Autor Wątek: „Przeciw złym słowom i całemu światu wbrew” 3 lipca Ania i Paweł powiedzą: TAK!  (Przeczytany 86370 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
o KURDE no to nieźle  ::) jednak bądźmy dobrej myśli,dzwoń jak najszybciej i dawaj znać  ::)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Nemezis u nas też fajerwerki będą o 22 i nie zmieniamy tej godziny ;)
Pan powiedział, że jeszcze z jakieś 15 minut przeciągnie, aby się bardziej szaro zrobiło i tyle :P

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
A dlaczego tylko do 22. Nie rozumiem  :drapanie:

To Ty szybciutko dzwoń, bo nie można tego odkładać...

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
mkarolinka, bo od tej godziny jest cisza nocna i "sąsiedzi" lokalu mogą zadzwonić na policję itp. ;)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
mkarolinka, bo od tej godziny jest cisza nocna i "sąsiedzi" lokalu mogą zadzwonić na policję itp. ;)

Tylko, że w Ostromecku nie powinno być problemu z sąsiadami :) Ja bym się obawiała czegoś innego. W Polsce, fajerwerki można odpalać tylko kilka razy w roku, m.in. 31 grudnia, 1 stycznia. Może być potrzebne jakieś zezwolenie od gminy. Ale tym to chyba zajmuje się firma organizująca pokaz?

Współczuję kłopotu z salonem :(

Offline agulla1919

• Chuck Norris
My placimy za wesele i poprawiny dla 80 gosci okolo 19 tys.Bez napoi i ciast!
Dosc duzo,ale bardzo mi sie spodobala ta sala,i miala dobra opinie,do tgo duzo jedzenia wchodzi w sklad menu.

Wiec te 19tys + 2.600 suknia(bez dodatków),kamerzysta (chyba,bo zapomnialam) 1500zl, fotograf 2.200 , zespól 3 tys(na weselu), dj 350zl(poprawiny) , udekorowanie sali balonami 100zl, alejku slubne okolo 560zl na polowe(bo jeszcze jedna para sie sklada).

Wiec juz wychodzi okolo 28tys (bez sukienki bo mama mi ja kupuje)!
A gdzie reszta!?Czyi pokoje dla gosci,kwiaty,ciasta,tort,wódka ... oj duzo jeszcze!

Ogromne sa koszty!
Czasem sie zastanawiam ze moglismy wziasc na plazy w hiszpani slub.Mojej znajomej przyjaciólka robila i wyszlo ja okolo 8tys e juz w tym bilety na samolot dla gosci.Gosci bylo okolo 40,wiec skromnie,ale inne wesele.Chociaz nie zaluje ze bede miala w Pl!!Ciesze sie,bo zawsze chcialam w kosciele.

Offline nikmat
  • uzależniony
  • data ślubu: 18.09.2010
Oj dzwoń dzwoń, a może już coś wiesz z tym salonem, więc pisz nam co się dzieje.
Ma nadzieję, że wszystko będzie OK :)
Nasz synek:

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Japcio zgadza się. Firma organizująca pokaz MUSI mieć pozwolenia na tego typu imprezy.
Także, taka wczesna godzina, raczej nie jest "z winy" usługodawcy.
Ale niektóre lokale (jak np. mój) nie chcą psuć sobie renomy i nie pozwalają na pokazy po 22, ze względu na ewentualne skargi.
Ale inne lokale, które są oddalone od miejsc zamieszkania, zezwalają na pokazy nawet o 24...
Tak, więc myślę, że to chodzi o lokal ;)

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
Ja bym się obawiała czegoś innego. W Polsce, fajerwerki można odpalać tylko kilka razy w roku, m.in. 31 grudnia, 1 stycznia. Może być potrzebne jakieś zezwolenie od gminy. Ale tym to chyba zajmuje się firma organizująca pokaz?

Tak, firma zgłosi pokaz gdzie trzeba, ale o zgodę na fajerwerki po 22 musimy postarać się my.

