Autor Wątek: SIERPNIOWE PANNY MŁODE 2010  (Przeczytany 18819 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
Odp: SIERPNIOWE PANNY MŁODE 2010
« Odpowiedź #90 dnia: 8 Marca 2010, 20:29 »
oleandro: pierwszy tort zdecydowanie
piekny piekny piekny !!

Offline beety
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: ???2010
« Odpowiedź #91 dnia: 9 Marca 2010, 18:57 »
1 sliczny.  
zalezy ile masz osób i ile  kg potrzebujesz.
wdłg moich wyliczen potrzebuję :

tort - 0,1 kg na osobę
ciasta - 0,3 kg na osobę - ok. 1 blacha na 10 osób

na 150 osób potrzebuję .....??? 15 kg?dobrze liczę?
myslalam  wlasnie  ok  10-13 kg  max .i nie chcę  torta  z masami .na urodzinki  narzeczony  zamowił mi  ostatnio sliczny tort  był mega lekki i przepyszny i be cieżkich mas.takze  dla mnie  to  drogo  50 zł  za/kg.

a tu  moi faworyci:

ten w wersji okrągłej  tez by ładnie wyglądał.:myslę  ze prosty do dekoracji.

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
  • data ślubu: 28.08.2010
« Odpowiedź #92 dnia: 9 Marca 2010, 19:08 »
:) serduszko to ślubujemy w ten sam dzień :):) he he na szarym końcu:)
torciki wszystkie mi się podobają ale najbardziej to chyba ten z kokardkami :) my wzięliśmy się w końcu za robienie zaproszeń :) a kiedy zaczynacie rozdawać zaproszenia dziewczyny??

Offline beety
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #93 dnia: 9 Marca 2010, 19:38 »
my myslimy na początku maja.
wesele 7 sierpnia.

Offline Zoya

• Chuck Norris
« Odpowiedź #94 dnia: 9 Marca 2010, 19:56 »
Ja tez planuje zaproszenia roznosic na poczatku maja, narazie to jeszcze o nich nie pomyslalam ;)

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
« Odpowiedź #95 dnia: 10 Marca 2010, 19:53 »
hmmmm kurcze a mnie już tak skręca że najchętniej już bym je zaczęła rozdawać :) nie mogę się doczekać :) jejku ale ten czas szybciutko leci :):) ale fajnie :) ale w takim razie tak trochę dla przyzwoitości, żeby nie było że za bardzo szaleję to też zacznę dopiero w maju :) a byłyście może już na zdjęciu miary sukienki??? ja mam się pojawić pod koniec marca

w ogóle fajnie bo w kwietniu kuzynka mojego K. ma wesele na tej samej sali co my i będę mogła sobie poobserwować. Szkoda tylko że sama. W sumie to właśnie mam dylemat i może mi doradzicie co zrobić: bo...

mój K. ma w tym czasie wesele na którym filmuje i na weselu swojej kuzynki może być dopiero od godziny pierwszej w nocy. Na początku była opcja, że oboje pojawimy się na nim o tej pierwszej ale potem moja mama podsunęła mi pomysł, że to dobra okazja na przyglądnięcie się obsłudze itp. i w sumie nie wiem co zrobić... z jednej strony średnio mi się uśmiecha tam iść samej no bo co ja tam sama będę robić do 01.00 w nocy - będę się czuła jak wdowa :) a z drugiej strony to rzeczywiście świetna okazja żeby poobserwować. ehhhhh

co byście zrobiły na moim miejscu?

Offline kijanakijana

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #96 dnia: 11 Marca 2010, 08:17 »
Ja bym na Twoim miejscu poszla, skoro to wesele kuzynki to na pewno będzie tam część Twojej rodziny wiec zawsze się znajdzie ktoś do pogadania przy stole, ewentualnie jakis kuzyn porwie Cię do tańca ;) a myślę, że okazja przyjrzenia się sali przed waszym weselem jest tego warta. Może Ci sie cos nie spodoba i mozna by to ewentualnie przedyskutowac z włascicielem. Ja gdybym miala taką okazję to na pewno bym poszla sama. A można spytać gdzie macie wesele?

My zaproszenia bedziemy rozwozic pod koniec maja, tak żeby byly rowne 3 miesiace przed :)

Offline Zoya

• Chuck Norris
« Odpowiedź #97 dnia: 11 Marca 2010, 11:22 »
Ja też bym poszla - w koncu nie bedziesz siedziala wsrod obcych osob :) :)

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
« Odpowiedź #98 dnia: 11 Marca 2010, 11:24 »
kijanakijana w sumie to rodzina mojego K. jakby to była moja rodzina to bym w ogóle sie nie zastanawiała.
ale jak mówicie żeby iść to zaryzykuje i rzeczywiście pójde a co mi tam... :)

Wesele mamy w remizie w Łośniu :)

Offline listek

• entuzjasta
« Odpowiedź #99 dnia: 11 Marca 2010, 11:54 »
ostatnio to bardzo z doskoku jestem na forum :( śliczne torty :) chyba podpatrze :D
u nas stoją sprawy w miejscu niby zaproszenia mamy minimalna ilość jest już u gości, jednak mój M. ostatnio ma taki humor, że nawet nie proponuje, aby dalej je rozwozić.

Co do wesela kuzynki Twojego K. to zależy jakie masz relacje z jego rodziną :) bo jak masz iść i czuć się źle to szkoda Twojego czasu jednak jeżeli masz fajny kontakt z jego rodzinką i kuzynkę też znasz a nie będzie to wasze pierwsze spotkanie to myślę, że warto iść nie tylko dobrze się bawić, ale też zobaczyć jak wygląda organizacja wesela i co byś dodała a co zmieniła :)
Ciągle czegoś brak...

Offline tyska83
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #100 dnia: 16 Marca 2010, 14:57 »
zgadzam się z listkiem :)

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #101 dnia: 16 Marca 2010, 22:12 »
Jesli ja bym mogla isc na wesele do restauracji gdzie bedzie moje wesele to poszlabym nawet gdybym nie znala nikogo  ;) zartuje  ;D Uwazam ze to swietna okazja na dogadanie szczegolow dotyczacych obslugi, jedzenia, wystroju itp Mozesz np zwrocic uwage jak czesto wymieniane sa sztucce lub czy ktos z obslugi kontroluje stan toalet podczas wesela.... moze to smieszne, ale ja zauwazylam ze w wielu restauracjach, hotelach itp podczas wesel i innych imprez toalety sa zapomniane i po kilku godzinach wygladaja bardzo malo apetycznie...... np mokry papier na podlocze, brak papieru itp.....    ;D  ;D

alez nieapetyczny temat poruszylam  ;D

Offline beety
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #102 dnia: 18 Marca 2010, 20:18 »
dziewczyny  a ile czasu  dajecie  na potwierdzenie przybycia? ja dam 4 tyg. mysle  ze w sam raz.

mam pytanie zrobiłam własnoręcznie  2 wzory  zaproszeń i teraz  tak.. proszę o wasze opinie ,tzn czy mi wyszły  czy lepiej dać sobie spokój i sie nie wygłupiać...

ps.s kokardy  w obu  będą koloru pomaranczowego. na zdj 1 gruba duża a na 2 cienka przeswitująca.

http://img517.imageshack.us/g/beztytuuzmo.jpg/

Offline beety
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #103 dnia: 18 Marca 2010, 20:28 »
i tekst  taki:

Offline aaguss
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08.2010
« Odpowiedź #104 dnia: 18 Marca 2010, 21:24 »
czesc też zamierzam się zabrać za zaproszenia i bardziej podchdozi mi wzór z bordową kokardką tylko upięcie kokardy ja zamierzam spróbować taki płaski tzn. pokazane jest to na innym wątku dla mnie taka kokardka bardziej elegancko wygląda...:) ale pomysl swietny ładnie wypisane...:)

A powiedz mi jakiej grubości masz papier??

Offline beety
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #105 dnia: 18 Marca 2010, 23:02 »
kurczee  znalazłam  jeszcze  ładniejsze    ;D ;D ;Di  prostsze do wykonania. rewelacja  jak dla mnie.
ja potrzebuje około 110 szt.ale nie chodzi juz o  kwotę  ja lubię robić taki rzeczy .mam  duzo wolnego czasu wieć tak dla relaksu.
 zrobiłam juz komplet 150 szt  zawieszek na wódke i 40 szt zawieszek na wino, 150 szt/winietki
to sa próbki  narazie te zaporszenia i troszke niedopracowane , kokarde postaram sie ładniej  zawiązać  .

apropo  będe  robiła  takie na swoje wesele:
mega proste,a jakie eleganckie i ten wierszyk bedzie ideanie pasował.

