u nas też było tak, że Mała jadła z jednej piersi, potem z drugiej i znów z tej pierwszej i tak dalej i tak dalej, tak mogłyśmy się przestawiać i 2 godziny a ona była ciągle nie najedzona.. bo po prostu nie było łykania - wisiała na cyckach ale bez aktywnego ssania, tylko sobie tak ciumkała.. może u Ciebie jest podobnie i stąd problem z nienajadaniem się?? u nas ciekawie wyszło z tym karmieniem, bo od ok miesiąca mam zdecydowanie więcej pokarmu niż na początku, a że ciągle przystawiałam Małą - przy każdym karmieniu je z piersi i potem butla, to efekt jest taki, że z butelki to na prawdę mało teraz jada, a już ciągnęła na prawdę duuuże ilości.. więc nie zawsze jest tak, że dziecko karmione z butelki nie chce cycka (a nasza na butelce od 1 dnia, bo już w szpitalu jej załadowali.. ja byłam nieprzytomna po komplikacjach po cc więc nie bardzo mogłam zareagować :/)
co do butli, to może np. dany smoczek Małej nie pasuje?? może spróbuj butelkę innej firmy..
a przestawianie na inne mleko - próbuj tak jak napisała Ryba, Twoja córeczka w pewnym momencie to załapie.. tylko trzeba trochę cierpliwości..