Autor Wątek: 7 sierpien 2010 nasz wielki dzien!  (Przeczytany 62668 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline asia2112
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.08.2010
Odp: 7 sierpien 2010 nasz wielki dzien!
« Odpowiedź #210 dnia: 8 Kwietnia 2010, 22:35 »
Hej dziewczyny,

buty sa ladne z firmy : rainbow! Zobaczcie!!!

Ja w ostatni piatek zamowilam moja suknie slubna:-). Bedzie w lipcu. Juz nie moge sie doczekac! Zaproszenia tez juz zostaly wyslane.

Bylismy w Maciejewie i rozmawialismy z P. Natalia. Rozmowa byla bardzo fajna. Jednak potrzebujemy dekoratorke. P. Natalia moze polecic pare dekoratorek. ja sie zdecydowalam jednak na wlasna.

Zamowilam dekoracje w decoramor. Ta firma ma siedzibe w Stargardzie Szczecinskim. Przesliczne dekoracje maja oraz wiele innych dobrych pomyslow:-)

Moze sie dolaczycie i ustalimy jakis rabat z Pania?

Pozdrawiam!

Offline doti29

• bywalec
  • data ślubu: 7/8/10
« Odpowiedź #211 dnia: 9 Kwietnia 2010, 01:45 »
Hej Asia! Co tam slychac w Maciejewie?

Ja myslalam,ze p.Natalia moze zajac sie dekoracja ??? Tak mi powiedziala ???

Dlatego dekoratorki sali nie mam, skoro mowisz ze decoramor jest fajne to moge sie dolaczyc ;D

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #212 dnia: 9 Kwietnia 2010, 10:47 »
Asiu super, że masz już suknię. Ja swoją też mam mieć w lipcu. Ale w sumie już bym chciała ;). My już prawie mamy gotowe zaproszenia i zawiadomienia. Właśnie może Wy mi doradzicie czy na zawiadomieniach wypada umiescić informację: "Miło nam będzie jeżeli zamiast kwiatów otrzymamy pieluchy, książeczki  oraz przybory szkolne, które przekażemy oddziałowi Świętego Mikołaja przy Szpitalu Klinicznym w Szczecinie"? Bo na zaproszeniach tak mamy, ale nie wiem czy na zawiadomieniach wypada? Z drugiej strony mamy małe dziecko i małe mieszkanie, więc kwiaty się zmarnują... Bo mała będzie się pewnie do nich dobierac ;).
To moze się jakos podzielicie dekoracją? Ciekawe, czy między Waszymi weselami będzie jakaś impreza? Bo tak część dekoracji (oprócz kwiatów) mogłaby przetrzymać przez tydzień. Pamiętam,, ze moje 2 kolezanki tak zrobiły i było super, bo zaoszczedzily.

Offline asia2112
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #213 dnia: 11 Kwietnia 2010, 11:55 »
@doti:
Mi tez tak mowiala ostatnim razem. Tym razem powiedziala ze ona sama tylko moze polecic dekoratorke. Standardowa dekroacja jest w Maciejewie ale nic innego. A ubranie na krzesla kosztuje od 10-15 zl za jedno krzeslo:-) Pani z decoramor powiedziala ze u niej nie jest az tak drogo! P. Natalia zalatiwa mi lampiony i dowoz osob.

Zapomnialam porpzmawiac o torcie! Wiesz cos na ten temat?

Doti a jaka ty chcesz dekoracje? Ja biala-wrzosowa!

@suprynka: Mysle ze spokojnie mozesz na zawiadomieniach umiescic ta informacje. Przeciez to nie jest obowiazkowe. My zawsze dodajemy ze kazdy moze sam zdecydowac co przyniesie. Nie kazdy ma czas na szukanie jakich specjalnych rzeczy:-). Wiec nie martw sie i dodaj. Nikt tego negatywnie nie odbierze!

Offline doti29

• bywalec
« Odpowiedź #214 dnia: 12 Kwietnia 2010, 00:30 »
Suprynka mysle,ze smialo mozesz tak napisac i bardzo ladnie z Waszej strony,ze chcecie pomoc dzieciom :)

Asiu ja nic niestety nie wiem o torcie,ale mam nadzieje,ze dalej jest w cenie imprezy jak to bylo wczesniej ustalone!