http://img202.imageshack.us/g/fioletx.jpg/
i z kokardą ta płaską:
http://img176.imageshack.us/img176/3805/dsc784853.jpg

Offline listek

• entuzjasta
« Odpowiedź #106 dnia: 19 Marca 2010, 10:22 »
a ja zaproszenia kupiłam :D i były cudo :D wasze też mi się podobają jednak przed zakupem moich zaproszeń nie pomyślałam żeby sama je robić. a muszę się pochwalić mam już kolor przewodni na weselu :) byłam wczoraj na sali i z mama doszłyśmy do wniosku że będzie to fiolet :) więc winietki i zawieszki to w takich barwach będę miała :)
Ciągle czegoś brak...

Offline kijanakijana

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #107 dnia: 19 Marca 2010, 13:15 »
U nas tez bedzie fiolet :D:D taki bardziej liliowy. uwielbiam ten kolor.

Offline beety
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #108 dnia: 19 Marca 2010, 19:48 »
u nas będzie pomaranczowy.  zawieszki wienietki ,dek auta, sali,bukiet  wszystko  ładnie  będzie  współgrało.

ale  te zaposzenia  nas  olsniły  i  moj  R  stwierdził zebym  nie przesadzała  z  tym pomaranczem   wszystko i    zrobimy te  fioletowe  zaproszenia. ze  wkoncu nie muszą byc pod  kolor.

Offline nenka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.08.2010
« Odpowiedź #109 dnia: 26 Marca 2010, 19:04 »
Ja też będe miała fiolet :D taki lawendowy ;) Ale to dlatego, że widziałam taką dekorację na naszej sali i mi sie spodobała.
Mam problem z suknią slubną... przymierzyłam już chyba z 30 i każda na mnie świetnie leży.... ale jakies one wszystkie takie... bez ikry :D I w dodatku oklepane...  Wszystkie kumpelki powybierały kiecki od strzału, ja nie wiem, może cos ze mną nie tak;)

Offline alinka692

• "Decydując się na dziecko, kobieta zgadza się aby jej serce żyło poza jej ciałem"
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2010
« Odpowiedź #110 dnia: 26 Marca 2010, 20:54 »
 :hello: jesli mozna to przylacze sie do Was :)
nenka a moze znalazlabys na necie sukienke ktora Ci sie najbardziej podoba i poszlabys ze wzorem do jakies dobrej i sprawdzonej krawcowej? ja tak zrobilam i jak na razie jestem zadowolona z jej pracy..

Stresujecie mnie dziewczyny jak tak sobie czytam co juz macie pozalatwiane a co nie :-[..ja jeszce nie myslalam o zaproszeniach ( ale zmobilizowalyscie mnie i juz sie za to zabieram ;D) a tym bardziej o winietkach i zawieszkach  :-\,  o ksiedze gosci itd itd  >:(
Moje wesele odbedzie sie w hotelu Duet w Goleniowie i co do wystroju sali to mialam 3 mozliwosci: ecri-złoty, bordowy i groszkowy..i wybralam ten ostatni.. ;D..tort jest w cenie wiec nawet o tym nie mysle..ale z tego co moj PM gdzies uslyszal to maja 3-4 rodzaje do wyboru.. :) ale nie znam szczegolow  ;D

Offline Izia2
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21-08-2010
« Odpowiedź #111 dnia: 17 Maja 2010, 17:36 »
Masakra - dziewczyny,jak widze,ze Wy juz sie zabieracie za rozdawanie zaproszen,to tez bym tak chciala...
Nasze sa juz dawno gotowe i mielismy do Polski leciec najpierw 19 kwietnia - ale nam odwolali lot przez wulkan!! :-( Przebukowalismy na 5 maja i znowu nam odwolali!!  :'(  Moze uda nam sie na kilka dni w czerwcu poleciec,zeby chociaz najblizszym zaproszenia rozdac,a reszte wyslac....Jestem w dolku,bo wszystko z poczatkiem tego roku zaczelo sie sypac....choroba tesciowej,odwolane loty, mialam do Lwowa jechac po suknie Oksany a tutaj wyszlo tak,ze tu na miejscu w Irlandii musialam kupic - nie powiem - suknia jest wg mnie piekna,ale tak chcialam Oksane....
Teraz na dodatek sie stresuje,czy nam nie odwolaja lotu w sierpniu - chyba autobus zarezerwujemy... ???
Sorki,ze tak doluje,ale musialam sie wyzalic gdzies....:-(

