Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 649069 razy)

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #5580 dnia: 2 Września 2017, 10:36 »
To u nas odpukać było dobrze, Franek był chory raz, za to ja od listopada do marca łącznie to może że dwa tygodnie byłam zdrowa ;) ale to pewnie połączenie przedszkola i mojej ciąży ;) zobaczymy jak będzie w tym roku

Po wczorajszym dniu Franek przeszczęśliwy z powrotu do przedszkola tylko narzekał że nie wszystkie dzieci były ;)

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #5581 dnia: 4 Września 2017, 08:55 »
I jak Wasze przedszkolaki ? Moja tak w 80% chce chodzić, a w 20% nie chce. Zależy od nastroju ;).

Offline Agnieszka_B

• Szczęśliwa żona i mama
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 26 grudnia 2008
« Odpowiedź #5582 dnia: 4 Września 2017, 09:15 »
U mnie tak jak się spodziewałam. Ze starszym (zerówka) zero problemów, za to Hania jak wychodziłam z sali to płacz i krzyk Nieeee. Popłakałam się , ale dopiero w aucie, żeby nie widziała. Mam nadzieję, że to tylko czasowe, ale jutro rano podejrzewam będzie masakra, bo nie będzie chciała iść. Kurcze jeszcze się tak złożyło, że mąż wyjechał na tydzień  :'( oj będzie cięzko.

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5583 dnia: 4 Września 2017, 09:19 »
Mój wstał niechętnie bo późno się położył ale powiedział że dobrze że co obudziłam bo by zaspał ;) pobiegł szczęśliwy i zabronił mężowi wchodzić ż nim na górę;)

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #5584 dnia: 4 Września 2017, 09:30 »
Mój poszedł, wszyscy go otoczyli łącznie z Paniami bo miesiąc go nie było, chyba trochę zestresowany ale nawet buziaka mi ostatecznie nie dał :D

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #5585 dnia: 4 Września 2017, 09:31 »
I nas też oki. Tylko dziś już zostaje na cały dzień. Odbieram o 15.00 bo potem łączą grupy

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5586 dnia: 4 Września 2017, 09:34 »
Liwia dzis do 12 bedzie.

Rano, przed wyjściem była zadowolona :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #5587 dnia: 4 Września 2017, 09:53 »
Jeju jaka Liwka jest duuuza.
Moj.po ok 2.5msca przerwy tez dzis poszedl...
Rano mnie obudzil zebym zobaczyla jak sie ladnie ubral i czy jego bluza z batmanem sie spodoba pani Kasi;)
No i dodal jeszcze ze nie bedzie beczal i ze tesknil za swoimi przyjaciolmi.
Maz mi powiedzial ze bardzo siw cieszyl ze idzie i nie uronil lzy. Uffffff

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #5588 dnia: 4 Września 2017, 10:48 »
U mnie tak jak się spodziewałam. Ze starszym (zerówka) zero problemów, za to Hania jak wychodziłam z sali to płacz i krzyk Nieeee. Popłakałam się , ale dopiero w aucie, żeby nie widziała. Mam nadzieję, że to tylko czasowe, ale jutro rano podejrzewam będzie masakra, bo nie będzie chciała iść. Kurcze jeszcze się tak złożyło, że mąż wyjechał na tydzień  :'( oj będzie cięzko.
Przytulam i trzymam kciuki żeby jednak jutro bylo dobrze
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #5589 dnia: 4 Września 2017, 10:58 »
U nas syn poszedł bez problemu - zajęcia zerówkowe zaczynają się dopiero za tydzień.
Gorzej, bo z dnia na dzień z przedszkola odeszło jego dwóch najlepszych i w sumie jedynych kumpli i jest lekki zgrzyt, on też chce iść do innej placówki...
Mąż ma dziś dzwonić do pobliskiej szkoły czy w razie W można coś zadziałać. Boję się, że syn się rzeczywiście zbuntuje i chodzenie do aktualnej placówki będzie dla niego nie przyjemne...

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5590 dnia: 4 Września 2017, 11:49 »
Karol  bezproblemowo poszedł,  zadowolony uśmiechnięty mimo  że nikogo  tam nie  zna,  przypomniałam  się  Pani  że jesteśmy  nowi  i żeby  go tam wdrożyła. Myślę  że przed  14 pojadę po niego

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5591 dnia: 4 Września 2017, 11:52 »
Loona u Was tak zimno że Liwia w czapce chodzi ?
« Ostatnia zmiana: 4 Września 2017, 11:55 wysłana przez Ola888 »

Offline Asiq
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 29.06.2013
« Odpowiedź #5592 dnia: 4 Września 2017, 11:55 »
dziś zimno.

Offline Agnieszka_B

• Szczęśliwa żona i mama
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 26 grudnia 2008
« Odpowiedź #5593 dnia: 4 Września 2017, 11:59 »
Moja poszła w czapce z daszkiem, ale bardziej do ozdoby :)

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5594 dnia: 4 Września 2017, 12:39 »
Zimno! W nocy ogrzewanie włączamy ... a w Szczecinie upały ??? ;)

Teściowa poszła po Liwię o 12-tej, Młoda zapłakana aż wory pod oczami miała ;)  ::) także będzie Meksyk ...

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #5595 dnia: 4 Września 2017, 12:41 »
żadne upaly - wczoraj na koncercie w tetrze letnim to zmarzłam :( dziś juz dlugi rękaw do szkoły, ale bez czapek, z tym ze moje starsze i wiecznie im ciepło  :P

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5596 dnia: 4 Września 2017, 12:44 »
Zimno jak cholera!

A zeby było "łatwiej" to Liwia niczego w przedszkolu nie zjadła bo wszystko było bleeee ;) ciężko będzie widzę ;)

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5597 dnia: 4 Września 2017, 12:48 »
Ja dałam rano Frankowi bluzę i bezrękawnik ale jak niedawno wyszłam z domu to skwaru ni ma...mam nadzieję że nie zmarzł jeśli wychodzili na dwór
« Ostatnia zmiana: 4 Września 2017, 12:52 wysłana przez ~Ania~ »

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5598 dnia: 4 Września 2017, 12:48 »
a ja ze względu na środowe szczepienie nie puściłam jeszcze Lalki do przedszkola
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5599 dnia: 4 Września 2017, 12:50 »
A moja siedzi w domu i nic o przedszkole nie pyta... chce iść na spacerek, na plac zabaw, ale przedszkola jakoś nie wymienia ;) No nic, zobaczymy i tak do końca tygodnia w domu.

Kciuki za wszystkie przedszkolaki :)

U nas też zimno... mam nadzieję, że ten wrzesień się jeszcze wypogodzi!

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #5600 dnia: 4 Września 2017, 12:53 »
U nas też zimno. Rozpoczęcie było u nas na boisku i zmarzliśmy bardzo! Mimo sweterków...

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #5601 dnia: 4 Września 2017, 12:56 »
Nie rozpogodzi się. Z dniem 1 września przyszła jesień. Rano gdy wożę syna jest 11st. Teraz 18.
Koniec! Czas na polarek ;D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #5602 dnia: 4 Września 2017, 13:10 »
Ilonka pozniej ci nspisze pw jak pomoc liwce choc pewnie wszystko znasz

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5603 dnia: 4 Września 2017, 13:13 »
Sylwia dawaj pilnie!!!

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5604 dnia: 4 Września 2017, 14:48 »
Ja już płakałam
Karol stwierdził że nie  było  najgorzej ale smutno mu bo Oni  wszyscy się znają...  i ciężko mu się wkręcić,  na dodatek już jacyś chłopcy mówili mu ze jest mały :( 
Ale mówi że jutro idzie i że nie  może  doczekać się  pierwszej klasy bo tam będzie już dzieci bardziej znał.
Wiedziałam że to dokuczanie o wzrost się zacznie,  nie  wiedziałam że tak wcześnie  :-[
Ta niemoc jest  straszna   :'(

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #5605 dnia: 4 Września 2017, 15:01 »
Justys851 Karol jest tak rezolutnym chłopakiem, że na pewno jeszcze nie raz da im popalić  :-*

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5606 dnia: 4 Września 2017, 15:02 »
Justyś, strasznie mi przykro, dobrze ze w tym wszystkim Karol widzi jakiś pozytyw i nie zraził się już po pierwszym dniu!

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5607 dnia: 4 Września 2017, 15:02 »
Justyna przykro mi  :przytul: moim zdaniem Pani powinna przeprowadzic z dziećmi jakas luzną rozmowę na ten temat...

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5608 dnia: 4 Września 2017, 15:08 »
Tylko Pani  tego nie słyszała,  a Karol nic jej nie powiedział bo on nie  jest typem skarzypyty.
Ale jutro  z nią porozmawiam.
Widać  w jego  oczach  smutek jak mówi  o dzisiejszym dniu  >:(
A ja nawet  nie mogę  mu pomóc,  dałabym  całe pieniądze  które  mam by chociaż  miał te 8 cm więcej.

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5609 dnia: 4 Września 2017, 15:18 »
Justyna ja już pisalam wczesniej, ze bym odbyła taką rozmowę z Pania na wypadek potencjalnych problemów...wiadomo, zdarzają sie tzw. niereformowalne  przypadki w klasie/grupie, ale naprawdę z reguly dzieci sa o wiele bardziej otwarte na tzw. inność, niż dorośli, tylko trzeba im na spokojnie dany problem przedstawić....