Co do dekoracji to ja myslalam o fiolecie a wrzosowy to nawet lepszy pomysl,wiec super byloby uzyskac jakams znizke. A ile Ty chcialabys wydac na dekoracje sali bo ja mam budzet raczej ograniczony i mysle,ze tak okolo 1 000zl.
Widzialam ich strone internetowa, bardzo mi sie podoba ;D

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #215 dnia: 12 Kwietnia 2010, 10:22 »
No właśnie już umieściłam taką informację. choć cieżko mi trochę bo uwielbiam kwiaty, ale zdaję sobie sprawe, że ze względu na ich ilość, lato, małe mieszkanie i małe dziecko, szybko by popadały. A tak dzieciaczki będą miały radość.
Doti29, bardzo fajnie że myślisz o fiolecie/wrzosie. Ja wybrałam róż, ale fiolet był na drugim miejscu ;). Myślę, że 1000 zł to dobra kwota. Ciekawe tylko, czy wystarczy na Maciejewo.

Offline asia2112
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #216 dnia: 12 Kwietnia 2010, 18:55 »
Czesc dziewczyny,

wrzosowy i bialy bardzo pieknie wygladaja! Wiec my ustalilismy maxymalna kwote 2500 zl. Ale mamy 150 osob. Wiec mysle ze u Ciebie 1000 zl spokojnie by wystarczylo. Dodatkowo jak bedziemy mialy te same kolorki to mysle ze troche zaoszczedzimy:-))

Napisz tej Pani najlepiej maila i zapytaj czy ma wasz termin slubu wolny. Bardzo mila i konkretna kobieta:-). Powiedz tez ze ja Tobie ja polecilam! I od razu zapytaj czy istnieje mozliwosc podzielenia sie dekoracja!

@suprynka: Ja tez uwielbiam kwiatki i tez mi smutno ze nie bede ich tyle miala no ale szczescie dzieci jest wazniejsze:-)

Tak tort jest w cenie! Ksztalt podobno tez mozemy wybrac. Ja chce kwadratowy. Dla 150 osob bedzie bardzo duzy tort;-)

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #217 dnia: 19 Maja 2010, 21:19 »
Hejka! Co tu tak cicho???  Jak przygotowania? Ja wczoraj zakupiłam sobie buty w CCC aż za 79 zł ;). Bardzo mi się podobają i są wygodne. Może ciut wysokie, ale wezme sobie na zmianę niższe.
Kupiliśmy też K. garnitur. Jak wyszedł taki cały ubrant to ja...popłakałam sie. Sprzedawczyni powiedziała, że takiej akcji nie widziała przez 10 lat swojej pracy ;). Ja też nie wiem, czemu się tak wzruszyłam.
My dopinamy wesele. Jeszcze zastanawiam sie nad jedną atrakcją i jutro będę wiedziała co i jak. Musimy też zmienić trochę menu na bardziej włoskie, ale to chyba zostawimy już na początek lipca. Chcę też zamówić sobie kosmetyczkę, która "zrobi"  mi twarz przed weselem :)

Offline doti29

• bywalec
« Odpowiedź #218 dnia: 20 Maja 2010, 19:08 »
Oh Suprynko ja tez sie wzruszylam jak zobaczylam mojego PM w slubnym garniturze,ale udalo mi sie powstrzymac lzy ;)

Ojej slub juz tuz tuz i ciagle o tym mysle, juz nie moge sie doczekac ;D

Ja makijazystke i fryzjerke juz zamowilam. Bede miala probny 9czerwca, mam nadzieje,ze bedzie dobrze.
Pozdrowienia!

Offline doti29

• bywalec
« Odpowiedź #219 dnia: 20 Maja 2010, 19:11 »
Ps. Napisz jaka atrakcje wymyslilas :D

Offline kundzia

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 28.08.2010
« Odpowiedź #220 dnia: 21 Maja 2010, 03:26 »
Hej dziewczyny! U mnie jakos nadal wszystko stoi w miejscu i nie chce sie ruszyc. Moj PM nie ma nawet jeszcze garnituru. W czerwcu lecimy do Polski i tam bedziemy kompletowac garderobe i obraczki. Jesli chodzi o dekoracje Maciejewa to nie wiem czy bedziemy cos zalatwiac, bo jakos nam sie nie chce. Doti a kiedy bedziecie podpisywac umowe w Maciejewie?  trzeba by bylo moze sprawdzic czy my mamy nadal termin zarezerwowany?!

Offline aneczka81

• forumowicz
  • data ślubu: 25.09.2010
« Odpowiedź #221 dnia: 23 Maja 2010, 11:46 »
Faktycznie cos tu ostatnio ucichlo ???. Ja jestem teraz w Polsce ( przylecialam z PM i przyszlymi tesciami ), wybralismy sie do Maciejewa w czwartek. Pani Natalii nie bylo, zastepowala ja inna pani.
Ja zdecydowalam, ze innych dekoracji niz ta ich bardzo podstawowa nie bede brac, miejsce jest piekne i bez tego a znam lepszy sposob na wydanie 800 zlotych niz pokrowce na krzesla :) chyba odzywa sie tu praktyczna strona mojego charakteru  :D
nie wiem czy wiecie ale obecnie basen ma powazna awarie i pani nie moze zagwarantowac, ze naprawia ja do wrzesnia :-[ mnie to smuci, bo niektorzy z moich angielskich gosci beda w Maciejewie juz od srody przed weselem i kazda atrakcja jest mile widziana.
rozmawiawialam tez na temat tortu- ja mysle o tym by miec pieterka tortu wygladajace z zewnatrz jednakowo ale o roznych smakach, by goscie mieli wybor- jest to mozliwe do zrobienia. Pani Ineza przeslala mi fotke tortu, ktory  bardzo zachwalala- tort nazywa sie "biala dama" jest o smaku tiramisu w bialej polewie z marcepanu i ozdobiony rozyczkami- musze przyznac ze wyglada slicznie, ale dla mnie jakis taki "angielski" i za mocno wylukrowany.
Bedac w Maciejwie w czwartek zjedlismy tam obiad, aby zobaczyc czy jedzonko maja przyzwoite:) i musze przyznac ze wszyscy byli pod wrazeniem wliczajac tesci i moja bardzo krytyczna mame ;) jedzenie bylo pieknie udekorowane owocami.
Milej niedzieli dziewuszki :Daje_kwiatka:
PS Doti zdecydowalismy  sie z bolem serca na slub cywilny w Anglii- mialas racje, za duzo w Polsce formalnosci do zalatwiania- dzieki za rade :-*

Offline doti29

• bywalec
« Odpowiedź #222 dnia: 24 Maja 2010, 15:28 »
Czesc dziewczynki! Wczoraj 2 razy probowalam wyslac wiadomosc, ale komputer mi sie zawieszal:(. Teraz pisze z telefonu wiec przepraszam za bledy:(. KUNDZIA- mysle,ze kazda z nas przezywala chwile w ktorej odechciewalo sie tych calych przygotowan do slubu, wiec wszystko w normie;). Z garniturem pewnie nie bedziecie mieli problemow a jesli obraczki chcecie klasyczne to tez pewnie szybko znajdziecie! Ja nie potwierdzalam terminu w Maciejewie,ale musze niedlugo tam zadzwonic bo jade do Polski 9czerwca, wiec chce podpisac umowe. W Polsce bede tylko 4 dni a nastepnym razem to juz bede na slub,wiec troche mam zalatwiania i na dodatek bedzie moj wieczor panienski:).           ANECZKO zycze milego pobytu w Polsce:) A jak ta zastepujaca pani? Jakas konkretna jest? Ja tez sie zmartwilam basenem bo kilka osob z Anglii tez bedzie tam wczesniej i traktuja pobyt tam jako wakacje, wiec szkoda:(. Aneczko my juz po cywilnym 5 dni temu:) Powiem Ci, ze wcale nie zaluje ze tak zrobilismy bo mialam namiastke slubu i chyba bede sie teraz mniej stresowala na prawdziwym slubie;) Moj PM tez byl zadowolony,ze mogl uslyszec slowa przysiegi po angielsku bo w Polsce to bedzie tylko po polsku. A to uczucie w czasie przysiegi jest cudowne, wiec warto przezyc to 2 razy;)

Offline doti29

• bywalec
« Odpowiedź #223 dnia: 24 Maja 2010, 15:39 »
Ah jeszcze zapomnialam spytac ANECZKO a Maciejewo zapewnia jeszcze jakams dekoracje bo mi p.Natalia powiedziala, ze oni juz nie beda dawac tych swiecznikow z kwiatami na stoly. W sumie to macie racje dziewczyny Maciejewo jest ladne i latwo zaoszczedzic na dekoracji. Szkoda tylko, ze nie pomyslalam o tym wczesniej I juz zamowilam dekoratorke. Kosciol w Maciejewie zdecydowanie warto udekorowac poniewaz jest naprawde pusty, ale sala w hotelu jest ladna sama w sobie.  Pozdrawiam!

Offline aneczka81

• forumowicz
« Odpowiedź #224 dnia: 24 Maja 2010, 15:50 »
Doti/b] :-* Serdeczne gratulacje :brawo_2: Moze jakas foteczke z cywilnego wrzucisz? :blagam:
 Ta druga Pani ma na imie Ineza, ona tylko zastepowala Pania Natalie. Potwierdzila, ze skromne dekoracje na stol z bialych kwiatow beda zapewnione. Widzielismy  jak to bedzie mniej wiecej wygladac, bo stoliki na mniejszej sali (gdzie jedlismy obiad) byly wlasnie tak udekorowane- malutkie bukieciki z bialych roz i biale storczyki w ozdobnych szklanych doniczkach- calkiem ladnie sie to komponowalo i co najwazniejsze nie utrudnialo rozmowy  z siedzacymi po drugiej stronie stolu.
Z tym basenem to faktycznie katastrofa :'(, z tego co zrozumialam, czekaja na wyplacenie pieniedzy od ubezpieczyciela i moze to troche potrwac. Pani Ineza powiedziala, ze do mojego wesela na 80-90% basen bedzie naprawiony.
Doti czekam na Twoje odliczanko :tupot: jesli Ty sie zdecydujesz to i ja swoje zaloze :P
calusy Dziewczynki :-*

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #225 dnia: 24 Maja 2010, 21:17 »
Czesc Kochane!
  Doti gratulacje ślubu! koniecznie wklej fotki. Rzeczywiscie mi też jakoś odeszły chęci na szykowanie ślubu, ale jakoś mnie stresuje, że właściwie zostały tylko 2 mesiące. Zamówiliśmy też obrączki. Zdecydowaliśmy się na APART, ale mamy dwie różne, choć bardzo podobne. Chodziło o to, ze ta ktora ładnie wyglądała na mojej małej dłoni, źle wyglądała na męskiej ręce K. Kurcze mam nadzieje, że nie przyniesie nam to pecha :(...
No i co do naszej atrakcji, to chyba jednak jej nie bedzie. Chcielsmy wziac barmana, ale za duzo bierze, wiec stwierdzilismy, ze nie ma sensu. Jestesmy w trakcie rozwozenia zaproszen. Kupilam sobie buty ostatnio, calkiem przypadkiem w CCC. No i chyba fajnie beda wygladaly.
Zastanawialyscie sie nad wiazanka slubna?

Offline aneczka81

• forumowicz
« Odpowiedź #226 dnia: 26 Maja 2010, 10:14 »
Hej Suprynko
Ja myslalam juz nad kwiatami- chce wiazanke z duzych kremowych roz i mniejsze wersje dla moich druhenek. Moze to nudny pomysl, ale najbardziej podoba mi sie klasyka.  :-*

Offline kundzia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #227 dnia: 26 Maja 2010, 15:41 »
Doti wszystkiego najlepszego z okazji ślubu!! Dziewczyny a w Maciejewie jest klimatyzacja? Bo jak bedzie upal i jeszcze nie bedzie basenu no to szkoda.

Offline aneczka81

• forumowicz
« Odpowiedź #228 dnia: 26 Maja 2010, 19:37 »
Hej kundzia, szczerze powiem ze nie pytalam o klimatyzacje, nasze wesele jest we wrzesniu, upalow raczej nie bedzie ;D wiec mi do glowy nie przyszlo zapytac.

Offline asia2112
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #229 dnia: 3 Czerwca 2010, 12:25 »
Hej dziewczyny,

nareszcie cos sie tutaj dzieje:-)
Wiec w Maciejewie nie ma klimatyzacji. Ale Pani powiedziala ze jak basen bedzie wylaczony to wtedy nie bedzie szlo cieplo do gory. Wiec mozemy sie cieszyc ze jest awaria:-) A tak w ogole to wasi goscie beda nad jeziorem. Nie wiem czy mozna sie kapac ale nogi zamoczyc na pewno:-) Wiec sie nie martwcie.

Ale smiesznie my tez zamowilismy obraczki w APART. I tez mamy dwie rozne z tego samego powodu jak u was. My mamy z bialego i z rozowego zlota. Juz sa do odebrania.

Co do torty z Maciejewa to prosze o wyslanie zdjecia. Jestem bardzo ciekawa jak wyglada.
A jak uzgodniliscie z P. Nat. kwestie dot. zaplacenia?

Bedziecie mialy welon???? Zastanawiam sie caly czas nad fryzurka!!! I nad pierwszym tancem. Strasznie mnie to stresuje:-)

Pozdrawiam!

Offline doti29

• bywalec
« Odpowiedź #230 dnia: 4 Czerwca 2010, 20:52 »
Hej kochane! Przepraszam, ze dlugo mnie tu nie bylo, ale laptop padla calkowicie i wlasnie kupilismy nowy, hurrrra znowu moge byc na forum ;D

Dzieki za zyczenia i sprobuje wkleic jakies zdjecie z cywilnego wkrotce.

2 rozne obraczki sa coraz popularniejsze, moi znajomi tez takie maja i nie widze zadnego problemu.

Ja swoj bukiet juz zamowilam, bedzie fioletowo- rozowo-bialy z frezji i eustomow, raczej maly.

Dziewczyny juz w srode bede w Maciejewie :skacza:   wiec jak macie jakies pytania to piszcie a ja zapytam. Niestety nie moge sie skontaktowac z p. Natalia, nie odbiera telefonow, zostawilam wiadomosc, ale odpowiedzi nie ma ???
Tak czy siak jade tam w srode i mam nadzieje, ze znajdzie sie ktos inny do omowienia szczegolow wesela ;)

Asia z tego co pamietam, to trzeba zaplacic 50% kosztow wesela okolo 2 miesiecy przed weselem.
buziaki!!!!

Offline asia2112
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #231 dnia: 4 Czerwca 2010, 21:40 »
@doti:
Ja tez oczywiscie gratuluje:-))) Juz masz polowe za soba:-))))

Pytania do Maciejewa:
-Sytuacja z tortem; czy mozna probowac itd.

Jak ja dzwonie to P. Nat. tez nie odbiera bardzo dziwne. Moze jest za granica.
My bedziemy w weekend w Goleniowie ale nie jedziemy do Maciejewa bo czasu nie ma:-) Z tymi pieniazkami musimy sie dowiedziec bo jeszcze zadnej umowy nie podpisalismy. Wiec zobaczymy!

Od razu napisz jak bedziesz po wizycie:-))

Pozdrowionka!

Offline doti29

• bywalec
« Odpowiedź #232 dnia: 4 Czerwca 2010, 22:27 »
Ok Asia spytam o tort. Moze jakies zdjecia maja ;D

Ja tez zadnej umowy jeszcze nie podpisywalam. Mam nadzieje,ze w srode sie wszystkiego dowiem ;)

Offline kundzia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #233 dnia: 5 Czerwca 2010, 21:02 »
Dziewczyny ja sie dodzwonilam do p.Natali i pytalam sie o platnosci. Ona mi powiedziala, ze trzeba miesiac wczesniej sie zglosic i wtedy podpisuje sie umowe na konkretna liczbe gosci i wtedy sie placi. Pytalam sie o dekoracje i w cenie nie ma zadnej, nawet nie ma kwiatow w swiecznikach, bo to bylo za starego wlasciciela. No i tyle z nowych wiadomosci.
Pozdrawiam!

