Autor Wątek: "Motelik" w Maszewie  (Przeczytany 28958 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline chilanes

• nowicjusz
  • *
Odp: szymczak w Maszewie-Czy ktos cos slyszal o tym miejscu??
« Odpowiedź #30 dnia: 1 Marca 2009, 13:55 »
My zarezerwowaliśmy tę salę na sierpień 2010 :) Właściciel, jak i obsługa byli dla nas bardzo mili, pokazano nam pokoje, salę, łazienki.  Mają klimatyzację, co było dla mnie dość ważne, skoro wesele w lecie ;) Dekorację można dogadać.  Nad wyborem przeważyło to, że zmieścimy w pokojach wszystkich gości i nie będzie się trzeba bawić w transporty,itd.

Offline anyta83

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19.06.2010.
« Odpowiedź #31 dnia: 3 Marca 2009, 10:56 »
No dla nas też to było ważne żeby pomieścić wszystkich razem.
Dobrze, że można się dogadać z dekoracjami, bo mam wrażenie jakby wszystkiego było tam trochę "za dużo";)

Offline chilanes

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 3 Marca 2009, 13:40 »
haha ja tak samo, a do tego każdy ma to saom ;) ale już ja coś wymyślę :D

Offline spatzi

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 26.06.2010
Motel u Szymczaka w Maszewie
« Odpowiedź #33 dnia: 14 Listopada 2009, 20:27 »
witam Was :) chciałabym się dowiedzieć jakiś opinii na temat restauracji u pana Szymczaka w Maszewie.  Mam zarezerwowaną tam salę na 26. 06. 2010.  Nie będzie to ta mała sala na ok 60 osób co już  jest a ta druga która się buduje( ma być na jakieś 180 osób).  Trochę mam obawy bo sala miała być skończona do końca listopada ale ostatecznie Pan Szymczak powiedział że skończy ją do końca grudnia a do ślubu co raz bliżej. . . .  są może na tym forum pary, które tak jak ja mają tą sale zarezerwowaną? :)

NIE KLONUJ WĄTKÓW
istnieje opcja SZUKAJ!!!
« Ostatnia zmiana: 14 Listopada 2009, 21:04 wysłana przez liliann »

Offline aniula99

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.05.2011
Odp: "Motelik" w Maszewie
« Odpowiedź #34 dnia: 19 Grudnia 2009, 15:19 »
Mamy zarezerwowana sale w Moteliku w Maszewie na 2011 rok. Tez na tej nowej sali. Kilka dni temu bylismy ja ogladac. Jest extra, duza, przestronna i ladniutko urzadzona. No i najwazniejsze, za ma swoja kuchnie i zupelnie odrebne wejscie i parking. Miejsc hotelowych tez powstalo wiecej, wiec bez obaw wystraczy miejsca dla wszystkich. No i nowy apartament dla nowozencow jest rewelacyjny:-)
" nawet jeśli niebo zmęczyło się błekitem, nie trać nigdy światełka nadziei..."

Offline chilanes

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 29 Stycznia 2010, 08:23 »
aniula uspokoiłaś mnei troszkę, ze miejsc powinnow ystarczyć dla wszystkich, bo ja mam na małej sali i boje sie, ze Ci z duzej sali zgarną nam miejsca do spania ;)

Offline słodka_wanilia

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.09.2011
« Odpowiedź #36 dnia: 29 Stycznia 2010, 09:39 »
Nie mogą zgarnąć miejsc, nam pani powiedziała, że dla każdego wesela jest 100 miejsc noclegowych, jeżeli z jednego zostaje spać mniej ludzi, to wtedy Ci z drugiego mogą zarezerwować sobie więcej.

Offline inessia11
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.09.2010
« Odpowiedź #37 dnia: 12 Lutego 2010, 19:53 »
niezłe opinie, zachęciłam się.  A nie wiecie może dziewcyzny czy w tym maszewie jest jakis ładny kościół.  Zeby moze odrazu ślub tam zorganizowac!

Offline słodka_wanilia

• zapaleniec
« Odpowiedź #38 dnia: 12 Lutego 2010, 21:39 »
Kościół jest, ale czy ładny to ja niestety pojęcia nie mam...

Offline spatzi

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #39 dnia: 13 Lutego 2010, 13:18 »
a ma ktoś moze zrobione zdjęcia tej nowej sali i mógłby mi przesłać na maila? :)

Offline aneczka2010
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 02.10.2010
« Odpowiedź #40 dnia: 26 Lutego 2010, 12:10 »
albo umieścić na forum

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #41 dnia: 7 Marca 2010, 22:31 »
My mamy w umowie zapewnione ile konkretnie miejsc noclegowych potrzebujemy więc, nikt ich nam zagarnąć nie może ;) ;)

niezłe opinie, zachęciłam się.  A nie wiecie może dziewcyzny czy w tym maszewie jest jakis ładny kościół.  Zeby moze odrazu ślub tam zorganizowac!

Kościół z zewnątrz bardzo łady w środku mocno średni! ;) ;) Ale my tam bierzemy ślub, zeby się ze Szczecina nie bujać ;) ;) ;)

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #42 dnia: 22 Marca 2010, 21:13 »
Mi się tamtejszy kościółek i w środku spodobał  :taktak: Nie jest idealny, ławki stare, posadzka poobijana, ale to tylko ddoało mu charakteru, urzekł mnie i PM, :Zakochany: więc właśnie tam pomaszerujemy do ołtarza  :brawo: do tego proboszcz jest miły i luzacki, nie robi problemów. No i bliskość sali zrobiła swoje, nie trzeba będzie tłumaczyć gościom dojazdu do koscioła 20 km dalej :)
Zdjęcia z kościoła można obejżeć na stronie parafii maszewskiej: http://www.maszewo.eparafia.pl/
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline słodka_wanilia

• zapaleniec
« Odpowiedź #43 dnia: 13 Maja 2010, 15:25 »
Nie wiecie może, czy istnieje możliwość zamiany zwykłych stołów na okrągłe stoliki w tej mniejszej sali? Widziałam, że takie właśnie są w tej nowej sali i bardzo mi się podobają, a swoje wesele będę mieć na mniejszej i jestem ciekawa czy ktoś może się dowiadywał...

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #44 dnia: 13 Maja 2010, 15:34 »
zaciekawiłaś mnie i przed chwilą tam dzwoniłam :)

Pani powiedziała, że zależy ile osób będzie na dużej sali, bo styły okrągłe są przede wszystkim na dużą salę i ile gości Wy na małej sali chcecie usadzić, bo zalezy czy do okrągłych wejdzie taka liczba, osób, by został jeszcze parkiet.

Mają stoły mniejsze i większe okrągłe i powiedziała, że osobiście uważą, że spokojnie można i okrągłe na małej sali usadzić, więc i My się nad nimi zastanowimy :D Dzięki za cynk!

Offline słodka_wanilia

• zapaleniec
« Odpowiedź #45 dnia: 13 Maja 2010, 21:41 »
Super wiadomość :) Bardzo mnie ucieszyło to, co napisałaś. Ja zawsze marzyłam o okrągłych stołach ;) a będziemy mieć około 65 osób, wiec myślę, że góra 8 takich stołów by było potrzeba. Mam nadzieję, że uda się to zrobić :)

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #46 dnia: 14 Maja 2010, 08:32 »
my w sierpniu mamy planowane właśnie 65 osób, zobaczę jeszcze ile odmówi i nie przybędzie i wtedy zobaczymy jak by to wyglądało. Jak się uda, to dam znać, jak to wyszło i czy się stoły zmieściły :)

Offline słodka_wanilia

• zapaleniec
« Odpowiedź #47 dnia: 14 Maja 2010, 10:36 »
Więc życzę powodzenia, aby się wszystko udało, jak najlepiej :) Będę z niecierpliwością czekać na Twoją relację :) Pozdrawiam :)

Offline Joanna27
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.10.2011
« Odpowiedź #48 dnia: 24 Maja 2010, 14:37 »
Witam,

Czy są jakieś nowe relacje z Maszewa??

Proszę o wieści :)

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #49 dnia: 24 Maja 2010, 20:34 »
nie widziałam "świeżych" relacji, moja chyba będzie następna  ???

Offline słodka_wanilia

• zapaleniec
« Odpowiedź #50 dnia: 24 Maja 2010, 22:21 »
m_lena, a czy wiesz może coś na temat dekoracji sali? Czy jest coś do wyboru, a jeśli tak, to co?Nam pani powiedziała, że do uzgodnienia. Na żywo widziałam te sztuczne drzewka i róże na stołach. I nic więcej niestety. A nie pomyślałam, żeby wtedy zapytać...

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #51 dnia: 24 Maja 2010, 22:52 »
Na bank są pokrowce na krzesła..na 2011 mi babka mówiła, że zrobią coś nowego na "za młodą parę" ;) ;) Ja tam mam w umowie, że mogę we własnym zakresie jeszcze salę "dostroić" czyli powoli trzeba szukac firmy dekoratorskiej, bo to co oni tam robią, to mi się średnio podoba..zobaczymy jak wypadną deko w tym roku ;) ;)

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #52 dnia: 25 Maja 2010, 09:55 »
jadę właśnie w sobotę zobaczyć co oni tam wycudują, mi dużo nie trzeba, więc nie zamierzam żadnej dodatkwoej firmy brać. Dam im swoje sugestie i będą się musieli zastosować, bo nic wymyślnego nie chcę, a skoro mają dekorację w cenie, to ma być jak ja chcę.

Tak mają pokrowce, mają podobno takie wazony/świeczniki kielichy, mają świeczniki takie normalne, mają wąskie wazony, jakieś "trony" dla Młodych zamaist krzeseł czego się boję i dlatego jadę zobaczyć co tam wycudują, bo ten sztuczny łuk i kwiaty mnie nie zachwycają jakoś ;/

Offline słodka_wanilia

• zapaleniec
« Odpowiedź #53 dnia: 25 Maja 2010, 10:20 »
W ogóle sztuczne kwiaty to nie zbyt wyglądają, praktycznie zawsze widać tą sztuczność...
Mam nadzieję, że podzielisz się wrażeniami po sobocie :)

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #54 dnia: 25 Maja 2010, 11:11 »
jasne, wstawię fotki, jak uda mi się zrobić :)

Powiem Wam, że weszłam dziś na zmienioną stronę maszewskiego motelu i chcę mieć dekorację na małej sali w stylu tej dużej, czyli żadnych sztucznych kwiatów, balonów... Za młodymi materiał, przed nami bukiet kwiatów, a gdzieniegdzie na stole bukiecik w szklanym kielichu i długa świeca obok i tyle. Nic więcej nie potrzebujemy, nawet tych pokrowców chyba nei chcę (zobaczę jeszcze w jakim stanie są krzesła).

zdjęcia małej sali są w zakładce wesela stare

nie podajemy adresów stron
« Ostatnia zmiana: 25 Maja 2010, 11:37 wysłana przez liliann »

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #55 dnia: 25 Maja 2010, 11:41 »
...dziewczyny wg mnie Motelik ma tak ładne wnętrza, że jak je zapakujecie dekoracjami to będzie naćpane...
tam trzeba zachować umiar...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline słodka_wanilia

• zapaleniec
« Odpowiedź #56 dnia: 25 Maja 2010, 13:04 »
Pewnie. Co za dużo to nie zdrowo. Skromna elegancja sprawdza się praktycznie zawsze...

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #57 dnia: 26 Maja 2010, 11:45 »
a kto mówi o zapaćkaniu?
wg mnie mój pomysł z kwiatami na stołach (żywymi, jak na duzej sali) jest mniej zagracający niż ten paskudny łuk i sztuczne kwiaty przed Młodymi i w rogach, które w dalszym ciągu (nawet teraz dziewczynie na sobotni ślub) wciskają  :-\ Skoro da się coś ladnego zerobić na duzej sali, to na małej tym bardziej nie powinno to być filozofią  ::)

Wolę tak:

Niż to:
http://lh5.ggpht.com/_quBwykCz8Jc/S_ztUlXGb8I/AAAAAAAAAgM/OiSS4Hfin1E/2.JPG

Offline słodka_wanilia

• zapaleniec
« Odpowiedź #58 dnia: 26 Maja 2010, 13:58 »
Jak najbardziej się z Tobą zgadzam. Żywe kwiaty na stołach pięknie wyglądają i taka dekoracja jest wg mnie najlepsza. A ten sztuczny łuk i kwiaty... tak nie zbyt wygląda, może jak było to wszystko nowe to wyglądało lepiej...

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #59 dnia: 26 Maja 2010, 19:44 »
Być może i wtedy było ok, ale po kilku latach stawiania tego co tydzień na weselu raczej fajnie nei wygląda, anwet jeśli to piorą, to nie robią tego co tydzień ;)