Autor Wątek: Odliczanie czas zacząć  (Przeczytany 11150 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gosia_kwiecień

• maniak
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #60 dnia: 5 Lutego 2006, 15:21 »
też mi się nie otwiera ;) A apropos zielonych oczek, to ja mamm też zielone, tylko bardzo jasnozielone i słyszałam,z e aby pogłębić ich kolor to należy miec nioebieski makijaż. A powiedz mi, czy miałaś zrobioną nazę i jakimi kosmetykami bylaś malowana

gosia_kwiecień życzy miłego dnia :)

Offline lena25

• użytkownik
  • **
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #61 dnia: 5 Lutego 2006, 15:27 »
oczywiście baza była jakieś podkłady na silikonie:) co by się dobrze twarzy wszytsko trzymało... z tego co widziałam to kobitka używała różnych kosmetyków... loreal, pupa i jakieś jeszcze inne nie wiem bo miałam zamkniete oczy hehe a teraz doszłam do wniosku zze jak pójde zrobic własciwy makijaż to powiem jej zeby troche jaśniej wymalowała mi powieki...... ale do jednego się przyznam... jak mój facet mnie zobaczył to nic nie chciał innego robić tylko mi się w oczy patrzeć:) bo niby w tym makijażu mam takie kocie oczy haha

i jego opinia jest dla mnie najważniejsza:)

ps.s szkoda ze to zdjęcie nie cxhce się otworzyć, bo byś zobaczyła moje oczka jak sie na Ciebie patrzą:)
Lena25

Offline gosia_kwiecień

• maniak
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #62 dnia: 5 Lutego 2006, 17:04 »
szkoda ze to zdjęcie nie cxhce się otworzyć, bo byś zobaczyła moje oczka jak sie na Ciebie patrzą

no dokładnie, szkoda, bo oczka jak się patrzą są najlepsze i one przede wszystkim będą w roli głównej ;) !!! A opiniA FACETA JEST NAJWAŻNIEJSZA!!!!!!!!!!! Poza tym jestem przekonana, ze pewnie na żywo, to ten makijaż jest delikatniejszy, bo fotki zawsze wyostrzają makijaż. ja jak Ci mowilam prawie w ogóle się nie maluję, tzn. minimalistycznie,  bo malować to się maluję na co dzień ;) A na zdjęciach rysy są podkreslone, dlatego tak się boję mocniejszego makijażu, żebym później nie przeklinała zdjęć i kasety, na których będę wyglądać wyzywająco, a nie delikatnie

Offline madziulek

• Chuck Norris
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #63 dnia: 6 Lutego 2006, 08:08 »
a ja nie widze żadnych fotek  :evil:  :wink:
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline gosia_kwiecień

• maniak
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #64 dnia: 6 Lutego 2006, 10:11 »
Madziulek, podaj swojego maila to Lena Ci wyśle na maila. Milego dzionka :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #65 dnia: 6 Lutego 2006, 11:08 »
Gosiu skoro dostalas te fotki na maila to zamiesc je na forum- o to chodziło Lenie :)

Offline gosia_kwiecień

• maniak
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #66 dnia: 6 Lutego 2006, 12:19 »
Dziubasku, ja nie jestem taka mądra, sama próbowałąm zamieścić fotki na forum i się nie udało, a w końcu z moim Michałem stwierdziliśmy, że nasze zdjęcia na forum się pojawią już jako nowożeńcó i wtedy skorzystamy z pomocy Julii, bo Ona wie, jak się to robi i sama oferowałą pomoc w tej kwestii. A póki co, wysłyam nasze zdjęcie, jak wyglądamy na pocztę mailową  do dziewczyn ;)

Offline lena25

• użytkownik
  • **
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #67 dnia: 8 Lutego 2006, 10:03 »
hej hej dziewczynki:)
u mnie przygotowania idą pełną parą hehe
 dzisiaj rano byliśmy w usc i tam szybciutko i sprawnie załatwiliśmy wszystkie niezbędne formalności. zdecydowałam, że przyjmę nazwisko po mężu i jakoś bez większego żalu:) normalnie coraz bardziej jestem podekscytowana tym ślubem, bo jakby nie patrzeć nadchodzą zmiany:)
Jutro lecimy do księdza poustalać wszelkie szczegóły. na szczeście mamy odbyte kursy przedmałżeńskie, tak więc zostaje nam godzinka z panią z poradni rodzinej i wsio:)

mój luby zaskoczył mnie dzisiaj, bo przyznał się ze szukał w internecie butów dla mnie do ślubu hehe pewnie dlatego, że troszkę nagadałam mu ze mam problem ze znalezieniem tych odpowiednich. bo jak kształt mi odpowiada, to znowu obcas za wysoki, jak obcas dobry to czub wielki i tak wkółko:)
no i jakies ponoć znalazł, które mogą mi sie spodobać:)

i ja z każdym dniem coraz bardziej kocham tego swojego chłopa:)

tylko trochę martwi mnie kwestia prezentu dla rodziców. chciałabym im coś podarować po naszym ślubie coś symbolicznego.. i wymyśliłam, że zrobię albumy z naszymi zdjęciami od dziecka po okres obecny. nawet cichaczem przywiozłam albumy od rodziców, żeby coś wybrać i poskanować. no ale w weekend, moj kochany dostał olśnienia ze nie ma żadnych zdjęć z dzieciństwa w szczecinie (a pochodzi z drugiego końca Polski) i mój pomysł niestety nie będzie zrealizowany, bo nie ma żadnej możliwości zeby potajemnie zabrać zdjecia jego mamie:(

a może wy kobitki macie jakiś pomysł na podziękowanie rodzicom poza podarowaniem kwiatów???

buziaki
Lena25

Offline lena25

• użytkownik
  • **
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #68 dnia: 8 Lutego 2006, 10:08 »
a w ogóle to zostały 73 dni do naszego ślubu hura!!!!!!!!![shadow=darkred][/shadow] :jupi:  :jupi:  :koncert:  :koncert:  :jupi:
Lena25

Offline gosia_kwiecień

• maniak
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #69 dnia: 8 Lutego 2006, 10:30 »
koniecznie idź do Deichmanna, pooglądaj sobie butki, bo jest duży wybór białych slubnych, aj sobie kupiłąm tam za 69 zł!!!!!!!!! złote śliczne pantofelki, super pasujące mi do mojej sukieneczki. A poza tym pochodź po takich "kiczowatych" tanich sklepach, zdziwisz się jaki tam wybór takich ślubnych pantofelkó, np obok CMS na rogu w tym kwartale, kiedyś tam był hotel i solarium. Były tam sliczne satynkowe złote buciczki, ale nie mój rozmaiar i białe, piękny kształt.

Offline lena25

• użytkownik
  • **
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #70 dnia: 9 Lutego 2006, 09:18 »
witam wszystkich!
dzisiaj po pracy biegniemy do księdza podpisać protokół i omówić sprawy:) na szczęscie znamy juz troche naszego księdza, więc raczej nie będzie robił problemów, że razem mieszkamy, ale nigdy nic nie wiadomo:)

a w ogóle to lista gości poszerzyła się o kolejne 6 osób, czyli jest ich 110 :shock:  :D

ciekawe ile faktycznie osób pojawi się na weselu?? a jak u was te kwestie wyglądają? na ile osób robicie weseliska?
Lena25

Offline lena25

• użytkownik
  • **
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #71 dnia: 9 Lutego 2006, 09:20 »
aha no i byłam w Deichmanie ale nic ciekawego nie znalazłam. Jest wiele fajnych butów w sklepach internetowych, tylko szkoda że trza kupować buty w ciemno. wiadomo rozmiar rozmiarowi nierówny...........
Lena25

Offline gosia_kwiecień

• maniak
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #72 dnia: 9 Lutego 2006, 09:31 »
to może wykupili, bo jak chcesz, to Ci przesle zdjecia z netu na maila, koniecznie napiz jak było u księdza ;)

Offline Julia
  • Chuck Norris
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #73 dnia: 9 Lutego 2006, 10:00 »
Nie wiem jakich szukasz butów Lena, ale najfajniejsze skórzane fasony swego czasu widziałam w Novii na Janusza, z tym że cena w okolicy 280 zł.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #74 dnia: 9 Lutego 2006, 13:42 »
a w ogóle to lista gości poszerzyła się o kolejne 6 osób, czyli jest ich 110  

ciekawe ile faktycznie osób pojawi się na weselu?? a jak u was te kwestie wyglądają? na ile osób robicie weseliska?

110 osobowe wesele? Szykuje się duża imprezka :D A prosiłaś gości o potwierdzenie przybycia? Wydaje mi się, że możesz spokojnie odliczyć te 10 osób... zawsze jest tak, że ktoś nie bedzie mógł przyjechać.