Do salonu nie mogłam zadzwonić, bo wizytówkę zostawiłam u rodziców a w necie nie mogłam tego nr-u znaleźć (co tylko potęguje mój niepokój...) :-\ Zaraz ją znajdę i zadzwonię jutro rano :)

Czasem sie zastanawiam ze moglismy wziasc na plazy w hiszpani slub.Mojej znajomej przyjaciólka robila i wyszlo ja okolo 8tys e juz w tym bilety na samolot dla gosci.
O kurczę, a ja mam tyle rodziny w Hiszpanii i nie przyszło mi to nawet do głowy :glupek: Moja starsza siostra brała ślub w Hiszpanii ale nie na plaży :razz: Ślub był w USC a wesele (a raczej obiad weselny) w restauracji :)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Nemezis:A ten slub byl na plazy,ksiadz Polski ;).Do tego wesele w restauracji,jakis polski zespol.Normalne polskie wesele tylko ze w Hiszpani ;).Ale jednak i tak wole w Polsce  :D.

Offline tola84

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.06.2010
Melduje sie i ja w odliczanku :) troszke późno bo dopiero znalazlam ale mam nadzieje ze jeszcze mogę dołączyć :) przeczytałam uwaznie prawie wszywtskie posty wiec jestem juz raczej w temacie :) mam pytanko masz juz może fryzjera i kosmetyczke??? bo ja jestem na etapie poszukiwania wiec bede wdzieczna za jakis kontakt kogo polecasz :) Z kontaktu na kamerzyste jestem bardzo zadowolona :)

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
fryz próbny robię teraz  ;) ;) czyli prawie miesiąc przed ślubem, makijaż próbny dokładnie miesiąc przed ślubem  ;) ;)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Ania i co? Znalazłaś numer? Dzwoniłaś?

Offline nikmat
  • uzależniony
  • data ślubu: 18.09.2010
Właśnie Aniu, co z salonem a raczej z kiecką?
Nasz synek:

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Ania , dzie jestes??Napisz nam co zalatwilas.

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
My się tu martwimy, bo kurcze sporo tej zaliczki... :-\ daj znać co i jak.

Offline ada1988

• Chuck Norris
Aniu macie bardzo ładne obrączki bardzo mi się podobają :)
no ja mało na wesele wydałam (a raczej nasi rodzice) bo nas wesele wyniosło na 55 osób około 13.000 złotych czyli uważam że naprawdę bardzo bardzo malutko wydaliśmy :)
ja na próbnym makijazu ani żadnej próbnej fryzurze nie byłam :)
a co do sukni... kochana kurcze nie zaciekawie wygląda sytuacja... mam nadzieję że się jakoś rozwiąże sytuacja w takim razie na bank trzymam kciuki :) buziaczki zostawiam  :-* :-* :-*

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Aniu ,a Ty jakiego masz fotografa,bo zapomnialam  :).

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
Aniu....  :tupot: i co z salonem??  ???

:-*  :-*

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
Hej, ju, łer ar ju? :D bo pomyślę, że szukasz pod ziemią tego salonu :D :D

Offline galaretka

• uzależniony
  • data ślubu: były już dwa :hopsa:
najwazniejsze zeby znalazla
Kochajmy się !! ;D

"As im rządzi, fanki kadzą, kogo zechcą tego zgładzą."
Czemuż to, o Asie, o wyjątkowej klasie, w rymu niepozorności widzisz brak miłości.

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Aniu gdzie jesteś?

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
Nadrobiłam zaległości ;) obrączku super!! z zabaw oczepinowych to u mnie w rodzinie nie wyobrażam sobie bez takiej:

Zabawa z krzesłami
Ten konkurs organizowany jest w kilku wersjach, zasada jest jednak jedna: do konkursu staje kilka osób lub par które ustawiają się wokół ustawionych krzeseł. Krzeseł jest zawsze o jedno mniej niż osób biorących udział w konkursie. Przy każdej przerwie w muzyce "zawodnicy" zajmują wolne miejsca. Odpada osoba, dla której nie wystarczy miejsc. Ostatni pozostający na parkiecie wygrywa.

PS trzymam kciuki za sukienkę, choć dobrze że to nie ślubna ::)

Offline m_lena

• uzależniony
hmm nasze wesele na 60 osób wyniesie 25 tysięcy.
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline Nemezis

• maniak
Oj, dziewczyny, miałam zjazd w ten weekend, do tego koło, jestem zmęczona jak wyżeł po sezonie łowieckim... :mdleje: I jeszcze ta cała tragedia w Smoleńsku, po prostu masakra... :-\ Współczuję parom, które miały wczoraj ślub i wesele, pewnie atmosfera nie sprzyjała dobrej zabawie :P No i już do końca życia rocznica ślubu będzie jednocześnie rocznicą tej tragedii, wyobrażacie sobie ??? :o Dobra, już nie smęcę. Miło, że o mnie pamiętacie i interesujecie się co u mnie :-* Sprawa z salonem już się wyjaśniła, tzn. otworzą go w drugiej połowie kwietnia i wtedy też będę mogła odebrać moje cudeńko ;) Czyli wszystko OK. Za to fajerwerki jeszcze się nie wyklarowały :-\

tola84, witaj u mnie! :) :hello: Cieszę się, że mogłam pomóc Ci w znalezieniu kamerzysty :) A salon fryzjersko-kosmetyczny poleciła mi przyszła teściowa, na razie za dużo nie mogę o nim napisać. To jest salon przy ul. Karłowicza, wybrałam go ze względu na idealną dla mnie lokalizację ;)

Agulla, naszym fotografem będzie pan Jacek, wysyłałam Ci kiedyś linka do jego galerii. To właśnie od niego dostaliśmy namiar na naszego genialnego pana Roberta ;D

Do załatwionych spraw ślubnych dopisuję:

dekorację na samochód
(w końcu zdecydowaliśmy się na tę biało-zieloną z bluszczem, bo Paweł bardzo nie chciał bordowej, co z tego wyjdzie - zobaczymy :razz:)
zgodę od księdza z mojej parafii (na szczęście nie miałam większych problemów, żeby ją zdobyć ;))

Czyli można powiedzieć, że sprawy ślubne posuwają się do przodu :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
40 - 50 tysięcy to dla mnie mega kolosalne sumy  :o :o :o
My wydaliśmy na wesele 1 dniowe na 90 osób 27 tyś - wszystko było zliczone - nawet skarpetki mojego męża  ;D
Myślałam że my dużo wydaliśmy ale się okazuję że wcale nie tak dużo  ;)

Offline Nemezis

• maniak
Justyś, słyszałam, że wesela bardzo zdrożały w porównaniu do 2009 roku, szczególnie duże podwyżki wprowadziły lokale :-\ W miejscach, gdzie w zeszłym roku płaciło się ok. 150 zł za osobę, dziś życzą sobie prawie 200 zł :o

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Ja płaciłam 160 zł za osobe, w tym roku moi znajomi w tym samym lokalu płacą 170 zł za os  ;) - ale to i tak bez ciasta, tortu, alkoholu i owoców a i części napoi bo w menu był tylko 1 l na osobę )
ale moze w innych jest drożej o wiele więcej niz w zeszłym roku  ::)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
No tak wyslalas , ja to mam skeroze  ;D.

Az tyle ze 150zl na 200 zl !?Przesada!!

Aniu jeszcze 2 miesiace i 22 dni !!

Offline Nemezis

• maniak
U nas lokal zdrożał o 25 zł w porównaniu do zeszłego roku :-\

Wiecie co, tak sobie czytam, co piszecie w innych wątkach o tej tragedii lotniczej... Generalnie powtarzacie to, co mówią w telewizji - a że to stary samolot a to że pogoda nie taka a może błąd pilota... I naprawdę żadnej z Was nie przyszła do głowy myśl, że to mógł być zamach? ??? Nikt o tym w TV głośno nie powie, boja się ruskich... Ale jakoś to wszystko nie trzyma się kupy :drapanie: Naoczny świadek twierdzi, że samolot lądował mocno przechylony jednym skrzydłem w dół, czyli musiał być uszkodzony zanim się rozbił. A przecież stan techniczny tego samolotu wcale nie był zły, w zasadzie tylko korpus był stary, ale całe "wnętrze" tworzyły wymienione urządzenia najnowszej generacji. Pilot należał do najlepszych w kraju a pogoda wcale nie była taka zła, w końcu krótko przed katastrofą lądowały na tym lotnisku inne samoloty i jakoś się nie rozbiły... Pewnie pomyślicie: Po co ktoś (wiadomo kto) chciałby "sprzątnąć" Kaczyńskiego, jaki miałby w tym interes? Odpowiadam: społeczeństwo rosyjskie do dziś nie zna prawdy o Katyniu, nawet ich historycy sądzą, że tam Niemcy mordowali Rosjan i Polaków. No to wyobraźcie sobie, jaka by była konsternacja wśród rosyjskiego narodu, gdyby Kaczyński powiedział coś niewygodnego ::) To by mogło spowodować ogromne zamieszanie, nie można było do tego dopuścić :P W telewizji muszą gadać, co szefostwo każe, ale ja swoje wiem... :-\ I podobne myśli nachodzą wiele osób z mojego otoczenia.