Autor Wątek: Bydgoszczanie łączcie się  (Przeczytany 186546 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Megii

• bywalec
Bydgoszczanie łączcie się
« Odpowiedź #90 dnia: 10 Maja 2006, 22:44 »
Cytat: "EMka"
I kiedy sale wynajmowalyscie?

Ja wynajmowalam w grudniu i powiem Ci,ze byly miejsca gdzi byly terminy pozajmowane...a z Kosciolem nie mialam zadnego problemu...

tak poza tym... Megii - bedziesz brała slub tuż koło mojego domu  Chyba pokiwam Ci z okienka  

hmm..a gdzie mieszkasz dokladnie...moze my sie znamy co :?:

Offline klaris
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #91 dnia: 11 Maja 2006, 16:44 »
My rezerwowaliśmy kościół rok i 2 miesiące przed i tydzień po nas dwie pary też chciały mieć ten termin. Bo u nas jest tyle ślubów, ze jednej soboty czasami jest i 5 (maksymalnie) więc odbywają sie i w kaplicy i w kościele. Tego samego dnia mają ślub jeszcze 2 pary i dlatego że my zarezerwowaliśmy 2 godziny, one mają w kaplicy.

Offline Megii

• bywalec
« Odpowiedź #92 dnia: 12 Maja 2006, 16:26 »
U nas w Kościele są 4 śluby jednego dnia...o 15, 16, 17 i 18... ale jak my rezerwowalismy to nasz dzien byl wolny i moglismy sobie sami wybrac godzine  :D  A poza tym i tak pewnie nikt niema w ten dzien slubu, bo my mamy w piatek,a malo ludzi tak robi...

Offline EMka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 07.09.2007
« Odpowiedź #93 dnia: 14 Maja 2006, 21:43 »
Witam Was ponownie i dziekuje za odpowiedzi, wlasnie chcialam powiedziec, ze kosciol juz mamy prawdopodobnie zarezerwowany, wiec o to sie nie martwie. Teraz czeka nas wybor sali... Mam nadzieje ze to bedzie latwa, szybka i celna decyzja  :) Zespolem zajmiemy sie pozniej, bo mamy kilka znanych i sprawdzonych z poprzednich wesel znajomych. A najbardziej ciesze sie z tego, ze nasze rodziny podjely intensywne dzialania w kierunku naszego slubu i wkoncu mamy pewnosc co do daty :o O reszcie poczynan na pewno zdam Was relacje. Pozdrawiam goraco!!

Omnia vincit Amor

Offline Megii

• bywalec
« Odpowiedź #94 dnia: 15 Maja 2006, 17:44 »
Teraz czeka nas wybor sali... Mam nadzieje ze to bedzie latwa, szybka i celna decyzja

heh..ciekawe, czy bedzie latwa  i szybka :)  ale na pewno musi byc celna :D

Offline karola2314

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #95 dnia: 16 Maja 2006, 11:07 »
Witam dołączę do rozmowy,otóż ja za miesiąc za mąż wychodzę,praktycznie wszystko już gotowe :D tylko przyjęcie weselne trzeba przyszykować :D

Offline EMka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #96 dnia: 16 Maja 2006, 20:07 »
Cytat: "karola2314"
otóż ja za miesiąc za mąż wychodzę

Hej dziewczyny, to tylko ja taka wyrywna jestem i na rok przed przegladam juz te strony??  :D  Nie chcialabym sie z niczym spoznic, bo wiem ze przed slubem trzeba miec glowe na karku zeby niczego nie zawalic... Tak po prostu chyba sie ciesze  :)

Omnia vincit Amor

Offline Megii

• bywalec
« Odpowiedź #97 dnia: 20 Maja 2006, 23:46 »
otóż ja za miesiąc za mąż wychodzę,praktycznie wszystko już gotowe  tylko przyjęcie weselne trzeba przyszykować

ja tez za miesiac...ale pewnie dzien przed Toba co :?:  Ja nie mam tylko zalatwionego fryzjera  :(  nie mam pojecia gdzie isc zrobic sobie fryzure :(  nie mozecie kogos polecic  :?:

Offline klaris
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #98 dnia: 21 Maja 2006, 12:28 »
Przyłączam się do prośby o namiary na fryzjera.Chciałabym ładny luźny kok - włosy do pasa.

Offline Megii

• bywalec
« Odpowiedź #99 dnia: 22 Maja 2006, 00:29 »
Gdybys miala innego dnia slub to bym Co mogla poradzic :cry:  moja fryzjerka, z ktora nawet rozmawialam o fryzurce slubnej i sie juz umawialysmy wyjezdza akurat do Krakowa na slub brata :cry:  :cry:  :cry:  i dlatego mam problem  :roll:

ale jakby ktos chcial na inna date to ja moge polecic :!:

Offline BIEDRONKA
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #100 dnia: 27 Maja 2006, 15:36 »
Witajcie
My juz mamy prawie wszystko zalatwione zostalo jeszcze tylko kupienie ciasta i jedzenia--bo kuchara nam wszystko przygotowuje. Ślub mamy w kosciele MBNP na Ugorach a przyjecie weselne w szkole podstawowej nr 63 na szwederowie
Mielismy problem zeby znalesc kogos do niesienia obraczek, ale juz mamy:)

