Autor Wątek: „Przeciw złym słowom i całemu światu wbrew” 3 lipca Ania i Paweł powiedzą: TAK!  (Przeczytany 86768 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Nie, ja póki co jestem czynnym gościem u Was, dziewuszki :) a jak moje odliczanko powstanie, to od razu będę informować dookoła :D :D

A co do dekoracji, to w sklepach z dekoracjami można kupić coś za naprawdę nieduże pieniądze i myślę, że jak to dotkniesz, zobaczysz na żywo razem z PM, to coś wybierzecie, co Was oby dwoje usatysfakcjonuje :) trzymam kciuki!!  :-* :-*

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
Zapomniałaś, że po ślubie i weselu musi być RELACYJKA :D na którą będziemy czekały z niecierpliwością :D

A tak w ogóle, to 1. spowiedź Was chyba ominie ze względu na wspólne mieszkanie :)

Offline ada1988

• Chuck Norris
Anjuszka nie koniecznie ominie, ja mimo mieszkania razem musiałam zaliczyć dwie spowiedzi  ;)

Kochana zapowiedzi to jest Pikuś, zanosicie tylko kartkę do odpowiedniego Kościoła resztą zajmuję się ksiądz :)
a wieczór panieński wydaję mi się że Ty nie masz nic do ustalania to zadanie w pełni dla świadkowej Ty przychodzisz na gotowe :P

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
Ada zapomniałam, że co ksiądz, to inny obyczaj :) Ja mam nadzieję, że mnie ominie, bynajmniej u 95% osób nie jest wymagana :)

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
Anjuszka, ja myślałam, że jak się mieszka razem, to właśnie jest więcej spowiedzi... :drapanie: Ale my mamy meldunek w różnych miejscach, więc ciiii... ;)

Ada, to nie takie proste, bo świadkowa mieszka w Warszawie... :-\ Więc może najwyżej zapraszać ludzi i ustalać coś z nimi przez telefon, ale na miejscu nic nie załatwi :(

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Jaki fajny ten psiak , na koniec jakie bylo slodkie! ::)

Jeju , ale dlugaaa ta lista , ojoj ... troszke duzo do zalatwiania  ;).

Offline ada1988

• Chuck Norris
No tak ksiądz to co innego nie jeden nawet na ślub nie wyrazi zgody ;D
no to faktycznie nie bardzo, ale ja Ci powiem że moja świadkowa mi też nie organizowała panieńskiego.... bo ona bidulka ucząca była i kasy nie miała ;D

Offline m_lena

• uzależniony
:jupi: już mniej niż 100 :D
Świadkową zawsze może zastąpić kto inny :)
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
oj ta lista to niezła jest, kurcze jak się na to poparzy to tyle tego :drapanie: a pewnie po drodze, coś jeszcze dojdzie :P

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
No lista imponująca, chyba sobie skopiuje :P

Nemezis będziecie tańczyć w sukni i w smokingu? To pierwszy raz słyszę :)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Może ta próba pierwszewszego tańca w kiecce to dobry pomysł  ??? :drapanie: Trzeba sprawę przemysleć ;)

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
z lista mnie pobiłaś  :D :D :p :p muszę tez taka dokładna zrobić bo sie pogubię w tych sprawach  :D

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Ale świetna lista! aż sobie zgapię! :D ;)

Co do tańca w sukni, czy w halce, to każdy dobry instruktor tańca, sam o tym powie...
Jest to bardzo dobry pomysł, bo wtedy wiadomo mniej więcej, jaka będzie odległość w sukni od PMa, bo to jednak inaczej się tańczy już w całym stroju ;)

Offline Nemezis

• maniak
Witam w ten pochmurny poniedziałek :)

Nie wiem, czy odważę się pójść do szkoły tańca w całej sukni, bałabym się chyba, że ją pobrudzę, ale halkę zabiorę na pewno ;) Pewnie będzie to zabawnie wyglądać... :p W ogóle z tym pierwszym tańcem jest mały problem, bo nasz nauczyciel niedawno skręcił sobie nogę (spadł z jakiejś drabiny czy coś w tym stylu) no i nie wiadomo kiedy będzie mógł znowu uczyć :-\ A my nikogo innego nie chcemy...

Chyba się jeszcze nie chwaliłam, co zatańczymy :) Chcemy zatańczyć walca angielskiego do tej piosenki:

Piękny utwór, nieprawdaż? :) Nasz nauczyciel będzie próbował wybić nam go z głowy (właściwie już próbował), bo jest w nim słabo wyczuwalny rytm i w dodatku stale się zmienia, więc łatwo go stracić... Ale to jest NASZA piosenka, oboje ją uwielbiamy, często słuchaliśmy jej razem i w ogóle dobrze nam się kojarzy :) Nie chcemy tańczyć do byle jakiej piosenki, która nic dla nas nie znaczy, tylko dlatego, że jest łatwiejsza do zatańczenia ::) Najwyżej czasem zgubimy rytm, trudno... W końcu pierwszy taniec to nie turniej :P

Offline Isus

• uzależniony
  • Kochamy się:*
  • data ślubu: 26.06.2010
Kochana lista rewelka ;D aż sobie tez musze takie cudo zrobić żebym się niepogubiła :D

...piosenka przepiękna...i jeżeli tak jak piszesz ona wiele dla was znaczy to jej za żadne skarby niezmieniajcie ;) pierwszy taniec to nie zawody żadne ;) tak jak napisałas :D
Pozdrowionka :-* :-*

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
zabierz koniecznie tą halkę i nie Ty pierwsza tak zrobisz na forum  ;D ale to bardzo ułatwia sprawę później już na weselu, będzie to imitowało suknię, jej szerokość i długość

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Piosenka bardzo ladna ;)!
U mnie tez dzisiaj jest brzydka pogoda ... do tego pada ...

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
Piękna na piosenka.....

Offline ada1988

• Chuck Norris
piosenka ładna :)
dokładnie pierwszy taniec to nie turniej!

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Faktycznie piękna piosenka... warto więcej poćwiczyć żeby właśnie do tej SWOJEJ zatańczyć :)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
No pewnie! jak wyjdzie tak wyjdzie, a i tak na pewno będzie pięknie!!

Piosenka śliczna, ale nie za smutna jak na pierwszy taniec?

Offline nikmat
  • uzależniony
  • data ślubu: 18.09.2010
ooo utwór mi znany, uwielbiam ich :)
Nasz synek:

Offline Nemezis

• maniak
Cieszę się, że Wam się podoba :) Aagatkaa, myślę, że melodia jest bardziej wzruszająca niż smutna ;) Tekst jest bardzo krótki:

La dagen få sin hvile nå
Og natten vil våke for den
Nocturne

Selv mørket må en gang forgå
Så natten kan føde en dag

:hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Nie jestem nawet pewna, jaki to język, chyba norweski ;)

A tak brzmi tłumaczenie, które znalazłam w necie:

Pozwól, by dzień teraz odpoczął
A czuwanie przejmie noc
Nocturne

Nawet ciemność musi w końcu zniknąć
By noc mogła dać początek dniowi

Może nie o miłości, ale i tak nikt by nie zrozumiał ;)

Poznaliśmy wczoraj naszych nowych współlokatorów. Dziewczyna wydaje się bardzo sympatyczna, chłopak raczej taki mało kontaktowy, ale najważniejsze że są spokojni :) Niestety, pomiędzy naszymi pokojami są drzwi, co prawda zaklejone i zastawione szafą, ale i tak wszystko słychać :-\ Nie chodzi już o rozmowy czy muzykę (na szczęście póki co nie słuchali techno :razz:), ale o... SAMI WIECIE CO :p Oj, coś czuję, że zapowiada nam się parę miesięcy o samym chlebie i wodzie... :hahaha: :hahaha: :hahaha: :mdleje:

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Najważniejsze, żeby Wam się podobała  ;D

