Autor Wątek: Podziękowania, prezenty dla rodziców  (Przeczytany 172664 razy)

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
Odp: Podziękowania, prezenty dla rodziców
« Odpowiedź #180 dnia: 25 Lutego 2008, 13:26 »
My tez dalismy swoje zdjecie slubne-=bylo z tym sporo latania-ale za to rodzice byli zachwyceni :serce:
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #181 dnia: 25 Lutego 2008, 17:19 »
Elu faktycznie piękna, tylko szkoda, że to nie wypaliło przez te nasze polskie 'ogonki czcionkowe'.

izabell26 firmy, które wykonują grawerowanie laserowe możesz poszukać w necie, ale konkretnie te ramki wklejone to można dostać w stanach  :-\ i to same, bez graweru, to już byłoby mało opłacalne niestety.

Offline dotka38
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.09.2008
« Odpowiedź #182 dnia: 22 Czerwca 2008, 22:38 »
My z narzeczonym szykujemy piękne albumy dla rodziców z naszymi zdjęciami od dzieciństwa do dnia dzisiejszego.  Na pierwszej stronie chcemy napisać piękne podziękowania.  Oraz oprócz samych zdjęć chcemy trochę dać opisów od nas i wpisów znajomych o nas.  Plus do tego kwiaty. 

Offline Krolik

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21 września 2008
« Odpowiedź #183 dnia: 7 Sierpnia 2008, 17:17 »
Witam wszystkich.

Mamy maleńki problem w związku z podziękowaniami dla rodziców.  Chodzi nam o jakiś "niekonwencjonalny" pomysł - moja znajoma z mężem zafundowała rodzicom weekend w Spa, ale my myślimy może o jakimś wyjeździe w górki.  Tylko nie możemy znaleźć odpowiedniego miejsca - chodzi o nocleg wraz z wyżywieniem, zeby nie wyszło tak, że płacimy za nocleg, a potem za jadło dodatkowo.  Nie macie jakichś namiarów na jakieś takie ośrodki wypoczynkowe? Albo inny orginalny pomysł? Gdyby nie wrzesień, to pewnie pojechalibyśmy nad morze :D

Pozdrawiamy

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #184 dnia: 7 Sierpnia 2008, 17:30 »
We  wrześniu nad Morzem też bywa pieknie, spacery i wdychanie jodu nawet efektywniejsze jest przy pogodzie wietrzenj (sztormowej).
W zalezności od miejsca są też inne atrakcje, więc zawsze jest co robić

Offline Krolik

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #185 dnia: 13 Sierpnia 2008, 16:37 »
Nad morze to chyba byśmy pojechali dla zaspokojenia w większości mojego "pypcia", bo ostatnio byłam tam na koloniach w 2klasie podstawówki xD a bardzo bym chciała pojechać tam jeszcze kiedyś, ale rodzina mojego Łukasza pochodzi z Mazur, więc do morza daleko nie mają, za to w górach nigdy nie byli.  Moi rodzice szczerze powiedziawszy też nie wypoczywali nigdy w górach, więc to chyba najodpowiedniejsze miejsce.  Jednak po wstępnych oględzinach widzę, że będziemy potrzebowali prawie drugie tyle, co na wesele, żeby pojechać tam w 6 na 5 dni.  Dlatego pytam Was - może macie sprawdzone ośrodki, gdzie jest w miarę tanio (z wyrzywieniem w cenie, bo przecież nie weźmiemy rodziców na "przymusowy" niespodziewany urlop i nie karzemy im płacić za siebie)? Bardzo nam zależy, zeby nie były to zwykłe podziękowania. . . . Pomóżcie. . .

Offline isiaczek
  • entuzjasta
  • data ślubu: Long time ago ;D
« Odpowiedź #186 dnia: 14 Sierpnia 2008, 11:29 »
A co to znaczy w miarę tanio? Napisz ile możecie przeznaczyć na osonę, tj. Jaki koszt 1 os na dobę cię interesuje. My wykupilismy rodzicom weekend w SPA nad morzem (oczywiście bez zabiegów) i za 2 noclegi z pełnym wyżywieniem dla 4 osób zapłaciliśmy prawie tysiąc złotych. Ale znam piekne miejsca w górach gdzie nie ma basenów, szlafroczków, pierdólek, ale jest pieknie i dużo taniej. Napisz ile możecie przeznaczyć kasy to ci spróbuję pomóc
Nosek do góry  8)

Offline Krolik

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #187 dnia: 14 Sierpnia 2008, 13:49 »
No, szczerze, to nie przeliczam tego konkretnie na dzień za osobę, bo powiedzmy, ze za sześć osób chcemy w sumie przeznaczyć na cały wyjazd do 1000zł - bo w takim wypadku ceny narzucą nam ilość dni, na które możemy sobie tam pozwolić.  Spa odpada, wiem, że y im się to nie spodobało (jednym i drugim z resztą).  Rodzice się nie znają wzajemnie, więc to by było coś w rodzaju "wycieczki integracyjnej" i na zasadzie, że mamy nie muszą dzień w dzień stać przy garach i sprzątać, tylko odpoczywać (choćby to miały być np tylko 3 dni).  Dzięki z góry ;)

Offline isiaczek
  • entuzjasta
« Odpowiedź #188 dnia: 14 Sierpnia 2008, 14:03 »
Hmmm szczerze powiedziawszy to nie wierzę by komuś mogło się nie podobać w Spa. Nie mówię o zabiegach, ale zimowy weekend spędzony w pięknym pensjonacie, gdzie nic innego nie robisz jak tylko byczysz się, jesz pyszne rzeczy w pięknej restauracji, pijesz wieczorami winko przy kominku w przytulej kawiarence, pluskasz się w podgrzewanym basenie patrząc jak za oknem wiatr niemalże urywa głowy...bardzo fajna sprawa.
A jesli chodzi o góry to polecam Wisłę i noclegi np w Olimpii (35 zł za osobę) bez żarcia. Moi rodzice byli też w Tyliczu. za 55 zł od osoby mieli posiłki (podobno boskie domowe jedzonko), apartament z wielką wanną i świeczuszkami dookoła niej żeby było romantik. Moge się dziś dowiedzieć gdzie to było dokładnie i napiszę ci na priv.
A może do Ustronia? Byłam tam w tym rokui to wg mnie jedna z piękniejszych górskich miejscowości. Piękne, luksusowe miasteczko. Polecam.
A może wybierz sobie miejsce gdzie chcielibyście pojechac i poszukaj noclegów. Ja mogę gorąco polecić ten Tylicz, bo moi rodzice byli zachwycenie, a oni są dość wymagający.

Offline Krolik

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #189 dnia: 16 Sierpnia 2008, 14:45 »
No, nadal nie wiem, czy by się podobało rodzicom takie coś, poza tym jeśli dla 4 osób 2 dni to koszt prawie tysiąca, to jednak wolimy dać tysiąc w mniej luksusowym miejscu, na 4 dni i dla sześciu osób.  Chodzi o sam fakt oderwania się od codzienności, odpoczynku po (zapewne gorączkowym) tygodniu poprzedzającym wesele.  Czekam w takim razie na konkretne propozycje na priv, z góry bardzo dziękuję ;)

Offline isiaczek
  • entuzjasta
« Odpowiedź #190 dnia: 18 Sierpnia 2008, 09:22 »
Rozumiem cię jak najbardziej, lepiej jechać na kilka dni niż tylko na weekend. Poza tym taniej nie znaczy gorzej. Jak będę coś miała to podeślę

Offline Anusia86

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 07.08.2010
« Odpowiedź #191 dnia: 26 Marca 2009, 09:57 »
Witam,
My na początku chcieliśmy podarowac rodzicom album ze zdjęciami. Ale wpadliśmy na inny pomysł. Kupimy takie elektroniczne ramki na zdjęcia w których mieści się ponad 200 zdjęc i potem wybierzemy najładniejsze ze ślubu i wgramy w pamięc tych ramek:)

Offline akayu
  • maniak
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #192 dnia: 27 Marca 2009, 14:58 »
fajny pomysl z tymi ramkami!!  :) :) my nadal nie wiemy co,jakis koszmar z tym wyborem ::)

Offline isiaczek
  • entuzjasta
« Odpowiedź #193 dnia: 30 Marca 2009, 08:15 »
Byłam ostatnio na weselu, na którym Młodzi dali rodzicom w prezencie dwa wielkie obrazy zrobione ze zdjęć rodziców z ich ślubu. Mam nadzieje że napisałam to zrozumiale. Na jednym obrazie byli rodzice młodej z czasów swojego ślubu, a na drugim rodzice młodego  w ślubnych strojach. Rodzice byli zachwyceni że ktoś odrestaurował ich pamiatke ślubną i zrobił z tego obraz.

Offline Malinka2009
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #194 dnia: 3 Kwietnia 2009, 20:33 »
My postanowiliśmy z narzeczonym dać Rodzicom w prezencie drzewa rodzinne - takie w formie obrazu do powieszenia na ścianie.  Koleżanka która studiuje na ASP ma nam pomóc w przygotowaniu graficzym drzew.  Na dole obrazu będą cztery pnie (moi dziadkowie i dziadkowie mojego narzeczonego - tzn rodzina mojej mamy, mojego taty, mamy narzeczonego i taty narzeczonego - w sumie 4 drzewa) - te drzewa będą się przeplatać i połączą się przez naszych rodziców - w ten sposób powstaną dwa drzewa.  A na samej górze my połaczymy rodziny. 
Troche to skomplikowane bo od dziadków w mojej rodzinie jest do opisania grubo ponad 100 osób (u mojego narzeczonego troszę mniej ale też całkiem sporo), ale postanowiliśmy wkleić zdjęcia tylko najbliższych - tzn rodziców, rodzeństwa.
Nie chcemy tradycyjnego tańczenia podczas "cudownych rodziców mam", bo mój tato juz nie zyje i dla mnie to zbyt trudny moment.  Stąd taki pomysł by uczcić i jego pamięć.  mam nadzieję, że się uda. . . 

Offline Anusia86

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 07.08.2010
« Odpowiedź #195 dnia: 3 Kwietnia 2009, 21:03 »
Malinka2009 świetny pomysł z tym drzewem rodzinnym.sami to wymyśliliście??to dośc oryginalny pomysł,ale uważam że świetny.sama się zastanowie nad takim prezentem dla rodziców:)

Offline Malinka2009
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #196 dnia: 4 Kwietnia 2009, 18:24 »
Dziękuje za uznanie.   :)
Sami wymyśliliśmy, ale chyba dzieki temu, że oboje mamy takie duże rodzinki ;-)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #197 dnia: 4 Kwietnia 2009, 22:38 »
Malinka super pomysł.... myślę, że rodzice będą zachwyceni... ja bym na Twoim miejcu poprosiła koleżankę o zrobienie trzech takich drzew... dla Was to też będzie super pamiątka :)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #198 dnia: 7 Kwietnia 2009, 11:37 »
swietny pomysl :)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline LenaLondyn

• Lenka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01.05.2010
« Odpowiedź #199 dnia: 26 Sierpnia 2009, 19:52 »
Witam :)
My okolo polnocy bedziemy mieli wyswietlany filmik z urywkami" Krola Lwa" wraz ze zdjeciami,po nim wreczymy rodzicom kwiatki i bilety na Malediwy na zaluzony wypoczynek,mam nadzieje,ze zrobi to na nich wrazenie,bo na wakacjach nie byli 20 lat :)
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 27 Sierpnia 2009, 19:13 wysłana przez liliann »

Offline isiaczek
  • entuzjasta
« Odpowiedź #200 dnia: 27 Sierpnia 2009, 08:37 »
Wakacje na pewno zrobią wrażenie, ale nie bardzo rozumiem czemu mają być wyświetlane urywki "Króla Lwa"?!

Offline LenaLondyn

• Lenka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01.05.2010
« Odpowiedź #201 dnia: 27 Sierpnia 2009, 17:23 »
hmm sa tam bardzo piekne urywki bajki,ktora za dziecka uwielbialam i piosenki wiec bedzie to prezentacja wraz z podziekowaniem.
Jesli nie wiesz jak mniej wiecej bedzie to wygladac zobacz sobie filmik jaki zrobilam kolezance ... w youtube wpisz
 "podziekowanie dla rodzicow cz.1 " doklanie tak jak napisalam i wyskoczy Ci filmik ktory bedzie podobny do naszego,gdyz nasz potem bedzie mial urywki ze slubu cywilnego w Londynie... i prosze napisz jakie beda po nim wrazenia :) kazdy z nas mial w dziecinstwie ulubiona bajke od ktorej rodzice nie mogli nas oderwac...

Offline isiaczek
  • entuzjasta
« Odpowiedź #202 dnia: 28 Sierpnia 2009, 08:28 »
Jak wpisuję to to wyskakuje mi jakiś filmik z mszy "Dziękczynienie i pożegnania (św. Augustyn 24 czerwca 2009) cz. 1 " :-\
Chyba nie to miało wyskoczyć

Teraz już rozumiem o co chodziło z tą bajką.

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
  • data ślubu: 03.10.2009
« Odpowiedź #203 dnia: 25 Września 2009, 12:01 »
My mamy takie wierszyki :) sama sklejałam z różnych. Mąż koleżanki nam je wykonał ręcznie - fotki w moim odliczanku

Kochani Rodzice!

Dziękuję za życie, które mi daliście,
za trud włożony w moje wychowanie i wykształcenie,
za wierszyki i melodie dzieciństwa -
wciąż dźwięczą w moich wspomnieniach,
za to, że zawsze byliście,
aby coś poradzić na katar, na gardło, na plamę...

