Autor Wątek: „Przeciw złym słowom i całemu światu wbrew” 3 lipca Ania i Paweł powiedzą: TAK!  (Przeczytany 85954 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
Dzięki za odpowiedź, myślałam że może prawo pracy jakos to reguluje... Sadzę, że z przełożeniem części urlopu z lipca na np. październik nie powinno byc problemu, pewnie gorzej by było odwrotnie ;)

Ciriness, ja wolę "last minute" nawet nie dlatego, że się nie zdecyduję tak szybko, ale dlatego że, jak pisałam, nie wiem co będę robiła w lipcu i czy w ogóle będę mogła gdzieś wyjechać a nie chcę, żeby w razie czego przepadła nam wycieczka i zaliczka... Niestety nie znam nikogo, kto by korzystał z wycieczek "last minute" i nie wiem, jak to w praktyce wygląda... Np. ile czasu przed wyjazdem pojawiają się oferty, czy to się w ogóle opłaca, czy nie ma żadnych przekrętów... :drapanie: Może Wy macie jakieś doświadczenia (albo znacie kogoś kto ma) z wycieczkami "last minute"? :)

Offline mardewka

• maniak
  • Master of Puppets
  • data ślubu: 05.07.2008
My jechaliśmy na taką podróż poślubną- skorzystaliśmy z lastów...

Jak już ustaliliśmy kiedy możemy pojechać, zaczęliśmy się rozglądać po biurach podróży.

I znaleźliśmy odpowiadającą nam ofertę- zapłaciliśmy i 3 dni później byliśmy już w samolocie.
Było taniej, bez przekrętów, tylko trzeba być przygotowanym na szybkie pakowanie i wylot.

Wydaje mi się (ale tu sobie nie dam głowy uciąć), że zacząć poszukiwania last minutów jakiś tydzień wcześniej (przed możliwym terminem wycieczki)

Miłego popołudnia :Daje_kwiatka:

Offline Nemezis

• maniak
Wydaje mi się (ale tu sobie nie dam głowy uciąć), że zacząć poszukiwania last minutów jakiś tydzień wcześniej (przed możliwym terminem wycieczki)

O, dzięki Mardewka :) :-* W takim razie może powiem Pawłowi, żeby wziął ten urlop dwa tygodnie po ślubie a nie tydzień po...? Tak na wszelki wypadek ;) Bo nie wiem, czy będziemy mieli siłę już od następnego dnia szukać a przed ślubem raczej nie będzie na to czasu ;)

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
Nasi znajomi tak pojechali w podróż poślubną, z tym że oni już spakowani pojechali do Berlina na lotnisko, tam jest centrum last minute i po paru godzinach już siedzieli w samolocie, dodam że podróż wyniosła ich połowę taniej niż normalnie w tamte rejony

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Mom zdaniem masz swietny pomysl,last minute i juz  :P.Taniej tez wyniesie i tak ... spontanicznie!Fajnie, zwlaszcza ze nie wiesz co bedzie w lipcu ... wiec to jest dobry plan!

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
W tym wypadku last minute, to najlepsze rozwiązanie... a do tego będziecie mieli taki dreszczyk emocji, że do końca nie wiadomo gdzie wylądujecie!! ;D ;)

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
Oooo mega spontan was czeka z ta podróżą poślubna... :hopsa: :hopsa: :hopsa:
Fajnie tak..w niepewności  :D :D :D byleby nie było tak, że wy spakowani na ciepłe kraje a pojedziecie na narty ;D ;D ;D

Offline ada1988

• Chuck Norris
na nartach też można szaleć :P

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
my też rozważamy last minute :) zwłaszcza ze nie wiemy co będzie we wrześniu bo moj M. będzie sie bronic  ;) ;)

Offline Nemezis

• maniak
Mam dla Was coś do poczytania z przymrużeniem oka ;)

Tłumaczenie wywiadu niejakiego Dr. Paulo Ubiratan ze szpitala w brazylijskim Porto Alegreon którego udzielił on lokalnej telewizji. I który od wielu miesięcy jest rozsyłany, powielany, komentowany i chwalony przez miliony mieszkańców Ameryki Łacińskiej:

- Doktorze, ćwiczenia aerobowe przedłużają życie, prawda?

