Autor Wątek: „Przeciw złym słowom i całemu światu wbrew” 3 lipca Ania i Paweł powiedzą: TAK!  (Przeczytany 85871 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ada1988

• Chuck Norris
bo te wspomnienia są wspaniałe :Serduszka: u nas stresem nadrabiał mój Ślubny  :D :D :D :D :D

Offline hanka

• forumowicz
  • Bo ja, bo Ty, bo tylko my...
  • data ślubu: 1.05.2010
A ja byłam pewna, że nie będę się stresować a jak zobaczyłam jak mało nam zostało czasu to się przeraziłam ;) dobrze, że nie tylko mi tak ten czas ucieka ;) może przyszłe panny młode obowiązuje jakaś inna strefa czasowa ?? :D

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Kochana, ale u Ciebie było nadrabiania! Ufff!

Z tego wszystkiego połowy już zapomniałam! Ale wiem na pewno, że rajstopy pod suknię na przebranie jak najbardziej i najlepiej zrób tak, że po prostu poprzymierzaj sobie różne kolorki. Ja białych bym nie ubrała - jak chcesz jasne to może spróbuj ecru - ładnie wyglądają na nodze i o ile "normalnie" białym rajtkom mówię nie - to tutaj warto przymierzyć, bo jak na weselu nie można nosić białych rajstop to nie wiem kiedy można  ;D

Sukienka śliczna, welon nie w moim stylu, bo ja chciałabym tylko mgiełkę... ale uważam, że Tobie w "firance" bardzo ładnie i nie zgadzam się, że przyćmiewa suknię!  :) Ślicznie jest!

Całą resztę już zapomniałam  ;D

PM będzie teraz pracował w Toruniu... no ale to bliziutko macie do siebie, pociągiem 45 minut :) Dobrze, że przenieśli go do Torunia a nie gdzieś dalej...

A czas leci tak szybciutko...  :)

Offline marta_b21

• zapaleniec
  • "...Bo bez Ciebie życie traci sens jakikolwiek..."
  • data ślubu: 24.07.2010
ten czas leci masakrycznie szybko, a jutro będziesz mogla już mówić 3 miesiące i kilkanaście dni ::)
dobrze, że Twojego Pawła przenieśli tylko do Torunia, a nie gdzieś nie wiadomo gdzie:D i że umowa została przedłużona, bo w dzisiejszych czasach to nigdy nic nie wiadomo

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
Tylko się cieszyc,że do Torunia  ;)  :brawo_2:

Mnie niestety obowiązuje ta sama strefa czasowa co Ciebie.Czas leci nieubłagalnie  ::)

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
Witam, kochane forumki! :-* :-* :-*

Obudziłam się dziś przed 6 i już nie mogłam zasnąć, więc jestem trochę senna... :ziew:

Z nowinek przedślubnych: Wczoraj wybrałam się do sklepu z dodatkami ślubnymi, bo dostałam od właścicielki smsa, że pojawił się stanik w moim rozmiarze. Przy okazji zabrałam ze sobą Pawła, żeby obejrzał sobie męskie buty. Na miejscu okazało się, że oprócz stanika czeka na mnie też śliczny biały komplecik: gorset + stringi ;) Stanik kupiłam, ale stwierdziłam, że na ten komplecik nie bardzo mogę sobie pozwolić, bo jednak był dość drogi... Ale kiedy Paweł go zobaczył, stwierdził że kupi mi go na Dzień Kobiet :D Czy on nie jest kochany? :Serduszka: Choć jakby się zastanowić, to bardziej zrobił prezent sobie niż mi... :p ;)

A teraz coś na dobry początek dnia... ;)

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Zawsze tak jest... Niby Tobie a sobie  :D :D :D
Może jakieś zdjątka zdobyczy. Chętnie obejrzymy te cudeńka  ;D

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Przez te pieski u Ciebie dzisiaj śniło mi się, że miałam psa  ;D

Boski sen... ja też marzę o psiaku i na pewno to marzenie zrealizuję :)

Buziaki na miły dzień :)

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
dacie rade jakoś  :przytul: :przytul: :przytul: :przytul: ważne ze twój PM ma pracę  ;) ;) nio i dobrze ze w Toruniu  :-* :-* :-*

fotka pieska mnie rozwaliła    :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: biedny

nio kochanego masz faceta  ;D ;D ja swojemu wczoraj musiałam przypomnieć o dniu kobiet   ::)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
ja swojemu wczoraj musiałam przypomnieć o dniu kobiet   ::)

Ja już nawet nie przypominam o takim dniu :mdleje: :mdleje:

Offline hanka

• forumowicz
  • Bo ja, bo Ty, bo tylko my...
  • data ślubu: 1.05.2010
A w zeszłym roku mój pamiętał o dniu kobiet ale kwiatka kupił... tylko mojej mamie. LIZUS ;) i już od tygodnia wypominam mu to zeszłoroczne niedopatrzenie - chyba nie jest więc w stanie zapomnieć o tym dniu hihi

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Ja milczę i nic nie mówię... ale pewnie w pracy się dowie, że dzień kobiet jest więc i tak mu przypomną  ;)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Nemezis, ale tutaj dużo skrobiesz!!! :o aaale miałam nadrabiania!!! ::)
Wracając jeszcze do pierwszego tańca, to my jednak zdecydowaliśmy się na układ...
całkiem nieźle szedł nam walc angielski i jednak zaryzukujemy :P

Co do kompleciku, to miły gest od Twojego PMa! ;D
no i koniecznie pochwal się nim tu!!
Pozdrawiam! :-*

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Co do Dnia Kobiet - mój PM na szczęście zawsze pamięta  ;D ;D ;D

Offline Nemezis

• maniak
Cóż, Paweł nie ma szans zapomnieć o Dniu Kobiet, bo jak już wspominałam, ma tego dnia urodziny! ;D Gorsecikiem się nie pochwalę, bo dostanę go dopiero 8 marca a stanik jest zwyczajny - gładka biała bardotka, więc nie ma szczególnie czym się chwalić ;)

Hanka, Twój PM rzeczywiście się nie popisał, mam nadzieję, że w tym roku Ci to wynagrodzi :-*

Mysia, Ty też śnisz o własnym piesku? :D A masz upatrzoną jakąś konkretną rasę?

Dziś postanowiłam rozejrzeć się wreszcie za tortem. Poszłam do 'Staropolskiej' i kupiłam kilka kawałków ciasta o różnych smakach a później razem z rodzicami zrobiliśmy sobie małą degustację ;D Póki co nie znalazłam tego "swojego" smaku, więc trzeba będzie smakować dalej ;) Muszę się spieszyć, bo na 3 miesiące przed ślubem planuję ograniczyć swoje obżarstwo i zrzucić parę kilo, żeby jakoś wyglądać w sukni, szczególnie tej wieczorowej ;)

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
Heheheeh no to mzeus sie jeszcze bardziej bedzie cieszyc do Ciebei z zakupow  ;D ;D hehehehh

Buziaki na mile popoludnie  :-* :-* :-*

Offline ada1988

• Chuck Norris
a ja już czekam jak dwa pieski się bliżej spotkają i będzie z tego małe :)
ja będę miała shi-tzu :P

Offline Nemezis

• maniak
Właśnie mi się post skasował pod koniec pisania, grrr... :nerwus:

Muszę się Was poradzić w dwóch kwestiach:

1) Czy któraś z Was korzystała z solarium? Bo ja nigdy, ale przed ślubem bym chciała, tylko nie mam pojęcia ile razy powinnam iść, na ile minut i na co zwracać uwagę... Mam bardzo jasną karnację, ale opalam się raczej łatwo... Nie chcę się jednak opalić zbyt mocno, chodzi o delikatną "naturalną" opaleniznę. Jeśli ślub będzie na początku lipca, to kiedy powinnam zacząć chodzić do solarium i jak często?

2) Planujecie może przygotować sobie na wesele jakieś okrycie wierzchnie? Nie mam na myśli takiego bolerka, jakie zakłada się do kościoła, ale coś cieplejszego, w czym będziecie mogły nocą wyjść na dwór... Ja, znając siebie, będę dość często wychodziła się dotlenić i nie założę przecież do sukni ślubnej zwykłej kurtki czy swetra... Może macie jakiś pomysł? Bo ja na razie znalazłam dwie rzeczy, które by się nadawały:

biały żakiet

lub bolerko dłuższe od typowego, tzn. przykrywające plecy

Co o nich myślicie? A może macie jakieś inne pomysły? :)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Nemezis ja pracowalam w soarium u mojej mamy w weekendy , wiec troszke sie orientuje.Po pierwsze zacznij gdzies dwa tyg przed slubem , najpierw na 5-6minutek , po 1 dniu lub 2 pojdz na 8minutek i tak stopniowo.Pozniej mozesz isc na 10 minutek , ale po 2-3 dniach przerwy.Mysle ze w ten sposob nie spalisz sie.Pamietaj zdejmij stanik lub cociaz ramiaczka odepnij.Mozna tez bez majtek sie opalac,ale ...zalezy kto jak lubi.Jak chcesz mozesz w strigach sie opalac i juz.Ostatni raz idz z dwa dni przed slubem , na wszelki wypadek:).
Okulary bym odradzala - zostawia slad bialy :D.Aaa i jeszzce jedno : po opalaniu nie mozna moczyc sie w wodzie , wiec najlepiej isc rano , lub jak ktos idzie wieczorem-nie kapac sie.Trzeba 12h po opalaniu wytrzymac:).

