Autor Wątek: bebilon pepti  (Przeczytany 16834 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lenka-Szczecin
  • użytkownik
  • **
bebilon pepti
« dnia: 14 Października 2009, 19:15 »
 ::) ::) ::)
Dziewczyny co robić??
Mam zalecone na próbę wprowadzić małemu (ma skończone 2 m-ce) bebilon pepti na dokarmianie, bo walczymy wszelkimi sposobami z kolką i ma taką szorstką skórkę w niektórych miejscach, karmię systemem mieszanym, ściągam swój pokarm którego starcza na 2-3 karmienia po 120 ml a resztę młody leci na enfamilu, no i przy próbie podania pepti wrzask, krzywienie się i odruch wymiotny!! za cholere nie chce tego zjeść.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Odp: bebilon pepti
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Października 2009, 19:39 »
mieszaj  pepti z enfamilem...
zwiększając stopniowo ilość pepti i zmiejszając enfamilu, może w ten sposób zaaprobuje nowy smak.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Października 2009, 21:07 »
dokładnie, my przechodziliśmy na pepti własnie tym sposobem - na 3 miarki 2 szły starego mleka jedna nowego i tak stopniowo.

Offline Lenka-Szczecin
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Października 2009, 11:23 »
dzięki dziś kolejna próba podejścia do tego śmierdziucha, enfamil Bartkowi smakuje i toleruje go całkiem dobrze bo qpki są "ładne" a kolki wiadomo, jedne dzieci je mają inne nie..ma taką lekką wysypkę, bezbarwną na policzkach i szyjce i ramionkach, nie wiem czy to skaza -lekarz powiedział że to nie wygląda na skazę ale mam spróbować pepti, tylko że cwaniak już ma "smaczki", z resztą to pepti jakieś takie wodniste..ciekawe czy się tym naje..

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Października 2009, 11:36 »
Lenko moja Tosia już ponad 2 lata pije pepti i uwierz mi, najada się. Wcześniej piła nan, nutramigen i enfamil więc mam porówanie.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Października 2009, 12:07 »
Moja na Nutramigenie (tez śmierdziuszku) i wszelkie zmiany mleka np. z 1 na 2 czy teraz z 2 na NAN HA robione są miarkami i bardzo powoli np. na 3 karminia tylko w jednym jest dosypana nowa miarka mleka ::)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Lenka-Szczecin
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Października 2009, 13:13 »
no to zgodnie z waszymi radami będę to robić powolutku mieszając mu to z enfamilem, zastanawiam się jeszcze na enfamil ha (tylko że nigdzie go nie ma w aptekach) może niepełny hydrolizat wystarczy, no i jakby co to muszę mu zagęszczać to mleko bo jeszcze zdarza mu się ulewać.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7 dnia: 15 Października 2009, 14:20 »
wiesz ulewanie tez może być objawem skazy
a jeśli to skaza to mleko HA nie będzie odpowiednie

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Października 2009, 11:37 »
lepiej jak przejdziesz na bebilon pepti, a po jakimś dłuższym czasie wprowadzisz mleko HA.

ulewanie to też objaw skazy ale niekoniecznie...

Offline Kora29

• entuzjasta
  • data ślubu: 30.08.2008 r.
« Odpowiedź #9 dnia: 1 Listopada 2009, 21:18 »
Nasz Szymek po wielkich przebojach "cysiowych" wylądował na Nutramigenie. Alergia ( do dziś nie wiadomo na co i czy na 100% to alergia :-\) była bardzo ostra.
Mam pytanie - do jakiego wieku mozna "jechać" na takim mleku?

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 1 Listopada 2009, 21:27 »
MOja córka dostawała do 3 roku zycia

Offline Kora29

• entuzjasta
« Odpowiedź #11 dnia: 1 Listopada 2009, 21:47 »
ufffff!!!!No to mi lekko ulzyło  :)

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12 dnia: 1 Listopada 2009, 23:02 »
 dziecko będzie potrzebować moim zdaniem

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 2 Listopada 2009, 09:28 »
Kora, my wlasnie konczymy przygode z Nutra, a Zu ma 10 miesiecy. :)

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 2 Listopada 2009, 09:51 »
Tosia ma 2,5 i nadal jedzie na pepti

