Autor Wątek: Odliczanie czas zacząć  (Przeczytany 11011 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Olga

• użytkownik
  • **
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #150 dnia: 10 Marca 2006, 11:23 »
Ja wrócę tylko na chwileczkę do tematu Asi... Ja uważam, że poinformowanie gości iż chcielibyście zamiast kwiatów otrzymywać pieniążki na leczenie Asi jest jak najbardziej na miejscu i nie ma co uważać, że to niestosowne :!:  Jak pomyślę ile kasy idzie na kwiaty, które czasami nie doczekają do rana to aż się wszystko we mnie trzęsie... A Asia to taki mały kwiatuszek i każdy dzień jej życia jest więcej wart od napiękniejszych i największych wiązanek!! Gdybym była gościem na takim weselu to byłabym szczęśliwa, że mogę kogoś wspomóc. Nie czarujmy się-każdy ma świadomość że pieniądze wydane na kwiaty to pieniądze wyrzucone w błoto!! Tylko że nie wypada przyjść z pustymi rękami  :?  
Dlatego ja bym poprosiła np. świdkową aby zbierała do jakiegoś pojemnicza datki albo kopertki z przeznaczeniem na szczytny cel.

Offline BETI

• maniak
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #151 dnia: 10 Marca 2006, 11:55 »
Święta racja, popieram w 100%

Offline lena25

• użytkownik
  • **
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #152 dnia: 10 Marca 2006, 12:17 »
wiem wiem, ale mogą znależć sie tez takie ciotki i wujkowie co powiedzą, że jak mamy ochotę dać asi pieniążki to zróbmy to sami ze swoich prezentów..... i ja doszłam do wniosku że się podzielimy kasą z rodzicami asi i finito... dlaczego od razu na to nie wpadłam:)
Lena25

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #153 dnia: 10 Marca 2006, 18:02 »
lena my idziemy do spowiedzi przed wielkanocą a potem w piątek przed ślubem

Offline Corollka

• użytkownik
  • **
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #154 dnia: 10 Marca 2006, 18:15 »
lena25, prześlicznie wygladasz w tej sukni  :D

Offline lena25

• użytkownik
  • **
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #155 dnia: 14 Marca 2006, 11:53 »
38 dni pozostało do tego wspaniałego dnia :serce:  :serce:  dlatego postanowiłam zrobić małe podsumowanie tego co do tej pory załatwiliśmy... a co tam :D

No więc rzeczy załatwione:
1. Sala + noclegi - Szkoła Salezjańska

2. Kościół św. Antoniego na Warszewie - godz. 17.00 A wystrój będzie taki:

3.  :koncert: DJ  :koncert:  - sprawdzony na weselu u naszych znajomych, więc po prostu pewniak

4. fotograf - este

5. Samochód - albo skoda octawia albo opel astra 2

6. wódeczka zakupiona hmmm jest wyborowa :luzak:

7. Obrączki - tradycyjne  :D

8. Torcik - tiramisu

9. Suknia ślubna

10. Welon

11. Bolerko - co prawda nie będzie do końca identyczne ale będzie bardzo podobne - obecnie się szyje :)

Z tym bolerkiem to miałam dylemat.... bo nie wiem jaka będzie pogoda no nic zaryzykuję:) najwyżej przed samym ślubem domówię coś cieplejszego :P

12. Bielizna + podwiązka

13. Butki

14. Makijaż

15. Fryzjerka - fryzury nie wklejam, bo nie mam  :P

16. Cały zestaw dla przyszłego mężusia

17. No zamówiłam  kwiatki dla mnie + butonierka dla mężusia oraz kwiaty dla rodziców + świadkowa bukiecik, ale nie mam fotek :oops:

i to chyba z grubasz tyle:)
Lena25

Offline lena25

• użytkownik
  • **
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #156 dnia: 14 Marca 2006, 11:58 »
Dop załatwienia zostało nam kilkanaście rzeczy ale to są w sumie drobiazgi typu zrobienie wizytówek, czy ustalenie menu..... tak więc spokojnie mogę stwierdzić, że prawie jesteśmy gotowi:) a może dziewczyny wy też zrobicie takie podsumowania swoich przygotowań??
Lena25

Offline madziulek

• Chuck Norris
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #157 dnia: 14 Marca 2006, 13:00 »
no naprawde ślicznie wszystko...