Dziękuję za Waszą rodzicielską wyrozumiałość,
za miłość, mądrość i wsparcie,
które wciąż mi dajecie, tak mało chcąc dla siebie.
Nie raz jeszcze zapewne skorzystam
z Waszej rady i doświadczenia życiowego.

Dziękujemy Wam za dzisiejszy dzień,
za pomoc jakiej nam udzieliliście,
aby był to najpiękniejszy dzień
w naszym życiu.

DZIĘKUJEMY

Kochana Mamo!

Dziękuję Ci za życie,
za trud włożony w moje wychowanie,
za opiekę jaką nade mną roztaczałaś,
za bajki na dobranoc,
które pozwalały zasnąć gdy byłem mały,
za opatrywanie zbitych kolan, guzów i siniaków.

Dziękuję za miłość i wsparcie
na trudnych ścieżkach życia,
za Twoje rady, mądrość i zrozumienie.

Dziękujemy Ci za dzisiejszy dzień,
za wysiłek jaki włożyłaś w to,
aby był najpiękniejszym dniem
w naszym życiu.

DZIĘKUJEMY

Offline gosc
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #204 dnia: 23 Listopada 2009, 19:01 »
Moja siostra z mężem zamówili takie indywidualne rymowane podziękowanie napisane specjalnie dla nich.  Oni podali różne informacje(zabawne i ważne wydarzenia z życia itp) i otrzymali to w formie wiersza.  Był on bardzo wzruszający.  Jak Młodzi to odczytywali to rodzice się popłakali, ja tez:)

Wydrukowali to na eleganckim papierze i oprawili w antyramę.  Wisi to teraz u rodziców i każdy kto nas odwiedza jest zachwycony.

Np była taka sytuacja ze gdy jeszcze jako narzeczeństwo wracali z wakacji to zepsuł się im samochód i rodzice o 2 w nocy po nich jechali:

". . . Chcemy również podziękować za godziny nieprzespane
Kiedy dzieci już dorosłe obudziły Was nad ranem
Bo samochód im się zepsuł podczas powrotu z wakacji
"Mamo, tato poratujcie! - czekamy na Was na stacji"
A Wy bez mrugnięcia okiem, w piżamie, nawet bez swetrów
Przyjechaliście zmartwieni - te pięćdziesiąt kilometrów!. . . "

« Ostatnia zmiana: 13 Stycznia 2021, 18:29 wysłana przez zibi »

Offline ylka

• maniak
  • data ślubu: 2011-05-14
« Odpowiedź #205 dnia: 20 Kwietnia 2010, 12:01 »
dobrym pomysłem są koszulki z napisami "Super Mama" i "Super Tata"

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #206 dnia: 17 Maja 2010, 12:45 »
a my po wielu miesiącach zastanawiania się też zdecydowaliśmy się na albumy ślubne. problem tylko jest taki, że albumy są albo kiczowate (z satynowego materiału ok ale po co do tego jeszcze wstążeczki, koraliki, kryształki, kokardki, gołąbki itd.). z kolei te w skórzanej prawie, proste w wykonaniu i eleganckie są bardzo drogie. ale to nie jest najgorsze, to wszystko jest w internecie a ja chciałabym zobaczyć na żywo czy faktycznie jest takie super jak piszą. dzewcyzny czy znacie w szczecinie jakieś sklepy z taimi albumami ślubnymi? niestety nie mogę się doszukać, pomocy!! :(

Offline DianQ

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.08.2011r.
« Odpowiedź #207 dnia: 23 Lutego 2011, 20:32 »
Super pomysł z tymi obrazami ze ślubu rodziców, bo jednak większość z proponowanych prezentów związana jest z parą młodą, a przecież nie chodzi tu o nas tylko o nich. Tylko trochę może być trudno z realizacją, bo skąd nagle wytrzasnąć artystę i to jeszcze sprawdzonego :)
<a href="http://www.slubneiweselne.com.pl/" target="_blank">[img width= height=]http://www.slubneiweselne.com.pl/slider/show/e7b78747d55d0d8fb7b44af0e1c4f241[/img][/url]

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #208 dnia: 12 Kwietnia 2011, 13:41 »
A ja chciałam uniknąć bukietów i dla naszych mam kupiliśmy bransoletki z kamieniami Swarovskiego, a dla mojego Taty zamówiłam artykuł o nim w ramce. Wyglądało to jak prawdziwa gazeta, a artykuł dotyczył tego ile dla mnie/nas znaczy i jaki jest cudowny :D. Nam chodziło o to żeby to były prezenty trwałe i dla nich personalnie. Byli i są nimi zachwyceni :)

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #209 dnia: 9 Lipca 2011, 11:20 »
my kupilismy takie szklaneczki :)