Autor Wątek: Just the two of us building castles in the sky. Just the two of us-You and I ;)  (Przeczytany 242629 razy)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Hm z tą umową to jak najbardziej rozumiem chęć zabezpieczenia się, ale nie ma się co dziwić, że nie mają umowy na noclegi, bo przecież w którym hotelu przy rezerwacji noclegów podpisuje się umowę?  :)

Nie wiedziałam, na czym się skupić, więc najpierw obeszliśmy wszystko pozbieraliśmy ulotki, a później raz jeszcze na spokojnie wszystko zwiedziliśmy...pokazów mody praktycznie nie widziałam, a pod sceną stało dużo starszych babek i jakoś nie chciało mi się wpatrywać w kiecki pomiędzy ich kokami i natapirowanymi włosami... O0

:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Buziaki :)  :-*

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
ja w ogole nie wyobrazam sobie zebym nie podpisała umowy.
hmmm a moze oni umowe podpisuja pozniej a teraz poprostu tylko zaliczka na rezerwacje sali co???
bo moja kolezanka tak ma, pod debami.
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Hm z tą umową to jak najbardziej rozumiem chęć zabezpieczenia się, ale nie ma się co dziwić, że nie mają umowy na noclegi, bo przecież w którym hotelu przy rezerwacji noclegów podpisuje się umowę?  :)

Aaaaa to jest umowa na noclegi?
Ja myślałam, że nie mają umowy na wynajem sali  :glupek:
W takim razie jeśli chodzi o noclegi to popieram Mysie, rzadko kiedy podpisuje się umowę na poczet rezerwacji miejsc noclegowych.
Ale przezorny zawsze ubezpieczony  ;D ;)

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
Marta popieram w 100% z tą umową !! Ja także wolę mieć wszystko na papierze  ;D ;D umowa to umowa a nie jakaś karteczka  ::) Kurde ciekawe jak będzie na targach w Katowicach pewnie tak samo heheh

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Hm, ja zrozumiałam, że nie ma umowy na noclegi a nie na salę... no na salę to chyba jest, co?  ;)

Offline justys0101
  • Chuck Norris
Dziwne by było, ale to bardzo bardzo dziwne jakby nie było  ;D ;)
Chociaż...  :D

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
...mnie też się wydaję, że na pewno umowę jakąs podpiszecie jak będzieci wpłaca całą kwotę. A na zaliczkę tylko to KP dostaniecie...zreszta jak macie już przygotowaną umowę to jasne, ze powinniscię ją da im do podpisania...

..a lody z Cast..też lubię..teraz mam do nich przez ulice!!  ;D a w Galaxy nie libię..czekaliśmy kiedys 10 minut na samą karte!! ;D

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:

Kochane widzę, że dyskusja na całego  :skacza:

Oni nie praktykują umów, ani na wesele ani na noclegi (tak Nam Pani przez tele. powiedziała) i podobno jak dotąd nikt nie narzekał...ale znając moje szczęście ja bym była pierwsza  :glupek:

Nie mają umów, dają tylko ten świstek, że zaliczka zapłacona i termin potwierdzony  ::) ::) ::)

...mnie też się wydaję, że na pewno umowę jakaś podpiszecie jak będziecie wpłaca całą kwotę

Agulek79..hihihi po weselu, podpisać umowę...hihi ewenement...  :D :D Nie no żartuje  :-* :-* przecież nie możesz wiedzieć jak się umawialiśmy  ::) ::) Teraz zaliczka a całą reszta po weselu :D :D

..a lody z Cast..też lubię..teraz mam do nich przez ulice!!  ;D

Aaaaa..zazdraszczam hihihihi, to ja bym była tam codziennie, jak nie na lody to chociaż na bitą śmietanę  :hopsa: :hopsa: :hopsa:

Morgan
  • Gość
pozdrowienia i buziaki! :) :-* :-*

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
to jakoś dziwnie z tym świstkiem  ::) ::) ja także bym umowę sporządziła  ;D przezorny zawszę ubezpieczony jak to mówią  ;D ;D

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris

Kochane, jakie zespoły/orkiestry polecacie??  :koncert:  No i ile trzeba zapłacić za dobry zespół? ::) Czekam na propozycje :tupot: :tupot:

