Autor Wątek: kto miał wesele w domu prztjec sielec w sosnowcu  (Przeczytany 38715 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wioliix

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.07.2014
Odp: kto miał wesele w domu prztjec sielec w sosnowcu
« Odpowiedź #90 dnia: 14 Kwietnia 2012, 13:05 »
będe z niecierpliwością czekać na wasze opinie;) ;D ;D ;D my  zaliczkę damy w maju ;D ale bardzo mi się podoba ta sala;p chodz mamy 16km do niej ;D

Offline wioliix

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #91 dnia: 14 Kwietnia 2012, 13:07 »
Cytat: anielkab link=topic=17532. msg1699344#msg1699344 date=1334347831
W październiku 2011 byłam na weselu w DP Sielec jako gość.   W moim odczuciu wszystko było dopięte na ostatni guzik.   Zrobiłam też mały wywiad z parą młodą już po weselu i nie mieli żadnych zastrzeżeń.   W lipcu br będę miała swoją imprezę weselną w DP Sielec.   Na pewno podzielę się z Wami swoimi spostrzeżeniami.   Póki co jeszcze stresik mnie nie dopadł  :)

a  mam jeszcze pytanko??? czy dużo jest jedzenia??? ;D to obawa mojej mamy że goście bd głodni i czy nie zamówić jeszcze jednego dania?? bo ślub chcemy koło 12;p a wy o której byliście na weselu;p???

Offline justi333
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.07.2013
« Odpowiedź #92 dnia: 14 Kwietnia 2012, 21:59 »
Koleżanka mojego przyszłego męża miała w sielcu wesele rok temu i była bardzo zadowolona i w 100% nam polecała sale :) jedzenie było dobre i nikomu nic nie brakowało :) także ja sie trochę trochę uspokoiłam  :D

Offline anielkab
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.07.2012
« Odpowiedź #93 dnia: 15 Kwietnia 2012, 10:20 »
U mojej koleżanki na weselu był obiad plus 3 ciepłe kolacje plus wiejski stół.  Moim zdaniem jedzenia było w sam raz.  Wesele zaczynało się koło 17-17H30 i trwało do około 3 rano. 

Nasze wesele będzie zaczynało się kolo 16H30.  Też mamy obiad plus 3 ciepłe kolacje (plus oczywiście zimna płyta, tort, deser) i nie planujemy zamawiać nic dodatkowo. 

Offline Lusie
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.05.2012
« Odpowiedź #94 dnia: 15 Kwietnia 2012, 12:21 »
Ja też mam w menu obiad i 3 ciepłe posiłki. Na pewno będziemy brać dodatkowo wiejski stół. Myślę, że to naprawdę wystarczająco. Zastanawia mnie jeszcze, czy można wybrać kolorystykę wystroju sali, tzn dokładnie stołów, zapomniałam o to dopytać. Jak oglądam zdjęcia na stronie to są w różnych kolorach przystrojone stoły. Czy wiecie coś na ten temat?

Offline anielkab
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #95 dnia: 15 Kwietnia 2012, 19:28 »
Z tego co pamiętam Pani Manager wspominała, że stoły w dolnej sali stroi na bordowo a te w górnej na zielono (tak, aby pasowały do ogólnego charakteru sal).  Jeśli natomiast Państwo Młodzi mają jakiś kolor jako motyw przewodni, to ona się raczej dostosuje.  My chyba raczej nic nie będziemy zmieniać i zostanie ta zieleń (mamy wesele w górnej sali).

Offline Lusie
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #96 dnia: 16 Kwietnia 2012, 19:51 »
O kurcze, mam nadz, że można zmienić ten kolor na dolnej sali, bo bardzo nie odpowiada mi ten bordo.....:)

Offline wioliix

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #97 dnia: 16 Kwietnia 2012, 20:23 »
dziękuje za wszystkie opinie teraz już jestem w 100% pewna żeby wybrać tą sale i wpłacić zaliczkę ;D ;D my ślub na 12 jakbyśmy wzieli to gdzieś koło 14 bd obiad to mam nadzieje że wszystkiego bd w sam raz ;D
a co do wystroju to jak bylam i rozmawiałam z pania Menager to mówiła ze dostosowują kolor wystroju do koloru przewodniego czy specjalnych rzyczeń ;D my chcemy na dolnej sali i okrągłe stoły bo mi się najbardziej podobają;p

Offline Lusie
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #98 dnia: 16 Kwietnia 2012, 20:48 »
Dzięki za informacje. Cieszę się, że można wybrać kolory i że nie będę musiała bawić się w krwistej czerwieni;)Nie słyszałam o opcji z okrągłymi stołami,mhm. Jestem ciekawa jak się to prezentuje.

Offline wioliix

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #99 dnia: 16 Kwietnia 2012, 22:37 »
jak dzwoniłam to odrazu pytalam czy jest taka opcja i pani mówiła że jak najbardziej mają ich w sumie 10.   Prawdę mo. wiąc brałam pod uwagę tylko  sale z okrągłymi stolikami bo mi sie bardzo podobają;p a po drugie to sala balowa jest dość duża a my mamy w planach tylko 70 gości i wtedy nie będzie taka pusta;p

Offline Lusie
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #100 dnia: 17 Kwietnia 2012, 17:41 »
Dzięki za podpowiedź. My wstępnie zaproszonych gości mieliśmy ponad 90 i zaczęli się wykruszać. Zaczęłam się martwić, że sala moze wyglądac pusto:)a teraz już wiem jak to rozwiązać, jeśli w rezultacie będziemy mieć tez ok 70 gości:) Wielkie dzięki:)

Offline wioliix

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #101 dnia: 26 Kwietnia 2012, 14:14 »
Lusie  jeszcze miesiac do Twojego wielkiego dnia ;D ;D ;D

Offline Lusie
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #102 dnia: 1 Maja 2012, 19:09 »
A teraz już mniej niż miesiąc i zaczynam to powolutku odczuwać:)

Offline the_cors

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.08.2013 :)
« Odpowiedź #103 dnia: 14 Maja 2012, 19:21 »
wesela tam nie miałam, ale mogę się podzielić wrażeniami jakie mam po obejrzeniu tej sali - wystrój jest bardzo ładny, szczególnie dolna sala bardzo mi się podobała, ładna jest też zastawa i przystrojenie sali - byliśmy tuż przed czyimś weselem:) a Pani menager uprzejma i rzeczowa, odpowiada na wszystkie pytania itd.  Plusem jest też to, że dobudowują część hotelową więc będzie więcej pokoi, a z tego co widziałam to standard jest bardzo wysoki jak za 140 zł od pokoju.

Offline wioliix

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #104 dnia: 15 Maja 2012, 11:34 »
Lusi zdecydowaliście się na te okrągłe stoliki???? ;D i na jaki kolor troicie salę jak moż ;D ;Dna wiedzieć;p???

Offline wioliix

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #105 dnia: 15 Maja 2012, 11:37 »
the_cors  a Wy kiedy planujecie ślub??? ;D ;D

Offline Lusie
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #106 dnia: 15 Maja 2012, 17:59 »
wiolix: na stoły nie zdecydowaliśmy się jeszcze, wszystko okaże się w piątek, bo idziemy już ustalać szczegóły, m.in. ustawienie stołów. Kolor wybrałam brąz połączony z ecru i złotym. Górna sala jest ponoć strojona w zieleni. W piątek w zasadzie będziemy mieć już wszystko ustalone. No w końcu został tylko ponad tydzień:)Trzymajcie kciuki!!!

Offline the_cors

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.08.2013 :)
« Odpowiedź #107 dnia: 16 Maja 2012, 08:19 »
Mamy zaklepany termin na 16 sierpnia 2013, ale to się jeszcze może zmienić;) w każdym razie na pewno w przyszłym roku:)

Offline wioliix

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #108 dnia: 24 Maja 2012, 08:45 »
Napisz proszę jak tam sprawy organizacyjne ;D czy w restauracji wszystko wporządku czy nikt nie robi problemów itp;p i jakie ustawienie stołów wybraliscie;p???? bo to juz kilka dni;p

Offline Lusie
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #109 dnia: 25 Maja 2012, 17:49 »
Mój dzień już jutro. Organizacyjnie wszytko ok.Pani Małgosia- menagerka bardzo pomocna!!

Offline wioliix

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #110 dnia: 25 Maja 2012, 20:36 »
Wszystkiego najlepszego  LUSI:)

Offline Lusie
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #111 dnia: 29 Maja 2012, 18:34 »
Tak więc ja już po wszystkim i tak jak obiecałam zajrzałam, żeby podzielić się wrażeniami z przyjęcia weselnego na sali ,,Sielec". Organizacyjnie wszystko szło sprawnie i bezproblemowo można wszystko ustalić z Panią Małgosią, która służy pomocą i radą. Była z nami również w dzień wesela i pomagała. Obsługa sprawnie podawała posiłki a jedzenia było baardzo dużo. Mieliśmy obiad, deser i 3 ciepłe posiłki plus wiejski stół i każdy podchodził do nas i mówił, że bardzo dużo jedzenia, ze jest smaczne i że tak naprawdę ZA DUŻO...:)Myślę, że rodzina nie kłamała i ie sprawdziły się opinie, ze goście z tej sali wychodzą głodni. Ja sama mało co w tym dniu zjadłam....stres:)Dopiero w domu posmakowałam różnych specjałów, które zapakowano nam na wynos. Faktycznie smaczne jedzonko. Każdy też oceniał naszą salę jako bardzo elegancką i ładną. Ogólnie weselisko SUPER.Polecam salę. Pytajcie jesli coś was ciekawi, bo sama wiem jakiego stresa miałam przed. Pozdrawiam

Offline justi333
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.07.2013
« Odpowiedź #112 dnia: 30 Maja 2012, 12:46 »
No to super, że wszystko się udało :) gratuluje i szczęścia życzę :)

Ciesze się, że opinia jest pozytywna :) a powiedz mi bo w sumie mi to całkowicie z głowy wypadło i nie zapytała o to menadżerki czy za fotografa kamerzystę i np zespół płaci sie 100% ?  Bo wiem, że dziecie od 5 do 10 lat 50% ale nie wiem jak jest z reszta.

Offline Lusie
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #113 dnia: 30 Maja 2012, 23:13 »
Za ,,obsługę wesela" tj. zespół, fotografa i kamerzystę płaci się 100%. Jedzą to samo co wszyscy:)

Offline wioliix

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #114 dnia: 3 Czerwca 2012, 13:22 »
dziękuje bardzo za odpowiedz ;D super ze wszystko się udalo i życzę szczęscia ;D

Offline anielkab
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #115 dnia: 16 Lipca 2012, 11:42 »
Jestem tuż po weselu w Domu Przyjęć Sielec.  Z czystym sumieniem mogę polecić tą salę.  Wszystko było dopięte na ostatni guzik, super obsługa, wszyscy goście byli zachwyceni zarówno samą salą jak i jedzeniem.  Jedynym "problemem" była sama ilość jedzenia (mieliśmy menu z obiadem + trzema kolacjami), nie byliśmy w stanie tyle zjeść.  Wszystko co zostało i nadawało się do zapakowania, zostało zapakowane do pojemników na wynos. 

W razie pytań służę informacją :) Pozdrawiam serdecznie  :)

Offline wioliix

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #116 dnia: 19 Lipca 2012, 20:45 »
o to super że się wszystko udało gratuluje ;D My wpłaciliśmy zaliczke. a mam pytanko mieliście okrągłe stoliki czy prostokątny? i w jakim kolorze wystrój? a kwiaty na stołach czy coś???

Offline anielkab
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #117 dnia: 21 Lipca 2012, 21:30 »
Stoliki mieliśmy prostokątne ustawione w podkowę. Wesele mieliśmy na górnej sali, wystrój był w kolorze zielonym (serwetki na stolikach plus ten stolik przed nami), dokładnie tak samo jak na zdjęciach na stronie sali. Żadnych dodatkowych dekoracji nie zamawialiśmy, nie było kwiatów na stołach, ale i tak sala wyglądała pięknie :)

Offline Delaila

• entuzjasta
  • data ślubu: 01.09.2012
« Odpowiedź #118 dnia: 25 Lipca 2012, 23:16 »
Dziewczyny, ile liczą sobie za osobę w tym lokalu? Na stronie internetowej jest menu, ale cen brak ::)

Offline anielkab
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #119 dnia: 18 Sierpnia 2012, 14:54 »
My za menu z obiadem + 3 ciepłymi kolacjami płaciliśmy 199 PLN. Przedstawiano nam również menu za 160, 180 i 265 PLN.