Mam do was pytanie ile dawaliscie na slub ksiadzu bo my jeszcze nic odlozylismy to na dzionek przed slubem
I jeszcze chcilam zapytac co rodzice powinni mowic podczas blogoslawienstawa-bo moja mam juz ma pietra:)
Czeam na odp

Offline Megii

• bywalec
« Odpowiedź #101 dnia: 28 Maja 2006, 22:27 »
Cytat: "BIEDRONKA"
Mam do was pytanie ile dawaliscie na slub ksiadzu bo my jeszcze nic odlozylismy to na dzionek przed slubem

My dajemu chyba 200zl tym bardziej,ze slubu nie bedzie nam udzielal ksiadz z parafii w ktorej slub bierzemy tylko ksiadz z rodziny  :D

Cytat: "BIEDRONKA"
co rodzice powinni mowic podczas blogoslawienstawa-bo moja mam juz ma pietra:)

hmm..to chyba kazdy rodzic sam wymysla i mowi co chce przekazac dziecia na nowa drogezycia :roll:

Offline karola2314

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #102 dnia: 29 Maja 2006, 11:44 »
Ja tylko cywilny ślub biorę,więc niewiem ile księdzu się daje :?: A co do błogosławięństwa,czego rodzice nie powiedzą i tak się rozkleicie :(

Offline lukes
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #103 dnia: 1 Czerwca 2006, 10:16 »
Tekstu dla rodzicow na błogosławieństwo proponuje poszukać w ksiegarni kolo bydgoskiej katedry. Panie, ktore tam sprzedaja służą zawsze pomocą. Ja postaram sie tam udac w najblizszym czasie i sprawdzic:)

Offline Aniołek

• uzależniony
  • data ślubu: 20-05-2006
« Odpowiedź #104 dnia: 1 Czerwca 2006, 10:24 »
A co do błogosławięństwa,czego rodzice nie powiedzą i tak się rozkleicie

a ja sie nie rozkleiłam. :0 nie chciałam zbednych przemówien rodziców  i tak wiem co czuja. moga mi to powiedziec w innym momencie. Gdyby mówili cos wiecej poza "błogosławie was na nowa droge zycia" , to pewnie faktycznie płaczów i lamentów byłoby cio niemiara. a przeciez nie o to chodzi! mamy byc szczesliwi, a nie sie smucic! a wiadomo, ze nasz ślub dla rodziców jest tez ooooogromnym przeżyciem

Offline lukes
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #105 dnia: 1 Czerwca 2006, 10:39 »
Boże, Dobry nasz Ojcze, pobłogosław te nasze dzieci, które złączyłeś w miłości. Niech będą dla świata obrazem miłości Chrystusa i Kościoła. Dozwól im razem dożyć szczęśliwej starości i obdarz potomstwem, a błogosławieństwo Twoje, Boże Ojcze, Synu Boży i Duchu Święty, niech im towarzyszy i pozostanie z nimi na zawsze.

Amen

Offline EMka

• użytkownik
  • **
Witajcie ponownie!!!
« Odpowiedź #106 dnia: 19 Września 2006, 21:40 »
Jestem znowu w Waszym gronie!!! Slub bedzie 7 wrzesnia 2007  :D Na razie mamy zalatwiona sale - rezerwacja + przedplata, w przyszlym tygodniu zalatwiamy fotografa i moze ksiedza (bo mam znajomego ktorego chcemy poprosic o udzielenie sakramentu) i zaczynamy powoli szukac zaproszen, alkohol zalatwiamy z koncesja... Wymyslilismy tez zeby wreczyc rodzicom na weselu oprocz stanartowego bukietu taki album ze zdjęciami i wspomnieniami z naszego zycia, tylko ze ciezko jest dostac ladny album na wklejane zdjecia. Bardzo bym chciala tez teraz znalezc fryzjera/ke  :luzak:  ktory bedzie mnie czesal na slub zeby mnie juz jakos obcial i zeby nie bylo potem poblemu z kokiem, jezeli macie dobre namiary to BARDZO prosze.
Lukes - macie slub dzien po nas :)
pozdrawiam!!!!

Omnia vincit Amor

Offline madziac
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #107 dnia: 16 Lutego 2007, 20:42 »
CZEŚĆ WSZYSTKIM, FAJNE JEST TAKIE MIEJSCE JAK TO...GDZIE MOŻNA SIEBIE WZAJEMNIE WSPOMÓC W TAKIM DNIU JAK ŚLUB.... CIESZĘ SIĘ ŻE MOGĘ BYĆ TU Z WAMI... :hello:
JUŻ NIEDŁUGO MY :)

Offline martafly

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #108 dnia: 27 Marca 2007, 16:48 »
EMka - radzę nie kombinować za dużo z przycinaniem włosów na kilka miesiecy przed slubem - mnie na 2 tyg przed slubem , gby juz byłam po koku próbnym jeden fryzjer tak obrzępolił , że musiałam  zupełnie zmienić koncepcję fryzury :)
Ja ze swojego fryzjera byłam średnio zadowolona - i tak poprawiłam na koniec koka po swojemu.

Pozdrawiam

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #109 dnia: 29 Marca 2007, 13:38 »
alkohol zalatwiamy z koncesja...
swietne... usmiałam sie.... :frajer: :frajer: :frajer: :frajer: :frajer:

Offline martafly

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #110 dnia: 29 Marca 2007, 13:54 »
Do aneta_81 - stałyśmy się mężatkami tego samego dnia  :brawo_2:
Pozdrawiam

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #111 dnia: 30 Marca 2007, 10:21 »
martafly,
Cytat: "martafly"
stałyśmy się mężatkami tego samego dnia
:) w jakim kosciele slubowalas? aaa no i gdzie sie bawiliscie?
pozdrawiam cieplutko :skacza:

Offline marciawisnia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #112 dnia: 5 Maja 2007, 01:38 »
Witam.Fajnie,ze tu tak lokalnie.Ja mam Slub Cywilny 7 lipca.A Wesele az za Kcynia,bo tam fajny zameczek jest.Mam juz sukienke,obraczki,muzykow na slub i orkiestre na wesele,garnitur sie szyje.Zarezerwowalam tez makijazystke i fryzjerke.Zaproszenia z allegro maja byc za kilka dni.Ale teraz martwie sie wystrojem sali,lokowaniem gosci,bukietem i w ogole mam jeszcze milion problemikow.Pozdrawiam wszystkich mocno.

Offline aniuska25

• forumowicz
  • data ślubu: 22.09.2007
Odp: Bydgoszczanie łączcie się
« Odpowiedź #113 dnia: 28 Maja 2007, 12:44 »
Coś "leży" to regionalne forum ::) hmmm... skoro w temacie jest łączcie się, to chyba trz by coś z tym zrobić :drapanie: Bydgoszczanki i bydgoszczanie i wszyscy z regiony, wymieniajcie się uwagami też w tym miejscu, potem zawsze łatwiej coś znaleźć ;)

Offline szajbik

• zapaleniec
  • data ślubu: kiedy będzie to będzie
« Odpowiedź #114 dnia: 28 Maja 2007, 22:15 »
Coś "leży" to regionalne forum ::) hmmm... skoro w temacie jest łączcie się, to chyba trz by coś z tym zrobić

No wlasnie cos pusciutko tu  :cry: :cry: . Zagladam tu codziennie i widze, ze wszyscy sie gdzies pochowali  ;). Wesele mam w przyszłym roku i przyda mi sie wiele porad i informacji (zwlaszcza ze przebywam zagranica) i chetnie wyslucham waszych cennych opinii. Sama służe pomoca. Pozdrawiam i łaczmy się Bydgoszczanki  :disco:

Offline aniuska25

• forumowicz
« Odpowiedź #115 dnia: 29 Maja 2007, 08:28 »
 ;D No moje wesele juz niedługo i myslę, że "po" moje opinie będą bardziej pomocne, bo będę już wiedziała co i jak ;D Choć teraz już też troszke wiem, bo załatwiania jednak troszke jest ;) Ale damy rade ;D

Offline szajbik

• zapaleniec
  • data ślubu: kiedy będzie to będzie
« Odpowiedź #116 dnia: 29 Maja 2007, 11:10 »
Aniuska25 a gdzie robisz swoje wesele?? 

Offline aniuska25

• forumowicz
« Odpowiedź #117 dnia: 29 Maja 2007, 11:29 »
Ja swoje robię w Restauracji "Leśna" w Ostromecku ;D Widziałam,że się zastanawiałaś nad Jermirem albo Pałacem w Ostromecku, u nas Palac nie wchodził w gre ze względu na cenę, a w Jermirze nie było terminów. "Leśna" jest całkiem przyjemna, a że wesele będzie takie średnie bo na 45-50 osób to nadaje sie idealnie ;D

Offline grecka

• bywalec
  • data ślubu: 08.08.2008
Siemka:)
« Odpowiedź #118 dnia: 2 Września 2007, 21:47 »
Skoro narzekacie, że mało jest forumowiczów z Bydgoszczy- spiesze z  p[rzyłączeniem się do rozmowy:) Slub i weselicho mam za rok- 08. 08. 2008.  - data to przypadek- nie było innych wolnych w miejscu gdzie chcielismy miec wesele czyli na ATR-ze:) Ślub bedzie w kościele Matki Boskiej Królowej Męczenników a dokładnie to w Kaplicy (chciałam żeby było bardziej kameralnie)- termin już ustalony. 
Teraz szukam grajków i białej goraczki dostajemy- jak juz mają termin wolny to grają dramatycznie.  Jakby ktos znał fajna kapele to prosze na priv kontakcik ;DCo do sali to załatwialismy ją pod koniec sierpnia i było cieńko z terminami :-\
Papaty

Offline lukes
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #119 dnia: 2 Września 2007, 21:59 »
:-)