- Ludzkie serce jest tak zaprogramowane, aby uderzyć określoną ilość razy.
Nie marnujmy więc tych uderzeń na ćwiczenia.
Wszystko się przecież zużywa. Twierdzenie, że sport to zdrowie jest tak samo trafne, jak sugestia że szybka jazda samochodem przedłuży jego sprawność.  Chcesz żyć dłużej? Zrób sobie siestę!

- A co z mięsem? Czy rzeczywiście dla zdrowia należy jeść jak najwięcej owoców i warzyw?

- Zastanówmy się nad logistyką pokarmu. Co je krowa? Trawę i kukurydzę, prawda? To przecież rośliny. Zjedzenie befsztyka jest więc niczym więcej jak bardzo efektywnym wprowadzeniem warzyw do naszego organizmu. A że nasze trawienie wspomaga jedzenie produktów zbożowych, od czasu do czasu warto też posilić się drobiem.

- A czy należy ograniczyć spożycie alkoholu?

- W żadnym wypadku! Wino robi się przecież z owoców. Z kolei brandy, czy cognac to przedestylowane wino, co oznacza nic więcej jak to, że z wyjściowych owoców zabiera się więcej wody, aby człowiek mógł je jeszcze lepiej wykorzystać. To po prostu skondensowane owoce. Z kolei piwo to produkt zbożowy. Trzeba je pić!

- Jakie są korzyści z regularnych ćwiczeń fizycznych?

- Tak jak już mówiłem: nie marnujmy serca. Nie należy naprawiać czegoś, co nie jest zepsute. Skoro się dobrze czujesz, to po co sobie komplikować życie. 15 minut seksu dziennie jest więcej niż wystarczające do utrzymania formy.

- A co ze smażelinami? Ostatnio mówi się dużo o ich szkodliwości.

- Nie, jeśli używamy oleju roślinnego. Produkty pochodzenia roślinnego są podstawą zdrowego żywienia.

- No ale ćwiczenia pomagają na pewno w odchudzaniu?

- Z tym też trzeba uważać. Bowiem intensywnie ruszane mięśnie mają przecież tendencję do wzrostu. Zobaczmy na takie wieloryby. Żywią się tylko planktonem, piją tylko wodę, cały czas się ruszają i jakie są grube! Poza tym pamiętajmy: zając cały czas biega, skacze ale żyje maksymalnie 15 lat. Z kolei żółw nie skacze, nie biega, porusza się powolutku, nic nie robi i żyje nawet 450 lat. Gdyby dużo chodzenia było zdrowe, to listonosze żyliby wiecznie!

- A co z czekoladą?

- Toż to kolejna roślina! Kakao jest wspaniałym pokarmem powodującym uczucie szczęśliwości. Jedzmy go jak najwięcej! I pamiętajmy. Życie nie powinno być podróżą do grobu w trakcie której tracimy czas na to, aby dotrzeć do niego cało i zdrowo, z atrakcyjnym, dobrze zachowanym ciałem. Znacznie lepiej poruszać się po tej drodze z piwem i chipsami w ręku, z dużą ilością seksu i nad grób dotrzeć wycieńczonym i zużytym, ale z okrzykiem: Było warto! Cóż to była za wspaniała podróż!

I co o tym myślicie? ;D

Offline mardewka

• maniak
  • Master of Puppets
  • data ślubu: 05.07.2008
 :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Podpisuję się pod tym obiema rękami ;D

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
Nemezis noo  ja swojego serca nie będa marnować :hahaha:

PS my też na last minute będziemy się decydować.. mój PM ma własny biznes i w pracy jest cały czas.. więc ciężko cokolwiek zaplanować :P

Offline Nemezis

• maniak
Powiem Wam, że ja się zgadzam ze wszystkim, z wyjątkiem ćwiczeń fizycznych. Bo jak wcale nie ćwiczę, to jestem jakaś osłabiona, ciągle senna, mam za niskie ciśnienie... :-\ A jak pochodzę trochę na aerobik, to nie tylko mam więcej energii i rzadziej choruję, ale też lepiej się czuję psychicznie ;) A więc dla mnie idealny tryb życia, to odrobina sportu z rana, żeby podnieść sobie ciśnienie i poprawić nastrój, a później już tylko mięso, alkohol, czekolada i sex (jak zaleca pan doktor) :p

PS. dzięki za wszystkie rady w kwestii last minute, bardzo mi pomogłyście :-* :-* :-*

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Super  :D

Ja nadrobiłam więc tylko jeszcze dopiszę, że te ostatnie psiaki co wkleiłaś boskie... tego czarnulka bym wzięła z ostatniego zdjęcia... cudo  ;D

Offline Nemezis

• maniak
Nic mi nie mów, Mysia... ;) Jak ja mijam na ulicy czarnego labradora, zwłaszcza małego, to z trudem się powstrzymuję, żeby go nie ukraść :p Podobno mam wtedy minę, jakbym widziała 8 cud świata ;) Znajomi się śmieją, że mam zmutowany gen, warunkujący instynkt macierzyński, no i ten instynkt mi się rozwinął w złą stronę ;D

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Hahahaha dooobre!!! Dla takiego leniuszka i mięsożercy jak ja, są to idealne rady!!! :D :D :D ;)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
i koniaczek  :ok: i produkt zbożowy  :piwko:
świetne  ;D

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Hahaha dobre!!!
To dla mnie  :D :D :D.

Offline Nemezis

• maniak
bry wieczór...

Poszliśmy dziś z Pawłem odebrać nasze buty taneczne na przebranie a tu klops! Zrobili mi za ciasne! :nerwus: Pewnie stwierdziłabym, że to moja wina, że źle podałam wymiary stóp, gdyby nie fakt, że już trzeci raz zamawiam buty z Akcesa i za każdym razem podawałam dokładnie te same wymiary :P To co, nagle mi w niewyjaśniony sposób stopy urosły? Wątpię... Jakby tego było mało, zrobili mi buty na twardej podeszwie, mimo że chciałam na welurowej :ckm: Słyszałam już wcześniej od paru osób, że Akces odwala takie numery, ale po raz pierwszy sama się przejechałam na tej firmie :-\ Całe szczęście, że mam jeszcze trochę czasu do ślubu, to może zdążą mi przysłać drugą parę. Choć po tym, co odwalili, najchętniej zamówiłabym buty w innej firmie. Tylko w jakiej? Znacie jakiegoś godnego zaufania producenta obuwia tanecznego? ;)

Offline Isus

• uzależniony
  • Kochamy się:*
  • data ślubu: 26.06.2010
 :hahaha: :hahaha: dobre rady doktorka ;) ;D

...osz widzisz... ::) z tymi butami... :P niestety ja nie pomogę, nieznam innej firmy niż Akces :-\

...Buziaczki :-* :-* :-*

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
Ja zamówiłam w Akces2 i już drugi raz odesłałam.. raz za duże, a raz za małe :cegly:

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Kivi poważnie??!! :o a własnie ostatnio myślałam o Twoich butkach... i myślałam, że wszystko jest ok!!?
To jednak ryzyko zamawiac przez neta butki... ;)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Nemezis i co , zaplacilas za nie ?Pomimo tego ze za ciasne sa , i nie takie jak chcialas??

Offline Nemezis

• maniak
Oczywiście że nie :P Zamawiałam je przez fantom (moją szkołę tańca) a oni prowadzą własny sklep, więc pewnie wystawią je na sprzedaż a mi zamówią drugie... Mam nadzieję, że zamówią ::) We wtorek mam się kontaktować w tej sprawie.

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
WESOŁYCH ŚWIĄT!!!

życzy Justyna
[/size]

Offline mkarolinka

• Chuck Norris

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
Z najlepszymi życzeniami- Marta ;D ;D ;D ;D

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011

życzy Ania :)

Offline agulla1919

• Chuck Norris

Offline aagatkaa

• Chuck Norris