Offline Kora29

• entuzjasta
« Odpowiedź #15 dnia: 2 Listopada 2009, 12:30 »
anusiaaaa....no ale co dalej?skąd wiesz lub lekarz wie,że już nie trzeba Nutra?
Aktualnie roszerzamy dietę po jednym składniku (z drżącym sercem to robię) a nie wyobrazam sobie podania "normalnego"mleka... :o :o :o
Po moim mleku mały miał krwiste qupki...najpierw były niteczki a potem już masakra. Byłam na diecie eliminacyjnej. Nic nie pomagało.2 dni ok następnie 3 dni krew...itd.bez sensu...(lekarze, szpitale)
Po Nutra jest ok chociaż zdarza sie śluz w qpkach. :-\

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #16 dnia: 2 Listopada 2009, 12:58 »
Jestesmy pod opieka dwoch alergologow i obaj zgodnie stwierdzili, ze warto sprobowac przejsc na mleko HA. Z tym, że przechodzilismy bardzo bardzo powoli mieszajac miarki. Po około 1,5 miesiaca mieszania mleka, w koncu Zu pije juz samo HA, nic się nie dzieje:) Wczesniej dawalismy też jogurt naturalny, nie bylo zadnych objawow ani skornych, ani boli brzuszka.

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #17 dnia: 16 Listopada 2009, 15:49 »
My włąśnie jesteśmy na etapie mieszania pepti i HA, młoda niedługo kończy 10 miesięcy, dwóch pediatrów zaleciło spróbowac wprowadzic mleko HA

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #18 dnia: 4 Marca 2010, 22:51 »
Moja Zuzka jest na bebilonie pepti 2 od 5 miesiaca.. I nie wiem, kiedy przejdę na inne, bo mimo, że jest okropne smakuje jej... A uczulenie na mleko miała dosyć mocne niestety.. Ale jak do 3 roku można podawać to chyba nie mam co się martwić. Mam zamiar ją odczulać na mleko i wtedy powoliiiiii wprowadzać.. Ale to jeszcze troszkę..

Offline stewe_griffin

• bywalec
  • data ślubu: 28.09.2007
« Odpowiedź #19 dnia: 14 Sierpnia 2010, 08:47 »
nasza Mała też pije bebilon pepti z powodu podejrzenia nietolerancji laktozy - piła enfamil i bardzo ulewała, więc dostała pepti.. tylko ulewa nadal.. nie wiem, czy tak samo czy mniej, ale zmiana mleka nie wyeliminowała problemu.. stąd zastanawiam się czy faktycznie tą nietolerancję ma (na skórze żadnych zmian nie było) i jak to można sprawdzić - są jakieś badania?? z pediatrą będziemy się widzieli za jakieś 1,5tyg, bo jest na wakacjach, ale do tego czasu chciałabym się już czegoś dowiedzieć..
jeśli któraś z Was coś wie na ten temat, to proszę podzielcie się :)

Offline anetka71

• maniak
  • data ślubu: 11.10.2008
« Odpowiedź #20 dnia: 14 Sierpnia 2010, 11:34 »
Z tego,co wiem (zaznaczam,że specem nie jestem ;) ) Bebilon pepti zawiera laktozę.W mniejszych ilościach niż pozostałe mleka,ale zawiera. Przeznaczone jest dla bobasów z częściową nietolerancją laktozy. Moja córcia od ponad 2 miesięcy jest na Nutramigenie, właśnie z powodu podejrzenia nietolerancji laktozy ( niekończące się kolki, które zaoocowały bezdechem i 3 dniami w szpitalu :'( ). Mleko jest okropne,śmierdzi karmą dla rybek-dosłownie. Pierwsze karmienie płakałam razem z Olą.Ponieważ nie chciała jego jeść, pierwsze 3 dni do 4 miarek dosypywałam jedną "starego" mleka i wtedy zjadała,a kolki były znacznie słabsze. Gdy zaczęłam stosować tylko Nutramigen,bez dodatku innego mleka- kolki odeszły na zawsze,a wróciło szczęśliwe, uśmiechnięte dziecko ;) A smak? zna tylko ten,więc wsuwa aż jej się uszy trzęsą,a ja nie czuję już nawet tego smrodu ;).W aptece puszka 350 gr kosztuje 26zł, ja mam t mleko na receptę i zniżkę 50% na choroby przewlekłe i nie wychodzi aż tak drogo-13zł.
Aha- u małych dzieci nie można tego sprawdzić ( tak mi mówiła moja pani doktor), jedynie metodą " prób i błędów"). Tak też czytałam na internecie...My,jak Ola skończy 6 miesięcy spróbujemy przejść na zwykłe mleko, jak nie będzie żadnych problemów, to na nim zostaniemy. A jak wrócą- to i my wrócimy na Nutramigen, tym razem Nutramigen 2 i następna prób w wieku 9 miesięcy...

