojego PMa, bo będę miała na ślub łącznie 3 pary butów - zwykłe do kościoła, taneczne białe do sukni ślubnej i taneczne czarne do sukni wieczorowej :)

Agulec, niestety te buty nie nadają się, żeby chodzić w nich na zewnątrz, właśnie ze względu na miękką podeszwę, która wyłapuje momentalnie brud i wodę. Buty dla Pawła wybierałam ja :) Spośród tych, które oferują w Akcesie, te są najbardziej eleganckie, niestety też najdroższe (ponad 300 zł).

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Jakie dokumenty trzeba zabrac do USC?
Pytam sie bo ja samam za bardzo nie wiem ...  :-\

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
Ja się nie dziwię, że Twój PM chce buciki na zmianę, bo dla mojego wygoda jest sprawą podstawową, właśnie mnie przekonuje do brzydszych bucików (moim zdaniem), ale wygodnych... ;) no zobaczymy, ogólnie strasznie wybrzydza co do butów, więc jak je kupimy wreszcie to będzie sukces.

Offline ada1988

• Chuck Norris
Agulla1919 jak dobrze pamiętam to wystarczy dowód osobisty :)
i ja się nie dziwię że chcę na zmiane, w koncu to wygoda

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
Dowód osobisty i kasa :) Nie pamiętam tylko, ile to zaświadczenie kosztuje.... 30zł?