My planujemy wesele na 60-65 osób :) Na liście póki co jest 68...ale już wiem, że 2 osoby na pewno nie dojadą, a z reszty kilkoro tez się wykruszy ;)

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #75 dnia: 9 Lutego 2006, 13:52 »
Ja miałam na liście początkowo 132 osoby, ale od razu wiedziała, że kilka z nich nie przyjdzie, a na koniec okazało się, że było 100osób...

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #76 dnia: 9 Lutego 2006, 13:58 »
U mnie też teoretycznie będzie około 130 osób-teoretycznie, bo praktycznie sądzę, że około 100 :D
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline lena25

• użytkownik
  • **
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #77 dnia: 9 Lutego 2006, 14:12 »
Cytat: "Agutka"
U mnie też teoretycznie będzie około 130 osób-teoretycznie, bo praktycznie sądzę, że około 100

]

fiu fiu to niezła impreza może być gdy "praktycznie" zjawi się 130 osób:)
Lena25

Offline Agutka

• maniak
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #78 dnia: 9 Lutego 2006, 14:19 »
Niom:)Tak to już jest jak ma się duuuużą rodzinkę i kupę znajomych :D  :D  :D a co tam będziemy balować na całego,ale o kilku osobach już teraz wiem, że sie nie pojawią.Ale jak nawet będzie 130 osób to będę się cieszyć bo koszta i tak szacuję właśnie na tyle.

Offline madziulek

• Chuck Norris
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #79 dnia: 9 Lutego 2006, 14:42 »
ja tez zapraszam około 140 osób a podejrzewam ze około 90 bedzie choć oczywiście licze na wszystkich  :twisted:
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline anka24

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.07.2006
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #80 dnia: 9 Lutego 2006, 18:17 »
my zapraszamy ok.90 osób..zaproszenia wysłane,teraz czekamy na potwierdzenia :wink:

Offline lena25

• użytkownik
  • **
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #81 dnia: 10 Lutego 2006, 09:13 »
witajcie!
no to weselicha będą jak talala:) i właśnie chciałam się was poradzić.... napiszcie co o tym sądzicie....
zacznę od początku.... moich rodziców przyjaciół wnuczka jest chora na aplazję szpiku kostnego - jest to najgorsza odmiana białaczki. diagnozę postawiono w sierpniu 2005 r. NAGLE. nikt się tego nie spodziewał a tu taka tragedia. Asia ma 12 lat i leży cały czas w wzpitalu w Gdańsku. Jej stan się pogarsza, w tej chwili nie moga jej zrobić przeszczepu bo ciągle ma jakieś infekcje. poza tym dramatem jest jeszcze jeden - leki które rodzice muszą jej codziennie podawać kosztują 500 zł za jedna dawkę. czyli jest to kupę kasy!!!!!!!!! w zeszłym roku zorganizowałam zbiórkę pieniędzy wśród swoich znajomych i pomyśłam, że jak Asia dożyje do mojego ślubi to wtedy korzystając z okazji, że będzie dużo ludzi itd, zamiast kwiatów (co wg mnie jest marnotrastwem pieniędzy) poproszę o pieniążki na ratowanie jej życia. rozmawiałam juz ze swoim kochaniem i on ma trochę opory, bo nie wiemy jak to logistycznie rozegrać. wiecie ludzie są różni i mogą sobie coś pomyśleć. no i jak to zrobić??? mam stać z puszką przed kościołem i zamiast kwiatów ludzie będą wrzucać kase??? no juz sama nie wiem.. a może podczas wesela - gdy jest taniec za pieniążki z Młodymi - powiedzieć jaki jest cel tej zabawy..?? tylko, że ludzie będą podpicie i też różnie bywa... bardzi chciałabym jej pomóc jak policzyłam ile te kwaity będą kosztowały to aż mnie zatrzęsło....... i co tu robić???
Lena25

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #82 dnia: 10 Lutego 2006, 12:45 »
Lena widzę, że faktycznie macie ciężki orzech do zgryzienia. Myślę, że można zorganizować taki taniec za pieniążki i powiedzieć na jaki cel zbieracie.
Sama nie wiem co Ci poradzić. :(