Kwietniowe dziewczyny czy Wy widzicie ze za lada chwilke powiemy TAK :)
 :serce:
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline groszek
  • maniak
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #158 dnia: 14 Marca 2006, 23:43 »
Piekna ta suknia i makijaż także :) Baaaardzo tobie zazdroszczę, że JUZ tak blisko do waszego ślubu  :serce:

Offline Violka

• bywalec
  • data ślubu: 27.08.2005
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #159 dnia: 15 Marca 2006, 21:30 »
No Lena jestem pod wrażeniem, teraz pozostało tylko dopięcie wszystkiego na ostatni guzik. A to już sama przyjemnośc.

Offline lena25

• użytkownik
  • **
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #160 dnia: 22 Marca 2006, 12:01 »
hej hej
no więc zostało 30 dni do ślubu:) jejku jak sie cieszę!!!! nie mogę się doczekać kiedy zobaczę całą moją rodzinkę i przyjaciół pod Kościołem:) no i oczywiście mojego prawie męża:) teraz jest fajny czas bo rodzinka i znajomi dzwonią i potwierdzają przybycie:) jeszcze tylko 3 weekendy a czwartego  :i_love_you:  :koncert: :serce:
Lena25

Offline lena25

• użytkownik
  • **
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #161 dnia: 22 Marca 2006, 12:05 »
ups.. pomyliłam się, bo tak mi spieszno do ślubu  :oops:  w piąty weekend będzie impreza:)
Lena25

Offline gosia_kwiecień

• maniak
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #162 dnia: 22 Marca 2006, 12:24 »
Lenko, sukienka przecudna!!!!!!!!!!!!! Ale nie mogło być inaczej, skoro z CMS!!!!! ;)
Jak oglądałąm od poczatku, to tez miałam te same uwagi co i Ty, ze suknia za duża a dekolt za mały, a teraz jest wszystko idealnoie, Jezeli Ci mogę coś podrzucić z moich pomysłó, to mam tylko jeden. Cały czas liczę, ze kwiecień będzie ciepły, ja ślubuje prawie w maju, bo 29 kwietnia, dlatego, może sie okazać, ze bolerko bedzie zbędne i wtedy pomyśl o ozdobieniu welonu, ja mam ozdobiony cekinami z aplikacji z sukni i wygląda to rewelacyjnie. I mam gorącą prośbę, zapytaj koleżanki, jak pogoda w necie na 29 kwietnia, a Ty slubujesz w Słupsku czy w szczecinie, bo ja w Szczecinie

gosia_kwiecień życzy miłego dnia :)

Offline Aniołek

• uzależniony
  • data ślubu: 20-05-2006
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #163 dnia: 22 Marca 2006, 14:47 »
az mnie dreszcze przeszły czytając, ze zostało ci tylko 30 dni! mi zostało niemalże drugie tyle a juz powoli sie przerazam na dobre! a bolerko będę mieć podobne. Myślę, ze nie powinnaś za bardzo zmarznąć w nim :)

Offline gosia_kwiecień

• maniak
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #164 dnia: 22 Marca 2006, 15:15 »
aaaaaaaa, Lenka jeszcze jedno, tort mam taki sam, tylko, że nie od woźniaka, bo mi nie smakował, za to kształt i dekorację biorę identiko, bo jest super, jedynie rezygnuję z tego wieńca róż, bo tak jakoś mi za dużo ;) ja kpuiłam na próbe kilogramowe tiramisu w :
DUET: dramat i bardzo drogi, smakuje jak z orzechów ziemnych ia wody to tyle tam   dali, ze się kroić nie dało i kałuże były, reklamowałąm, ale szef Duetu był bardzo niemiły i nie przyjął reklamacji, jeśzcze mi próbował wmówić, że zwróciłąm 8 deko, podczas, gdy zwróciłąm prawie połowę tortu
CONTINENTAL: bardzo tani i bardzo smaczny
ASPROD: ale to kupiłam kostkę, jedną porcję za  (takie ciastko do kawy) w Galaxy na dole i było bardzo drogo, bo zapłaciłam za nią chyb 8 zł i była niesmaczna, a do tego absolutnie nie przypominała tiramisu, tylko śmietankowy smak
RADISSON: bardzo smaczny, ale bardzo drogi ;)
WOŹNIAK: drogi i srednio smaczny
Zostaje mi jeszcze Domowa, bo ma super referencje na forum i8 wtedy zdecyduję się albo na Domową, jak bedzie ok, albo na Continental, gdzie było najtaniej i naprawdę smak był TIRAMISU

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #165 dnia: 23 Marca 2006, 10:25 »
lena a ja wierze że będzie ciepło 22 i wzięłam szal
niech się dzieje co chce
ale będzie ciepło

Offline gosia_kwiecień

• maniak
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #166 dnia: 23 Marca 2006, 11:31 »
dziewczyny, a jua nawet szala nie mam ;) czy ktoras wie, gdzie znaleźć taką pogodę długoterminową na kwiecień dla Szczecina

