a ja wypowiem się jako osoba początkująca na tym forum.. powiem szczerze, zanim się ujawniłam czytałam tylko tematy mnie interesujące- o modzie, alkoholach, obrączkach itp. z czasem zaczęłam się bardziej udzielać i poznawać forumki.. obecnie piszę w kilku wątkach odliczeniowych... ale robię to tylko dlatego, żeby zobaczyć jak ktoś inny przygotowuje się, co ma załatwione itp.. relacji też kilka czytałam, jeszcze przed regularnym pisaniem.. czytałam żeby zobaczyć jak to było u konkretnej osoby, jak sobie czas zorganizowała, co było ok, co nie i odnosiłam to do swojego ślubu- czy chciałabym mieć tak jak ktoś, czy jednak nie.. i mi osobiście wiele relacji pomogło, bo nie bywałam na wielu weselach, nie wiedziałam co, jak, kiedy trzeba załatwić i jak ten dzień wygląda od strony pary młodej, ale po przeczytaniu kilku relacji miałam ogólny zarys sytuacji, także pomogły mi one bardzo...
wiem, że część osób może złośliwie wchodzić na forum, tylko po to żeby komuś zaszkodzić.. ale duża część potrzebuje porady, podobnie jak ja i napewno nie w głowie im złośliwości... rozumiem Wasz strach, ale to Wy wybieracie w jakim stopniu chcecie odsłonić się przed forumkami a nie da rady w 100% ochronić wszystkie tematy przed złośliwymi ludźmi, bo dla chcącego- nic trudnego.. a jeśli usuniecie zakończone wątki, to w takim razie w ogóle po co je zaczynać?? męczyć się, pisać, wklejać zdjęcia?? zakończyłam wątek- ok, ale może komuś on będzie mógł pomóc i nie chodzi tu o prywatne sprawy, ale ogólny zarys... nie wiem czy zrozumiecie o co mi chodzi... w każdym razie w 100% popieram monie..
a jeśli chodzi o edycję, spotkałam się z czymś takim że posty można było edytować do 24godzin od ich napisania.. może to byłoby jakieś rozwiązanie?? ograniczałoby masową edycję wszystkich postów, a pomagałoby osobom chcącym poprawić je krótko po napisaniu...
ale się rozpisałam

aha a jeszcze co do osób złośliwie wchodzących na forum- rzeczywiście mamy modów, których można w sytuacji ewentualnego zagrożenia ostrzec, że taka i taka osoba robi to i tamto i do góry należałaby wtedy decyzja co z tą osobą zrobić.. jakaś opcja to jest...
a wogóle to zgadzam się z propozycją wprowadzenia dostępu do relacji i odliczanek osób z odpowiednią ilością postów ALE przy równoczesnym zwalczaniu osób posty te nabijających... bo tylko wtedy ograniczenie to miałoby sens...