Autor Wątek: La Sposa  (Przeczytany 18193 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Julia
  • Chuck Norris
La Sposa
« Odpowiedź #30 dnia: 24 Stycznia 2006, 18:01 »
ECIA, Tutaj masz jeszcze jedno ogłoszenie:
Sprzedam oryginalną suknię hiszpańskiej firmy La Sposa. Suknię sprowadzono z Hiszpanii w odróżnieniu od szytych przez naszych krawców na wzorach La Sposa. Suknia jednoczęściowa w rozmiarze 36/38 na 170 cm (+7cm obcas), w kolorze jasnym ecru ozdobiona bogatą, ale delikatną koronką, nie potrzebuje dodatkowych ozdób. Suknia posiada dość długi robiący wrażenie w kościele tren, który jest wygodnie podpinany i nie przeszkadza w późniejszej zabawie. Suknia poddana profesjonalnemu czyszczeniu - stan idealny. W komplecie załączam halkę. Dodatkowych informacji udzielę pod nr tel. 0 503 414 920 lub e-mail apredkiewicz@wp.pl cena 2850 zł. Rejon sprzedaży - trójmiasto
Ogłoszenie dotyczy Eciu wklejonej przez Ciebie sukni

Offline Julia
  • Chuck Norris
La Sposa
« Odpowiedź #31 dnia: 24 Stycznia 2006, 18:27 »
ups, dopiero teraz spojrzałam, że Ty z Wrocławia jesteś :oops:

Offline madziulek

• Chuck Norris
La Sposa
« Odpowiedź #32 dnia: 25 Stycznia 2006, 14:24 »
ceny różne od 2500 tak około do nawet około 4 5 tyś zł. wypożyczenie około 1500 zł ale naprawdę warto
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline anka24

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.07.2006
La Sposa
« Odpowiedź #33 dnia: 27 Stycznia 2006, 20:20 »
madziulek a Ty wypożyczasz czy kupiłaś sukienkę? ja jestem na etapie kupować czy pożyczyć. na rzie umowa podpisana na pożyczenie ale już teraz nie wyobrażam sobie żebym  bezboleśnie mogła ją oddać z powrotem do salonu..już na samą myśle serce pęka..jakaś pokręcona jestem :wink:

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
La Sposa
« Odpowiedź #34 dnia: 18 Maja 2006, 23:35 »
Dziewczyny, też zachorowalam na La sposę......i dzisiaj zamówilam lekarstwo o nazwie Galaxia :) :) :)
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
La Sposa
« Odpowiedź #35 dnia: 18 Maja 2006, 23:48 »
ja też zachorowałam.. ale ponad rok temu ;)

w przyszłym miesiącu przejdzie kolejne przemiany.. tym razem na warsztat idzie czarna koronka i czarne aplikacje  :mrgreen:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
La Sposa
« Odpowiedź #36 dnia: 18 Maja 2006, 23:57 »
Cytat: "okruszek"

Cytat:
naprawdę.. zastanówcie się czy nie lepiej zajżeć do komisu netowego czy wypozyczyc zamiast wydawac około 4 koła na "ciuch" na 1 noc...

Oto głos rozsądku  Ja też oczywiście wolałabym mieć własną suknię, ale wolę wyporzyczyć kreację, która kosztuje ok.3000, niż kupic tańszą, a brzydszą i jeszcze zastanawiać się co z nią zrobić po ślubie.

Monia, teraz inne spojrzenie jak jest juz się PO :)
Ale PRZED to szalałaś nie myśląc co bedzie potem :) Dlatego ja nie zamierzam wydawać na kiecke tyleeeee kasy.
Tak zapytam z ciekawości - madziulek, Molunia - ile zapłaciliście za kieckę?

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaazdziwiłabys się..

chciałam ją wypożyczyć ale laska z forum męczyła mnie i obiecywała,ze po mnie ją odkupi.. na 1.000.000%  :? ..

i tak zostałam z zakupioną suknią..   :|

naprawdę miaąłm inne plany.. chciałam ta kasę zainwestować w inne rzeczy a nie w kiecę..
jednak życie jest wywrotne i coś muszę z nią zrobić zeby za 800zł nie sprzedawać  :roll:

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
La Sposa
« Odpowiedź #37 dnia: 19 Maja 2006, 00:04 »
Cytat: "elisabeth81"
Dziewczyny, też zachorowalam na La sposę......i dzisiaj zamówilam lekarstwo o nazwie Galaxia :) :) :)

a oto lekarstwo

Offline madziulek

• Chuck Norris
La Sposa
« Odpowiedź #38 dnia: 19 Maja 2006, 13:22 »
Anka 24 ja kupowałam suknie teraz próbuję ją sprzedać. Stan jest idealny ale nie wiem czy bedzie tak łatwo ;)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
La Sposa
« Odpowiedź #39 dnia: 19 Maja 2006, 23:09 »
Ja też nie zamierzalam kupować ale Panie w salonie nie daly mi wyboru: jeśli chcę bialą to muszę ją kupić bo niestety one już jej póżniej nie wypożyczą...
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline aaaneta

• Chuck Norris
La Sposa
« Odpowiedź #40 dnia: 20 Maja 2006, 10:04 »
Cytat: "elisabeth81"

Tez zachorowalam i tez mam lekarstwo - wiec doskonale rozumiem.

A co z suknia po - narazie nie mysle. Moze zrobie jak Monia

Monia masz fotki kiecki po przemianach  :?:  Bardzo bym chciala zobaczyc efekt.

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
La Sposa
« Odpowiedź #41 dnia: 20 Maja 2006, 10:20 »
narazie prawie żadna przemiana..

tyle co wywalenie trenu i zwężenie w rurkę...

rteraz będzie dodanie czarnej koronki + czarnych aplikacji...

Offline aaaneta

• Chuck Norris
La Sposa
« Odpowiedź #42 dnia: 20 Maja 2006, 10:29 »
Cytat: "monia"
narazie prawie żadna przemiana..

tyle co wywalenie trenu i zwężenie w rurkę...

rteraz będzie dodanie czarnej koronki + czarnych aplikacji...

wklej jak bedzie koniec zmian

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
La Sposa
« Odpowiedź #43 dnia: 20 Maja 2006, 10:54 »
a czy ja wiem kiena czym sie skończy.. ale jak tylko z koronką zawalczę to wrzucę to na forum...

Offline Kasiek
  • nowicjusz
  • *
La Sposa
« Odpowiedź #44 dnia: 25 Maja 2006, 20:26 »
Witam przyszłe mężatki,

Ja już jestem po tym pięknym wydarzeniu - pierwsza rocznica minie 18 czerwca. Piękny stan. Biegałam i marzyłam o pięknej sukni. I znalazłam tę jedyną, zapłaciłam kupę kasy, ale było warto, bo nie tyle ja, co goście byli pod wrażeniem :).
Nadszedł czas na rozstanie z suknią marzeniem. Jeśli znacie chetną na suknię Pronovias 2004 model Sauce w kolorze szampańskim, rozmiar 34/36, drobna dziewczyna 164 wzrostu, to proszę o kontakt (szkatarzyna@poczta.fm). Suknia do przymiarki w Warszawie. Stan idealny. Kupiłam za 6700 zł w Madonnie w Warszawie. Sprzedam za 4000 zł do negocjacji.
Pewnie się natrudzę ze sprzedażą (jak widzicie szukam różnych możliwości), ale warto było. Uwierzcie!!!! :D
Pozdrawiam.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
La Sposa
« Odpowiedź #45 dnia: 25 Maja 2006, 20:35 »
Kasiek - załóż własny wątek w dziale komis "sprzedam" - wklej fotki, będzie łatweij - w tym wątku może być trudno

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
La Sposa
« Odpowiedź #46 dnia: 26 Maja 2006, 08:21 »
Cytat: "Kasiek"
Witam przyszłe mężatki,

Ja już jestem po tym pięknym wydarzeniu - pierwsza rocznica minie 18 czerwca. Piękny stan. Biegałam i marzyłam o pięknej sukni. I znalazłam tę jedyną, zapłaciłam kupę kasy, ale było warto, bo nie tyle ja, co goście byli pod wrażeniem :).
Nadszedł czas na rozstanie z suknią marzeniem. Jeśli znacie chetną na suknię Pronovias 2004 model Sauce w kolorze szampańskim, rozmiar 34/36, drobna dziewczyna 164 wzrostu, to proszę o kontakt (szkatarzyna@poczta.fm). Suknia do przymiarki w Warszawie. Stan idealny. Kupiłam za 6700 zł w Madonnie w Warszawie. Sprzedam za 4000 zł do negocjacji.
Pewnie się natrudzę ze sprzedażą (jak widzicie szukam różnych możliwości), ale warto było. Uwierzcie!!!! :D
Pozdrawiam.

oj natrudzisz się natrudzisz.. nikt ci nie kupi sukni używanej za  4 tys .. nawet jeśli dasz 2 tyś bedziesz miała problem... dlatego ja swoją sobie zostawiłam i przerabiam...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
La Sposa
« Odpowiedź #47 dnia: 27 Maja 2006, 01:57 »
nikt ci nie kupi sukni używanej za 4 tys

Też to czarno widzę....
Z używanymi kieckami jest problem...a za taką cenę fiu fiu....Mimo wszysto życzę powodzenia...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline groszek
  • maniak
La Sposa
« Odpowiedź #48 dnia: 27 Maja 2006, 09:57 »
Może to nieuczciwe, ale można powiedzieć, że nieużywana.. o ile rzeczywiście na taką wygląda. Kurczę, cena tej sukni (6700) zwaliła mnie z nóg. Moim zdaniem to rozrzutność, snobizm, przesada i po prostu marnowanie pieniędzy. Gdybym była taka bogata, to zasponsorowałabym jakiemuś dziecku dozywianie na cały rok!  Nigdy, przenigdy nie wydałabym tyle pieniędzy na parę metrów "szmaty". Choćby nie wiem, jak była piękna.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
La Sposa
« Odpowiedź #49 dnia: 28 Maja 2006, 01:46 »
Cytat: "groszek"
Nigdy, przenigdy nie wydałabym tyle pieniędzy na parę metrów "szmaty". Choćby nie wiem, jak była piękna.

Dlaczego??? Skoro kogoś stać, ma prawo sobie kupić co i za ile mu się żywnie podoba, Jeśli to jego pieniądze i ich nie ukradł.
Mamy brzydki zwyczaj zaglądania komuś do portfela i wydawania jego pieniędzy.

Myśle, że dla ogromej grupy z nas taka kiecka jest poza zasięgiem cenowym , ale to jeszcze nie powód, aby krytykować taki zakup.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline okruszek

• maniak
La Sposa
« Odpowiedź #50 dnia: 28 Maja 2006, 10:26 »
Moim zdaniem to rozrzutność, snobizm, przesada i po prostu marnowanie pieniędzy

Każdy wydaje kasę jak mu sie podoba. Do cudzych pieniędzy sie nie zagląda - to jest dopiero PRZESADA.
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline aaaneta

• Chuck Norris
La Sposa
« Odpowiedź #51 dnia: 28 Maja 2006, 10:45 »
Cytat: "okruszek"
Moim zdaniem to rozrzutność, snobizm, przesada i po prostu marnowanie pieniędzy

Każdy wydaje kasę jak mu sie podoba. Do cudzych pieniędzy sie nie zagląda - to jest dopiero PRZESADA.

zgadzam sie
ja na swoja oszczedzalam bardzo dlugo i nie chcialabym od kogos czegos takiego uslyszec
spelnilam swoje marzenie o pieknej biale sukni i nie uwazam ze wlasciwe jest podchodzenie do sprawy zakupu sukienki, za jakakolwiek cene, az tak jednostronnie

Offline aaaneta

• Chuck Norris
La Sposa
« Odpowiedź #52 dnia: 28 Maja 2006, 10:51 »
Gdybym była taka bogata, to zasponsorowałabym jakiemuś dziecku dozywianie na cały rok!

a w to to ja nie uwierze, bo z obserwacji wiem, ze im wiecej ktos ma kasy to wiecej "kitra" dla siebie

poza tym groszku chyba troche przesadzilas z reakcją
wyluzyj  :lol:   :uscisk:  
az sie balabym przyznac ile moja kosztowala, bo by mnie chyba rowniez zlinczowano  :wink:   :hahaha:, choc mniej niz cena ktora Cie tak oburzyla

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
La Sposa
« Odpowiedź #53 dnia: 28 Maja 2006, 12:50 »
moja też mało nie kosztowała ( 3.600 zł) ale zakup jej to inna historia.. w zasadzie nie zamierzony zakup..

Cytat: "aaaneta"
balabym przyznac ile moja kosztowala, bo by mnie chyba rowniez zlinczowano

jeśli ma markową wszywke to wiadomo,ze poniżej 2,5 tysiaka nie będzie..

Offline aaaneta

• Chuck Norris
La Sposa
« Odpowiedź #54 dnia: 28 Maja 2006, 13:05 »
jeśli ma markową wszywke to wiadomo,ze poniżej 2,5 tysiaka nie będzie..

mysle ze wiekszosc nie kupuje dla tej wszywki, tylko ze wzgledu na wyglad kiecki, mnie w kazdym razie na marce nie zalezalo, tylko nic ladniejszego nie znalazlam, poza tym zakochalam sie od pierwszego wejrzenia

Offline Olita

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 23.06.2007
La Sposa
« Odpowiedź #55 dnia: 28 Maja 2006, 15:58 »
Witam zakochane w sukniach La Sposa!

ja,choć ślub dopiero za rok mam już swoją w szafie :D .To była pierwsza suknia,którą zmierzyłam i od razu wiedziałam,że to jest TO!
Nie są to suknie tanie ale materiał i wykonanie są naprawde wyjątkowe.
Pozdrawiam :serce:

Ps.moja to model Paradiso,nie znalazłam nigdzie zdjęcia

Offline azzurra
  • maniak
La Sposa
« Odpowiedź #56 dnia: 28 Maja 2006, 16:11 »
Co do ceny sukni - nie wszystkie drogie, są moim zdaniem warte tej ceny, ze względu, np. na materiał i wykończenia. Są też "markowe" po cenie ok 2000. Niektórzy tyle płacą za wypożyczenie.

A suknie La Sposa... są piękne, to prawda, ale zazwyczaj szyte są z dość ciężkich materiałów. Zauważyłam, że dziewczynom drobnym lepiej w lżejszych materiałach. Dlatego mnie problem miłości do La Sposy ominął ;) Ale na innych szalenie mi się podobają.
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline Olita

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 23.06.2007
La Sposa
« Odpowiedź #57 dnia: 28 Maja 2006, 16:32 »
Ja jestem drobna (rozmiar 34 :(  ) i rzeczywiście nie najlepiej czułam się w ciężkich sukniach, które zmierzyłam "tak dla upewnienia się,że wybrałam najlepiej " już po kupnie sukni, w salonach. Moja sukienka jest uszyta z organzy (ach... :D  ) i jest naprawdę leciutka.
Ola  :Daje_kwiatka:

Offline Kasiek
  • nowicjusz
  • *
La Sposa
« Odpowiedź #58 dnia: 28 Maja 2006, 20:42 »
Dzięki Dziewczyny za wsparcie, bo przyznam, iż było mi przykro przeczytać taką opinię na swój temat. Stwierdziłam, że nie będę reagować, bo nie warto. A tłumaczyć się nie mam z czego. Moje wyprute żyły i moja decyzja. Groszku - na przyszłość - pomożesz sobie, jeśli nie będziesz tak łatwo oceniać innych. Zwykle to nie popłaca.
Moja sukienka czeka na "wielbicielkę", która być może o niej marzy (jak i ja marzyłam), a która nie dałaby TAKIEJ KASY.

Pozdrawiam ciepło.

Offline groszek
  • maniak
La Sposa
« Odpowiedź #59 dnia: 29 Maja 2006, 12:12 »
A czy ja komuś zabraniam kupować? Jak się komuś podoba, to niech nawet odpala papierosy od banknotów 200 złotowych ;) Jak ktoś ma taki kaprys, jego sprawa. Ostatecznie nikt nie ma obowiązku dzielić się swoimi pieniędzmi z biednymi. I nie pisze tego z zawiści, bo pewnie, że fajnie byłoby mieć więcej pieniędzy, ale nawet jakbym miała majątek Kulczyka, to nie kupiłabym sobie ciucha za TAKA kasę i to chciałam przekazać.

Swoją drogą, jak kogos stać na kieckę  za tyle, to chyba nic wielkiego się nie stanie, jesli zostawi ją sobie w szafie "dla potomnych", albo wypożyczy (nie mówię już  o oddaniu) komuś za "dziękuję" ;) W koncu przy takich obrotach 6 tysięcy w te czy wewte nie robi różnicy.  Tylko kto by komuś za friko zrobił dobrze... Aczkolwiek była tu jedna forumka, która oddawała suknię za darmo. Brawa!

Wiem, Kasiek, że mówienie szczerze nie popłaca, ale to jest forum dyskusyjne i pozwoliłam sobie na luźną refleksję. Chyba nie będziesz się przejmowac opinią anonimowej osoby??