Autor Wątek: Odliczanie rozpoczęte do magicznej daty 3.07.2010 -zapraszam (Izabela82)  (Przeczytany 34728 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Odp: Odliczanie rozpoczęte do magicznej daty 3.07.2010 -zapraszam (Izabela82)
« Odpowiedź #630 dnia: 18 Kwietnia 2010, 13:48 »
Zrobisz jak uważasz kochana. Ja też marzyłam o dwóch welonach, ale wyszłam z założenia że co za dużo to nie zdrowo... Tzn, oczywiście najważniejsze by to Tobie się podobało! Ale warto czasem z czegoś zrezygnować, by nie przesadzić :)

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #631 dnia: 18 Kwietnia 2010, 19:25 »
przemyśl to dobrze
ja w sumie się nie zastanawiałam nad 2 welonami, jeden mi starczy
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline kobietka
  • maniak
« Odpowiedź #632 dnia: 18 Kwietnia 2010, 19:33 »
Witam, dołączam do twojego wateczku:)
Suknia jest sliczna, bardzo do ciebie pasuje.
Co do welonu- wybrałabym krótki, gładki lub lekko błyszczący, ale napewno nie z koronką- moim zdaniem ona w ogóle nie pasuje do tej sukienki i faktcznie, wyglądasz jak Madonna. Nie najlepeij wyglada przy twojej twarzy, tak jakoś smętnie ::)
Długi jest ładny, ale sprawia, ze nie widac pięknego tyłu sukni, opada cięzko i sylwetka wygląda jakoś tak ociężale...
Pozdrawiam

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #633 dnia: 18 Kwietnia 2010, 21:14 »
Ja mam ten sam problem kochana, bo też mam taki falbaniasty tył i ten długi welon wszystko zakryje, i rzeczywiście może być tego za dużo...
Tak mi też radziły babki w salonie... powiedziały, że do takiej sukni pasuje najlapiej welon do tyłka :D ;)
I ja chyba posłucham ich rady ;) ale czekam na Twoją decyzję... :-*
Buziaczki! :-*

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
« Odpowiedź #634 dnia: 18 Kwietnia 2010, 21:22 »
a ja mam dwa ;D na jednym grzebieniu, później jeden moge odczepić ;) fakt faktem ja mam tiulowy ::)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #635 dnia: 30 Kwietnia 2010, 22:52 »
Puk, puk.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Halo halo?

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
Co tam bejbe u Ciebie? :-* :-* :-*

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
Ja będę miała 2 welony - długaśny do kościoła i krótki na wesele. Fryzjer mówił, że można tak zrobić fryzurkę, że da radę

Offline Izabela82

• zapaleniec
  • data ślubu: 03.07.2010
przepraszam Was kochane za zaniedbanie. dużo miałam spraw ostatnio na głowie, problemu w domu się mnożą. dziisaj dopiero wróciliśmy. nie mam siły na odpisywanie, tak przeglądam wasze wąteczki i podczytuję. na weekend wszytsko nadrobię -obiecuję. :-* :-*

Offline moniq

• Chuck Norris
 :przytul: :przytul: :przytul:
odpocznij my poczekamy
Dziękujemy

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Odpocznij sobie a potem wróć do nas z nowinkami :)

Offline Izabela82

• zapaleniec
Jestem. Przepraszam za długą nieobecność.
Co do welonu to będę miała tylko jeden  krótki z hiszpańską falbanką, ale będę go miała niżej upiętego niż na przymiarce.
13 maja mam drugą przymiarkę (już po skróceniu i zwężeniu sukni)
Moja świadkowa mi odmówiła świadkowania (powody osobiste), rozumiem ją; musiałam szukać na szybko innej bo za kilka dni mieliśmy jechać do Szczecina do księdza spisać protokół. Więc mam nową świadkową, koleżankę z którą kiedyś mieszkałam( w wynajętym mieszkaniu).
Pojechaliśmy więc na majówkę do sz-cina, spisać protokół, podać świadków, wziąć kartki do spowiedzi, zapłacić za organy (wstępne 300, potem jeszcze kolejne 300 zł), za wystrój kościoła 200 zł, za spisanie protokołu daliśmy 50 zł-myślę ,że wystarczy  :), jeszcze tyle wydatków , dla księdza za ślub myślimy dać też  300 zł.
9 i 16 maja odbędą się nasze zapowiedzi. w czerwcu odbieramy z kościołów info, że się odbyły i znowu wyprawa na sz-cin zawieźć te kartki to katedry  :mdleje: :mdleje:.
Obrączki już mamy odebrane...czekają na wielki dzień  :) :) :).
Mam problem z jednym zębem  :(. W zeszłym roku leczyła mi go jedna stomatolożka z bydzi  :nerwus: :nerwus: :nerwus: , teraz ratuję go w klinice jestem po 3 wizytach i już wydałam 700 zł! a to nie koniec jeszcze mam do wydania 450 zł!! :protestuje: :protestuje: :buu: :buu: :buu: qrcze dziewczyny przestrzegam Was Nie Zgadzajcie Się Na Włożenie tzw. ćwieka (to taki wkręt, wygląda jak śrubka) w zęby! ja takowy miałam założony rok temu i jak mi zęba zrujnował  :klnie: :klnie: :klnie: :klnie: :klnie: :klnie:, szerokim łukiem omijać będę tamten gabinet.
Wracam do spraw ślubu, bo to przyjemniejsze:
Dziś wysłałam 2 przedostatnie zaproszenia, jeszcze chyba 2 wypiszę  :P :P
goście się jakoś nie kwapią do potwierdzeń/bądź rezygnacji, raczej szybką odpowiedzią zareagowali znajomi
Do ślubu jedziemy wynajętym autem mercedes klasy S
Po weekendzie zapisuję nas do szkoły tańca, wiecie, że mam ogromny problem żeby dostać płytkę z muzyką filmową z nocy i dni??? nigdzie tego nie ma  :o :o, zgrałam ostatnio z netu ale jak puściłam to płytka mi przeskakiwała  :-\ :-\ :-\, będzie problem.
A i pończoszki ślubne też już mam, zakupione w sz-nie w galaxy (kolor ecru).
Dzisiaj szukaliśmy dla mojego PM garnituru  :mdleje: :mdleje:, wszytsko na jedno kopyto albo czarne albo szare jak za komuny nic do wyboru  tylko 2 były znośne w przyszłym tygodniu jedziemy mierzyć, myślę, że też nie będzie łatwo. dobra tyle narazie o mnie. teraz nadrobię u Was. muszę jeszcze posprzątać w mieszkanku i okna pomyć, korzytsam puki jest dzisiaj pogoda bo ostatnio ciągle lało. buziaki  :-* :-* :-*

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Ooo no to pełno spraw pozałatwiałaś :) Fajnie! :) :) :) Zazdroszczę Ci tych przygotowań :P
Bez sensu płacić za protokół... My nic nie płaciliśmy. Za zapowiedzi też nie, tylko za ślub 250 zł.
Współczuje problemów z ząbkiem :przytul:

Offline moniq

• Chuck Norris
ja myślałam że za spisanie protokołu się nie płaci
sporo musicie zapłacić księdzu ja to myślałam że 400zł. starczy
a masz fotkę pończoch? ja obecnie szukam biustonosza
współczuję problemów z zębem
miłej niedzieli
Dziękujemy

Offline Izabela82

• zapaleniec
Witam Was niedzielnie. U nas to wyglądało tak:
2 x 84 zł za odpis aktu urodzenia (ale to każda z nas tak płaciła)
za pobranie aktów chrztów i bierzmowania mojego i mojego PM nie płaciliśmy nic
rezerwacja terminu w katedrze 100 zł
za spisanie protokołu 50 zł
za zapowiedzi u mnie 100 zł
za zapowiedzi w bydzi 50 zł
na razie tyle, dalsze opłaty przed nami
Moniq zdjęcie pończoch nie mam ale zaraz zrobię :) i wkleję, daj mi troszkę czasu :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Wg mnie te wszystkie opłaty to przesada ::) a słyszałam, ze dziewczyny i po 1000 zł zostawiały w kościołach ::)

Offline moniq

• Chuck Norris
Iza dam ci czas na zrobienie zdjęcia :)
masakra z tymi opłatami
ja za akt urodzenia 22zł. płaciłam a za akt chrztu nic, ale jeszcze go nie mam i nie wiem czy ksiądz go wysłał w ogóle
Dziękujemy

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
Napisz proszę, co to za gabinet stomatologiczny, żebym wiedziała, że należy go omijać ;) Też kiedyś przeszłam coś podobnego... Dentystka z Bydzi spartoliła mi zęba, co poskutkowało zapaleniem przyzębia, którego wyleczenie kosztowało mnie kupę kasy :-[ Jednak to właśnie założenie ćwieka(!) zahamowało kolejne infekcję, więc trochę się dziwię, że Ty masz takie przykre doświadczenia z tym związane. Ja mam ćwieki już w 2 zębach (dolne szóstki) i jest OK, jak ich nie miałam, to co chwila odnawiał mi się stan zapalny. Może każdy organizm reaguje na te ćwieki inaczej :hmmm:

Offline visienka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 10 07 2010
przysięgam, żeby tak cenić papier??
u mnie podobnie jeśli chodzi o koszty urzedowe
bez rezerwacji ale za to u mnie co łaska oznacza pakiet ksiądz organista i kościelny czyli 1200 złotóweczek  :mdleje: nigdy w życiu

Offline cherry

• zapaleniec
  • data ślubu: 31.07.2010
Dziwne, ja byłam po akt urodzenia w tamtym tygodniu i dałam jedyne 22zł, mój PM też. Dopiero dokumenty w USC, te ślubne to koszt 84 zł.

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
U nas identycznie jak u Cherry... ;)
Opłaty ślubne to rzeczywiście masakra...  ::)

Co do gajerów, to zgadzam się! nic nie ma!!! :-\
Same czarne... no gdzie cały czarny do ślubu??!! chcemy taki jakiś cieniowany, w prążki czy coś... a tu jednolite czarne >:(

Współczuję ząbka... a koszty dentystów są teraz ogromne!! wiem coś o tym :-\

Aaale głowa do góry! niedługo przymiarka!! ;D
Buziaczki! :-* :-* :-*

Offline Izabela82

• zapaleniec
Moniq-dziękuję za ten czas, zdjęcia już mam zrobione, ale jeszcze kwestia wrzucenia na kompa i fotosika9proszę o cierpliwość), dzisiaj tez cały dzień biegałam, na pewno będą :)
Nemezis nie mogę niestety podać na forum tej stomatolożki (na osiedlu leśnym)-tyle chyba mogę :), co do ćwieków, to mam nadzieję, że nie mylisz ich z włóknem szklanym??(tez bywają nazywane ćwiekami). ćwieka, którego ja miałam w zębie to taka śrubka (wkręt), kanał nie był do końca wyczyszczony, widocznie źle położyła plombę skoro mi się to wszystko rozszczelniło, 19 maja idę na 4-tą wizytę ratowania ząbka :mdleje: :mdleje:
Visienko, Cherry-małe sprostowanie przepraszam, wkradł mi się chochlik :), bzdury napisałam, za akty urodzenia po 22 zł tak jak Wy, a 84 zł poszło do urzędu  :glupek: :glupek: :glupek:
Agatko-też właśnie takowych szukamy-i ''pupa'', chciałam z ciekawości zobaczyć nawet coś z odcienia brązu, oj ciężko będzie. 13 maja przymiarka oczywiście i jeszcze fryzjer. gapa jestem w ogóle  w tym całym zamieszaniu (już dawno) umówiłam się 13 maja na godz 16.00 zarówno na przymiarkę jak i do fryzjera  :glupek: :mdleje: :mdleje:, jakieś 2 tyg temu próbowałam jakoś opoźnić ''coś'', ale fryzjer najpoźniej na 16.30, ale na przymiarkę lecę dosłownie i w przenośni zaraz po pracy na drugi koniec bydgoszczy  :auto:
ciągle mam dylemat nad bukietem ślubnym a o bizu nie wspomnę... buziaczki

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
ciągle mam dylemat nad bukietem ślubnym a o bizu nie wspomnę... buziaczki[/color]

Ja też kochana, ja też... ::) ;)
Powodzonka!! :-*

Offline madzia_n

• Chuck Norris
 :-* :-* :-* zostawiam

Offline Izabela82

• zapaleniec
Witam Was gorąco, wklejam zaległe fotki oto nasza księga gości
moje ślubne pończoszki samonośki :) przy użyciu lampy (specjalnie dla Ciebie Moniq :)  )

i bez lampy
moja slubna srebrna biżu (kryształek svarowskiego)

Offline Izabela82

• zapaleniec
Witam serdecznie Ciebie kobietko :) . Bardzo mi miło, że do mnie zawitałaś  :-*

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
Piękna biżuteria  ;D i coraz więcej załatwione :hopsa:

Offline madzia_n

• Chuck Norris
No fajne zakupki :) Księga ładna tylko nie podoba mi się że napis jest po "inszemu" :P ;) Ale i tak fajna :)

Offline Izabela82

• zapaleniec
13 maja miałam przymiarkę, suknia była skrócona , ale okazało się ,że trzeba jeszcze troszkę podciąć, przeszłam się po salonie i się o nia potknęłam, więc samo mówi za siebie  ;). Ubrałam welon i biżu którą dokupiłam w saonie ,włosy podpięłam więc welon wyglądał zupełnie inaczej niż na pierwszej przymiarce - bo przy rozpuszczonych włosach faktycznie wyglądał tek sobie. ale w podpiętych to już  ;D ;D . aha wczoraj rozpoczęliśmy lekcje tańca  :D, śmiesznie było, uśmiałam się, ale nie jest tak z nami źle jak myślałam  :D :D :D :D a dzisiaj zakupiliśmy garnitur dla mojego PM jestem baaardzo zadowolona  :D :D. a teraz kawusia i forum oczywiście buziaczki