Offline stewe_griffin

• bywalec
« Odpowiedź #21 dnia: 14 Sierpnia 2010, 13:59 »
Anetka71 dzięki za odpowiedź..
kurcze, szkoda że nie można tej nietolerancji w jakiś sposób bardziej naukowy sprawdzić :/.. bo tak 'metodą prób i błędów' to ciężko dla Małej i dla nas.. no nic, zobaczymy co nam powie pediatra jak będziemy na wizycie..
ja ciągle mam nadzieję, że może ona jednak tej nietolerancji nie ma.. tylko po prostu ulewa mocno..  

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #22 dnia: 14 Sierpnia 2010, 19:00 »
pepti nie jest mlekiem do "leczenia" nietolerancji laktozy....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #23 dnia: 14 Sierpnia 2010, 20:17 »
stewe_griffin zalezy tez czy twoja cora traci na wadze, jesli nie, to ja bym jeszcze czekala ze zmianami mleka. A to ulewanie czy chlustanie? A jak ci zaporponuja mleko AR na to ulewanie to bron sie rekami i nogami bo sie zaczna problemu z kupa i to mega ::) Wolalam ulewanie niz meczenie sie mojego dziecka z zatwardzeniem ::)

Moje dziecko nie mialo objamwow skornych nietolerancji, ale bolal ja masakryczne brzuch, przeszlo po Nutramigenie, ktorego pokochala wraz ze swym smierdzacym smakiem od pierwszego lyka.

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #24 dnia: 14 Sierpnia 2010, 20:41 »
Moja Zuzka miała nietolerancje na laktozę i "odczuliłam" ją w Bi comie.. tylko trzeba trafić do sprawdzonego punktu, bo niektórzy to oszuści. Lekarze ogólnie nie uznają tej metody.. ale dla mnie najważniejsze jest, że Zuzce pomogło :)

Offline stewe_griffin

• bywalec
« Odpowiedź #25 dnia: 15 Sierpnia 2010, 08:11 »
hmm, widzę że moja orientacja w temacie jest na razie minimalna.. czekam na wizytę u pediatry i może ona mnie wyedukuje bardziej.. z resztą z naszą Małą to głównie ulewanie i trzy razy spore wymioty spowodowały przejście na pepti i podejrzenie nietolerancji laktozy/białka mleka krowiego.. zobaczymy, bo może wcale tego nie ma, a ona jest po prostu dzieckiem bardziej ulewającym niż inne

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #26 dnia: 15 Sierpnia 2010, 10:04 »
hmm ale dzieci nie muszą ulewać, żeby mieć nietolerancję  na laktozę.. Moja miała nietolerancję a w ogóle nie ulewała.. Miała suchą skórę, wysypkę i brzuszek ją bolał..

Offline stewe_griffin

• bywalec
« Odpowiedź #27 dnia: 15 Sierpnia 2010, 15:32 »
no widzisz, u nas tylko ulewanie.. bo brzuszek też raczej nie bolał.. no nic, może pediatra każe nam wrócić do normalnego mleka na próbę i wtedy się przekonamy..

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #28 dnia: 20 Sierpnia 2010, 21:01 »
ulewanie nie musi mieć związku z nietolerancją czegokolwiek
może być wynikiem słabego zwieracza dolnego przełyku...albo osłabionego napięcia mięśniowego...

Ewa ulewała jak szewc...(ja zresztą podobno miałam tak samo)...
przestała ulewać jakoś tak w 7 miesiącu życia...

miała nietolerancję białka mleka krowiego...owszem, ale to się jej akurat inaczej objawiało...skóra + kupy...
— Richard M. Devos

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #29 dnia: 20 Sierpnia 2010, 21:53 »
miała nietolerancję białka mleka krowiego...owszem, ale to się jej akurat inaczej objawiało...skóra + kupy...
my też się z borykami z tym problemem...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #30 dnia: 20 Sierpnia 2010, 23:04 »
grunt, że przeszło...
teraz wcina wszystko...
— Richard M. Devos

Offline stewe_griffin

• bywalec
« Odpowiedź #31 dnia: 21 Sierpnia 2010, 08:02 »
pediatra zdecydowała, że powoli spróbujemy przestawić na enfamil ha digest i zobaczymy, co się będzie działo.. ja trochę boje się tego mleka ha, bo czytałam, że często dzieci mają po nim problemy z kupsztalem.. no zobaczymy, czy toleruje to białko czy nie..

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
« Odpowiedź #32 dnia: 29 Października 2010, 14:51 »
Dziewczyny co zrobić żeby poprawić jakość własnego mleka? Julka ma podejrzenie uczulenia na mleko a do tego moje mleko jest za słabe i się nim nie najada mimo, że pokarmu mam dużo. Przepisano mi mleko  na dokarmianie ale ona go nie chce. Jak zrobić żeby złapała mi butlę?

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #33 dnia: 29 Października 2010, 15:14 »
Milenka - nie ma takiego czegos jak "slabe" mleko matki   ;) To raz. Moze masz za mało pokarmu i dlatego sie nie najada.

Z tego co wiem, cycowe dzieci nie chca ssac mleka z butli bo wiadomo "u mamy najlepiej"  :) A dajesz jej Pepti, tak?

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #34 dnia: 29 Października 2010, 15:29 »
Anusiu problem polega na tym, ze mleko jest tylko mała pije z jednej piersi potem nią rzuca więc daję jej drugą i potem jest to samo jest dalej głodna mimo, ze pokarm jest ale on asię nim nie najada więc od dwóch dni próbuję jej dać bebilon bo Nana nie chce a dziś lekarka mi przepisała pepti ze względu na ta alergię na mleko. Ale ona tej butli w ogóle nie chce a juz herbatkę mi piła z butelki więc to nie kwestia butelki.

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 29 Października 2010, 15:39 »
Milena - odciągnij swoje i mieszaj z Pepti, na początek daj 2/3 swojego i 1/3 pepti. tak stopniowo przez kilka dni zmieniaj proporcje, ale nie szybciej niż2 dni na jedym połączeniu i młoda się przestawi.

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #36 dnia: 29 Października 2010, 15:56 »
Oj rybko dziękuję już dziś tak spróbuję zrobić i może się uda.

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 29 Października 2010, 16:01 »
Powoli musisz ją oszukiwać. Dlatego jeśli będzie się krzywić to zrób 3/4 na 1/4 i podawaj.

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #38 dnia: 29 Października 2010, 17:35 »
rybko tylko przypuszczam, że potem mojej piersi już nie będzie chciała nie ???

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #39 dnia: 29 Października 2010, 21:28 »
No i nawet takiej mieszanki moje dziecko nie chcialo. teraz już nie wiem co zrobić ???

Offline stewe_griffin

• bywalec
« Odpowiedź #40 dnia: 29 Października 2010, 22:39 »
u nas też było tak, że Mała jadła z jednej piersi, potem z drugiej i znów z tej pierwszej i tak dalej i tak dalej, tak mogłyśmy się przestawiać i 2 godziny a ona była ciągle nie najedzona.. bo po prostu nie było łykania - wisiała na cyckach ale bez aktywnego ssania, tylko sobie tak ciumkała.. może u Ciebie jest podobnie i stąd problem z nienajadaniem się?? u nas ciekawie wyszło z tym karmieniem, bo od ok miesiąca mam zdecydowanie więcej pokarmu niż na początku, a że ciągle przystawiałam Małą - przy każdym karmieniu je z piersi i potem butla, to efekt jest taki, że z butelki to na prawdę mało teraz jada, a już ciągnęła na prawdę duuuże ilości.. więc nie zawsze jest tak, że dziecko karmione z butelki nie chce cycka (a nasza na butelce od 1 dnia, bo już w szpitalu jej załadowali.. ja byłam nieprzytomna po komplikacjach po cc więc nie bardzo mogłam zareagować :/)
co do butli, to może np. dany smoczek Małej nie pasuje?? może spróbuj butelkę innej firmy..
a przestawianie na inne mleko - próbuj tak jak napisała Ryba, Twoja córeczka w pewnym momencie to załapie.. tylko trzeba trochę cierpliwości..

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #41 dnia: 30 Października 2010, 08:55 »
stewe_griffin moja Julka ciągnie tego cycka bo słyszę jak przełyka. A butelki z mlekiem nie chce żadnej. Mam i Avent i Tomee Tippee. Mieszanka z większością mojego mleka też nie zadziałała.

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 30 Października 2010, 13:31 »
A jak zrobiłaś?

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #43 dnia: 30 Października 2010, 14:47 »
Rybko zrobiłam 2/3 na 1/3 i dalej nic. Dziś spróbuję smoczka Lovi z takimi wypustkami jak kanaliki laktacyjne matki to może załapie.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #44 dnia: 30 Października 2010, 22:49 »
milena spróbuj najpierw sciągnąc swoje i daj z butli zobacz ile potrzebuje wciągnąc
a potem zacznij mieszać

wiesz a skąd wiesz że masz pokarm?