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #167 dnia: 24 Marca 2006, 13:54 »
A ja wszystkim kwietniowym pannom młodym mówię tak: moi dziadkowie brali ślub 6 kwietnia 1953 r. i pogoda była cudowna, pomimo,że zima była długa i ostra (coś jak w tym roku), ale na Wielkanoc jakoś tak już jest, że zazwyczaj jest ładnie (w ub. roku wielkanoc była ciepła, choć był to koniec marca), a pamiętacie niedzielę po śmierci papieża 3 kwietnia jak gorąco i słonecznie było?? Dlatego też wierzę, że i Wam dopisze pogoda w tak ważnych dniach:)

Ps. Wybacz Lenka, że tak zbiorczo napisałam to akurat w Twoim wątku, ale akurat padło na Ciebie pocieszyć wszystkie kwietniowe panny młode :wink:

Offline gosia_kwiecień

• maniak
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #168 dnia: 24 Marca 2006, 16:02 »
wielkie dzieki od kwietniowej panny młodej za słowa pocieszenia :)

Offline Molunia

• entuzjasta
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #169 dnia: 24 Marca 2006, 20:30 »
Lenko mało się udzielałam w Twoim watku bo czau tez było mało ale ty przeciez tez kwietniowa jesteś!!!!
Dziewczyny ja chyba pierwsza zaczynam serię kwietniową bo już 16 w wielkanoc!!! Watpię czy będzie ciepło aby choć w miarę było słonko i nie padał deszcz.
Ja juz na pewno kupuje jakieś bolerko albo futerko, idę w przyszłym tyg.

Lena makijaż masz ładniutki czy robiłaś u p. Lilianny w studiu Victoria? Ja jutro tam ide na próbny .... zobaczymy.....

Offline lena25

• użytkownik
  • **
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #170 dnia: 25 Marca 2006, 22:08 »
Cytat: "martini"
makijaz mnie powalil na kolana (musze sie koniecznie do tej pani umowic),

martini dzięki za miłe słowa, a przydadzą się gdyż mój maikjaż wzbudza wiele kontrowersji :D

Cytat: "martini"
Moi rodzice brali slub 23 kwietnia i mieli piekna pogode

no i wierzę, że wszystkie panny kwietniowe będą  miały przepiękną pogodę...

Cytat: "Molunia"
Dziewczyny ja chyba pierwsza zaczynam serię kwietniową bo już 16 w wielkanoc

molunia to już kilka dni i będziesz żonką :twisted:  fiu fiu jak ten czas zleciaał co nie? :shock:

dziasiaj zakupiłam kompleciki -  dwa na poprawiny i nie wiem w którym się zaprezentować:) do tematu poprawin podeszłam bardzo praktycznie, mianowicie chciałabym wykorzystać ciuszki na inne okazje - dlatego zdecydowałam się na spódniczkę i żakiecik.....

poza tym byliśmy smakować torty u Wożniaka i zdecysowaliśmy się jednak na bacardini - poyszny z dodatkiem rumu.

z nowości to tyle.. aha no i lista skurczyła nam sie do 87 osób - tyke będzie na weselu... to też niemało :shock:  :mrgreen:
Lena25

Offline lena25

• użytkownik
  • **
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #171 dnia: 25 Marca 2006, 22:09 »
Cytat: "Molunia"
Lena makijaż masz ładniutki czy robiłaś u p. Lilianny w studiu Victoria

a no i molunia makijaż robiłam u pani lilianny w Victorii... po makijażu zaprezentuj nam jakieś fotki:)
Lena25

Offline madziulek

• Chuck Norris
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #172 dnia: 27 Marca 2006, 10:32 »
Cytat: "gosia_kwiecień"
czy ktoras wie, gdzie znaleźć taką pogodę długoterminową na kwiecień dla Szczecina

wczoraj na tvn podawali długoterminową i przez 2 tygodnia następne ma być ładnie może za tydzień w niedziele podadzą juz na 22 i 29 :)  :roll:
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline lena25

• użytkownik
  • **
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #173 dnia: 28 Marca 2006, 19:46 »
witam wszystkich.... dzisiaj byłam na kolejnym makijażu próbnym, lecz niestety nie powalił mnie na kolana tak wieć będę malować się tam gfzie chciałam pierwotnie, czyli w Victorii u pani Lilianny.
poza tym wybrałam dla rodziców puchary, które wręczymy im na weselu podczas podziękowań.
z przygotowań to by było na tyle przynajmniej na dzień dzisiejszy:)
a w sobotę jedziemy ustalać menu i inne szczegóy związane z organizacją wesel... matko jak ten czas leci.. normalnie jestem w szoku :shock:
Lena25

Offline Aniołek

• uzależniony
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #174 dnia: 28 Marca 2006, 21:00 »
Cytat: "lena25"
matko jak ten czas leci.. normalnie jestem w szoku

spojrzałam na twój licznik i tez byłam w szoku!!!! Jejku, ja chyba zwariuje, jak mi juz tyle zostanie  :shock: !!!!A wiec, Lena, głowa do góry! Czas do ślubu zleci szybko, wesele jeszcze szybciej, a później...CAŁE ŻYCIE przed wami! i o to chodzi! :wink: Duuuuża buźka!

Offline Molunia

• entuzjasta
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #175 dnia: 28 Marca 2006, 21:06 »
Lenka makijaż Lilianna robi swietny choć u mnie wybrała nie takie kolory tzn wygladałam OK ale nie czułam się dobrze wygladałam zbyt normalnie .....
ale fakt babka zna się na rzeczy ...

Offline lena25

• użytkownik
  • **
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #176 dnia: 5 Kwietnia 2006, 11:28 »
Hej dziewyczny!! tak ostatnio zaniedbałam swój osobisty wątek, że aż wstyd. ale teraz postaram się nadrobić zaległości :D

pozostało uwaga 16 dni!!!!! aaaaaaaaaa :roll:

No więc co ostatnio sie wydarzyło hmmm :)

oooo byłam u kosmetyczki na oczyszczaniu twarzy:) kobitka tak mnie wypieściła - zrobiła mi masażyk, chyba z 10 maseczek i w ogóle było słodko. wszystkim polecam:)

poza tym uzgodniliśmy już menu, zamówiliśmy ciasta. uzgodniliśmy też cały przebieg wesela, kwestia noclegów też omówiona.
Oto moje menu:
Ok. 19.00 - obiad
1. Zupa:
•   Rosół z makaronem
2. Drugie danie:
•   Kotlet schabowy soute z pieczarkami,
•   Pieczeń w sosie,
•   Dewolaj
3. Ziemniaki
4. 3 rodzaje surówek (kapusta pekińska, buraczki)

Przekąski (półmiski mięs pieczonych)
1. rolada z kurczaka,
2. karkówka pieczona,
3. schab pieczony z pieczarkami,
4. schab pieczony ze śliwką,
5. schab pieczony z morelami,
6. półmiski z wędlinami
          + sos żurawinowo - chrzanowy
Inne przekąski:
7. pieczarki faszerowane,
8. jajka w sosie tatarskim,
9. śledź w oleju,
10. śledź w śmietanie,
11. ryba po grecku,
12. półmiski świeżych warzyw,
13. sałatka z kurczakiem + ananas + kukurydza (na słodko)
14. sałatka jarzynowa,
15. sałatka krabowa,
16. pieczywo
17. masło
ok. godz. 21.30
Pieczone udka kurczaka + dodatki
ok. godz. 23.30
Szaszłyki płonące (drobiowe i wieprzowe) + barszcz czysty
Ok. godz. 0.30
1.tort,
Ok. 2.00
Strogonoff

Poprawiny:
1. To co zostanie po weselu,
2. Żurek,
3. Bigos.

Poza tym dzisiaj zamawiamy w końcu tort i chlebek :)

acha i załatwiliśmy też autobus za 300 zł na 3 godziny.

Zrobiliśmy też wizytówki.

a co pozostało to same pierdółki:)

a za tydzień idę na depilację woskiem całych nóg i nietylko :luzak:  aż się boję hehe no ale cóż czas najwyższy spróbować, jak to smakuje hehe

:id_juz:  :id_juz:
Lena25

Offline Molunia

• entuzjasta
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #177 dnia: 5 Kwietnia 2006, 12:11 »
Będzie boleć ale tylko chwilkę  zrobisz krzywą minkę  :x i już po bólu cóż trzeba cierpieć aby być piękną a dla tego dnia warto wiele poświęcić!

menu imponujące oj objedzą się goście objedza ze smakiem :)       :obiad:

Offline Aniołek

• uzależniony
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #178 dnia: 5 Kwietnia 2006, 15:25 »
ja na szczęście mam depilator... :twisted:

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
Odliczanie czas zacząć
« Odpowiedź #179 dnia: 5 Kwietnia 2006, 15:28 »
Jakjeszcze któraś napiszemenu w czasie,gdy ja siedze zpracy,to ja sie chybapotne :twisted:  :mrgreen: