Autor Wątek: kto miał wesele w domu prztjec sielec w sosnowcu  (Przeczytany 38669 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline goscweselny2010
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.08.2010
Odp: kto miał wesele w domu prztjec sielec w sosnowcu
« Odpowiedź #60 dnia: 25 Sierpnia 2010, 00:44 »
Witam:-)
Bylam u kuzynki na weselu 14 sierpnia 2010 i to co moge powiedziec to tylko tyle,ze sala kryształowa naprawde robi wrazenie i na tym  niestety koniec! :(Jedzenie  jakie serwuja niestety juz nie zachwycilo nikogo! >:(
Nie polecam z calego serca tej sali z tego wzgledu,ze sa tam dwie sale i jest zamiesznie,a obok jest jeszcze jedna sala,wiec nie jest za fajnie jak muzyka wali z trzech roznych stron :oPozdrawiam

Offline Rolka89

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #61 dnia: 25 Sierpnia 2010, 20:18 »
kijanakijana dziękuję bardzo za informację :) mam nadzieję, że i nasze wesele będzie udane, choć do dopiero za rok ;))
iii. .  wszystkiego dobrego na nowej drodze życia! samych radosnych chwil ! :)

Offline olciaa_00

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.08.2011
« Odpowiedź #62 dnia: 2 Września 2010, 01:06 »
Była któraś z Was na weselu na tej sali jak były dwa wesela na raz? Czy rzeczywiście słychać muzykę z drugiej sali jak pisze goscweselny2010 ??? Jakie to wszystko jest stresujące  :o

Offline margerita

• nowicjusz
  • *
  • everybody pomarańcze.
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #63 dnia: 2 Września 2010, 10:41 »
Też się właśnie nad tym zastanawiałam.  To chyba była jedyna rzecz, która w tym lokalu nam się nie podobała czyli 2 sale, 2 wesela na raz.  Ale jednak się zdecydowaliśmy.  Pani manager zapewniała, że muzyka z obu sal się nie zagłuszać, że nie będzie jej słychać, żebyśmy się nie nie przejmowali.  A teraz tez się zaczynam obawiać.  No bo np.  jak u nas na sali będzie przerwa na posiłek a na drugiej sali będą grali to chyba będzie to słychać.   :-\

Offline margerita

• nowicjusz
  • *
  • everybody pomarańcze.
« Odpowiedź #64 dnia: 2 Września 2010, 10:45 »
I jeszcze nad czym się zastanawiam to jak to będzie wyglądać jeśli przykładowo nasze wesele i nasi goście "zjedziemy" się w tym samym momencie co para młoda i goście weselni z tej drugiej sali.  Będzie niezłe zamieszanie :-[

Offline Rolka89

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #65 dnia: 2 Września 2010, 14:29 »
byłam ostatnio na tej sali u Pani manager właśnie pytać o to czy dwa wesela się słyszą. . 
Zapewniła, że wyciszenie jest między salami, więc nie słychać.  jeśli chodzi o muzykę z okrąglaka to powiedziała, że do pokoi dźwięki docierają i nie będzie kłamać, że tak nie jest, ale do sali już nie, bo pokoje od sali dzieli korytarz i dzięki niemu dźwięków nie ma.  jak widać gośćweselny ma tylko jeden post, więc nie wiem czy można tak ślepo wierzyć takim komentarzom.  Pani manager wyjaśniła, że owszem była jedna Pani która z niczego nie była zadowolona, natomiast jej mąż był zadowolony bardzo.  więc możnaby przypuszczać (oczywiście bez urazy!), że to jakiś "tyfus" - zdarzają się przecież tacy ludzie, którym wszystko źle źle źle. . . 
Jeśli chodzi o mnie- Pani manager (bardzo bardzo miła pani, widać że jest kompetentna, bardzo elegancka - w sobotę było wesele) zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie i zaufałam jej, uspokoiła nas. 
Oczywiście, że wszystko wyjdzie w praniu, na szczęście do naszych wesel jest jeszcze rok, zatem nawet gdyby było coś nie tak, to właściciele mają dużo czasu by z ewentualnych skarg i narzekań wyciągnąć konsekwencje i się poprawić :)
co do kwestii zjazdu w tym samym momencie - faktycznie sama o tym nie pomyślałam.  chyba poinformujemy wszystkich gości, by kierowali się na górną salę (w naszym przypadku) a nie będzie to chyba aż takie trudne bo są tam dwa oddzielne wejścia :) a każdy idzie za "swoimi" :)

Offline margerita

• nowicjusz
  • *
  • everybody pomarańcze.
« Odpowiedź #66 dnia: 4 Września 2010, 13:03 »
Muzyka z Okrąglaka ? Moment ,bo przejeżdżam tamtędy prawie codziennie i wydawało mi się iż toż to nawet nie jest jeszcze do końca wybudowane :| Gołe cegły na zewnątrz i tam jest już coś organizowane ?

Offline Rolka89

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #67 dnia: 4 Września 2010, 13:07 »
No podobno już tam są wesela :o
nie wyobrażam sobie tego szczerze mówiąc ;)

Offline Modliszka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #68 dnia: 5 Września 2010, 11:32 »
co do kwestii zjazdu w tym samym momencie - faktycznie sama o tym nie pomyślałam.  chyba poinformujemy wszystkich gości, by kierowali się na górną salę (w naszym przypadku) a nie będzie to chyba aż takie trudne bo są tam dwa oddzielne wejścia :) a każdy idzie za "swoimi" :)

W naszym przypadku łatwo to sprawdzić :) O której masz ślub?Ja o 16.00 :) Zresztą też uważam, że to żaden problem skoro są osobne wejścia.A u mnie dodatkowo nikt nie wejdzie zanim nie zrobimy grupowego zdjęcia na schodach :D

Offline Rolka89

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #69 dnia: 5 Września 2010, 12:10 »
Jeszcze nie ustaliliśmy godziny ślubu :)
Widzę, że Wy już macie wszystko ustalone ;)
Choć powiem Ci szczerze, że też myśleliśmy o 16. . .  Ale zobaczymy czy będzie taka możliwość :)
Ale zanim my dojedziemy. . .  jeszcze życzenia pod kościołem <jeśli pogoda pozwoli> , zdjęcie. . . .  no najwyżej będziemy odliczać każdego gościa i kierować do poprawnego wejścia hihi ;)
jak już ustalimy dokładną godzinę ślubu <ale tym się zajmiemy chyba po nowym roku> to z pewnością dam Ci znać :))

Offline Ewa K
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13 września 2008
« Odpowiedź #70 dnia: 5 Września 2010, 22:13 »
Byłam w sierpniu na weselu, nieźle się bawiłam, najadłam.  Polecam.  Stoły zastawione, obsługa miła, nie z przypadku. 

Offline madziara163
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #71 dnia: 7 Września 2010, 22:07 »
hej miałam wesele na salai dolnej 28.08 i wszystko sie fajnie udało;)goscie zadowolenia a przynamniej tak mowia;)jedzenie dobre i bardzo duzo jedzenia nam zostalo po weselu, ktore zabralismy do domu;) w tym samym dniu bylo wesele na sali gornej i absolutnie nic nie bylo slychac na dolnej sali;)goscie sobie nie wchodzili w droge i sie nie mieszali wiec sie nie obawiajcie dziewczyny. sale sa wyciszone tak jak mowi Pani Małgosia;)pozdrawiam......