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #45 dnia: 31 Października 2010, 00:08 »
przecież słychać, że dziecko łyka...
— Richard M. Devos

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #46 dnia: 31 Października 2010, 07:41 »
Wiem, że mam pokarm w nocy się mała najada. A do butli ma już taką awersję, że wpada w szał i potem z tej złości nawet piersi nie umie złapać. Ona nawet mojego mleka z butli nie chce. Wczoraj ja napiłam się tego mleka i przez pół dnia i w nocy mała była tylko na mojej piersi i było dobrze. Ale problem butelki nie zniknął. Chciałam jej dziś dać herbatki ale jak tylko złapała butelkę i poczuła, że to nie cyc to wpadła w szał. ::)

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #47 dnia: 31 Października 2010, 11:30 »
moja Zuzka też nie tolerowała butli.. do czasu jak nie kupilam jej z madeli dla wcześniaków.. ale ona jest strasznie droga.. ok 80zł

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #48 dnia: 31 Października 2010, 20:41 »
Chyba wiem o jaka chodzi. Będę probować z tego co mam a jak sie nie uda to bede myslec o innych butlach.

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #49 dnia: 31 Października 2010, 21:05 »
milenaw jak masz możliwość to pożycz ja wpierw od kogoś.. ona jest o tyle fajna, że dziecko samo ciągnie mleko i z butli nie leci jak się odwróci do góry nogami.. moja Zuza się strasznie dławiła z innych i to był też największy problem.. Madelą byłam naprawdę zachwycona..

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #50 dnia: 1 Listopada 2010, 07:42 »
Popytam wśród znajomych a jak nie to będę musiała kupić bo muszę małą przyzwyczaić do butelki. ::)

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #51 dnia: 1 Listopada 2010, 08:33 »
Teraz w ogóle się dowiedziałam, że weszła nowa butelka z madeli (w październiku..) pokarm leci jak z cycusia wypustkami :) i tak samo leci tylko wtedy gdy dziecko samo pociągnie :) cena oczywiście podobna :)

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #52 dnia: 1 Listopada 2010, 09:21 »
Będę kombinować ale jak się nie uda to skuszę się na tą Medelę.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #53 dnia: 3 Listopada 2010, 20:04 »
Ja miałam 5 różnych butelek i z żadnej nie chciala moja cora pić, dopiero najtanszy, najzwyklejszy Canpol Jej podpasował i pije aż miło :)

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #54 dnia: 5 Listopada 2010, 07:30 »
anulka kupiłam butelkę z Canpola i mała parę łyków wypiła więc butelka jest ok tylko to mleko jej chyba nie podchodzi. :(

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #55 dnia: 5 Listopada 2010, 07:38 »
No to musisz w takim razie próbować z innym mlekiem. Moja np. nie chciała Bebilonu, a Nan pije.

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #56 dnia: 5 Listopada 2010, 08:30 »
Problem w tym, że ona ani Bebilonu, ani Nana ani Bebilonu pepti nie chce :(

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #57 dnia: 5 Listopada 2010, 18:28 »
Musisz próbować co jakiś czas, nic innego nie pozostało. U mnie Ola się przekonała jak miała 10mcy, ale i tak jeszcze cyca ciągnie.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #58 dnia: 5 Listopada 2010, 18:37 »
pepti to ja się jje nie dziwie że nie chce  ;D
bebiko podobno słodsze troszke

albo spróbuj jej dodać glukozy do mleka i zobaczysz czy to w smaku tkwi problem

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #59 dnia: 5 Listopada 2010, 21:13 »
No tak tylko, że ona z moicgh piersi się nie najada, a glukozę dodałam i dalej nie chce.

Offline Lenka-Szczecin
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #60 dnia: 3 Grudnia 2010, 12:53 »
Są czasami dziciaczki które w ogóle nie tolerują butli. A skąd wiesz że się nie najada, przybiera na wadze dobrze?? może poprostu chce być blisko ciebie..hmmm z butelek mogę polecić Dr.Brown's Natural Flow, tam tak pokarm nie leci szybko i podobno nie zaburza to karmienia piersią, albo spróbuj lateksowych smoczków są bardziej miękkie od silikonowych..

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #61 dnia: 7 Grudnia 2010, 13:02 »
Lenka-Szczecin mała mało przybiera na wadze. Powoli udaje mi się ją przekonać ale nie do Pepti tylko do zwykłego bebilonu. Teraz zacznę kolejny etap tzn. przestawienie jej na pepti.