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Coś mi się wydaje, że nie ma reguły jeśli chodzi o cenę... tzn inaczej, Ci co mają wzięcie i są dobrzy (prawdopodobnie) będą mieli wyższą cenę... ale czasem jest tak, że zespół dobry nie jest a "kosi jak za zboże" ;)

Mam nadzieję, że Ci dziewczyny doradzą :)

Fajnie masz... tak na spokojnie.. sala, zespół - wszystko co najlepsze zgarniesz :D

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
hmm ja miałam zespol z ostrody wiec w ogole nie znam sie na szczecinskich :)
ale sama interesowałam sie muzykantami i presto...
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
na priv wysłałam tobie namiary na oprawę muzyczną w kościele i zaraz tobie wyślę link do zespołu który u nas na weselu grał. To "żywy" zespół czyli jest i prekusja, i gitara basowa i zwykła i kalwisze oraz wokal...Nie melodyjki z kalkulatora jak to mówi mój mąż o tych panach z keybordówgdzie zamiast grac to puszczają muzykę z midi.... ;) ;D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Co do orkiestry to musisz się sama zorientować w cenach, bo wiem że są bardzo, bardzo różnorodne. Ja swojego nie polecę chociaż poleciłabym z całego serca, no ale to trochę za daleko :P Tylko troszeczkę hihi ;)
A co do sali to hmm... Dla mnie brak umowy jest czymś dziwnym, a to mało powiedziane! Jak można nie podpisać umowy na taką usługę? My w umowie mieliśmy wszystko, od A do Z opisywane, włącznie z tym o ile może zmienić się kwota wesela(a to ważne!). Przekonała się wiele razy że "na piękne oczka" nie ma co liczyć. Trzeba mieć wszystko spisane na umowie, żeby potem nie było niedomówień! Co do noclegów, to raczej nigdzie się nie spisuje umów, to fakt, chociaż powiem szczerze, w takich sytuacjach POWINNO SIĘ! Moi rodzice załatwiali nocleg dla młodzieży z naszego wesela(kuzynostwo) w takim maleńkim hoteliku. No i też nie podpisaliśmy żadnej umowy ani nic, tylko fakturę mieliśmy z informacją że wpłaciliśmy zaliczkę, to było jakieś pół roku przed weselem(swoją drogą - zapisywała nas pewna miła pani). I co? Zajeżdżamy dwa dni przed weselem, gadamy z szefem(bo szefem był jakiś pan) a on robi wielkie oczy że nic o żadnej rezerwacji nie wie! Nerwówka oczywiście nieziemska, ale okazało się że po prostu tamta babka jakieś przekręty robiła itd... Oczywiście załatwili nam pokoje które mieliśmy mieć, ale swoje przeżyliśmy!
Ja umowę spisywałam nawet z panem kierowcą. Chociaż dobrze mu z oczu patrzyło, to wolałam dmuchać na zimne. On był zdziwiony że chcę umowę, ale spisaliśmy taką prowizorkę na kartce, co zresztą facet zrozumiał, zapewniając nas 100 razy że wszystko będzie ok! No i było ok, i pewnie byłoby bez umowy, bo to akurat taki typ człowieka  był, no ale wtedy umowę mieć musiałam i koniec.

Offline mka

• Chuck Norris

Fajnie masz... tak na spokojnie.. sala, zespół - wszystko co najlepsze zgarniesz :D

Hihi..na spokojnie? :D :D :D No nie wiem, ja tam mam nerwówkę  :glupek: No na pewno jest ten komfort, że na razie tam gdzie dzwonimy i to co wybieramy to z terminem nie ma problemów. Oprócz noclegów w Maszewie-jak mi się zdawało  ::) ::)

ale sama interesowałam sie muzykantami i presto...

Już wysłałam zapytanie do muzykantów, niestety nie odtwarzają mi się utwory z ich strony  :mdleje:
Presto? Nie mają, żadnej stronki chyba bo znaleźć nie mogę :-\

Agulek79 Dzięki  :przytul: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka:  za namiary, faktycznie super śpiewają..i repertuar mają bardzo ogarnięty  :skacza:

Ja umowę spisywałam nawet z panem kierowcą.

Też, mam taki zamiar hihi  :hahahaha: :hopsa: No ja też się mocno zdziwiłam jak się okazało, że tam żadnych umów nie mają...przecież to zabezpieczenie nie tylko dla młodych ale i dla lokalu... ::) ::)

Buziaki  :-* :-*

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Ja polecam muzykantów, w sierpniu byłam na weselu z ich udziałem i mogę powiedzieć, że podołali.. Goście byli zachwyceni, wytańczeni, wybawieni... Ja się na pewno na nich skuszę :))

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Dokładnie, to jest bezpieczniejsze dla oby stron. A jeśli lokal jest w porządku, to moim zdaniem co to za problem podpisać umowę...

Offline ada1988

• Chuck Norris
Dokładnie, to jest bezpieczniejsze dla oby stron. A jeśli lokal jest w porządku, to moim zdaniem co to za problem podpisać umowę...

otóż to!

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Tak jak obiecałam, piszę o naszym zespole ;) trochę późno, ale jest! :P
Pozwól, że skopiuję z innego wątku

"Nasz zespół to Arcus Band.
Pani Ania z Dworku Hetmańskiego polecała go na pierwszym miejscu!! zapewnia, że zabawa przy ich muzyce zawsze jest udana!:)))  a o sprzęt nie ma co się martwić, ponieważ jest w pełni profesjonalny (Pan Arek ma sklep muzyczny).

I rzeczywiście.  Wybraliśmy się do niego z wielką nadzieją.  Po poprzednich poszukiwaniach byliśmy już totalnie zrezygnowani.
No i nie zawiódł nas!! Jako jedyny zagrał nam na żywo:) słyszeliśmy jak gra i śpiewa.  Szczerze mówiąc, to mógłby sam grać na weselach!!;D
A sprzęt. . .  rewelacja! Wszystko najwyższej jakości! A nagłośnienie da radę na każdej sali, nie ogłuszając przy tym gości, co jest bardzo ważne:)
Do tego dojdzie Jego syn i żona grająca na gitarze - bajka!

Z poprawinami zaproponował nam takie rozwiązanie, że jego syn będzie DJ'em.  Mówił, że ten sposób bardzo się sprawdza i goście są bardzo zadowoleni:)
Więc będziemy mieć i orkiestrę i DJ'a ! :D:D:D

Cenę również mają przystępną: 3500 zł za wesele i 100zł za każdą godzinę na poprawinach:) więc nie jest, aż tak źle;)
Muszę Was jednak ostrzec.  Jeżeli po spotkaniu z Panem Arkiem będziecie chcieli od razu podpisywać umowę tak jak MY;D to przygotujcie się finansowo;) ponieważ bierze on zaliczkę w kwocie 1 tys.  zł

My jesteśmy bardzo zadowoleni z tego wyboru.  Wierzymy, że będzie wesoło, żywo i zarazem kulturalnie:)"

Teraz doszły małe zmiany, bo wzięliśmy dodatkowo saksofon za 500zł i opłata za podest, którego nie ma w Dworku + 200zł,  nie jest to obowiązkowe, ale ładnie wygląda ;)
Powodzonka w wyborze!
Pozdrawiam :-*

Offline mka

• Chuck Norris

Ooooo kasa faktycznie nie wielka...jak na to co mi do tej pory inne zespoły przedstawiły ::) ::)..no, no, mają jakąś stronkę? ;D Zaraz poszukam, dzięki Kochana bardzo  :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: ...saksofon musi być-ten instrument to klasa sama w sobie :D :D :D

Offline mka

• Chuck Norris

No i wiedziałam, że czegoś zapomniałam  :drapanie: :brewki: :los:

Dzisiaj w nocy śniło mi się, że w ciąży  :dzidzia: jestem (mam co jakiś czas takie fazy  :D ).

