Autor Wątek: „Przeciw złym słowom i całemu światu wbrew” 3 lipca Ania i Paweł powiedzą: TAK!  (Przeczytany 86089 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Kochana musialas duzy szokprzezyc!Wspolczuje!Ale tak to juz jest w Polsce :-\.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
pierwsze słyszę o jakimkolwiek informowaniu klienta o fakcie blokowania karty, no co wy dziewczyny od kiedy to takie cuda w momencie zagrożenia konta czyli w tym momencie podejrzenia o wycieku danych, na boga o takich rzeczach się nie uprzedza bo to dla Waszego dobra tzn. dla dobra waszego konta

i dlaczego wbijacie sobie, że ktoś Was traktuje jak złodziejki, kto Was oskarża o jakieś złodziejstwo, a że sprzedawczyni krzywo spojrzała to "walić to" ,że się tak brzydko wyrażę,  no co Wy, co to za faza, takie są procedury nie tylko w Polsce i czy to się komuś podoba czy nie tak po prostu jest

i na przyszłość: więcej spraw można załatwić pozytywnie bez awantur bo to w niczym nie pomaga
to buziaki dzisiejsze dla wszystkich na poprawę humoru  :-* :-* :-* :-*

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline ada1988

• Chuck Norris
Anetko :P a no ok ale ja się pytałam czy mogę korzystać z kart, a co się okazuję ??? że przy kasie nie mogę...  :-\ :-\ :-\ :-\ mimo że pani w banku powiedziała że mogę, a podkreślam tu chodziło tylko o zmianę nazwiska...

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
ale akcja-w szoku jestem  :o

to co będziecia ndala rozglądać sie za mieszkankiem czy najakis czas zostaniecie przy tym co macie?  :-*

Offline anulla_p

• Chuck Norris
ada1988 to nie jest tylko zmiana nazwiska to jest zmiana nazwiska czyli danych osobowych, niezwykle istotna sprawa związana z bezpieczeństwem Twoich pieniędzy
dziewczyny musicie sobie zdać sprawę, że dla komputerowego systemu bankowego jesteście zupełnie inną, nową osobą (nawet jak byście zmieniły tylko jedną literę w nazwisku)
to, że pani przy okienku powiedziała sobie coś, to mogła ta informacja ulec zmianie, gdyż nie wzięła ona pod uwagę momentu przetwarzania danych, który prawdopodobnie spowodował zaistniałą sytuację
pozdrawiam

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
pierwsze słyszę o jakimkolwiek informowaniu klienta o fakcie blokowania karty, no co wy dziewczyny od kiedy to takie cuda w momencie zagrożenia konta czyli w tym momencie podejrzenia o wycieku danych, na boga o takich rzeczach się nie uprzedza bo to dla Waszego dobra tzn. dla dobra waszego konta

anulla_p, nie chodzi o to, żeby dzwonili zanim zablokują kartę i pytali czy nie mam nic przeciwko temu :P Jednak już po tym jak ją zablokowali, mogliby mnie powiadomić, nie widzę w tym żadnego zagrożenia... A nawet jeśli nie mogą, to mogliby chociaż wysłać nową kartę listem poleconym za potwierdzeniem zwrotnym! Przeszukałam całą korespondencję z banku i karty nie znalazłam - teraz dopiero czuję się zagrożona!!! :|| Nie wiem w czyich rękach jest ta karta, gdzie się znajduje...  Absolutnie nie powinno dochodzić do takich sytuacji :nie: :diabel_3:

i na przyszłość: więcej spraw można załatwić pozytywnie bez awantur bo to w niczym nie pomaga

Możesz mi wierzyć, że jestem bardzo spokojną osobą, na ulicy nigdy nie reaguję na głupie zaczepki, wśród znajomych i w rodzinie staram się łagodzić wszelkie konflikty... Jednak są pewne granice, po przekroczeniu których staję się nieprzyjemna :evil: Nie będę spokojnie stała i patrzyła, jak ktoś bez wytłumaczenia niszczy moją własność, nawet jeśli takie są procedury. Gdyby ta sprzedawczyni miała choć trochę wyobraźni, wytłumaczyłaby mi najpierw, że musi tak postąpić, powiedziała coś w stylu "przepraszam" albo "bardzo mi przykro", zamiast od razu, bez słowa wyjaśnienia chwytać za nożyczki :nerwus: Sama jest sobie winna.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
Jednak już po tym jak ją zablokowali, mogliby mnie powiadomić, nie widzę w tym żadnego zagrożenia...
powiedz, że żartujesz  :o

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
Skoro wysłali nową kartę to z pewnością dołączyli pismo dlaczego nową kartę wysyłają, winy nie ponosi ani bank, ani sklep, wszystko zgodnie z prawem.