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #83 dnia: 10 Lutego 2006, 13:04 »
Lena, ja gotowej recepty też nie mam, ale wydaje mi się, że ten taniec za kasę to dobry pomysl i nie będzie nietaktem powiedzenie na jaki cel zbieracie, a to, ze goście bedą podchmieleni nie jest tu przeszkodą.....tylko wiesz co, jedna maleńka rada: musiałabys pogadac z zespołem, zeby w specyficzny sposob powiadomili gosci na jaki cel zbierane sa pieniadze, bez uzywania nazw (rak, białaczka itp....swobodnie mozna to zastapic zwrotem bardzo ciezka choroba), bez płaczliwych tonow itp....żeby Ci sie wesele nie przekształciło w smutną impreze, gdzie wszyscy nagle zaczną o chorobach gadac.

Zamiast kwiatków mozesz zebrac maskotki, lub inne rzeczy (w porozumieniu z rodziną dziewczynki), pieniadze bym odradzała.

Offline lena25

• użytkownik
  • **
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #84 dnia: 10 Lutego 2006, 13:24 »
Cytat: "Agnieszka32"
Zamiast kwiatków mozesz zebrac maskotki, lub inne rzeczy (w porozumieniu z rodziną dziewczynki), pieniadze bym odradzała

No właśnie tylko że maskotek to ona nie potrzebuje a pieniędzy na leczenie, bo jej rodziców juz nie stać na kupowanie leków a bez nich nie ma żadnych szans na przeżycie. a poza tym ona już jest teraz w tak fatalnym stanie, że nawet nie ma kontaku z rzeczywistością (skutki chemii). a poza tym szukają jej dawcy szpiku więc pieniądze są im bardzo potrzebne. stąd pomysł o zbieraniu kasy... ale już skonsultowałam się z moją rodziną i świadkową i zrobimy prawdopodobnie tak, że osoby które potwierdzą przybycie na ślub zostaną poinformowane, żeby nie kupowali kwiatów. zamiast wydawać mamonę na kwiatki niech przygotują dwie koperty jedną dla nas:) (o czym juz wiedzą:) a drugą dla asi. świadkowa będzie zbierać koperty dla asi a świadek dla nas. oczywiście wszystko zalezy od gości , tzn jakiego wyboru dokonają, czy kwiaty czy kasa. a poprosimy również księdza aby na mszy podziękował za pomoc (z góry), co by przekonało niedowiarków ze nie zabierzemy tej kasy sobie do kieszeni.
Lena25

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #85 dnia: 10 Lutego 2006, 13:32 »
co by przekonało niedowiarków ze nie zabierzemy tej kasy sobie do kieszeni.

No wlasnie to mi przyszło do głowy....wiadomo, najbliźsi przyjaciele tak nie pomyślą, ale takie np. "stare ciotki" moga sobie pomyslec, ze jak jestes taka wspaniałomyślna, to oddaj pieniądze, które zbierzesz na weselu na szczytny cel....ja wiem, to okropne, ale ludzie tacy są :|

Offline dziubasek

• Chuck Norris
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #86 dnia: 10 Lutego 2006, 19:03 »
Aż mnie ciary po plecach przeszły...tragedia wielka :( Myślę, że Twój pomysł Lenko jest bardzo dobry, ale rzeczywiście trzeba to jakoś dobrze rozegrać, żeby Wasz ślub nie był "przygnębiający" bo taka informacja na pewno przywróci na ziemię wielu weselników.

Pozdrawiam!

Offline lena25

• użytkownik
  • **
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #87 dnia: 10 Lutego 2006, 21:11 »
niedawno skończyliśmy debatować z moim lubym...... wzieliśmy pod uwagę wszystkie za i przeciw no i postanowiliśmy zrobić zupełnie inaczej. w sumie teraz wydaje mi się to najlepszym, bo najprostszym rozwiązaniem.... mianowicie postanowiliśmy nie wprowadzać zamieszania z tymi kwiatami....... zrobimy tak ze z pieniędzy, które dostaniemy od gości podzielimy się z rodzicami asi. po prostu.........
Lena25

Offline Agutka

• maniak
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #88 dnia: 10 Lutego 2006, 21:13 »
I od razu chce się człowiekowi żyć, jak widzi , że są tacy ludzie na świecie jak Wy.
Jestem pełna podziwu :serce:  :serce:  :serce:

Offline lena25

• użytkownik
  • **
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #89 dnia: 10 Lutego 2006, 21:51 »
musimy sobie pomagać!!!!!:)
Lena25