Offline gwiazdka_t
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #72 dnia: 11 Września 2010, 14:03 »
bardzo fajnie ze zamieszczacie informacje na temat doswiadczen z ta sala.  Ja mam wesele w przyszlym roku we wrzesniu na gornej sali.  Narazie sie niczym nie martwie bo jeszcze duzo czaso do ustalenia szczegolow.  Napiszcie prosze jak przedstawiala sie zimna plyta.  Ktos wczesniej pisal ze taleze z wedlinami byly porozstawiane bardzo rzadko i trzeba bylo daleko siegac po cos do przekaszenia.  Czy stosowalyscie jakas dodatkowa dekoracje na sale czy stoly>?

Offline olciaa_00

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.08.2011
« Odpowiedź #73 dnia: 19 Września 2010, 20:21 »
Ja też mam jeszcze rok ale trochę się stresuję.  Może dlatego, że na początku trafiłam na starego managera, z którym nie mam dobrych wspomnień.  Ale czytając Wasze posty uspokajam się  :) W końcu na stres jeszcze czas  ;)

Offline anisisko
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.08.2010
« Odpowiedź #74 dnia: 20 Października 2010, 19:35 »
Witam,chciałam się podzielić moją opinią na temat Domu Przyjęć Sielec,ponieważ miałam tam wesele w sierpniu. Jeśli chodzi o muzykę z sali drugiej,to możecie być pewni bo nic nie słychac, kompletnie nic. Jeśli chodzi o właściciela Sali Pana Artura to totalna porażka. Otóż sale rezerwowałam w kwietniu. W kwietniu równiez podpisywaliśmy umowe  z Panem Arturem. Zapewniał nas że do naszej dyspozycji mamy pokój 2 osobowy na piętrze. Parę dni przed weselem zapłaciliśmy pieniadze za wesele,i w ten dzień Pan Artur rónież potwierdził iż pokój 2-osobowy z łazienka jest do naszej dyspozycji. Wyobraźcie sobie ze dzień przed weselem,Pan Artur oznamił mi iż pokój ten jest zarezerwowany przez kogoś innego i pokój zrobi nam z BIURA Pani Małgosi,ze wyniesie biurka i wstawi łóżka!!!!!!Oczywiscie biuro to znajduje sie piętro niżej!!Wyobraźcie sobie iż podobno w dniu  kiedy podpisywałam umowe TEN POKÓJ BYŁ ZAREZERWOWANY!Dzień przed ślubem P. Artur doznał olśnienia i raczył zajrzeć w rezerwacje. . . . . Poprostu bezczelnie i świadomie przyjął  kase,a dopiero potem oznajmił iż pokoju jednak nie mamy. Najgorsze w tym wszystkim jest to że Pan Artur nawet nie miał odwagi sie wytłumaczyć?????W momencie kiedy dowiedziałam sie o zaistniałej sytuacji,odechciało mi sie organizowania w tym miejscu wesela,ale oczywiscie nie  był  innego wyjścia. Pan Artur jedynie co był w stanie wymyśleć to zapronował nam pokoj z 4 łóżkami  dwuosobowymi -BEZ ŁAZIENKI!!!Niestety nie mieliśmy wyjscia i musieliśmy przyjąć tą propozycje. Moim zdaniem Pan Artur kompletnie nie nadaje się na szefa lokalu. Jest niezorganizowany  oraz bezczelny. Zastanówcie sie jak będziecie wpłacać pieniądze przed weselem. Pierwszy raz spotkałam się  z lokalem gdzie wpłaca się całość pieniedzy przed wykonaną usługą!!. Ogromne wrażanie natomiast zrobiła na mnie  Pani manager -Pani Małgosia która bardzo pomaga oraz zawsze służy radą na temat organizacji wesela. Jest to przemiła kobieta która zawsze odpowie na mnóśtwo pytań mimo braku czasu. Jeśli chodzi o jedzenie to było dobre,ale jeśli chodzi o ilośc to śednio. Obsługa bardzo pozytywnie odebrana,kelnerzy mili oraz zdyscyplinowani.

Pozdrawiam

Offline anisisko
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.08.2010
« Odpowiedź #75 dnia: 20 Listopada 2010, 14:37 »
Witam ponownie,chciałam  nanieść poprawke odnośnie ostaniego posta,a dokładnie na temat obsługi. Po paru wizytach u niektórych gości dowiedziałam się co nie co nieco na temat obsługi. Otóż nie do końca goście byli zadowolenie. Opisze dośc bulwersujący przykład. Jedna para z dzieckiem spóźnili sie troszkę na wesele(tzn przybyli  chwile po obiedzie). Oczywiste jest to że powinno się odgrzać obiad gościom. Rozumiem jakby przyszli 2,3 godz po obiedzie to raczej nie ma takiej możliwości,ale tak jak pisalam spóźnili się odrobinę,niektorzy goscie jeszcze spożywali obiad. Wyobraźcie sobie ze kiedy moj gość zapytał czy dostanie obiad,wspaniałomyśłny kelner stwierdził ze nie bardzo i zapytał  co ma odgrzać. Moj gośc zorientował się iż  kelner widzi problem z podaniem obiadu i powiedział proszę mi chociaż odgrzać rosół la dziecka. Po czym kelner odpowiedział:ze Państwo młodzi kazali pozbierać ze stołów talerze z obiadem (oczywiscie Państwo młodzi nic takiego nie kazali)Nie wiem na czym polegał problem ,czy obiadu zabrakło(co by było dośc irytujące) czy nie chciało im sie odgrzewać,ale wyobraźcie sobie ja czuli się moi goście gdy koło nich jeszcze niektórzy gości konczyli obiad,a Ci gzrecznie prosząć  zostali tak potraktowani przez Pana kelnera.

Offline AniaSc
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.08.2012
« Odpowiedź #76 dnia: 8 Stycznia 2011, 15:29 »
Witam, zdecydowaliśmy, że nasze wesele zrobimy w sielcu :) sala dolna przepiękna. .  W przyszłym tygodniu będę się umawiać na podpisanie umowy i tu do Was ogromna prośba. .  Mogłybyście wysłać mi przykładową umowę z właścicielem albo poradzić mi na co zwrócić szczególną uwagę przy podpisywaniu? Chciałabym przygotować się do tego spotkania żeby potem nie żałować na jakie warunki się zgodziliśmy :( z góry wielkie dzięki  :)

Offline JolaM85

• maniak
  • Dobrze,że mamy w sobie tyle siły...
  • data ślubu: 14.02.2015r
« Odpowiedź #77 dnia: 9 Stycznia 2011, 15:12 »
anisisko dziwne ze masz tylko 2posty na całe forum i obydwa dotyczą negatywnej opini sielca bo takich tu mało.....
Aniasc takich umów sie raczej nie wysyła ale powiem ci ze tam nie ma chaczyków po prostu wiadomo ze wpłacając zaliczne 2tys zł przepada a reszta w razie czego jest Ci zwracana

Offline Gosia170710
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #78 dnia: 29 Lipca 2011, 21:03 »
Witam serdecznie :)
Nasze wesele odbyło się rok temu w "Domu przyjęć Sielec" w dniu 17.  07.  2010, mimo tego, że upłynęło już trochę czasu bardzo mile wspominamy naszą imprezę.   Wesele mieliśmy w sali bankietowej (sala krysztalowa również jest piękna,ale na tamten czas była jeszcze nie gotowa).   Obsługa wykazała się wielkim doświadczeniem i perfekcją.   Wszyscy pracawnicy, przede wszystkim Pani Menager oraz Pan Właściciel bardzo mili i sympatyczni.   W każdej chwili służyli pomocą .   Jedzenia ogrom.   Nie ma mowy tu o żadnej "oszukanej" wersji jedzenia (jak zdarza się w wielu lokalach).   Porcje bardzo duże:)Zaspokoją każdego głodomora:) Goście weselni bardzo pozytywnie zaskoczeni zarowno wystrojem sali, jak i również ilością dań jakie zostały wybrane  z menu.   Jedzenie, które zostało (ponieważ jest go bardzo dużo) zostało nam w całości spakowane do pojemników :) Na stołach przez całe wesele niczego nie brakowało.   Klenerzy cały czas donosili potrawy jak i alkohol, który był podawany w pięknych wiadereczkach z lodem, co sprawiało, że wystrój stawał się bardzo elegancki.   Wszystkim, którzy planują wesele, a nie podjeli jeszcze żadnej decyzji bądź się wahają w 1000% polecam tą sale, ponieważ cena nie jest wygórowana, a z pewnością będziecie zadowoleni z całokształu.   Jeżeli zależy Wam na super atmosferze,profesjonalnej obsłudze i wesołej zabawie do białego rana to nie ma nad czym się zastanawiać.   My z pewnością powtórzymy nesze wesele na 5 rocznicę w tym samym składzie w tym samym miejscu.   W razie pytań służę pomocą.   Zajrze za jakiś czas na forum.   

Pozdrawiam

GOSIA

Offline Lusie
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.05.2012
« Odpowiedź #79 dnia: 21 Marca 2012, 19:36 »
Witam,
Małymi krokami zbliża się termin mojego ślubu w Domu Weselnym Sielec i w związku z tym mam odczuwam powoli małego stresika.  Ślub jest 26. 05. 2012 na dolnej sali.  Czy ktoś może podzielić się jakimiś świeżymi opiniami?! Najlepiej takimi, żeby mnie uspokoić;)
Pozdrawiam wszystkie Panny Młode:)

Offline Jabłuszko:)
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14-09-2013
« Odpowiedź #80 dnia: 26 Marca 2012, 13:08 »
A czy Was nie przeraża trochę fakt, że całość należności za wesele należy uregulować tydzień przed weselem? i że nie ma potem możliwości żadnych zwrotów? jeśli np.  goście nie dopiszą z jakichś ważnych przyczyn? i nie wydaje się Wam dziwne, że menadżer nie ma prawa podpisywać umowy i wszystkie ewentualne modyfikacje czy pytania należy kierować do właściciela?
moim zdaniem ten właściciel to jakiś autorytarny wódz, a sala ładna, to fakt. 
Byliśmy ją oglądać i bardzo się nam podobała.  Jednak chyba zdecydujemy się na Okrąglak, bo tam podejście do transakcji jest o wiele poważniejsze. . . 

Offline wioliix

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.07.2014
« Odpowiedź #81 dnia: 30 Marca 2012, 14:14 »
Cytat: Lusie link=topic=17532. msg1687106#msg1687106 date=1332354986
Witam,
Małymi krokami zbliża się termin mojego ślubu w Domu Weselnym Sielec i w związku z tym mam odczuwam powoli małego stresika.   Ślub jest 26.  05.  2012 na dolnej sali.   Czy ktoś może podzielić się jakimiś świeżymi opiniami?! Najlepiej takimi, żeby mnie uspokoić;)
Pozdrawiam wszystkie Panny Młode:)

Witam ;D ;D ;D Mam pytanko ile płacicie za menu;)???? bo my byliśmy ostatnio oglądać tą sale i bardzo nam się spodobała i chcielibyśmy na ten dolnej tylko że okrągle stoliki;) pani Menager bardzo miła odpowiedziała na wszystkie moje pytanie.  Jak już bd po weselu to opowiedziała byśmi o wrażeniach i  wysłałai zdjęcia jak wygląda udekorowana sala bo jak byliśmy to była bez dekoracji bo był post i sprzątali.  POZDRAWIAM ;D ;D ;D

Offline Lusie
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #82 dnia: 30 Marca 2012, 20:43 »
Witam, wybraliśmy menu za około 200zł, bez alkoholu i tortu, ale z obiadem i trzema kolacjami.  Umowę podpisywaliśmy 2 lata temu, wiec nie wiem, jak teraz z cenami.  Pani menager jest faktycznie bardzo miło i udziela wyczerpujących odpowiedzi na każde z pytań.  Na stronie sali można pooglądać zdjęcia z przystrojeniem, ale jeśli po wszystkim będę pamiętać to podzielę się info:)

Offline wioliix

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.07.2014
« Odpowiedź #83 dnia: 31 Marca 2012, 13:41 »
my mamy menu za 235 zł ze wszystkim +jakieś paczuszki dla gości tylko alko nasz chodź było można od nich ale chcemy barmana a on ma swoje trunki.  A mam jeszcze pytanko czy wybraliście takie potrawy jakie oni mieli w menu czy macie jakieś swoje propozycje??? i czy robią jakieś kłopoty jak chcemy jakieś nasze propozycje??? ;D

I mam jeszcze takie głupie pytanie czy macie w menu ser czy trzeba go dokupić???;p

Offline Lusie
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #84 dnia: 1 Kwietnia 2012, 19:26 »
My nie będziemy wprowadzać swoich propozycji, wybieramy z menu podanego przez salę.  Chyba są sery, ale nie zwracałam na to szczególnej uwagi.  Na pewno będziemy organizować kącik z deską serów (wino, sery, winogrona), którą można dodatkowo wykupić, albo dostarczyć własne produkty i oni je przygotują i podadzą.  Jeszcze nie ustaliliśmy menu dokładnie.  Zrobimy to zapewne na spotkaniu tydzień przed.

Offline justi333
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.07.2013
« Odpowiedź #85 dnia: 11 Kwietnia 2012, 15:38 »
Hej.  Jestem nowa więc witam wszystkich :)

Mamy już zarezerwowaną sale dolna na sielcu na rok 2013, czytając i słysząc różne opinie zaczęłam mieć mieszane uczucia czy dobrze zrobiliśmy :( , sala bardzo mi się podoba i nie chciałabym z niej rezygnować.  Dlatego bardzo mi zależy na opiniach z tego roku , Ty LUSIA masz tam wesele w maju dlatego bardzo Cie proszę wystaw swoją opinię jak już będziesz po :)

Pozdrawiam :)

Offline Lusie
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #86 dnia: 11 Kwietnia 2012, 20:51 »
Na pewno podzielę się swoimi wrażeniami po moim majowym weselichu:) Póki co sama czekam na dodatkowe opinie tych, którzy już są po:) Stres powoli przychodzi, ale jakoś nie ma obaw co do sali:)okaże się, czy słusznie....Pozdrawiam

Offline justi333
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.07.2013
« Odpowiedź #87 dnia: 11 Kwietnia 2012, 21:40 »
Będę czekać z nie cierpliwością na wiadomość :)  i fajnie by było jak by dziewczyny z forum które pisały, że mają/miały wesele w tamtym roku napisały nam coś :)

Offline anielkab
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.07.2012
« Odpowiedź #88 dnia: 13 Kwietnia 2012, 22:10 »
W październiku 2011 byłam na weselu w DP Sielec jako gość.  W moim odczuciu wszystko było dopięte na ostatni guzik.  Zrobiłam też mały wywiad z parą młodą już po weselu i nie mieli żadnych zastrzeżeń.  W lipcu br będę miała swoją imprezę weselną w DP Sielec.  Na pewno podzielę się z Wami swoimi spostrzeżeniami.  Póki co jeszcze stresik mnie nie dopadł  :)

Offline Lusie
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #89 dnia: 14 Kwietnia 2012, 10:04 »
Ja sprawdzę to salę już w maju, więc na pewno napisze wam szczerą prawdę, choć pewnie będą to moje subiektywne odczucia. Póki co nie mam stresu, sala jest piękna (ja mam na dolnej), jedzenie ponoć smaczne, pokoje do wynajęcia ładne, a reszta w rękach orkiestry i dobrego towarzystwa:)