Offline Nemezis

• maniak
Dziewczyny, problem w tym, że ja żadnej nowej karty ani pisma z wyjaśnieniem NIE DOSTAŁAM!!! :Placz_1: Bo bankowi żal było kasy na list polecony za potwierdzeniem zwrotnym? Nie wiem teraz, czy list z kartą zaginął na poczcie czy listonosz dał go moim rodzicom a oni rzucili go byle gdzie i zapomnieli :-\

Jednak już po tym jak ją zablokowali, mogliby mnie powiadomić, nie widzę w tym żadnego zagrożenia...
powiedz, że żartujesz  :o

No to wytłumacz mi, jakie jest zagrożenie, bo naprawdę nie rozumiem...

Olucha, polskie prawo pozostawia niestety wiele do życzenia i nie zawsze jest sprawiedliwe :||

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Kochana mam nadzieje ze szybo sie wykasni ta sparawa!Wspolczuje Tobie,ale taka jest Polska ... nie dbaja o zwyklych ludzi ... Ah szkoda gada, same klopoty z czym kolwiek.

Offline galaretka

• uzależniony
  • data ślubu: były już dwa :hopsa:
to dotyczylo setki tysiecy jak nie miliony ludzi.. we wszystkich mediach byly informacje o koniecznosci wymiany kart.. 
nie wyobrazam sobie, zeby jeszcze dodatkowo kazdego wlasciciela karty obdzwaniac, niestety ale jest to nieekonomiczne, nieefektywne i pewnie niewykonalne.

ALE stres rozumiem. zwlaszcza jesli nie mialas jak zaplacic, brr.. po szukaniu, zastanawianiu sie, mysleniu nagle lipa..

jedyne co jest moze odrobinke pocieszajace, to to ze moglo byc wiele gorzej.. wyobraz sobie PELEN zapakowany koszyk w super markecie i gigantyczna kolejke za Toba hihi i lipe, bo nagle nie masz jak zaplacic i towar trzeba oddac.
aaaalbo: jestes w trasie, zatankowalas do pelna auto i ...? nie masz jak zaplacic, ani po kogos zadzwonic.. brrr....

najwazniejsze zeby karta sie znalazla. osobiscie podejrzewam, ze jest do odbioru w banku, tak bylo w mojej rodzince..
jak sie stresujesz, to dzwon na infolinie, oni sa tam 24h 7 dni w tygodniu osiagalni z tego co wiem.

usciski!
Kochajmy się !! ;D

"As im rządzi, fanki kadzą, kogo zechcą tego zgładzą."
Czemuż to, o Asie, o wyjątkowej klasie, w rymu niepozorności widzisz brak miłości.

Offline Nemezis

• maniak
Może i macie rację a jednak jak nie miałam karty, to dzwonili do mnie co miesiąc i namawiali, żebym ją nabyła. Zakładam, że do każdego swojego klienta co jakiś czas dzwonią i namawiają a to pewnie też są tysiące jak nie miliony telefonów ::) Poza tym ja już nie mówię o telefonowaniu - OK, przekonałyście mnie ;) Mam tylko pretensję, że nie przysłali mi nowej karty listem poleconym za potwierdzeniem zwrotnym. Karta nie trafiła w moje ręce, więc czyja to wina, chyba nie moja? ;) Zadzwonię do nich jutro, bo w weekendy raczej nie pracują. Mam nadzieję, że nie każą mi płacić za wystawienie nowej karty, bo... :ckm:

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Trzymam kciki zebys nie miala problemó z ta karta ;)
Jak dostana kase topozniej maja to w nosie ...  :-\

Offline ada1988

• Chuck Norris
Listonosz nawet jak widział że list jest polecony nie ma prawa zostawiać takiego listu innej osobie niż jest na kopercie - a kartę na 100% wysłali listem poleconym, także wina stoi po stronie poczty.
Tak jak napisała Galaretka zadzwoń na infolinie i się wszystkiego dowiedz

Offline Olucha

• Chuck Norris
Może najpierw upewnij się czy twoi rodzice nie odebrali listu, bo piszesz że istnieje taka możliwość, jeśli nie odebrali to koniecznie skontaktuj się z bankiem

Co do listonosza bzdura że nie ma prawa zostawić listu komu innemu niż adresat, zgodnie z prawem jak najbardziej może zostawić pełnoletniemu domownikowi, sąsiadowi a także dozorcy domu gdy osoby te podjęły się oddania pisma adresatowi

Offline ada1988

• Chuck Norris
Ola... nie wcale nie masz racji... List polecony powinien trafić do adresata.... i nie opowiadaj mi takich rzeczy, kilka razy się spotkałam z tym że listonosz nie zostawił dla mnie poleconego listu, np mamie itd List polecony dostarcza się do rąk własnych... a jakim prawem ma zostawić list polecony dozorcy ??? Przecież to zupełnie obca osoba... List polecony może zostawić tylko i wyłącznie w przypadku, gdy dana osoba zostawi na poczcie upoważnienie dla danej osoby :) także akurat to bzdura nie jest :)

Offline Olucha

• Chuck Norris
Nie wiem z czym się spotkałaś, natomiast wiem jak to wygląda w zgodzie z prawem, na podstawie kodeksu administracyjnego oraz ustaw szczególnych doręczyciel jak najbardziej ma prawo do powyższego

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Niestety dziewczyny Olucha ma rację, stanowi o tym nie tylko KPA
(np. Art. 43. W przypadku nieobecności adresata pismo doręcza się, za pokwitowaniem, dorosłemu domownikowi, sąsiadowi lub dozorcy domu, jeżeli osoby te podjęły się oddania pisma adresatowi. ) ale i wiele innych ustaw, tak samo ludzie nie wiedzą że nie odebrawszy pisma z sądu wcale to nie oznacza że rozprawa się nie będzie toczyć i sprawa zostanie np. zawieszona.

Nemezis współczuje Ci, rzeczywiście kobieta jakaś dziwna, skoro takie są procedury powinna wyjaśnić a nie łapać się za nożyczki, co to w ogóle za obsługa! Też bym się zdenerwowała. Mi jakoś umknęła ta informacja o blokadzie kart.

Offline m_lena

• uzależniony
Listonosz zginął by z moich rąk, gdyby wreczył coś za potwierdzeniem odbioru sąsiadowi, dozorcy, czy bóg wie komu...
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline ada1988

• Chuck Norris
dla mnie to jest chore  ::) ::) ::) no ale, ja na szczęście mam takich listonoszy w swoim gronie że zostawią obcemu - dla mnie to jest w ogóle chore że dozorca odbierze za mnie polecony list - mi jak by przyniósł dozorca list, i by listonosz mu wydał to na tej poczcie bym rozpętała wojnę i mnie nie interesowało by że jakiś kodeks tak mówi, a to tylko dlatego że jeżeli coś poleconego to dla mnie znaczy ważnego, a jak zaginie to jestem ciekawa kto za to będzie odpowiadać...

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Nie wiem jak to wygląda w przypadku sąsiadów czy dozorcy, ale na pewno listonosz zostawi list domownikowi.

Offline ada1988

• Chuck Norris
no właśnie Mysia, nie zawsze, nieraz listonosz poleconego nie zostawi, mojej mamie nie zostawił mimo że był do mnie, mój Przemek też dostał kiedyś polecony z sądu i Teściowa odebrać nie mogła

Offline anulla_p

• Chuck Norris
No to wytłumacz mi, jakie jest zagrożenie, bo naprawdę nie rozumiem...
czuję się Nemezis wywołana do odpowiedzi wracając do tematu:
1. ktoś przejmie Twoje dane osobowe i nabierze sobie kredytów a potem będziesz się sądziła z bankiem i próbowała udowodnić, że to nie Ty
2. lub tylko wyczyści sobie Twoje konto do zera
mam nadzieję, że podziałałam na Twoją wyobraźnię
 ;D

Offline Nemezis

• maniak
Anulla, aż za bardzo... :-\ Lepiej skończę marudzić o tej karcie, bo jakoś smętnie się u mnie zrobiło i niedługo nikt nie będzie chciał tu zaglądać :'(

Muszę się pochwalić, że dziś wybrałam się z mamą na zakupy i okazały się baaardzo udane :hopsa: Plan był następujący: szukamy butów wiosennych dla mnie, sukni na moje wesele dla mamy a na końcu idziemy do salonu mojego operatora komórkowego po nowy telefon ;D

Buty znalazłam w pierwszym sklepie, do którego weszłyśmy :o Wyglądaja na przejściowe, ale podobno są z kolekcji zimowej, więc były przecenione :jupi: Wychodzimy a mama mówi: "Ciekawe czy z moją suknią też pójdzie tak łatwo..."

Weszłyśmy  do pierwszego lepszego sklepu odzieżowego i od razu wypatrzyłyśmy dwie piękne suknie wieczorowe... też poprzeceniane - o połowę! (wyprzedaż resztek kolekcji sylwestrowej) :hopsa: Mama wybrała fioletową suknię, co mnie zdziwiło, bo zawsze twierdziła, że nie lubi fioletu :razz: No, ale ta suknia jest śliczna, obie się w niej zakochałyśmy :Serduszka: Cały czas mnie korci, żeby ją przymierzyć i chyba jutro to zrobię ;) Chcecie fotkę?

Zaoszczędziłyśmy z mamą sporo czasu i pieniędzy przeznaczonych na zakupy, więc wybrałyśmy się do mojej ulubionej knajpki - 'Herbaciarni Asia' na Wyspie Młyńskiej :D Uwielbiam to miejsce - jest takie miłe i przytulne, do tego śliczny widok z okien, bo zaraz obok znajduje się niedawno zbudowany  kanał, kaczuszki pływają... ;) No i zawsze leci cichutka, relaksująca muzyka :) O lodach, jakie tam podają, nawet nie wspominam (ze względu na forumki na diecie oczywiście ;)).

U operatora też udało się wszystko załatwić - mam śliczną nową Nokię ;D

Generalnie jestem w świetnym nastroju :grin: Tylko za Pawłem trochę tęsknię... Wrócił do Torunia beze mnie, bo oddał samochód do naprawy a ja mam go przywieźć, jak tylko będzie gotowy do odbioru. A w sobotę organizujemy w Toruniu parapetówkę, połączoną z naszymi urodzinami, bo oboje urodziliśmy się w marcu. Zapowiada się fajna impreza :cancan: Już nie mogę się doczekać :jupi:

Offline Nemezis

• maniak
Coś mi się przypomniało... Pamiętacie, jak pisałam, że wiosna przyjdzie dopiero wtedy, jak uda mi się kupić wiosenne buty? Ha ha ha!!! Wracam dziś z butami, mama włącza telewizor a tam prognoza pogody i informują: Wreszcie ma się ocieplić! :jupi: Czyżby to była moja zasługa? :brewki:

Mówię już dobranoc i na koniec zimy wklejam zimowego pieska rasy samojed. Śliczny, prawda? :Serduszka:

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Wracam dziś z butami, mama włącza telewizor a tam prognoza pogody i informują: Wreszcie ma się ocieplić! :jupi:

U mnie się nie ociepliło, masa śniegu spadła w nocy :(. Chyba też kupię sobie letnie buty :)

Offline ada1988

• Chuck Norris
Forumki będą Kochana zaglądać o nic się nie martw!!!

a ja wiem o jakiej kwiaciarni piszesz :P właścicielką jest mama mojej koleżanki - Asi i stąd ta nazwa :)
bardzo się cieszę że tak miło spędziłaś dzień :)
No obyś miała rację Kochana z tą pogodą :)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Aduś, ale Nemezis pisze o herbaciarni a nie o kwiaciarni  ;)

Fajny dzionek miałaś :) Koniecznie wrzuć fotki bucików i sukienki :D

Oby się ociepliło w końcu...  ::)

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
poka....... buty  ;D ;D ;D ;D :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot:

Offline anulla_p

• Chuck Norris
oczywiście, że chcemy fotki  :)