To były początki, a ja łaziłam i ciągle się za brzucholek trzymałam  :D bo tam moja Niunia siedzi  :Serduszka: , trochę się żle czułam i prosiłam Roberta żeby fotki brzucholkowi, a on nie chciał...i było mi strasznie smutno  :'( , ale potem znowu myślałam o mojej moruli i było mi lepiej ;D ;D Normalnie schiza  :hopsa:

A Robertos się ze mnie śmiał, że wczoraj kazałam mu sprawdzić czy gumka nie pękła...hihihi  :glupek: :hahaha: No mówię Wam, potem Roberto podsumował, że jak by co to on się będzie cieszył bo jak nie skromnie stwierdził-będzie najlepszym ojcem na świecie  :oops: :Serduszka:
Więc ja go pytam, skąd ta pewność? ;D
A on...: - bo mam rękę do dzieci... :D
a ja na to: - byleby nie za długą  :mdleje: ...no i chyba nie zrozumiał :D :D ::) ::) :P

Dzisiaj znowu impreza z rodzicami i ich znajomymi ;) No wesoło było...na koniec to już takie teksty o rozkładaniu nóg leciały, że aż ja się zawstydziłam  :-[ ..co się nie zdarza bo ja otwarta jestem na te sprawy :hahahaha: :hahahaha: :hopsa:

No i tata nam takiego newsa wypalił  :szczeka: ...że zamówił juz maszyny na wiosnę na Nasze działki żeby dziury pod fundamenty kopały....:hopsa:
On ma tempo- bo tydzień temu była mowa tylko o tym, że na wiosnę ogrodzimy działki i skosimy żeby teren się wyrównywał ..a tu już dziury będą...szok, przyniósł projekty domów ale nie było czasu ogarniać-bo impreza  :pijaki:
Jutro popatrzymy.. ;D ;D

Taka pora, że już pisze sama do siebie..do-bra-noc :-* :-* :-*

P.S....bryyy dreszcze mam...czyżbym już trzeźwiała? :D :D :D

Offline JolaM85

• maniak
  • Dobrze,że mamy w sobie tyle siły...
  • data ślubu: 14.02.2015r
Marta można się uśmiać jak się Ciebie czyta naprawdę  :hopsa:  :hahaha:

Offline ada1988

• Chuck Norris
ojjj tak można się naprawdę uśmiać :)

Offline justys0101
  • Chuck Norris
Oj, tak tu jest zawsze wesoło  ;D ;D ;D

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Bo Martuś jest chyba cały czas pod wpływem...  :popija:co wchodzę i czytam, to tylko impreza i impreza!! :pijaki: :D ;D ;D
żartuuuję kochana okors! ;)  :przytul:

Offline justys0101
  • Chuck Norris
Rozrywkowa dziewczyna  ;) :pijaki:

Offline mka

• Chuck Norris

No co Wy ja się nie obrażam :skacza:

Zmiana planów u Nas ::) Jutro idziemy do filmowca, a w piątek jedziemy do Maszewa :D ;D ;D ;D

W ogóle Robertos wczoraj tam dzwonił, żeby zapytać czy może nam zaklepać termin a my przyjedziemy jak trochę pogoda się poprawi...no i Pani z ciężkim sercem trzyma nam termin do 20 stycznia bo jak to ona stwierdziła dużo osób tak chce robić rezerwację, a oni czegoś takiego przez telefon nie praktykują ::) ::)

Ja wiem ja to rozumiem, tyko że my tam byliśmy, a Robert już chyba ze 4 razy gadał z tą Panią przez telefon...ale ona taka się nie miła wydaje podczas rozmowy tele., a potem na żywo jest już zupełnie inaczej....z kobietami też nie jest łatwo  :los:

Wiecie, że dzisiaj zasnęłam dopiero o 5 rano  :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje:  ....nie pytajcie mnie czemu, po prostu tak mi serce waliło jakbym 20km przebiegła...masakra, nauczyłam się jednego wykładu, przeczytałam milion stron ksiązki...otwierałam okno, łaziłam, kładłam się...i znowu serce mi waliło... ::) ::) ::)

Miłego dzionka Kochane  :-* :-* :-*

Offline justys0101
  • Chuck Norris
Dwa powody:
1) albo to p oimprezce  :pijaki:
2) albo sprawy kardiologiczne  :-\

mka   - do lekarza! :)

Offline mka

• Chuck Norris

justys0101 raczej nadmiar wrażeń... :los:

Aaaa Roberto ma urodziny w sobotę, a ja nawet jeszcze prezentu nie mam...hm...trzeba intensywnie pomyśleć... :brewki: :hopsa: :hopsa: :hopsa: