Autor Wątek: SIERPNIOWE PANNY MŁODE 2010  (Przeczytany 18770 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline listek

• entuzjasta
Odp: SIERPNIOWE PANNY MŁODE 2010
« Odpowiedź #30 dnia: 1 Lutego 2010, 14:28 »
super jest ta piosenka Michała Bajora jednak z naszymi umiejętnościami tanecznymi to raczej nie wypali jednak ostatnio dość dużo szukałam i znalazłam cudną piosenkę na pierwszy taniec - Robert Janowski & Katarzyna Skrzynecka - Ten, którego kocham. Co prawda mój M kręci nosem ale mam nadzieje, że uda mi się go przekonać.
Ciągle czegoś brak...

Offline Izia2
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21-08-2010
« Odpowiedź #31 dnia: 8 Lutego 2010, 13:41 »
Bardzo ładna ta piosenka Skrzyneckiej  :)  Na pewno ją umieszczę gdzieś na DVD.
Ja na pierwszy taniec myślałam ostatnio o Sławku Uniatowskim - Kocham Cię - nasza orkiestra by to musiała zagrać (to jest tak na wszelkie wypadek,bo ogólnie pierwsze plany były takie,że leci piosenka Kenny G. - Going home przez jakąś minutkę,a później surprise dance Pulp fiction). Jeszcze nie wiemy - nie zaczęliśmy ćwiczyć  ;)

Offline kasieex
  • bywalec
  • data ślubu: 07.08.2010
« Odpowiedź #32 dnia: 8 Lutego 2010, 19:25 »
Witam  :hello:

ale nas duzo , my rowniez 07/08/2010 :)

Offline beety
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: ???2010
« Odpowiedź #33 dnia: 12 Lutego 2010, 17:37 »
witam was  wszystkie kochane  ;D

no i tak juz zmienilam zdanie co do piosenki  na 1 taniec:myslicie ze pasuje?
 youth group-forever young

hxxp: w843. wrzuta. pl/audio/8bULJ0ejCqN/youth_group_-_forever_young

apropo przygotowan.  mi zajeło to miesiąc.  tzn od oswiadczyn: juz 1 msc po mielismy  sale,  ja suknie juz kupiłam  ;D ;D, zespół , foto,  video  , mam tez koncepcje  sali, a jakies  3 mies przed weselem reszta  typu zaporszenia wienietki i zakupy  w hurtowni.

Offline beety
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: ???2010
« Odpowiedź #34 dnia: 12 Lutego 2010, 17:39 »
aa do dam ze  moglismy juz 6 mies  wczesniej miec  wolną sale  ale jednak wolimy w wakacje.  a bedzie to 10 mscy od oswiadczyn.  ;D

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #35 dnia: 14 Lutego 2010, 21:19 »
beety idziecie jak burza!!!  ale to wszystko oczywiscie zależy jaka sala i gdzie :) jaki fotogra itd itp

ale najwazniejsze abyscie Wy byli zadowoleni :)

my teraz wybieramy zaproszenia, w sumie juz wybrane tylko teraz musimy zamowic :)
sukienke juz sie szyje  ;D

Offline tyska83
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 28.08.2010
« Odpowiedź #36 dnia: 18 Lutego 2010, 13:11 »
witajcie kochane sierpniowe panny młode  :D
dołanczam do Waszego grona : weselicho 28.08.2010

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
« Odpowiedź #37 dnia: 19 Lutego 2010, 09:33 »
Dołaczam do wątku :) Ja swoje przygotowania zaczelam tydzien temu  :id_juz: Takze czasu malutko, ale licze, ze wszystko uda mi sie zaklepac :)
Pozdrowienia dla Was
 :Daje_kwiatka:

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #38 dnia: 19 Lutego 2010, 15:48 »
jak widac sierpien co raz bardziej popularny  ;D

Ja date 7 sierpnia wymyslilam okolo dwa lata temu i bardzo licze na piekna pogode, a kilka dni temu mialam sen ze w dniu naszego slubu bylo szaro, mokro i brzydko w  i we snie sobie powtarzalam "po co ja wybralam ta date" i bylam wsciekla na siebie.

Ja licze ze bedzie cieplo, ale nie az tak upalnie jak w czerwcu i lipcu.... ale tego sie nigdy nie przewidzi.

