Autor Wątek: 7 sierpien 2010 nasz wielki dzien!  (Przeczytany 62712 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline izabelle13

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.09.2007
Odp: 7 sierpien 2010 nasz wielki dzien!
« Odpowiedź #120 dnia: 18 Listopada 2009, 17:22 »
Piękna suknia doti - cudna.
Ja też miałam suknie Sottero  ;)

Offline doti29

• bywalec
  • data ślubu: 7/8/10
« Odpowiedź #121 dnia: 18 Listopada 2009, 20:14 »
Hej Iza!
Tak podejrzewalam,ze Twoja suknia jest od Sottero, tak jak juz pisalam przepieknie wygladalas ::)
Mam nadzieje,ze chociaz w polowie bede wygladala tak cudnie jak Ty ;D

Offline doti29

• bywalec
« Odpowiedź #122 dnia: 18 Listopada 2009, 20:28 »
Tak Slonik suknie zamowilam w UK w Norwich,jeszcze nie zaplacilam calosci bo tu mozna placic co miesiac co jest bardzo pomocne :)

Ceny sa zroznicowane,chyba to zalezy od miejsca napewno najdrozej w Londynie i okolicach.
Bylam w kilku sklepach i widzialam te same sukienki z roznica w cenie nawet £300!

Wszystkie sukienki,ktore mi sie podobaly byly w cenie od £900-1600,ale wiem ze sa jeszcze sporo drozsze a jezeli trafisz na przecene mozesz znalezc tansza.

Offline asia2112
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.08.2010
« Odpowiedź #123 dnia: 18 Listopada 2009, 23:36 »
Witam:-))
Dziewczyny piekne wybralyscie sobie suknie:-)) Zazdroszcze:-) Ja bylam w ostatnia sobote na slubnych targach w berline.  Wiele sie dowiedzialam.  Takze cene mojej wymarzonej sukienki:-/ 1500 €.  Troche za duzo:-)) Ale bede szukala dalej.  

Co do zaproszen to ja bede wysylala w kwietniu.  Do maja beda goscie mieli czas zeby potwierdzic przybycie.  Ale tak ogolnie to juz wszyscy wiedza i biora urlopy.  Ja na szczescie nie mam daleko do Goleniowa (150 km).  Ale mysle ze tydzien przed wystarczy.
Musimy przypilnowac dekoracje.  No i o czym pisalas doti.  Mysle ze o niczym nie zapomnialas.  

Jade w ten weekend do Goleniowa.  Moze tym razem mi sie uda zalatwic z ksiedzem godzine slubu:-))

Pozdrawiam serdecznie!

Offline doti29

• bywalec
« Odpowiedź #124 dnia: 9 Stycznia 2010, 12:35 »
Hej dziewczyny!
Co slychac?
Jak tam przygotowania?

Wczoraj zamowilismy obraczki i teraz jestem pochlonieta szukaniem oprawy muzycznej do kosciola.
Byla ktoras ostatnio w Maciejewie?

Offline aneczka81

• forumowicz
  • data ślubu: 25.09.2010
« Odpowiedź #125 dnia: 9 Stycznia 2010, 20:51 »
Hej Doti :)
Ja sie wybieram do Szczecina za tydzien z kawalkiem, wiec do Maciejewa sie przejade tez. A tak poza tym to moje przygotowanie stoja troche w miejscu. Obraczki chcemy jak najbardziej klasyczne, wiec kupimy je w Polsce jak bedziemy w Maju. A i kupilam suknienki dla moich druhenek-super okazja cenowa i z pieknego materialu, ale teraz jakos nie jestem do nich przekonana i troche sie o to martwie.
Pozdrawiam serdecznie :-*

Offline doti29

• bywalec
« Odpowiedź #126 dnia: 10 Stycznia 2010, 00:09 »
Aneczko po przyjezdzie z Maciejewa podziel sie wrazeniami kochana.
Sukienki napewno sa super,wiec sie nie martw!
A Ty bedziesz miala takie prawdziwe druhny czy male dziewczynki?

Ja bede miala swiadkowa(moja siostre) ale moje siostrzenice 6 lat i 3lata ostatnio spytaly czy moga sypac kwiatki i niesc obraczki, wiec bede miala druhenki ;)

Offline aneczka81

• forumowicz
« Odpowiedź #127 dnia: 10 Stycznia 2010, 02:24 »
Hej Doti
Bede miala trzy dorosle druhny (jedna z nich to swiadkowa) i dwunastoletnia dziewczynke. Super ze bedziesz miala takie fajne malutkie druhenki, bedzie to slodko wygladalo :)
Podziele sie wrazeniami z Maciejewa. Bylam juz tam wczesniej, ale nie w "charakterze narzeczonej" ;)
Sukienki musza byc jakie sa, moj budzet nie przewiduje zakupu innych :-\

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #128 dnia: 10 Stycznia 2010, 09:00 »
Hej dziewczynki,
ja dzisiaj wybieram sie na Galę. Ostatnio byłam na weselu w Valentino i baaardzo mi sie podobało. Także o swoje jestem spokojna (ten sam dj, obsluga sali i jedzenie). Chcę jednak znaleźć fajny pomysł na przystrojenie sali, tzn nie balonami, tylko porobic bukiety na stoły i ze 3 wieksze w całej restauracji. Uwielbiam storczyki, ale zobaczę, czy uda mi sie je tam wpleść ;). No i muszę zastanowić się nad kolorystyką...
Poza tym od lutego biorę się za suknię.
Buziaki i powodzenia w maciejewie :).

Offline aneczka81

• forumowicz
« Odpowiedź #129 dnia: 10 Stycznia 2010, 13:03 »
Dzieki Suprynka :-*koniecznie podziel sie wrazeniami z Gali . Niedzielne :-* Dziewczynki

Offline doti29

• bywalec
« Odpowiedź #130 dnia: 10 Stycznia 2010, 13:24 »
Aneczka!Fajnie,ze bedziesz miala druhny takie z prawdziwego zdarzenia. Bylam dwa razy na angielskich weselach i bardzo mi sie to podobalo. Niestety z powodu funduszy nie stac mnie na zakup sukienek dla doroslych druhen takze ja zostane tylko z dwiema malymi ;)

Suprynka to Ty mozesz spac spokojnie szczesciaro! Valentino i DJ sprawdzone!
Napisz pozniej jak bylo na Gali,moze znajdziesz tam jakams inspiracje dekoracji Twojej sali.
Buziaki!

Offline izabelle13

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.09.2007
« Odpowiedź #131 dnia: 10 Stycznia 2010, 13:37 »
Doti małe druhenki wyglądają słodko także na pewno będzie ślicznie :-* :-* :-*

Offline aneczka81

• forumowicz
« Odpowiedź #132 dnia: 10 Stycznia 2010, 14:22 »
Doti ja wypatrzylam sukienki na wyprzedazy, wiec nie wyszlo mi wcale drogo. Nie sa to typowe suknie dla druhen. Wczorak widzialam sie z jedna z moich dziewczyn i dalam jej sukienke do zmierzenia i powiem Ci, ze pododbalo mi sie co zobaczylam :)wiec jestem spokojniejsza :ok:
A rozgladalas sie juz za sukienkami dla swoich malych druhenek? Polecam BHS albo Monsoon, maja tam naprawde slicznosci dla takich maluszkow.

Offline doti29

• bywalec
« Odpowiedź #133 dnia: 10 Stycznia 2010, 14:54 »
Tak sukienki dla moich druhenek tez juz sa kupione na przecenach w Monsoon ;)
Ale tez sie martwie,ze za kilka miesiecy moga byc za male bo dzieci niestety szybko rosna :(

Offline aneczka81

• forumowicz
« Odpowiedź #134 dnia: 10 Stycznia 2010, 15:01 »
No tak, to jest zawsze ryzyko. Ja tez do konca nie jestem pewna, czy moje kiecki beda pasowac, ale nie bylo mozliwosci zaciagnac dziewczyny do sklepu by mierzyly-jedna jest w Polsce, druga w Irlandii, nastepna mieszka w oddalonym miescie itd a poza tym jak mowilam, kiecki kupione na wyprzedazy, wiec liczyla sie szybka decyzja, piec minut pozniej jedna z nich mogla byc sprzedana i caly misterny plan do d.. Pamietam jak podeskscytowana zadzwonilam do tesciowej,by jej powiedziec o zakupie a jej pierwsze pytanie "jestes pewna, ze beda pasowac?" :mdleje:

Offline doti29

• bywalec
« Odpowiedź #135 dnia: 17 Stycznia 2010, 22:00 »
Aneczko mam nadzieje,ze juz jestes w Polsce i wizyta w Maciejewie przebiegla pomyslnie

Pozdrawiam!

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #136 dnia: 18 Stycznia 2010, 10:03 »
Aneczko trzymam kciuki za wizytę. Na pewno będzie wszystko dobrze.
Ja bylam na targach. Jezeli chodzi o suknie, to straszna lipa, ale ide dzisiaj do Novi cos pomierzyc może coś mi wpadnie w oko. No, ale z kwiaciarni jestem zadowolona, więc chyba będzie dobrze. Widzialam tez ladne zaproszenia, ale przemyślałam sprawę i bardziej opłaca się za mówić przez allegro. Mam taka jedna babeczkę, któa robiła mi zaproszenia na chrzciny i wyszły piękne, na slub też ładne robi o połowę taniej niż w Szczecinie...

Offline doti29

• bywalec
« Odpowiedź #137 dnia: 18 Stycznia 2010, 18:07 »
Suprynka,ale sliczne zdjecie na awaterku,slodka jest!
POwodzenia z sukniami i zaproszeniami,ja tez wlasnie zamowilam je na allegro.

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #138 dnia: 18 Stycznia 2010, 22:00 »
A dziękuje, Mała rośnie jak na drożdżach. Dzisiaj byłam w salonie i niby mam 2 typy, ale nie jest to jakieś wow... No, ale mam upatrzoną sukienusię dla Zuzi. Śliczna jest. No z zaproszeniami też tak chyba tak zrobię.

Offline kundzia

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 28.08.2010
« Odpowiedź #139 dnia: 19 Stycznia 2010, 00:38 »
Hej dziewczyny!

Jakos dawno mnie nie bylo na forum, a tu widze, ze przygotowania u Was posuwaja sie do przodu. A u mnie jakos wszystko stanelo w miejscu. Jesli chodzi o wybor mojej sukienki to zastanawiam sie nad uszyciem u krawcowej, ale nie wiem co z tego wyjdzie...
Musze sie w koncu wziasc i zastanowic nad dekoracja w Maciejewie. Rozmawialam z jedna firma dekoratorska i oni mi powiedzieli, ze juz w marcu maja zamkniete terminy, wiec trzeba sie spieszyc. No ale jak ja mam podjac decyzje, jak przyjze sie dokladnie sali dopiero w czerwcu jak bede w Polsce. Jakos mam teraz ze wszystkim pod gorke... :P

Pozdrawiam!

Offline doti29

• bywalec
« Odpowiedź #140 dnia: 19 Stycznia 2010, 16:59 »
Ach to Zuzia napewno bedzie slodko wygladac ;D!

Czesc Kundzia!
Zastanawialam sie gdzie sie podziewasz ???

Ja tez jeszcze nie mam zalatwionych  dekoracji na sale i chyba jednak zdecyduje sie na ta pania Natalie z hotelu bo szczerze jakos odechcialo mi sie dalej szukac  i chyba pojde na latwizne:(

Ja nie chce duzo dekoracji tylko pokrowce na krzesla,swiece i troche kwiatow oraz stoly zrobine na dwa kolory u nas to chyba bedzie to bialo-fioletowy.  Z tego co pamietam sala nie wymaga wielu dekoracji(w odroznieniu do kosciola)

Widzialam tez na zdjeciach,ze niektorzy mieli przystrojone schody do Palacu i nawet fajnie to wygladalo.

Kundzia a masz juz oprawe muzyczna do kosciola?

Offline aneczka81

• forumowicz
« Odpowiedź #141 dnia: 19 Stycznia 2010, 19:21 »
Hej Dziewczyny
Jeszcze sie do Maciejewa nie wybralam, i sama nie wiem (wrodzone lenistwo) czy nie zostawic tych spraw na Maj :P. Gdybym jednak zdecydowala sie tam pojechac, to zdam Wam relacje. A pochwalilybyscie sie zaproszeniami? A Ty Doti jaki masz pomysl na zaproszenia? Wszystkie zamawiasz jednakowe w Polsce, czy w Anglii osobno dla tamtejszych gosci? Pytam, bo sama jeszcze nie zdecydowalam co zrobie.

Offline doti29

• bywalec
« Odpowiedź #142 dnia: 19 Stycznia 2010, 21:11 »
Hej Aneczko!
Milego pobytu w Polsce zycze :D

Ja zamowilam zaproszenia na allegro. Te same zaproszenie zamowilam po polsku i po angielsku dla angielskich gosci(sama musialam im napisac co chce po angielsku).
Wiekszosc zaproszen bedziemy mieli z personalizacja gosci,ale zamowilam takze pare dodatkowych bo lista gosci nie jest jeszcze do konca ustalona.
Powinnam je otrzymac za 2tyg.to wtedy napisze jak to wszystko wyszlo.
Pozdrowienia!Pa

Offline aneczka81

• forumowicz
« Odpowiedź #143 dnia: 19 Stycznia 2010, 22:47 »
Doti rowno 200 dni zostalo :) moze jakies oficjane odliczanko? :brewki:

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #144 dnia: 20 Stycznia 2010, 10:36 »
No ja też myśle, że allegro to dobry wybór. Jak już przyjdą zaproszenia, to jakbyś mogła je pokazać ;). Ja myślę o takich jakiś dwukolorowych z jakimś wycinanym wzorkiem. Otwierane, tak aby po obu stronach można było coś napisać. Bez szleństw, wystarczy jakiś ładny wzorek.

Ja też myślę o 2 kolorach stołu. Najbardziej pasują tam czerwono-stalowo-czarne dodatki. Ale ja nie za bardzo lubie czerwony kolor, więc sama nie wiem. Myślałam też o fiolecie, ale już sama nie wiem. Ale na 100% nie chce zadnej ozdoby za naszymi siedzeniami. My bedziemy mieli mniejszy, ciut bardziej przystrojony stół i to wszystko. Takoś mi się nie podobają dwa gołębie czy serca przebite strzałą.

No, a z kościołem też dokładnie nie wiem, choć wiem, że tylko jednak kwiaciarnia zajmyje się jego dekoracją. Ale stawiam na kwiaty, delikatnie ozdobione krzesła i ewentualnie szarfy przy ławkach.

Offline kundzia

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 28.08.2010
« Odpowiedź #145 dnia: 20 Stycznia 2010, 14:03 »
Doti jesli chodzi o oprawe muzyczna kosciola to bedzie u nas p. Anna Koziol. Ale ten czas leci dziewczyny... Trzeba sie chyba wziasc ostro do roboty. Ja tez wlasnie szukam zaproszen na allegro. Zamowilam juz ksiege gosci.

Offline aneczka81

• forumowicz
« Odpowiedź #146 dnia: 20 Stycznia 2010, 15:43 »
Doti, dzwonilam do Maciejewa i probowalam sie umowic z pania Natalia, ale poinformowano mnie,  ze Pani Natalia bedzie w pracy dopiero w Lutym. Teraz, gdy juz swoje wlasne lenistwo przemoglam, troche zaluje, ze nie uda sie z nia porozmawiac o szczegolach organizacji wesela :-[
Dziewczyny Kochane -koniecznie sie pochwalcie zaproszeniami, gdy sie juz na nie zdecydujecie.
Calusy :-*

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #147 dnia: 20 Stycznia 2010, 19:37 »
Aneczko a to pech. Widocznie jest Ci to dane w maju, tak jak planowałaś. No i zostaje kontakt mailowy, ale wydaje mi sie, że spokojnie spotkanie w maju wystarczy.

Offline asia2112
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #148 dnia: 31 Stycznia 2010, 23:04 »
Czesc dziewczyny:-)))

Wlasnie siedze nad lista gosci i bardzo sie przejmuje. Mamy ponad 150 osob i nie wiem jak mamy sie zmiescic w sali w Maciejewie. Mialam dzwonic do Maciejewa no ale dobrze wiedziec ze P. Natali nie ma:)

Co do dekoracji kochane to tez sie zdaje na p. Natalie. Tak jak Doti planuje pokrowce na krzesla i ogolnie ma byc wszystko na bialo z dodatkowym kolorem ktory bede miala przy sukni slubnej.

Co do zaproszen to dopiero wysylam w marcu. Mysle ze to wystarczy.

Zamawiacie bryczke lub karete w Maciejewie??? My sie wlasnie nad tym zastanawiamy:-/ Nie mam pojecia. Coraz mniej czasu... a ja nadal nic nie wiem:-)

Dziewczyny kiedy mniej wiecej spotykacie sie z p. Natalia zeby omowic szczegoly (menu;dekoracje,stoly itd.)?

Pozdrawiam!

Offline asia2112
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #149 dnia: 31 Stycznia 2010, 23:09 »
ojej zapomnialam!
Mamy godzine slubu : 15.00 niestety o 16.00 juz jest slub.

Suknie w stylu Linea Raffaelli uszyje mi bardzo mila Pani z firmy Karem.com.pl: POLECAM!!!
Pozdrawiam!