Autor Wątek: "Motelik" w Maszewie  (Przeczytany 29305 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
Odp: "Motelik" w Maszewie
« Odpowiedź #90 dnia: 19 Sierpnia 2010, 20:06 »
Taa tak jak np. w duecie 3 na raz :boje_sie: :boje_sie: to dopiero stres mieć wesele na "środkowej sali" :D :D :D :D

Offline słodka_wanilia

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.09.2011
« Odpowiedź #91 dnia: 19 Sierpnia 2010, 20:17 »
3 plus namiot latem ;)

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #92 dnia: 20 Sierpnia 2010, 17:43 »
Ja w dalszym ciągu będę chwaliła ten motelik, właściciel zachował się bardzo taktownie i nie robiono mi żadnych problemów z powodu odwołania rezerwacji sali na 3 tygodnie przed weselem. Wiadomo na taki czas przed imprezą zaliczki nie oddają, ale potraktowano mnie ze zrozumieniem i nie robiono problemów.
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline aneczka2010
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 02.10.2010
« Odpowiedź #93 dnia: 20 Sierpnia 2010, 19:19 »
Prosiłabym o wrażenia osoby, które miały już tam wesele i wiedzą jak wygląda sytuacja z dwoma weselami naraz.  Niedługo też mam tam wesele i ciekawa jestem organizacji.

Offline paulinka009

• forumowicz
  • data ślubu: 30 czarwca 2012
« Odpowiedź #94 dnia: 7 Września 2010, 13:57 »
Mało cos tych opini na temat tej sali.  Podoba mi sie ta nowa baaaardzo ale dzis teściowa mi powiedziała że ktos jej tam powiedział że właściciele sie rozpili i nikt po 12 juz nie pilnuje tego wszystkiego czy to prawda?? Piszczcie jak najwięcej proszę :))

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #95 dnia: 7 Września 2010, 16:39 »
czegóż to ludzie nie wymyślą... ::) ::) ::) ::)
wiesz skąd się biorą takie ploty...z zawiści ludzkiej i z nudów...

jest jak było...porządnie...fajnie i dużo dobrego jedzenia...
mąż ostatnio obsługiwał tam wesele...i mówił, że jakościowo nic a nic nie poszli w dół od czasu kiedy my robiliśmy tam swoje weselicho...
« Ostatnia zmiana: 7 Września 2010, 20:33 wysłana przez liliann »
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #96 dnia: 7 Września 2010, 20:12 »
kole w oczy i gadają głupoty a ten kto nie sprawdzi  sieje dalej... mnie tam  w maszewie było dobrze ;)
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline paulinka009

• forumowicz
« Odpowiedź #97 dnia: 9 Września 2010, 11:35 »
też tak myśle i obawiam sie że teściowa chce nas skutecznie zniechęcić to tej sali ponieważ bardzo im zależy na innej.  Nam tamta nie odpowiada choćby i ze względu na to ze już 2 siostry mojego tż miały tam swoje wesele i chcemy coś innego . . . .  Lepszego ;D nie byłam tam jeszcze ale ze zdjęć ta nowa sala wygląda bajecznie (te filary tyko kiesko stoją) i była by idealna :)) Dzięki na pewno jej sie skreślę a szczegółowo wybadam :)

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #98 dnia: 14 Września 2010, 08:45 »
Nieee no bzdura totalna. Byłam tam na weselu w połowie sierpnia i właścicielka do końca imprezy wszystkiego pilnowała. Ja jednak miałam zastrzeżenia do żarcia. Nie smakowało mi. Poza tym kelnerzy lekko nawalali. Nie wszyscy np dostali ciepły posiłek, omijali osoby, na jednym stole w ogóle nie postawili pasztecików.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline afiliacja
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18.06.2011
« Odpowiedź #99 dnia: 14 Września 2010, 11:55 »
my też będziemy mieć wesele w Maszewie, ale na małej sali.  trochę szkoda, bo ta nowa jest o wiele ładniejsza, ale pomyślę co z dekoracjami i może będzie lepiej :)

