Autor Wątek: Podziękowania, prezenty dla rodziców  (Przeczytany 173487 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lukes
  • użytkownik
  • **
podziękowania dla rodziców
« Odpowiedź #90 dnia: 3 Marca 2006, 12:01 »
Hey !!! Pogratulowac pomyslu...naprawde fajna forma podziekowan...Napewno z tego skorzystamy...Pozdrawiam!!! :D  :jupi:

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #91 dnia: 7 Marca 2006, 21:06 »
Puchary faktycznie są dobrym pomysłem.
My mamy dwa - jeszcze nie zdecydowaliśmy co wybierzemy, ale wahamy się między podarowaniem moim rodzicom i rodzicom Przyszłego po naszym zdjęciu, ale wywołanym do rozmiarów takiego średniego plakatu. Chodzi o to, żeby pokazać, że faktycznie przybywa każdej z rodzin nowy członek rodziny :) Poza tym myśleliśmy jeszcze o kupnie koszulek z napisem - supermama i supertata albo najlepszy mama/tata na świecie. Wiem, że takie na pewno można zamówić w sieci. No i klasycznie kwiaty. Mamy jeszcze trochę czasu, więc się zastanowimy :)

Offline ela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #92 dnia: 7 Marca 2006, 21:11 »
NO NO NO bardzo ciekawy i oryginalny pomysł :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #93 dnia: 8 Marca 2006, 12:44 »
Hej koszulki to też super pomysł:):):)

Byłam wczoraj w jeszcze innym sklepie gdzie m.in.sprzedają puchary...a tam taki wybór, że fiu fiu...
Prócz pucharu można zamówić medal, albo taką grube (na podstawce) szkło, które ma ładnie obrobione brzegi i wygrawerowany napis w szkle, były różne figurki...i mi np. podobała się taka co przedstawiała absolwenta ze zrolowanym dyplomem na brązowym postumencie, na którym też może być napiś.
Hm..np. ,,Dyplom za wychowanie wzorowej żony", albo ,,Rodzic roku..."- no i etc.

Ale przyznam koszulki siuuuuuuuuuuuuuuuuuper pomysł :lol:
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #94 dnia: 8 Marca 2006, 13:28 »
super pomysł z koszulkami!! Bardzo mi się podoba!! no i to szkło...ciekawe jak to wygląda? jeśli tak jak myślę- to warto się and tym zastanowić! Masz może fotkę?

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #95 dnia: 9 Marca 2006, 10:29 »
Fotki nie mam...:(
Ale to takie grube szkło na szklanej podstawie i grawer ma naokoło i tekst w środku..

Jak chcesz takie rzeczy zobaczyć- a widzę,że jesteś ze Szczecina- to medale, puchary i to szkło i wiele wiele innych rzeczy jest na Słonecznym w Heliosie- łatwo znajdziesz, bo przez szybę widać już puchary itp.

Tam tez grawerują na danym im towarze- niekoniecznie trzeba go u nich kupić. My tam będziemy grawerować nasze kieliszki do szampana  :D  :D
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline Aniołek

• uzależniony
  • data ślubu: 20-05-2006
« Odpowiedź #96 dnia: 9 Marca 2006, 15:34 »
ile kosztuje grawer na swoim materiale?

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #97 dnia: 22 Marca 2006, 09:16 »
W Heliosie 1,7za literkę+0,17zł za 1cm kwadratowy powierzchni

Nie wiem jakie są ceny naprzeciwko kina Kosmos, bo tam też grawerują:):)

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #98 dnia: 22 Marca 2006, 12:20 »
A mnie się nie podobają za bardzo ani puchary, ani koszulki (bez urazy). Jakaś wybredna jestem i nie wiem co oprócz kwiatów wręczyć Rodzicom. :roll:

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
« Odpowiedź #99 dnia: 22 Marca 2006, 17:28 »
Marta - a może ładnie oprawione zdjęcie-plakat Twoje i Twojego Przyszłego? Niedługo (oby) świat się zazieleni, weźcie aparat i idźcie do jakiegoś parku, lasu etc. Samowyzwalaczem można porobić naprawde niezłe ujęcia. A potem zrobicie dwie odbitki duże, które ładnie oprawicie i wręczycie rodzicom z tekstem, że tak naprawdę nie ubywa im dziecko, ale dochodzi jeszcze jedno :) Nam coraz bardziej podoba się właśnie taki pomysł (chociaż możliwe, że połączymy to z koszulkami) i pewnie się na niego zdecydujemy. Widziałam też bardzo ładne, niewielkie bombonierki Lindta, które można dać dodatkowo.

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #100 dnia: 23 Marca 2006, 10:28 »
Mój luby myśli też o takich prostych wazonach na których wygrawerowane byłyby nasze podzękowania...bo taki wazon ciągle będzie się uzywać przy okazji imienin, czy innych imprez w domku- i zawsze rodzice sobie przypomną o dniu naszego ślubu...

Tyle tego jest,że człowiek nie może się zdecydować.......

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #101 dnia: 23 Marca 2006, 14:27 »
Cytat: "Beth"
ładnie oprawicie i wręczycie rodzicom z tekstem, że tak naprawdę nie ubywa im dziecko, ale dochodzi jeszcze jedno

Beth to mnie teraz zaskoczyłaś, a właściwie wzruszyłaś, bo mi łezki poleciały. :cry:

No powiem szczerze, że ten pomysł mi się spodobał. Mamy kilka slicznych zdjęć z tamtego roku z wakacji nad morzem (moja Mama uwielbia te zdjęcia). Tylko trzebaby teraz pokombinować z jakimś programem graficznym i zrobić ten cudowny napis!  :)

Dziekuję Beth, trafiłaś w moje gusta! :D

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
« Odpowiedź #102 dnia: 23 Marca 2006, 16:13 »
Marta - cieszę się, że mogłam pomóc  :serce:
Bardzo fajny do tego typu zadań jest photoshop - można do niego wgrać różne filtry i czcionki i naprawdę ładnie to wyjdzie. Ja niedługo też zacznę kombinować :)

Offline Andziocha
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #103 dnia: 23 Marca 2006, 19:43 »
Dziewczyny nie wiem czy to dobry pomysl na prezent dla rodzicow w podziekowania ale co byscie powiedzialy na tajemnicze kubki z waszym zdjeciem? U mnie by to nie przeszlo bo moi rodzice nie lubia pic z kubkow ale takie kubki sa naprawde super!

Offline kamilkan

• bywalec
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #104 dnia: 24 Marca 2006, 21:19 »
a ja jeszcze o piosence w ramach podziekowan dla rodzicow, jest fajna piosenka, troche discopolowska, spiewa ja bayer full- walc dla rodziców, super slowa

Offline narwanka

• entuzjasta
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #105 dnia: 27 Kwietnia 2006, 09:19 »
A ja własnie wymyślilam (bo z moim rodzicami to nie tak prosto, nawet tanczyc nie chca;) ze na weselu dostana kwaity, no i tesciowie oczywiscie tez. A po tym matki dostana albumy. Takie drewnaine pudelka do ktorych wklada sie takie przekladki ze zdjeciami. Cos tkaiego widzialam w empiku, mam nadzije ze to tam jeszcze znajde. Dzis ide wybadac i mzoe od razu kupic za wczasu :D
Agata

Offline wm

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #106 dnia: 27 Kwietnia 2006, 18:08 »
rzeczywiście puchary to coś odpowiedniego....a co powiecie na karykatury? ;)
 :mrgreen:

Offline wm

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #107 dnia: 12 Maja 2006, 13:53 »
my myślimy o pucharach, w końcu zdobyli pierwsze miejsce skoro takie dzieci spłodzili;)

Offline tulip

• zapaleniec
  • data ślubu: 1 lipca 2006
« Odpowiedź #108 dnia: 12 Maja 2006, 15:44 »
Ekhm... Sorki, że tak się wtrącam i to w dodatku prosto z mostu :roll:
Przeważnie nie poprawiam błędów w postach, ale jak widzę byki w temacie to świruję  :luzak:  

"Co dać rodzicOM " :wink:
A nie "Co dać rodzicą"

Jeszcze raz przeraszam jesli kogoś uraziłam, ale chyba lepiej się teraz dowiedzieć, że robi się błąd niż napisać go na prezencie dla rodziców :roll:  :lol:
Żonka od 1 lipca 2006 :D Maminka od 20 lipca 2007 :)

Offline gosia_kwiecień

• maniak
« Odpowiedź #109 dnia: 2 Czerwca 2006, 23:01 »
a my daliśmy Im nasze pierwsze zdjęcia z błogosławieństwa naszego Skramentu przez księdza. Fotograf, który robił zdjęcia, pojechał od razu i dał do wywołania w duzym formacie chyba 15 na 30. ja miałam juz kupione wcześniuej śliczne ozdobne ramki i od razu dostali zdjęcia swoich dzieci, już zaślubinych sobie i błogosławionych przz księdza ;) Byli bardzo zaskoczeni i wzruszeni. Oczywiście były też kwiaty: to były powiększone wersje mojego bukietu slubnego no i cała oprawa z podziękowanie na oczepinach :D  :D  :D  :serce:  :serce:  :serce:

gosia_kwiecień życzy miłego dnia :)