Pamietam jak data 07.07.2007 byla popularna, mnostwo slubow!!!! ja rowniez bylam w tym dniu na slubie  mojej  kolezanki i co.... pogoda w Szczecinie byla srednia, mocno padalo.... zyczenia przed kosciolem skladalismy w strugach deszczu :)

Offline Zoya

• Chuck Norris
« Odpowiedź #39 dnia: 20 Lutego 2010, 12:10 »
Szczerze mówiąc to nie pamiętam brzydkiego sierpnia ;)))) Upały sierpniowe pamiętam, ale osobiscie wolę, żeby makijaż roztapiał się od ciepla, a nie od strug deszczu  8)

Offline OlaSzelag

• Już na zawsze razem !!!
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #40 dnia: 20 Lutego 2010, 16:04 »
Proponuje zbiorowe zaklinanie pogody!!  ;)

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #41 dnia: 20 Lutego 2010, 21:03 »
oj tak zaklinanie pogody to swietny pomysl :)

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
  • data ślubu: 28.08.2010
« Odpowiedź #42 dnia: 20 Lutego 2010, 22:08 »
:):) widzę że ja tu jestem na szarym końcu sierpnia :):) i nikt w tym samym dniu nie ślubuje :( he he będziecie mnie wspierać juz jako mężatki jak mnie będzie stres łapał :):) swoja drogą, pamietam jak były dwa lata do slubu a teraz juz tylko 6 miesięcy o matko!! ale ten czas pędzi

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #43 dnia: 21 Lutego 2010, 13:16 »
Karolla ja tak samo nie moge w to uwierzyc ze to juz tak niewiele zostalo...

Jest wiecej dziewczyn, ktore slubuja 28.08 ale jeszcze tutaj nie dotarly  :D

Dziewczyny macie sukienke na poprawiny? na niedziele pogoda tez musi byc piekna bo my planujemy grilla  ;D

Offline Zoya

• Chuck Norris
« Odpowiedź #44 dnia: 21 Lutego 2010, 20:24 »
Ja nie mam sukienki ani na poprawiny ani slubnej - dopiero jutro wybieram sie na polowanie (niestety sama :( )
Ale na poprawiny mysle o jakiejs krotkiej - dla odmiany :D
A pogoda oczywiscie musi byc rewelacyjna - niech sobie pada podczas tygodnia - weekend ma byc sloneczny :D:D:D

Offline listek

• entuzjasta
« Odpowiedź #45 dnia: 22 Lutego 2010, 08:15 »
Dawno mnie na forum nie było i widzę, że w naszym wątku coś zaczęło się dziać :)
My ostatnio trochę zwolniliśmy z przygotowaniami :) póki co powoli rozwozimy zaproszenia - bardzo powoli.
Sukienka się szyje. Ja poprawin nie mam więc na całe szczęście nie muszę myśleć o innej sukience :)

Zastanawiam się czy robić sama winietki czy zamówić ...hmm nie wiecie jak to wychodzi cenowo, co się bardziej opłaca?
Ciągle czegoś brak...

Offline OlaSzelag

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #46 dnia: 22 Lutego 2010, 14:05 »
listek dużo zależy czy ci się chce robić samemu bo naprawdę się opłaca .

Ja robię sama winietki, zaproszenia i wizytówki na stół.

Na jednej kartce A4 zmieścisz 9 winietek lub 6 w zależności jaki rozmiar zamierzasz mieć wypisanych fajnymi wierszykami ściągniętymi z internetu, arkusz papieru kosztuje jak kupujesz w papierniczym to ok 50-80 groszy jak zamawiasz w internecie  to 30 groszy ale koszt wysyłki więc zależny ile tego zamierzasz zrobić. Koszt wstążeczki takiej cienkiej 6mm to 1,20 za metr a koszt wstążki ozdobnej takiej gdzie są kwiatki albo serduszka(tzn obok siebie można pociąć na sztuki i zakryć miejsce klejenia wstążki tworzącą pętelkę) to 2,5 za metr.