Offline kijanakijana

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #112 dnia: 17 Maja 2010, 20:48 »
Izia, nic mi nie mow, my jestesmy na polnocy Anglii, za 3 tygodnie mamy leciec wlasnie rozdac zaproszenia, na 5 dni tylko lecimy pozalatwiac wszystkie formalnosci i tez sie mega stresuje!!! dzis znow zamkneli kilka lotnisk! Najgorsze jest to ze mamy juz od dawna zarezerwowany urlop, wszystko w polsce ustalone i jakby tak odwolali nam ten lot to chyba bym umarla!!!
Trzymajmy kciuki za silny wiatr wiejacy w strone zachodnia :)

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #113 dnia: 18 Maja 2010, 01:50 »
Izia2 i kijanakijana nie wiedzialam ze jest nasz az tak duzo na tym watku bo ja tez mieszkam w Anglii  ;) ;)

I jedziemy do Polski w ten czwartek 20 maja ale na szczescie jedziemy samochodem, ale dzis tez o tym rozmawialismy ze gdybysmy mieli zarererwowany lot to teraz umieralabym ze strachu ze odwolaja...... Bede trzymala kciuki za Was i Wasze loty! ja mam nadzieje, ze nam nie zamkna Tunelu LaManche  ;D

My zaproszenia wyslalismy na poczatku maja bo chcielismy aby goscie dostali 3 miesiace przed slubem, jak bede w Polsce to chce tylko potwierdzic ze wszystkimi ze doszly :)

Offline listek

• entuzjasta
« Odpowiedź #114 dnia: 18 Maja 2010, 08:31 »
no dziewczyny my już mamy załatwione w usc :) i teraz to zaczynam już tak poważnie czuć powagę sytuacji :) no ten wulkan to popsuł dużo planów ludziom, ale trzymam kciuki żeby kolejnych lotów nie odwołali... u nas za to powódź jakich mało, 3majcie się :)
Ciągle czegoś brak...

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #115 dnia: 18 Maja 2010, 19:41 »
właśnie w każdej części świata "coś" u nas pył wulkaniczny, w Polsce powódź....

My do USC wybieramy się zaraz po przyjeździe do Sz-na, więc mam nadzieję, że załatwimy to bezproblemowo :)

Offline kijanakijana

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #116 dnia: 18 Maja 2010, 20:03 »
My tez mamy w planach zalatwic USC jako pierwsza rzecz w Polsce, pisalam juz do nich maila z pytaniem czy uda sie wydac papiery w ten sam dzien, no i naszczescie odpowiedz byla pozytywna, wiec zaraz po usc lecimy do kancelarii parafialnej. A potem po obraczki, garnitur, moje buty, przymierzyc suknie, do kwiaciarni no i zaprosic kilku gosci osobiscie :) A wiec bedzie "busy" :)

Offline Izia2
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21-08-2010
« Odpowiedź #117 dnia: 20 Maja 2010, 21:42 »
Dziewczyny,dzięki za podtrzymanie na duchu :) Ale i tak się stresuję...
Jak już rozdamy i roześlemy zaproszenia,to mi najcięższy kamień z serca spadnie i będę mogła na spokojnie kupować jakieś pierdółki,przystrojenia itp.
Muszę jeszcze poszukać jakiegoś fryzjera w Krakowie i makijażystki,żeby sobie zarezerwować wszystko na sierpień. Oprócz tego muszę kupić buty i bieliznę (też to chciałam w Polsce zrobić),bo do przymiarki już muszę mieć. I jeszcze biżuteria jakaś delikatna...
Z USC mamy na szczęście spokoj,bo jesteśmy po ślubie cywilnym :)

Offline doti29

• bywalec
  • data ślubu: 7/8/10
« Odpowiedź #118 dnia: 18 Czerwca 2010, 11:13 »
Hej dziewczyny!

a co tu tak ucichlo ??? Pewnie wszystkie bardzo zaganiane, bo sierpien juz blisko :o

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #119 dnia: 18 Czerwca 2010, 13:50 »
rzeczywiscie na wielu watkach 2010 jest mniejszy ruch.... :) czesc z nas juz przeciez "PO"  ;D

ja nie mam butow, sukienki na poprawiny, podziekowan dla rodzicow, przystrojenia klatki..... i jeszcze wielu rzeczy... i po woli stres sie odzywa  ;D