Offline asia-be

• bywalec
  • data ślubu: 8 wrzesień 2007
« Odpowiedź #110 dnia: 11 Czerwca 2006, 13:59 »
Koszulki,albumy, puchary- troche to śmieszne, ale każdy dziekuje rodzicom jak chce.
U nas nie bedzie podziękowań tylko dla rodziców, podziekujemy wszystkim ktorzy przybyli, żeby świętować z nami ten Bardzo ważny w życiu dzień,bo tylko najbliżsi będą z nami.
A rodzicom dziekuję wprost w ich dniu (Dzień Mamy i Taty-ktory juz niedlugo)

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #111 dnia: 11 Czerwca 2006, 14:12 »
My byśmy chcieli zrobic rodzicom quiz wiedzy o ich dzieciach. Np. żeby widzirej zadawał przygotowane przez nas pytania typu "Kiedy Ania (czyli ja) zrobiła pierwszy krok? Jaka była ulubiona bajka? Ulubiony przedmiot w szkole? Najbardziej znienawidzona potrawa?" i tego typu pytania, trochę na smiesznie. A potem wręczyć im puchary za mistrzostwo świata w wychowaniu córki/syna i skromnie im podziękowac... bez wylewania łez, wielkiej pompy i tym podobnych klimatów...

Offline krollewna
  • forumowicz
« Odpowiedź #112 dnia: 25 Czerwca 2006, 14:13 »
Groszku to swietny pomysl! Daj znac jak to potem wyszlo. Ciekawe czy dobrze was znaja :) My tez mamy taki quiz ale dla wszytskich gosci-mysle ze bedzie smiesznie :)
Jestem najszczęśliwszą żonką na świecie!!!

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #113 dnia: 27 Czerwca 2006, 11:34 »
Cytat: "groszek"
My byśmy chcieli zrobic rodzicom quiz wiedzy o ich dzieciach. Np. żeby widzirej zadawał przygotowane przez nas pytania typu "Kiedy Ania (czyli ja) zrobiła pierwszy krok? Jaka była ulubiona bajka? Ulubiony przedmiot w szkole? Najbardziej znienawidzona potrawa?" i tego typu pytania, trochę na smiesznie. A potem wręczyć im puchary za mistrzostwo świata w wychowaniu córki/syna i skromnie im podziękowac...

Świetny pomysł, napewn o bardzo orginalny.

My daliśmy rodzicom kwiaty oraz album na zdjęcia. Będą mieli miejsce aby umieścić nasze ślubne zdjęcia (z albumami mają zawsze problem ;)). Ale u nas nie były to takie typowe podziękowania.  To było podziękowanie za pomoc w organizacji i przygotowaniu ślubu i wesela.

Offline Marcysia
  • bywalec
« Odpowiedź #114 dnia: 28 Czerwca 2006, 08:33 »
My damy wyjątkowe zdjecia w wyjątkowej ramce i chyba kwiaty ... Sama nie wiem czy te kwiaty jest sens dawac. DO tego nasza orkiestra ma jakiś autorski kawałek na te okazje. Zobaczymy jak to wyjdzie. Nie chce wyciskać łez, chce wyciskac usmiechy na twarzach naszych rodziców. We'll see...

Zapraszam do mojego odliczanka :)

Offline aniata
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #115 dnia: 3 Lipca 2006, 15:10 »
Wspaniały pomysł z tymi  momentalnie wywołanymi zdjeciami. To jest 100% niespodzianka.

My dalismy "laurki" na papierze czerpanym zawinietym w rulon oraz kwiaty.

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #116 dnia: 4 Lipca 2006, 09:55 »
Lada dzień przyjdą nasze puchary dla rodziców. :)

Offline Karolinka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #117 dnia: 10 Lipca 2006, 01:17 »
A my robimy dla rodziców drzewa genealogiczne połączonych rodzin, z nami na samym dole! Myślę, że to fajny pomysł - w tym dniu staniemy się przecież jedną rodziną. Ładnie oprawimy, wlepimy kilka zdjęć i tekst podziękowania dla rodziców.

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
« Odpowiedź #118 dnia: 10 Lipca 2006, 08:39 »
Ja słyszałam jeszcze o pomyśle dawania koszy ze słodyczami - takich ładnie zapakowanych.  W taką pogodę to chyba ciężko, bo mogłyby się rozpłynąć, ale pomysł chyba wart uwagi :)

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #119 dnia: 10 Lipca 2006, 21:56 »
Mój tatus nie przepada za słodyczami... moja mama ma i tak nadwagę. Dla zdrowych łasuchów, czemu nie :)
Nasze pucharki już doszły... Są dwa identyczne a napisy takie  (nazwiska przypadkowe!)

Ewa i Jan Kowalscy
Mistrzowie świata w Wychowaniu Syna
Słupsk 29 lipca 2006

(na pucharze moich rodziców jest napi "wychowaniu córki"