Trochę czasu inwencji twórczej i gotowe!! za 10 zł zrobisz około 40 winietek

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #47 dnia: 22 Lutego 2010, 16:54 »
olaszelag bardzo prosze na priv namiary na sprzedawce internetowego papieru, bo ja nie moglam na allegro znalezc nic ciekawego.
wspomnialas ze robisz sama winietki i wizytowki na stol - mi sie wydawalo ze to to samo?

a moze masz zdjecia swoich winietek? ja chce zrobic sama ale jeszcze sie zastanawiam czy starczy mi czasu i cierpliwosci  :D ale winietka za 25gr to baaaardzo tanio :)

listek - zalamalam sie,  masz slub w ten sam dzien co my i juz zaczelas roznosic zaproszenia.... my jeszcze nawet nie mamy zamowionych :)

Offline Zoya

• Chuck Norris
« Odpowiedź #48 dnia: 22 Lutego 2010, 16:58 »
Tez sie wystraszylam - ja jeszcze nie zaczelam myslec o zaproszeniach    ??? ??? ???

Offline listek

• entuzjasta
« Odpowiedź #49 dnia: 22 Lutego 2010, 17:55 »
OlaSzelag zainspirowałaś mnie a przede wszystkim przekonałaś ceną tych winietek :D mogę namiary na priv sprzedawcy papieru, bo nie wiem czy dobrze szukam. a już zamówię zacznę robić, że jakby mi nie wyszło będę miała czas by kupić :P

oleandro przyznam szczerze, że tak do połowy kwietnia chce mieć już wszystkie rozdane a dlatego taki długi czas na rozdanie bo planujemy na spokojnie każdemu dostarczyć osobiście i z każdym posiedzieć przy kawie :) więc maks 2 zaproszenia na dzień z tego codziennie jeździć nie możemy bo pełno jeszcze innych zajęć :)

dziewczyny wybaczcie nie chciałam być aż tak drastyczna :)
Ciągle czegoś brak...

Offline kijanakijana

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #50 dnia: 22 Lutego 2010, 18:20 »
Ja tez bede robic sama zaproszenia, winietki, pudeleczka z niespodziankami dla gosci itd. Lubie sie w to bawic a czas zawsze sie znajdzie. I na pewno taniej wyjdzie. Zaproszenia bedziemy rozwozic w maju, mysle ze nie bedzie za pozno. Na pewno sporo ludzi bedzie wyjezdzalo na urlop w sierpniu, ale mysle ze jakas setka zostanie :)

oleandro - widze, ze mieszkasz w Hull, ja troche wyżej, w Newcastle :) u nas jest rewelacyjny sklep Paper Mill, ja tam kupuje cale pudelko kartek (ok. 80szt.) za 4.99. Maja stronke ale nie wiem czy da sie tam zamowic.

Offline szmegan

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 14/08/2010
« Odpowiedź #51 dnia: 22 Lutego 2010, 22:38 »
  ;D WITAM SIERPNIOWE PANNY MLODE! i dolaczam do watku:)

Offline listek

• entuzjasta
« Odpowiedź #52 dnia: 23 Lutego 2010, 08:15 »
szmegan    :hello: :hello: :hello:

jakie masz już załatwione sprawy związane z weselem?
Ciągle czegoś brak...

Offline OlaSzelag

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #53 dnia: 23 Lutego 2010, 14:01 »
Sprostowanie za 10 zł zrobisz 40 zawieszek na wódkę takich z wierszykami co się zawiesza jak masz kupiona normalną wódkę ze sklepu a chce się by się kojarzyła z weselem taki miły dodatek.

Winietki na stół z personaliami gości żeby było wiadomo kto gdzie siedzi to jest jeszcze taniej bo zależy jakiej wielkości mają być.

Mi wychodzi 6 na arkusz papieru ja kupowałam od razu 60 kartek więc wyszło mi po 0,50 kartka jak ktoś kupi 20 kartek + wysyłka wyjdzie 0,65 zł za kartkę to jest 10 groszy za sztukę nie licząc ozdób i tuszu w drukarce ale ozdoby nie są drogie jak pisałam wcześniej  to metr wstążki 2,5 a jest na niej z 50/60 sztuk kwiatków można kopić obrączki złote złączone, serduszka czy kwiatki no i klej ja kleiłam na coś podobnego do kropelki 1,95 za tubkę. Reasumując to wyjdzie 15 groszy za jedna wietke ale trzeba doliczyć czas i chęci bo jak ktoś nie lubi prac manualnych to pewnie zapłaci i 1 za sztukę byle nie musieć tego robić samemu!! Ja robiłam to raczej dla zabawy niż z oszczędności!!