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
Tak to jest z sąsiadami hihi :D ale przecież całymi dniami nie siedzą w domu, wykorzystajcie ten czas :D :D a co do techno, to poczekaj na pierwszą imprezkę hehehe :D :D

Miłego dnia Kochana!! :-* :-* :-*

Offline Nemezis

• maniak
Tak to jest z sąsiadami hihi :D ale przecież całymi dniami nie siedzą w domu, wykorzystajcie ten czas :D :D

Będzie to trudne, bo Pawła też całymi dniami nie ma w domu ;) Taka praca :(

W ogóle wczoraj strasznie się na niego rozzłościłam... a raczej na firmę w której pracuje. Bo odkąd przenieśli go do Torunia, pracuje po 10 godzin dziennie a często zostaje jeszcze dłużej (np. wczoraj wyszedł o 6.30 rano a wrócił o 6.30 wieczorem :mdleje:). Miało to trwać tylko przez jakiś czas, aż dołączy druga osoba z tzw. pracowników umysłowych i wtedy Paweł co drugi dzień kończyłby pracę o godz. 15 (tak było, jak pracował w Bydgoszczy). No i wczoraj się dowiedziałam, że ten drugi "pracownik umysłowy" to kobieta, która właśnie wraca z macierzyńskiego i "ona musi wychodzić codziennie o 15"!!! :buu: :diabel_3: :glowa_w_mur: No kuśwa!!! Ja rozumiem, że chce szybciej wracać do dziecka, ale dlaczego my mamy przez to cierpieć?! Wiecie co zaproponowała Pawłowi w zamian? Że on może co drugi dzień przychodzić do pracy 2 godziny później!!! :mdleje: Tylko co nam to da? ??? Co możemy robić między 7 a 9 rano? Posiedzieć dłużej przy śniadaniu? :glowa_w_mur: Jestem wściekła jak nie wiem co! :ckm: Odkąd zamieszkaliśmy razem w Toruniu, nie wychodzimy tu na żadne spacery ani do kawiarni ani do kina, nigdzie! Bo jak Paweł wróci z pracy, umyje się, zje coś, to jest już późno i musi zaraz kłaść się spać... Tak miało być góra miesiąc a teraz okazuje się, że będzie tak co najmniej półtora roku, dopóki ta cholerna budowa się nie skończy i nie przeniosą go gdzie indziej. Normalnie płakać mi się chce, jak o tym myślę... :'( :'( :'(

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Oj współczuję z pracą... Może niech się po prostu nie godzi na to? ... Tak sobie myślę, że skoro wstawać może 2 h później to chociaż kłaść się możecie później... wiem, że kiepskie pocieszenie... ale zawsze to coś...  ::)

:przytul:

Offline Nemezis

• maniak
Mysiu, problem w tym, że ta kobieta zajmuje wyższe stanowisko od Pawła (ma już uprawnienia budowlane a on dopiero je robi), czyli formalnie jest kierowniczką budowy a Paweł jej asystentem, dlatego musi się dostosować do jej rozporządzeń... :-\ Może gdyby złożył wniosek do kogoś z zarządu firmy, to coś by wskórał, ale on nie chce zaczynać wojny z osobą, z którą będzie współpracował przez półtora roku... Wczoraj błagałam go, żeby przekonał ją, żeby chociaż 1 dzień w tygodniu pracował do godz. 15... Ale znając Pawła, raczej nic w tym kierunku nie zrobi... On bardzo lubi tę pracę i nie widzi w obecnej sytuacji żadnego problemu :glowa_w_mur: Tymczasem obrączki już od 2 miesięcy czekają na odbiór i on zwyczajnie nie ma kiedy ich odebrać! :mdleje: Czy to jest normalne?

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
Nemezis ale sama widzisz, że to najpierw Twój Paweł musiał by bardzo chcieć się dogadać a chyba masz pracoholika w domu  ;) swoją drogą paniusia też nie jest OK tak do końca, bo ona kończy o 15 o ma w nosie podwładnych hmmm to nie jest niestety dobry kierownik...

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Hmm no to rzeczywiście nieciekawie... :-\ a co z weekendami? też pracuje?