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Jezeli zastanawiasz sie dlaczego nie mozna sie kapac po opalaniu to juz odpowiadam:).Nie mozna-bo wtedy nie bedziesz tak opalona , jak bys sie kapala.Niby w skorze jeszcze cos sie robi ze jeszcze opalenizna wychodzi - oj nie wiem dokladnie,ale lepiej sie nie kapac przez 12h.Ja po sobie to wiem , gdy po opalaniu szlam sie kapac,nie byla za bardzo widoczna opalenzina.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
A ja zawsze po solarium prysznic, bo mi skóra śmierdzi  :glupek:
Ale jaja ;)

Kochana, nie bój się solarki :) Ja tam bez stanika, bez stringów  ;D Okularki zawsze zakladam, nigdy nie miałam białego śladu... Z tymi minutami to ja bym jednak zaczęła od 4-5 minut, później 5-6, 6-7 itd, maksymalnie chyba do 10minut, dłużej nigdy się nie odważyłam. Zresztą jak chodziłam to tylko żeby złapać kolorek a nie spalić się na murzyna  ;D

Co do żakietu - przecież w lipcu noce są cieplutkie... :)

Offline mardewka

• maniak
  • Master of Puppets
  • data ślubu: 05.07.2008
Nemezis kochana, po co Ci bolerko?

W lipcu?

Toż to ciepło wtedy jest...
A nawet gdyby było chłodno (wiesz, tak koło 15 stopni ;D) późno w nocy to z euforii możesz tego nawet nie poczuć ;D

Mówię Ci to ja, doświadczona lipcowa żona :hahahaha:

Jedyne co było potrzebne to dodatkowa koszula dla mężą,
bo się biedactwo spocił ;)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Też mi się zdaje, że nie będzie potrzebne żadne odzienie... W lipcu są mega upały, niestety...

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Kochana, ja również uważam, że te bolerka są "za grube", w sensie, że przeznaczone np. na śluby majowe, czy wrześniowe...
wydaje mi się, że wystarczy zwykłe bolerko, takie jakie się kupuje na letnie śluby, albo takie z koronki na długi rękaw, jeśli jesteś zmarzluch! ;) :D

Co do solarium... jestem już weteranem, więc wypowiem się troszkę... :D
Również mam jasną karnację i opalam się dosyć ciężko... ja radziłabym Ci zacząć już w maju, aby skóra się przyzwyczaiła...
najpierw idź na 4-5 minutek, za jakieś 5 dni na 6, na następny raz weź sobie już np. 8 minut i zobaczysz jak skóra zareaguje...
Gdy wszystko będzie ok, to znaczy, że możesz szaleć! :D ;) wtedy możesz spokojnie co tydzień pochodzić sobie na 10-11 minut i do ślubu skóra będzie pięknie opalona...
Ja to uskuteczniałam i było super! :)
Pozdrawiam! :-*

Offline Nemezis

• maniak
Dzięki za rady, kochane jesteście :-* :-* :-*

Co do żakietu - przecież w lipcu noce są cieplutkie... :)

No nie wiem, w naszym kraju pogody nie da się przewidzieć... :hmmm: W lipcu temperatury mogą osiągać ponad 30 stopni za dnia i wtedy w nocy faktycznie jest cieplutko, ale przecież bywają latem dni, kiedy temperatura nie przekracza 15 stopni a w nocy spada do 8 czy 10... Nie wiem, jak będzie w tym roku, ale wolę na wszelki wypadek przygotować coś ciepłego, bo zmarzlak ze mnie ;) To co byście wybrały z przedstawionych powyżej rzeczy - żakiet czy bolerko? A może jeszcze coś innego? ;)

Offline Nemezis

• maniak
Jedyne co było potrzebne to dodatkowa koszula dla mężą,
bo się biedactwo spocił ;)

To będzie na 100% ;D Ja bym go najchętniej przebrała w czarną koszulę i bordowy krawat (bo muchą już rzuci) ;)

Nie wiem, czy jeszcze tu dzisiaj wrócę, więc zostawiam...  :-* :-* :-*

i jeszcze coś... ;)

Prawie jak Pan Młody :hopsa:

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Jaki przystojniak! :D :D :D

Chyba jednak bolerko, ale bez tych rozszerzanych rękawów - nie przepadam za takimi ;)
Również zostawiam buziaka :-*

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Zgadzam się z Agatką, bolerko :)

A psiula doskonała!!! :)

wieczorne  :-* :-*

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Kochane 4-5 minut nie opalaca sie , bo pamietajcie ze lozko sie tez musi rozgrzac.Chyba ze wchodzicie juz na rozgrzane lozeczko.

Offline ada1988

• Chuck Norris
no to i ja powiem jak to było ze mną bo ja do solarium też chodziłam :)
i ja zaczęłam jakoś dwa tygodnie przed ślubem (ale dlatego że wiem że ja się łatwo opalam) i za pierwszym razem poszłam na 6 minut potem po 3 dniach na 8 minut po 2 dniach na 10 minut i ostatni raz zaszalałam i poszłam na 15 minut ale to już niestety było za dużo myślałam że się ugotuję tam :)

No i ja się zawsze opalałam w stringach i bez stanika jakoś nie miałam odwagi ściągnąć dolnej części bielizny :)

Ja i tak myślę że w dniu Twojego wesela będzie ciepło :) ja miałam we wrześniu ślub i nawet mi przez myśl nie przeszło jakieś bolerko :)