Pozdrawiam wszystkich zapaleńców !!!

Offline listek

• entuzjasta
« Odpowiedź #54 dnia: 23 Lutego 2010, 14:38 »
no ja też dzisiaj zamawiam i jak tylko przyjdzie biorę się do roboty :) wiesz może i to jest oszczędność kasy i z początku może bardziej tak na to patrzyłam, a teraz wkręciłam się na dobre, że fajnie jest zrobić samemu coś fajnego na  wesele co nie wymaga jakiegoś wielkiego zmysłu plastycznego :) a jaka radocha  :)  już nie mogę się doczekać jak będę się tym bawić  ;D

Ciągle czegoś brak...

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #55 dnia: 23 Lutego 2010, 14:51 »
OlaSzelag bardzo dziekuje za namiary na sprzedawce z Allegro i instrukcje jak robic zawieszki :)

kijanakijana przegladnelam strone tego sklepu, niestety nie ma ich w Hull, najblizej w Yorku, mozna zamawiac przez interent, ale ja nie znalazlam oferty 80 kartek za 4,99gbp ? mozesz mi podpowiedziec jaki to byl papier??

Ja jednak caly czas sie zastanawiam czy robic samemu zawieszki, winietki i pudeleczka dla gosci, ale jak czytam ze Wy macie do tego zapal to nabieram coraz bardziej ochoty  :D  :D

Offline listek

• entuzjasta
« Odpowiedź #56 dnia: 24 Lutego 2010, 12:20 »
ja powoli zaczynam zaopatrywać się we wszystkie potrzebne materiały :) im wcześniej zacznę robić tym wcześniej  jak mi nie wyjdzie będę mogła zamówić gotowe :P jednak z tego co oglądam na alle to te wszystkie zawieszki i winietki w bardzo łatwy sposób można zrobić. 
Ciągle czegoś brak...

Offline Zoya

• Chuck Norris
« Odpowiedź #57 dnia: 25 Lutego 2010, 18:33 »
ja zbieram mysli i sile, zeby isc do papierniczego - zamierzam robic ksiege gosci :) moja kolezanka zrobila rok temu - kazda para zaproszonych miala swoja strone a4 do zamalowania/zapisania, a po lewej stronie wklejone bylo zdjecie z wesela z ową parą, a obok takze wklejona kartka z zyczeniami. wyglada super, pamiatka najlepsza z mozliwych

Offline listek

• entuzjasta
« Odpowiedź #58 dnia: 25 Lutego 2010, 22:33 »
ja też zastanawiam się nad robieniem księgi gości tylko, że mam jeden ważny dylemat, nie wiem jak ją zrobić   :P
Ciągle czegoś brak...

Offline nenka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.08.2010
« Odpowiedź #59 dnia: 26 Lutego 2010, 00:44 »
Cześć sierpniowe dziewczyny:))

Przeraziłyście mnie swoimi postami;) Ja biorę slub 14. 08. 2010, a przygotowania jakoś marnie idą. . .  Póki co mamy sale, dj'a i obrączki. .
A gdzie tam reszta. . .   :-\
Też się zastanawiam nad robieniem zaproszeń itp, ale szczerze mówiąc - nie chce mi się  8) a wydruki robicie na własnych drukarkach? Boję się, że moja nie wydoli. . :)
Za to zamierzam sama zrobić sobie bukiet ślubny, wystroić autko i w ogóle kwiaty wziąć na siebie - to moja pasja i wiem że wyjdzie mi ładnie, a i przy okazji 100% taniej.  Teściowa będzie kręcić nosem ale trudno ;]

Mam też pytanie do Was - chodzi o opłaty za przyjęcie weselne.  Właściciel zaklepanego lokalu zażyczył sobie 1000zł zadatku, część sumy chce ok 2 tygodnie przed weselem, a resztę dzień przed lub tuż po podaniu obiadu.  Co o tym myslicie i jak to u Was wygląda? Moja mama się burzy i w sumie ma rację bo moim zdaniem jakaś część sumy powinno sie płacić po wykonaniu zlecenia.