Doti czekamy na relacyjke z odwiedzin w Maciejewie :-)

Offline asia2112
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #234 dnia: 7 Czerwca 2010, 23:20 »
Hej dziewczyny,

no wlasnie tak mi tez mowila. Ze dekoracji nie ma. Na szczescie zalatwilam dekoracje:-)
Z ta platnoscia mi sie tak do konca nie podoba; Wole zaplacic najpierw 3/4 i po weselu reszte. Kazda ze stron musi miec jakas pewnosc ze wszystko bedzie ekstra.
My bylismy w niedziele w Maciejewo. Miejsce coraz piekniejsze sie robi:-))))
Mamy najlepsze miejsce!!!!

Czekamy na doti:-)) w srode!

Czy mozecie mi doradzic gdzie mozna kupic ladne welony?? Szukam i szukam i nie moge idealnego znalesc:-(
Pozdrawiam

Offline aneczka81

• forumowicz
« Odpowiedź #235 dnia: 7 Czerwca 2010, 23:37 »
Hej dziewczyny. Mi pani Ineza ktora zastepowala pania Natalie powiedziala, ze kwiaty na stole beda. Ciezko jej sie teraz bedzie z tego wyplatac ;D
Jesli chodzi o platnosci to mi powiedziano, ze druga polowe musze zaplacic 6 tygodni przed, widze ze kazdemu co innego mowia ::)

Offline aneczka81

• forumowicz
« Odpowiedź #236 dnia: 7 Czerwca 2010, 23:47 »
Hej Doti napisalam Ci wiadomosc na priva,  :blagam: o rade

Offline doti29

• bywalec
« Odpowiedź #237 dnia: 13 Czerwca 2010, 20:45 »
Czesc kochane!
Co tam u Was wszystkich slychac?

Ja w srode spotkalam sie z p. Natalia,ale w Radissonie a wczoraj bylam w Maciejewie tak rzucic okiem i cos zjesc ;) ;)

Musze Wam powiedziec,ze jestem bardzo zadowolona po spotkaniu z p. Natalia, gdyz tym razem do sprawy podeszla profesjonalnie i ogolnie to mam juz prawie cale wesele zaplanowane co i jak o ktorej godzinie(tylko szkoda ze sobie tego nie zapisalam, ale gapa ze mnie >:(

Co do tortow mozemy sobie wybrac jakikolwiek tort ze stronki Adama Sowy albo z Radissona(cukiernia muffinek) niestety nie maja strony internetowej >:(
Ja mam problem z tortem,poniewaz mamy male wesele a wiekszosc tortow podobno robia na conajmniej 60osob, wiec jeszcze nic nie wybralam ???

Wczoraj jak bylam to wlasnie przygotowywali wesele i nie mieli zadnych dekoracji oprocz bramy kwiatowej na wejsciu do palacu oraz bialych pokrowcow i fajnie to wygladalo ::)
Az poczulam ta atmosfere wesela ;D

Jedzenie rzeczywiscie dobre, tylko kelnerzy troche nie profesjonalni(pewnie to nie ich wina jesli nie mieli szkolen)

Dziewczyny a co tam u WAS?

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #238 dnia: 14 Czerwca 2010, 11:48 »
Doti po takich spotkaniach, fajnie sie czuje atmosferę ;). Fajnie że wszystko się układa. Boze bo to coraz bliżej!
No i właśnie jak zaczełam już się stresować i schudłam 1 kg przez 3 dni. Pomału wszystko dopinam. 3 dni wybierazłam poduszkę na obrączki, aż w końcu stwierdziłam, że jej nie chcę i obrączki będę na takim talerzyku księdza. Właśnie do niego idziemy w środę wieczorem z dokumentami.
Wybieram pomału fryzurę (kok) i wiązankę (róże albo kalie). W czwartek mają być obrączki i moja biżuteria ślubna. Umówiłam się już na paznokcie, hennę. Czeka nas jeszcze spotkanie z zespołem do kościoła.
Acha zamówiłam jeszcze tuby z płatkami róż mna allegro, a moja świadkowa przywiezie z mediolanu takie miniaturowe cukiereczki w kształcie serduszek, które tam się rzuca po wyjściu z kościoła.
No i to chyba tyle.

Offline doti29

• bywalec
« Odpowiedź #239 dnia: 14 Czerwca 2010, 14:32 »
Tak wiem Suprynka tylko 54dni zostalo:) Ja sie martwie,ze przytyje bo jak sie stresuje to jem:(.                                     A jaka bizuterie kupilas?