Autor Wątek: Miłość nadaje wszystkiemu głębszy sens... JulkaKulka odlicza => 26.06.2010 :)  (Przeczytany 41713 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Aaach, chodzi o zwykłe książki!! ;D noo taaak! :glupek: Super pomysł!!

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
Każdy wie, że pieniądze są najlepszym prezentem, ale nie każdy może sobie pozwolić, żeby wsadzić do koperty choćby te 5 stówek... A znowu dać kopertę i 100 zł w środku tak jakoś głupio... :P My zrezygnowaliśmy z takiego wierszyka, bo zapraszamy na wesele nie tylko rodzinę, ale również znajomych -  młodych ludzi, którzy jeszcze studiują lub szukają pracy, albo dopiero zaczęli pracować i nie jest im lekko... Dlatego czułabym się niezręcznie, prosząc ich w zaproszeniach o kasę... Takie jest moje zdanie, mam nadzieję, że nikt się nie obrazi ;)

Offline JulkaKulka
  • zapaleniec
  • data ślubu: 26.06.2010
Wiesz Nemezis tak sobie myślę, że jeśli ktoś będzie miał życzenie dać prezent to go da. Tak jak napisała marta_b21.
Ja nawet wolę 100zł w kopercie niż 3 żelazko albo niepasującą pościel. Zresztą nikomu nie wyliczam ile ma dać. Jesteśmy teraz na takim etapie, że zbieramy na mieszkanie i to jest dla nas najważniejsze. Narazie nie potrzebujemy odkurzaczy, łyżeczek itd., bo będziemy mieszkać z teściami. Mamy takich znajomych, którzy powiedzieli nam owarcie, że jeśli chcemy kasę to ją dostaniemy, a jeśli prezenty to nawet możemy jechać wspólnie i mamy powiedzieć co byśmy chcieli. Zresztą te wierszyki są już standardem, a ten nasz był chyba wyjątkowo delikatny, znajdowaliśmy bardziej bezpośrednie  :Kwasny:

Życzę Wam miłego weekendu Kochane.

Jedziemy dziś z M po napoje i resztę wina  :hopsa: Kolejna rzecz będzie już załatwiona!  ;D

a i jeszcze jedno, śniło mi się w nocy, że jestem w ciąży  :(

Offline amika

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12 kwiecień 2009
Z kuponami lotto się spotkałam z książkami nie, ale napewno jest to lepszy pomysł niz taki jaki zrobiła moja znajoma z pracy -
 za kwiaty dziękują a proszą o alkohol.   :o :o

Offline marta_b21

• zapaleniec
  • "...Bo bez Ciebie życie traci sens jakikolwiek..."
  • data ślubu: 24.07.2010
a ile kupujecie winka? i jakie wybraliście, bo my się właśnie zastanawiamy się co by tu wybrać, dobrego i nie za drogiego ;D

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
No i lista spraw się zapełnia :)

A co do snu, to chyba fajnie by było zafasolkować, co? :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Ja też bym nie dawała wierszyka o pieniążki, już o słodycze dla dzieciaków trochę stresa miałam jak to zostanie odebrane. No ale to Wasza decyzja! :) Bo też przecież wesela nie robi się po to by zebrać pieniążki... Fakt, my też odkładamy pieniążki ale jednak nie prosiliśmy o pieniądze wierszykiem, bo niektórym byłoby niezręcznie dać w kopercie 100 zł. Oczywiście jak byliśmy pytani co chcemy, to odpowiadaliśmy że pieniążki :)

Offline JulkaKulka
  • zapaleniec
Cześć Forumeczki. Witam Was niedzielnie.
amika spotkałam się z prośbą o wino zamiast kwiatów, ale osobiście mi się to nie podoba. Wyszłoby na to, że z nas alkoholicy jacyś  ;D
Swoją drogą to bardzo fajny prezent, ale jak ktoś to wino tak sam z siebie przyniesie.

marta_b21 chcemy kupić ok 30 butelek wina a liczymy, że będzie ok 90 gości. Jednak bardzo dużo osób woli teraz wino. Zastanawiam się czy nie kupimy jeszcze z 10, ale to zobaczymy. Kupujemy partiami, różne rodzaje. Stawiamy na najbardziej popularne czyli półsłodkie i półwytrawne czerwone i białe. Mamy już 10 but wina Pazzurro (czy jak to  pisze) - spróbowaliśmy i baaaardzo dobre. Wczraj kupiliśmy wino reńskie, gronowe Liberfraumilch (fajna nazwa ;D) bo piliśmy je kiedyś u siostry M i też nam bardzo zasmakowało. Na pewno kupimy kilka butelek Carlo Rossi, no i jeszcze coś. Jeśli macie jakieś ulubione to podzielcie się ze mną informacją.

Anjuszka to prawda coraz więcej rzeczy załatwionych. Bardzo mnie to cieszy. Kupiliśmy wczoraj napoje, ale nie wszytskie, bo wykupiliśmy wszystko co było w makro i zabrakło nam z 8 zgrzewek coli  ::) Świetnie wyglądał wózek taki cały zawalony, a samochód aż nam siadł po przyjęciu takiej ilości do bagażniczka  ;D Teraz juz bym mogła otworzyć hurtownie z napojami i alkoholami, tyle tego jest.
A co do zafasolkowania to ja jeszcze NIE!!! Bardzo dziękuję, ale może kiedyś. Co prawda teściu już mnie nagabuje o dzidziusia, ale na to przyjdzie jeszcze pora.

madzia_n no mam nadzieję, że nasi goście nie są tacy ą i ę, bułkę przez bibułkę, żeby się mieli obrażać. Sami swoi w końcu.

