Autor Wątek: Restauracja Ceremonia Szczecin Opinie  (Przeczytany 49892 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
Odp: Restauracja Ceremonia Szczecin Opinie
« Odpowiedź #30 dnia: 6 Stycznia 2010, 14:01 »
Dziewczyny!!!

Wiemy,że to nowy lokal i poczatki nie zawsze są doskonałe. Wiec dajmy sobie spokoj co było. Niech ktoś napisze co jest teraz. Ja byłam tam, rozmawialam z włascicielami i wydało sie wsyztsko ok. Nie jadłam tam, nie piłam, nie bawiłam sie. Ale zastanawiam sie nad weselem tam , wiec czekam na konkretne opinie.

Offline jjolka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 6 Stycznia 2010, 19:36 »
Agu-s nie  zabolała mnie Twoja opinia i nie mam rowniez intresu w rozpowszechnianiu samych dobrych opinii o tym lokalu.  Z natury jestem czepialska a tam mi sie po prostu podoba .  Jedzenie mi smakowało ale to sprawa subiektywna , bawiłam sie dobrze ale też towarzystwo mialam super , ani ja ani moja rodzina nie miala problemów z wlascicielami czy tez z obslugą , zapłaciliśmy tyle ile mieliśmy zapłacić i dostaliśmy to co było w umowie,  wiec moja dobra opinia bierze sie właśnie stąd.  Nic poza tym. 
Moim zdaniem lolalola6969 powinnaś po prostu spróbowac jedzenia w restauracji lub wybrać sie tam na imprezę i wyrobić sobie własną opinie .  To jest najlepszy sposób żeby wybrać sobie lokal na wesele . 
Na szczęście ja już mam to z głowy.

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #32 dnia: 12 Stycznia 2010, 15:29 »
k8libby, na ile osób robicie tam wesele??

Offline k8libby

• forumowicz
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #33 dnia: 12 Stycznia 2010, 18:25 »
55-65, w sali z dużymi okrągłymi stołami

Offline Luusia
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18.09.2010
« Odpowiedź #34 dnia: 2 Lutego 2010, 14:24 »
K8libby my również zdecydowaliśmy się na Ceremonię tylko twoje wesele jest wcześniej  :)

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #35 dnia: 3 Lutego 2010, 09:30 »
Luusia, to jesteśmy już czy(3), które maja weselisko w Ceremonii;)

k8libby, nam wszytsko opowie,bo ona jest 1.

Jestem przekonana,że wybrałyśmy najlepszy lokal;)

Offline Luusia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 3 Lutego 2010, 11:42 »
witaj lolalola6969
nie mogę się już doczekać pierwszych relacji
jedynie czym się niepokoję to czy stół Państwa Młodych będzie się mocno wyróżniał spośród innych.  Właścicielka mówiła, że po prostu na nim będzie większy bukiet ale się zastanawiam czy to nie za mało? Zobaczymy. . . 
Sama sala urzekła nas od pierwszego wejrzenia.
mam nadzieję, że k8libby wrzuci na neta parę fotek.

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #37 dnia: 3 Lutego 2010, 11:46 »
Luusia , podaj maila, to Ci prześlę 2 fotki.

Offline Luusia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 3 Lutego 2010, 11:47 »
super bardzo dziękuję już wysyłam na prv

Offline k8libby

• forumowicz
« Odpowiedź #39 dnia: 4 Lutego 2010, 18:39 »
Będę Waszym króliczkiem doświadczalnym.

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40 dnia: 4 Kwietnia 2010, 01:06 »
Odświeżam.
Czy jest tutaj ktoś kto miał tam wesele bądź był tam niedawno na weselu??

Offline k8libby

• forumowicz
« Odpowiedź #41 dnia: 4 Kwietnia 2010, 19:22 »
W tym miesiącu moja koleżanka idzie tam na jakiś bal z uczelni, jak będę miała jakieś wieści to dam cynk ;-)

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #42 dnia: 4 Kwietnia 2010, 22:12 »
Oki, czekam Kasiu na wieści;)

Offline Agulaaa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #43 dnia: 7 Kwietnia 2010, 10:40 »
hej, ja wraz ze swoim narzeczonym już po 1 wizycie zdecydowaliśmy się na ten lokal.  Rodzica bardzo podobało się miejsce a i cena jest bardzo przystępna, co przy ilości naszych gości odgrywało decydującą rolę. 
Wczoraj byliśmy podpisać umowę wstępną i wpłaciliśmy 30% zaliczki.  Obracam się w kręgu gastronomicznym od kilku lat i mogę szczerze powiedzieć, że pani manager zrobiła na mnie bardzo pozytywne wrażenie, dot.  swoich kompetencji.  Nie owija w bawełnę, odpowiada konkretnie na pytania i widać, że jest świadoma tego co oferuje. 
Lokal bardzo czysty.  Jak się dowiedziałam sami będziemy mogli wybrać kolorystykę wystroju oraz kwiaty jakie chcemy mieć na stołach.  Nie ma problemu ustawić stoły w tradycyjny sposób (ze względu naszej ilości gości okrągłe stoły nie są możliwe).  Zmiana niektórych potraw ze manu, także nie jest kłopotem.
Już nie mogę się doczekać naszego ślubu.

Offline reca
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.11.2003
« Odpowiedź #44 dnia: 16 Kwietnia 2010, 21:51 »
Hej,
 My będziemy się bawić w Ceremonii w sierpniu, jesteśmy więc drudzy w kolejce :)
Mam info od znajomej, która bawiła się tam na połowinkach: minusem była śliska podłoga, napoje gazowane w karafkach, ich stolik był ostatni (na jakieś 250 os. ) - więc był problem podaniem obiadu/kolacji, zamiast bukietu surówek dostali tylko buraczki.  Ale - jedzenie było b.  smacznie, nie brakowało (mieli szwedzki stół), no i piękna dekoracja :)

Pytanie do Agulaaa - na ile osób robicie wesele? Nam wstępnie wychodzi 85, więc myślę jakie rozwiązanie ze stolikami będzie najlepsze - chcielibyśmy aby jednak wesele odbywało się w jednej sali.

Orientował się może ktoś o specjalnym menu dla wegetarian? I czy wiecie może czy jeśli korzystam ze zniżki dla dzieci do bodajże 16 r. ż.  to muszę koniecznie wybrać menu dziecięce? Troszkę będzie żenujące jak 15 latek dostanie 5 nuggetsów :P

Mam też prośbę do osoby, która posiada zdjęcia stolika PM, mogę także je dostać?

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #45 dnia: 16 Kwietnia 2010, 22:13 »
Reca, mam 2 zdjęcia tylko,stolik PM jest widoczny z daleka. Mogę je jedynie wysłać na priv, więc potrzebuje maila.
Menu dziecięce wydaje mi się,że jest do 12 lat jednak, ale pewności nie mam.
Pomijając tą kwestię, to na pewno można menu dogadać. Przecież to co lokale proponują to są tylko propozycje, nikt nigdy nie narzuca,że musi być dokładnie to.
Myślę,że minusy, które wypisałaś są, jak dla mnie mało istotne.
Na ślubie są soki w karafkach, nic nie wyparuje, a estetycznie jest.
Bukiet surówek a buraczki?? Hmmm, tego nie kogę wytłumaczyć :-\, jednak jak dla mnie to i tak wszystko jedno jaka surówka.
Ja tam jestem dobrej myśli i puki co nie mam zarzutów.

Offline Agulaaa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #46 dnia: 18 Kwietnia 2010, 22:00 »
Nasze wesele będzie na ok 200 osób.  Na dzień dzisiejszy lista zamknęła się na 204 osobach :)
Stoły będziemy mieli prostokątne, ponieważ tak wolimy, a po za tym przy tej ilości ciężko jest wykorzystać stoliki okrągłe.  Podobno do 160 osób można ustawić stoły okrągłe.  Zniżka jest dla dzieci do 16 r. ż.  , ale jeszcze nie umawialiśmy się co do tego menu.  Dla reszty gości wybraliśmy menu srebrne, pani manager powiedziała, że nie ma problemu zmienić jakiegoś dania.

Offline veronka17

• zapaleniec
  • .: co mnie nie zabije , to mnie wzmocni :.
  • data ślubu: Jak będzie , to sie dowiecie :)
« Odpowiedź #47 dnia: 19 Kwietnia 2010, 10:16 »
napoje gazowane w karafkach

Na ślubie są soki w karafkach, nic nie wyparuje, a estetycznie jest.

No jednak według mnie soki , a napoje gazowane to mała , ale jednak bardzo ważna różnica :)
I myślę , że nie chodziło o to , że cos może wyparować ;) tylko poprostu chyba nikt nie lubi pić odgazowanej coli :) fakt , że butelki na stole może nie wyglądają zbyt estetycznie ( przy całej innej oprawie jak dekoracja ) , no ale dla mnie osobiście , bardziej liczyłaby się jakość tego , co stoi , a nie jak stoi :)

Offline k8libby

• forumowicz
« Odpowiedź #48 dnia: 19 Kwietnia 2010, 21:05 »
Wszystkie napoje są w karafkach, te gazowane też. Mi bardziej przeszkadzają obleśne butelki na stole, wolę, żeby sie trochę wygazowały, niż wprowadzać remizowy klimat do  takiego eleganckiego wystroju... Poza tym, chyba napoje będą znikały w takim tempie, ze aż tak wygazować się nie zdążą...

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #49 dnia: 19 Kwietnia 2010, 23:29 »
Właśnie, podpisuję się pod K8libby.

Offline veronka17

• zapaleniec
  • .: co mnie nie zabije , to mnie wzmocni :.
  • data ślubu: Jak będzie , to sie dowiecie :)
« Odpowiedź #50 dnia: 20 Kwietnia 2010, 10:03 »
Jeśli chodzi o wyglad , to zgadzam się z Wami w całej rozciagłości :) Ja jednak jestem wielkim " colożłopem ";) więc wolałabym , żeby nie traciła nic na smaku ;) i tylko mówię , jakie jest moje subiektywne odczucie w tym temacie. Więc każdy ma i pije to co lubi , prawda? :)
Zresztą pisałyście , że napoje macie ( i alkohol ) bez ograniczeń , to może dałoby radę coś podmienić w razie , gdyby komuś się coś na stole odgazowało :)

Tylko jeszcze weźcie pod uwage to , że wesela macie w terminach raczej ciepłych i nie wiem , ajk funkcjonuje klimatyzacja w Ceremonii , ale takie napoje szybciej się grzeją i co za tym idzie odgazowują.............no ale to tylko takie moje spostrzeżenia ( byłam na takich weselach  , więc chciałam pomóc i coś podpowiedzieć ) :)

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #51 dnia: 20 Kwietnia 2010, 11:10 »
veronka17 , ja  pazdzierniku, czyli już nie jest tak ciepło.
Ja szukam wciąż opinii kogoś, kto TAM był na WESELU, a nie na połowinkach, czy imprezie o zupełnie odmiennym charakterze.

Offline k8libby

• forumowicz
« Odpowiedź #52 dnia: 20 Kwietnia 2010, 17:50 »
Spokojnie lolalola, moja koleżanka będzie tam na imprezie juz na początku maja, dam cynk na 100% :)

Veronika, jak taki z Ciebie colożłop, to nie zdąży sie wygazować ;)

Offline margolcja
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: 30 Kwietnia 2010, 14:59 »
Ja tez planuje tam wesele wiec takze prosze o zdjecia
margolcja@poczta. onet. pl.
Czy ktos z Was widzial ogrod ktory mial powstac przed lokalem, ja chcialabym zrobic tam chrzciny i torta podac wlasnie w tym ogrodzie, tylko nie wiem jak to wyglada i czy bedzie mozliwosc posiedzenia w milym otoczeniu, bo to co widzialam pol roku temu to porazka (oczywiscie pisze o tym co na zewnatrz).

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #54 dnia: 30 Kwietnia 2010, 15:09 »
Wysłałam.

Swoja drogą też jestem ciekawa tego " ogrodu", jednak szczerze, wydaje mi się,że to będzie tylko mały skrawek z 2 ławeczkami.

Offline er.jot
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01.05.2010
« Odpowiedź #55 dnia: 3 Maja 2010, 14:00 »
witamy. .
Dwa dni temu mieliśmy w CEREMONI swoje wesele.  Właściciele zorganizowali za nas praktycznie wszystko, a nasza organizacja ograniczała się do kilkakrotnego odwiedzenia restauracji i zamówienia do posmakowania poszczególnych potraw i dogadania szczegółów przyjęcia i uregulowania rachunków oczywiście.
 Jedzenie w odpowiednich ilościach, smaczne i cieplutkie.  Co jakiś czas pojawiały się na stołach i w podgrzewaczach nowe dania, estetycznie podane.  Obsługa na bieżąco zajmowała się stolikami a każdą sugestię gości realizowali w mgnieniu oka.  Wódeczka smaczna, schłodzona i regularnie dostawiana na stoliki.  Żona podpowiada mi jedynie, iż ciasta mogłyby być bardziej "uroczyste", ale to chyba naprawdę jakiś nieznaczny detal zwłaszcza, że tort zamówiony przez CEREMONIĘ był naprawdę przepyszny i ogólnie zachwalany. 
Toalety czyściutkie, wyposażone i ładne.  Budynek z zewnątrz schludny a wspominany wcześniej ogród nabiera dopiero swojego charakteru, ale już tereaz widać iglaki i zielonę trawę.  Jest nawet miejsce na pozostawienie samochodów.  Położenie lokalu na piętrze w niczym nie przeszkadza (może tylko odradzam wnoszenie wybranki z parteru na piętro. .  Ja ambitnie zapędziłem się do wniesienia swojej żonki na piętro restauracji i muszę przyznać, że ledwo temu podołałem. . )
W dniu wesela zaskoczyliśmy "restauratorów" 30 minutowym, wcześniejszym przybyciem, a i tak w ciągu kilku minut udało się różnice czasowe wyprostować.  Właściciele do rana byli na pod ręką i służyli swoją pomocą i sugestiami za co należą im się duże podziękowania. 
Podsumowując. .  Wraz z żoną jesteśmy bardzo zadowoleni z organizacji wesela w restauracji Ceremonia. .  - Do tego zestawu polecamy jeszcze zespół MUZYKANCI, którzy zrobili dla nas prawdziwe show.
Magdalena, Rafał

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56 dnia: 3 Maja 2010, 14:24 »
Hmmm,

Jak cukierkowo :D
Jeśli to nie jakaś reklama, to gratuluje udanego wesela.
Ja w każdym razie jestem dobrej myśli.

Offline k8libby

• forumowicz
« Odpowiedź #57 dnia: 3 Maja 2010, 17:24 »
Wszystkie takie posty sa podejrzane... jak nie zobacze to nie uwierzę ;)

Offline er.jot
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01.05.2010
« Odpowiedź #58 dnia: 3 Maja 2010, 22:18 »
jak widze każdy zadowolony klient uznawany jest za właściciela. .  Ceremonia to jeszcze nie spółka akcyjna ale jeśli ich usługi/ceny będą na dotychczasowym poziomie to sam bym zainwestował w ich akcje. .  trzymam kciuki za ich dalszy rozwój i za powodzenie w biznesie.
Fotek żadnych nie mam bo na dzisiaj dopiero planowaliśmy plener, ale pogoda zniweczyła plany.  Z "rodzinnych" aparatów fotki jeszcze nie spływają do nas więc nie mam twardych dowodów :).
Wystarczy być dobrej myśli i nieco wyluzować a wtedy wszystko się gładko potoczy.
Jutro uciekamy na kilkudniową wycieczkę i może coś jeszcze bede mógł podpowiedzieć po powrocie. 
Przytocze jeszcze tylko jedną sytuację - o perfekcji i staraniu o klienta niech świadczy fakt, iż zostaliśmy nawet zapytani o to, czy szmpan przy przywitaniu gości miał być jedno czy dwukolorowy i czy kieliszki z szampanem mają być ustawione w kształcie serca, koła czy w jakimś innym. . 

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #59 dnia: 3 Maja 2010, 22:30 »
er.jot , każdy kto ma tylko 1 lub kilka postów jest podejrzany o autoreklamę.

Zresztą apropo "Ceremonii" jest mało opinii,bo jest to stosunkowo nowy lokal.

W takim razie czekamy na fotki.