Offline Karolina_K
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.07.2011
« Odpowiedź #100 dnia: 15 Września 2010, 10:33 »
Dziewczyny, jestem nowa.  Mówcie mi Karolina :) Bardzo byłam nastawiona na dworek, ale niestety jest tam "przymało" miejsca.  Jak zobaczyłam "Maszewo" (oczywiście na www) bardzo mi się spodobało. . . .  Jedyne co mnie denerwuje to to łączenie wesel, u mnie wchodzi w rachubę duża sala,  ale ni chciałabym drugiego wesela obok :( Zdajcie jakieś relacje, liczę na obiektywne oceny, najlepiej gości, czy dobre jedzenie i obsługa przede wszystkim, czy sala jest przestronna, dużo miejsca do tańczenia i jak sprawdzają się okrągłe stoły- pięknie to wygląda ale czy dla gości jest to praktyczne i wygodne? Nie chcę słodzenia, rzetelne informacje i fakty.  Mile widziane porównanie do innych pobliskich hoteli np.  Lord, Spichlerz na Czarnieckiego, Dworek Hetmański.  Głównie  interesuje mnie opinia nt.  obsługi i jedzenia- bo wiadomo że atmosfera zależy od gości, no i to łączenie wesel. . . .  może można  ::) to ominąć ;D Choć pewnie jestem naiwna 8)

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #101 dnia: 15 Września 2010, 10:44 »
Na weselu na którym byłam były właśnie stoły okrągłe- była ponad 100 gości jakoś i było bardzo wygodnie, parkiet duży i nikt sie o siebie nie obijał. Obok było wesele w małej sali ale nic a nic to nie przeszkadzało- odległość między salami jest wystarczająca.
O obsłudze i jedzeniu pisałam wyżej.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline słodka_wanilia

• zapaleniec
« Odpowiedź #102 dnia: 15 Września 2010, 12:07 »
Moim zdaniem o tym,że drugiego wesela nie będzie możesz zapomnieć. No chyba, że wybierzesz termin, którego nikt nie chce, to może wtedy...

Offline Karolina_K
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #103 dnia: 17 Września 2010, 11:41 »
Przemyślałam sprawę i już się nie martwię drugim weselem "obok".  Ktoś jeszcze może napisze jakieś opinie nt.  jedzenie i obsługi a także siedzenia przy okrągłych stołach :) Będę bardzo wdzięczna. . .  Czy ew.  jest możliwość dogadania się odnośnie dowiezienia swoich wyrobów, np wędzonych wegorzy i takich dodatków? Rezygnacja z tortu? Widziałam również (ale tylko na zdjęciach) że same potrawy nie są w zasadzie przyzdobione, a wiadomo, ze podanie tez jest ważne, czy można się dogadać z właścicielami, że przywiezie im się dodatkowe produkty i przyzdobią? Nie wiem. . .  już chyba głupie pomysły zaczynają wpadać mi do głowy. . .  EH:) Dziękuję wszystkim za pomoc:*

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #104 dnia: 17 Września 2010, 14:59 »
Ja zawarłam w umowie, że mogę zrobić "stół staropolski" z własnych wyrobów, więc myślę, że nie będzie problemów :)
Co do ?ozdabiania? potraw...ważnie żeby były ładnie i "czysto" podane z ewentualnymi elementami dekoracji..jakoś mi dupa nie szaleje na ten temat, ważniejsze od deko. jest to jak będzie potrawa smakować ::) ::) ::)

Offline Karolina_K
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #105 dnia: 20 Września 2010, 13:34 »
Zgadza sie mka- ważniejszy jest smak, coś wiesz na ten temat?
Ale na dekoracji również mi bardzo zależy. . . :)

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #106 dnia: 20 Września 2010, 15:11 »
Jadłam tam i mi smakowało -duże porcje, ładnie podane było ok ;D ;D ;D Myślę, że jak pogadasz z właścicielami/kucharzem to może jakoś szczególnie przyozdobią ci potrawy  ;) ;) ;)

Offline słodka_wanilia

• zapaleniec
« Odpowiedź #107 dnia: 24 Września 2010, 13:27 »
Słuchajcie dziewczyny, a jak jest z posiłkami? Jakie były porcje, i czy tych posiłków nie było zbyt dużo? Bo te menu, które oni proponują ma sporo tych ciepłych posiłków... Jak to miałyście rozłożone godzinowo?
Z góry dzięki za odpowiedź.

Offline aneczka2010
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 02.10.2010
« Odpowiedź #108 dnia: 25 Września 2010, 20:21 »
do mka

My mamy wesele za tydzień i też mieliśmy w umowie stół wiejski we własnym zakresie.  I nie ma żadnego problemu, tylko mamy dostarczyć papier, że mięso jest przebadane i zdrowe.   

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #109 dnia: 26 Września 2010, 17:25 »
aneczka2010 dzięki, ale wiem, że nie będzie z tym problemu bo już rozmawialiśmy o tym z właścicielami ;) ;) ;) Czekam bardzo na Twoją relację i wrażenia ;D ;D ;D ;D ;D

Offline MELODYJKA

• bywalec
  • data ślubu: oj dawnoo;)
« Odpowiedź #110 dnia: 27 Września 2010, 18:06 »
jezeli chodzi o Maszewo to ja polecam Restauracje "Pod Debami" !piękna sala ,przemila obsługa i kierownictwo
prawdziwy przyjeciel wie o Tobie wszystko ...a mimo to nadal Cię lubi...

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #111 dnia: 27 Września 2010, 18:34 »
MELODYJKA tylko, że wątek dotyczy Moteliku Szymczak ;) ;)

Czekam na wrażenia bo sala już dawno zarezerwowana, a z każdym dniem co raz bardziej myślę o tym jak to tam wszystko będzie wyglądać  :drapanie: :drapanie:

Offline słodka_wanilia

• zapaleniec
« Odpowiedź #112 dnia: 28 Września 2010, 08:33 »
Ja też jestem ciekawa... I wiesz mka bardzo się cieszę, że macie wesele przed nami ;), mam nadzieję, że zdasz mi dokładną relację co i jak było ;)  ;D

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #113 dnia: 28 Września 2010, 08:38 »
Ja też czekam, aż ktoś mi zda relację 8) 8) 8) hahaha :D :D

Offline Karolina_K
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #114 dnia: 28 Września 2010, 14:42 »
Mam nadzieję, że aneczka2010 opisze nam wszystko ze szczegółami:) Może jakiś gość by się wypowiedzał:D Czekamy na relację!
Jeszcze tak  na marginesie dziewczyny, to wydaje mi się że maszewo jest fajnym rozwiązaniem dla osób dla których np dworek hetmański jest za mały.  Mi sie on bardzo spodobał, ale zdecydowanie zbyt przykurczliwy:) A poza tym teściowie byli tam na dwóch weselach i z tego wnioskuj, że afera nie warta zachodu.  Ceny bardzo wysokie- nieproporcjonalne do wrażenia.  To jest wyłącznie moja opinia, a pozatym to nie ten wątek.  W każdym razie chciałam powiedzieć, że maszewo  uwiodło mnie właśnie  tym, że jest eleganckie, a przy tym przestronne, choć nie bawiłam tam się na żadnej imprezie.  Z niecierpliwością czekam na wszystkie opinie.

Offline porzeczka86
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16-06-2012
« Odpowiedź #115 dnia: 23 Stycznia 2011, 23:18 »
Witam wszystkie forumowiczki, planujące wesele w Maszewie w Moteliku:) jestem nowa i tez bardzo mnie interesuje ta restauracja, raczej ta mniejsza sala.  Z tego co czytam to jest duuużo pochlebnych opinii o sali , jedzeniu  (co jest dla mnie bardzo ważne), czy ktoś mogłby wkleić przykładowe menu? Ja nie mieszkam blisko Maszewa i dopiero za jakiś czas pojadę omawiać takie rzeczy ale jestem bardzo ciekawa co oferuje restauracja w tej cenie. 

Offline paulinka009

• forumowicz
« Odpowiedź #116 dnia: 24 Stycznia 2011, 16:49 »
to radze sie spieszyc bo w pazdzierniku 2010 roku duza sala byla juz zajeta na caly czerwiec, z mała moze byc podobnie nie tylko jezeli chodzi o czerwiec ale i wszystkie cieple miesiace.

Offline porzeczka86
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #117 dnia: 24 Stycznia 2011, 17:44 »
Ale na 2012?

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #118 dnia: 24 Stycznia 2011, 18:16 »
Ja rezerwowałam 1,5 roku wcześniej i było ok..ale wiem, że rok wcześniej już było duużooo gorzej ;) :D :D :D

Offline porzeczka86
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #119 dnia: 26 Stycznia 2011, 09:39 »
Dziękuje dziewczynki, zmobilizowałyście mnie do wykonania telefonu, i wstępnej rozmowy, maja jeszcze moje terminy na szczęście:) Przedyktowali mi tez menu, jest całkiem ok, tylko martwi mnie ze obiad jest podawany tylko z jednym mięsem ( pieczeń w sosie), czy wy tez tak miałyście, czy można się dogadać aby były np 3 rodzaje? i nie podobają mi się gołąbki, można to jakoś pozamieniać na inne rzeczy? Napiszcie proszę jak było u was:)