Zostawiam niedzielne  :-*

Offline madzia_n

• Chuck Norris
My mieliśmy wina, ale już nie pamiętam jakie! Tak więc ja nic nie doradzę. Moja rodzinka też nie jest "ą i ę". Myślę, że to bardziej kwestia tego, że niektóre osoby w rodzinie są dosyć tradycyjne... A kiedyś się nie informowało o takich rzeczach pisemnie w zaproszeniach ;)

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
my też będziemy kupować parę butelek wina tak jak ty białe i czerwone półsłodkie ewentualnie półwytrawne
jeśli chodzi o wino zamiast kwiatów to ja uważam że pomysł jest fajny sama o to proszę... jak byłam na weselu to młodzi chcieli pluszaki a i tak im kwiaty przynieśli także na pewno ktoś się wyłamie, książki czy totek też jest ok, przynajmniej goście wiedzą czego młodzi chcą
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline Isus

• uzależniony
  • Kochamy się:*
....Kochana... ;D ;D

Bardzo mi się podobają te Twoje wierszyki :tak_2: :ok: jak dla mnie są okej ;)

...a co do butelek wina to ja mam kupionę cin-cin rosso i cin-cin bianco,jak narazie.. :hopsa:ale zastanawiam się czy by innych nie kupić :hmmm:

A co do zafasolkowania to ja jeszcze NIE!!! Bardzo dziękuję, ale może kiedyś. Co prawda teściu już mnie nagabuje o dzidziusia, ale na to przyjdzie jeszcze pora.
:hahaha: :hahaha: :bredzisz: ja mam tak samo... ;D ;D ;D : witam w klubie "nagabywanych przez teściów"

Offline marta_b21

• zapaleniec
dzięki, że napisałaś mniej więcej co i jak:) na pewno mi się to przyda a winka które wymieniłaś na pewno w najbliższym czasie zakupimy i będziemy próbować :pijaki:

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Zostawiam :-* :-* :-*:Daje_kwiatka: z okazji Dnia Kobiet ;D ;)

Offline Isus

• uzależniony
Ja również zostawiam  :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka:( tulipanka czy różyczke) :P

Offline JulkaKulka
  • zapaleniec
Dzień Dobry Kochane Kobietki! Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet :) Zostawiam Wam  :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: i rajstopy  ;D

Mamy dziś z kumpelkami babski wieczór. Będzie winko, pyszności i babskie ploty  ;D Fajnie  :) Jutro tylko trzeba będzie wcześnie wstać, ale może jakoś dam radę  ::)

Życzę Wam fantastycznego dnia  :-*

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
My z PM, uwielbiamy białe, półwytrawne Carlo Rossi...  ;)
Co do kasiorki, to myślę, że nikt się teraz o to nie obraża ;)
Miłego dzionka kobietko! i buziak z okazji naszego święta! :-* :Daje_kwiatka:

Offline madzia_n

• Chuck Norris
I jak tam po babskim wieczorze? :)

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Miało być winko i ploty, więc pewnie udany  ;D

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
My i białe i czerwone Carlo Rossi uwielbiamy :D

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
Witaj czerwcowa PM :) mam nadzieje, że można się jeszcze przyłączyć  :P

Offline Isus

• uzależniony
...i jak tam po babskim wieczorku ??? ???

.....widzę że to carlo rossi to bardzo lubiane :brewki:chyba musze je do swoich winek dokupić :hahahaha:

Offline JulkaKulka
  • zapaleniec
Cześć Kochane. Wieczór był faktycznie bardzo udany  :) Było pyszne jedzonko, winko, ploteczki.

kivi_23 oczywiście zapraszam!

My też pijamy carlo rossi, ale chciałam mieć zróżnicowane wino, bo i picie carlo może się znudzić przez całą noc  ;)

Pokażę Wam jakego ślicznego kwiatucha dostałam od PMa

Uwielbiam storczyki. Dokładnie takie będę mieć na ślubie.

Czy Wy wiecie, że dziś jest Dzień Mężczyzny? Macie jakieś niespodzianki dla swoich mężczyzn? Ja mam w planie coś o  czym głośno tu mówić nie mogę  ;D
Miłego wieczoru  :-*

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
ale gapa ze mnie.. zapomniałam :glupek:

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Śliiiczny!! znaczy się brzyyydki!! tfu tfu! :D ;)
 ja też taki dostałam na imieninki! a nawet dwa :D
Ja dla swojego też może coś wieczorkiem wymyślę! ;) ;D ;D ;D
Pozdrawiam! :-*

Offline justys0101
  • Chuck Norris
A ja nie wiedziałam  :mdleje:

Offline marta_b21

• zapaleniec
ja właśnie o dniu mężczyzny się dowiedziałam  ;D
mój M. napisała mi smsa czy wiem , że dziś jest dzień mężczyzny ??? ja nie zdążyłam odpisać a on kolejny sms co mi kupiłaś   :hahaha:

a ja uznaję dzień chłopaka 30.09. więc to nie sprawiedliwe, żeby oni mieli dzień chłopca i dzień mężczyzny, a my tylko dzień kobiet ;D
tak tez mu napisałam ;D ale jutro może coś symbolicznego kupię, żeby się ucieszył :P

storczyki śliczne :grin:

Offline justys0101
  • Chuck Norris
Tez uznaję tylko Dzień Chłopaka  ;)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Ja to samo, niech nie wymyślają już żadnych świąt, szczególnie, że nie dla nas :D

Offline Isus

• uzależniony
...o nie- to niech się wkońcu zdecydują które jest ich "święto" ;D ;D Jedno im starczy :glupek:

Offline marta_b21

• zapaleniec
w końcu musi by jakoś sprawiedliwie :P
inaczej jak by był dzień kobiet i dzień dziewczyny a jeszcze na dodatek dzień babeczek ;D to był by wypas :skacza: