Autor Wątek: carollaa i jej 100 dni do... :)  (Przeczytany 25029 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Odp: carollaa i jej 100 dni do... :)
« Odpowiedź #300 dnia: 28 Sierpnia 2009, 11:50 »
Cieszę się, że z sukni jesteś zadowolona i że buciki pasują :)

Czekam na zdjęcia biżuterii!  :)

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
« Odpowiedź #301 dnia: 29 Sierpnia 2009, 19:38 »
Super, że już tyle masz załatwione - teraz z górki i najważniejsze, że z suknie jesteś zadowolona!!!
Buziaczki zostawiam!!!
 :-*  :-*  :-*

Offline alikaj
  • entuzjasta
  • data ślubu: 4.07.2009r.
« Odpowiedź #302 dnia: 30 Sierpnia 2009, 11:29 »
Buziak niedzielny :)

Jestem szczęśliwą mamą.....

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #303 dnia: 30 Sierpnia 2009, 17:14 »
zostawiam buziaki  :-* :-*

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #304 dnia: 31 Sierpnia 2009, 07:25 »
Hello po weekendzie!

Wrzucam zdjęcia biżu, niestety tylko z komórki, no ale lepsze takie niż żadne, a może nie... ;)

Kwiatki do kościoła zamówione! Okazało się, że ta druga para, co ślubujeprzed nami to moja sąsiadka z bloku obok! Jaki ten świat mały hehehe :)
Ale dogadaliśmy się co do kwiatów, także jest super - całość wyniosła nas 420 zł :)

Jutro pierwsza spowiedź, trzymajcie kciuki, żeby mnie ksiądz nie pogonił  ;D

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #305 dnia: 31 Sierpnia 2009, 14:03 »
bardzo ładna delikatna biżuteria ;)

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #306 dnia: 3 Września 2009, 21:15 »
Witajcie po dłuższej przerwie!
Wybaczcie, że was tak zaniedbuje ostatnio, ale mam kłopoty z netem :/

Szybka relacja z tym, co załatwione ;)

4 tygodnie do ślubu:
- ustalić terminy panieńskich
- spotkanie z DJ - dogadanie szczegółów, pierwszy taniec, konkursy, nagrody, niespodzianka dla świadkowej, podziękowanie dla rodziców itd
- I spowiedź

- zakupy: bielizna, podwiązka, pończochy i pewnie coś tam jeszcze sobie kupię, ewentualnie biżuteria
- dokończyć spotkania w poradni rodzinnej- potwierdzić obecność na weselu gości

Jutro zakupy ze świadkową, a za tydzień wieczór panieński  ;D

W przyszłym tygodniu doszło mi załatwienie garnituru do ojca, ale to już w środe mamy umówione, bo jedziemy do producenta, żeby krawcowa go zmierzyła i uszyła gajerek :)

Dzisiaj mieliśmy spotkanie z dj. Zapowiada się świetna zabawa, a szczególnie niespodzianka dla świadkowej hihihihihi :D

a, i w końcu kupiliśmy tablice rejestracyjne, ale nie takie zwykłe tylko z napisami "Szczęśliwi" i "Na zawsze" :) Chcieliśmy kupić też "Świadkowie" i "Rodzice", ale akurat nie było, może jeszcze gdzieś dostaniemy.

Od jutra zaczynam kolejny kurs weekendowy, aż do ślubu, więc w weekendy mnie prawie nie będzie, ale postaram się do was zaglądać jak najczęściej.

Szkoda tylko, że pogoda na koniec września taka beznadziejna sie zapowiada, no ale tego już ni przeskocze ;)

Buźka dla was!  :-*

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #307 dnia: 3 Września 2009, 22:13 »
Pogoda na koniec września ma być beznadziejna? Zgłaszam sprzeciw  ;D

Powoli lista Ci się kurczy carollaa  :D

Już się nie mogę doczekać relacji z Twojego panieńskiego ;D

Offline Yukari-chan

• uzależniony
  • z perspektywy podłogi wszystko jest metafizyką..
  • data ślubu: 26.09.2009
« Odpowiedź #308 dnia: 4 Września 2009, 11:19 »
A czy te tablice wyglądają tak ?

Jeśli tak to będziemy miały takie same :)

A o pogodę się nie martw, będzie jaka będzie i nie zmieni tego że to my będziemy najszczęśliwsze w tym dniu - pomimo pogody :P

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #309 dnia: 4 Września 2009, 11:36 »
hehehe. no dokładnie takie same :D

Offline Yukari-chan

• uzależniony
  • z perspektywy podłogi wszystko jest metafizyką..
  • data ślubu: 26.09.2009
« Odpowiedź #310 dnia: 4 Września 2009, 15:56 »
A masz też tak ze jedna z nich jest na papierze błyszczącym, a druga matowym? Czy to tylko mnie się takie wybrakowane trafiły ? :P
Mamy też do tego naklejki na wódkę z identycznym motywem graficznym co na tablicach :) No i oczywiście winietki :)

Offline alikaj
  • entuzjasta
« Odpowiedź #311 dnia: 5 Września 2009, 16:20 »
Bardzo fajne te tablice a pogoda nie ma co sie martwic na zapas :)

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #312 dnia: 5 Września 2009, 21:31 »
Yukari-chan my mamy obie błyszczące, ale nie patrzyłam na to dopóki o to nie spytałaś ;)

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #313 dnia: 6 Września 2009, 20:29 »
Bardzo fajny pomysł z tablicami dla rodziców i świadków - muszę zapamiętać ;)

Dla nas szukamy z napisem RYZYKANCI.. chyba forumowa MET miała taką, o ile się nie mylę... trzeba przejrzeć all ;D

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #314 dnia: 7 Września 2009, 07:22 »
Hej dziewczynki. musze sie wyzalic chyba wam :(
Zapraszam na wesele rodzinke, ktora mieszka 250 km ode mnie. Slub jest na 17.30, specjalnie pozniej,. zeby wszyscy spokojnie dojechali. Ja bede sie przygotowywala u rodzicow - mamy 3 pokojowe mieszkanie. W chacie w piatek przed slubem beda rodzice, moja przyjaciolka, ktora tez dojezdna (bedzie juz w czwartek, zewby pomoc nam) no i ja. Do tego polter wieczorem i podpisanie dokumentow i spowiedz wieczorena. No i co ... oczywisice ta przyjezdna rodzina wymyslila, ze oni przyjada w piatek !!!  ??? 9 osob, no myslalam, ze sie zalamie :( A jak bylam ostatnio u nich, to jeszcze mowili, ze beda w sobote, bo po co wczesniej itd :/ Zalatwilam polowie z nich mieszkanko cioci w noc z soboty na niedziele, bo nie robimy poprawin, zeby jakos w miare wygodnie spac, co bysmy sie pomiescili, no ale kurde, jak mnie wnerwili :/ Czy oni naprawde nie wiedza, ze nikt ode mnie nie bedzie mial czasu biegac i spelniac ich zachcianki (bo niestety czesc tych osob nie potrafi sie soba zajac i trzeba im dogadzac :/) Moja mama sie strasznie zdenerwowala, bo juz nie raz tak bylo, ze oni odstawili numer zwalenia nam sie do chaty w najmniej przewidywalnym momencie. I tak sie ciesze, ze zadzwonili wczoraj a nie w czwartek czy piatek przed slubem, no ale jestem tak zdegusotwana, ze szok. Nie wiem juz czy dobrze zrobilam, ale im odmowilam, bo powiedzialam, ze cale przygotowania sa u nas i nie mam fizycznie mozliwosci ich ugoscic, a nocleg maja u cioci w sobote po weselu. Eh... strasznie mi przykro, ze jest taka sytuacja, ale to chyba kurka, my jestesmy tego dnia najwazniejsi i o nasz komfort glowni chodzi. A no i trzeba umowic osoby towarzyszace do fryzjera, wiec pewnie potem bedzie, ze nie taka fryzjerka itd... Poradzcie, co wy byscie zrobily?

No i jeszcze inne osoby z rodziny dostaly zawiadomienia i myslaly, ze to zaproszenia (chociaz nie bylo tam slowa o weselu) i mama dzwonila to wyjasniac, bo ja juz nie mialam na to ochoty :/

Z dobrych wiadomosci...
W PIĄTEK PANIEŃSKI!!!!!!!!!! :)

i juz mniej niz 20 dni, ale to fajnie czas leci :) A... zrobilam zakupy - stanik (majty zamowione, czekam). ponczochy i podwiazka od swiadkowej :) zdjecia wkleje, jak bede miala calosc :)

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #315 dnia: 7 Września 2009, 07:40 »
Wesele jest w sobotę, więc skoro przyjeżdżają w piątek to ich problem gdzie się przespać w tą noc z piątku na sobotę, w mieście na pewno znajdą jakiś hotel  :) Natomiast co do noclegu z soboty na niedzielę to ja bym zapewniła niezaleznie od tego czy są poprawiny czy nie  :)

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #316 dnia: 7 Września 2009, 20:50 »
Dołączam zdjęcie ubranek :) Dziś odebrałam, uszyła je koleżanka mamy, a ja jestem zachwycona. Na tym zdjęciu tego nei widać, ale męskie ubranko to fraczek - cudny!!!

Nocleg z soboty na niedzielę mamy dla wszystkich przyjezdnych gości - tylko rozdzielone na dwa mieszkanka niedaleko siebie.

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #317 dnia: 7 Września 2009, 21:47 »
Dobrze zrobiłaś, to Wam musi być "najwygodniej", w ogóle nie rozumiem takiej wpraszającej się rodziny...  ::)

Co do zawiadomień... z tego powodu ja właśnie nie robiłam i nie wręczałam zawiadomień. Ja chodziłam na śluby nie dostając zawiadomienia i wiedząc, że u nas nie jest to popularne, wolałam, żeby nie było niedomówień. Kto będzie chciał przyjść złożyć życzenia do kościoła - i tak się dowie kiedy i gdzie, i przyjdzie.

Ubranka śliczne :-)

Carollaa, w dniu Twojego ślubu ja będę miała panieński :D

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #318 dnia: 7 Września 2009, 22:52 »
No ja właśnie nie wiem co zrobić z tymi zawiadomieniami, bo przecież to jakaś okropnie wielka ilość będzie  ???

Ile Wam tego przeważnie wychodziło dziewczyny?  ???

Offline katrishja

• entuzjasta
  • data ślubu: 18.09.2009
« Odpowiedź #319 dnia: 8 Września 2009, 09:39 »
Myślę, że do żaden wstyd że im odmówiłaś- wręcz przeciwnie! Ja bym zrobiła tak samo :) I nie przejmuj się tym co pomyślą bo na pewno przemyślą to jeszcze raz i stwierdzą że macie rację :D
Co do zawiadomień to faktycznie głupio wyszło!!! Kurde w cale ci się nie dziwię, że zatrudniła s do tego zajęcia mamę bo ja tez chyba już bym nie miala sily tego wyjasniac- wyobraź sobie jak tym gościom musi być głupio!!! Jeszcze bardziej niż Wam :)

Co do ubranek na butelkę- PRZEŚLICZNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D
kasia

Offline alikaj
  • entuzjasta
« Odpowiedź #320 dnia: 8 Września 2009, 12:26 »
W sumie dobrze postąpilas, skoro wczesnije zapowiadali ze beda w sobote to co ta za zmiany na ostatnia chwile. Gydby tak sie od poczatku zapowiadali to jeszcze rozumiem.

Nie martw sie na panienskim na pewno sie odstresujesz, dla mnie to byla najlepsza imprezka :)

A ubranka bardzo ladne :)

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #321 dnia: 8 Września 2009, 21:19 »
Dobrze postąpiłaś odmawiając Rodzinie - skoro wiedzieli, że Ty będziesz w tym czasie w domu, nie powinni się wpraszać. Przecież dla Panny Młodej są to bardzo intymne chwile, ubieranie się z Mamą, Siostrą Przyjaciółką. Może błogosławieństwo. To są chwile PM i najbliższych im osób. Nie kumam podejścia takich ludzi... Zrobiłaś ok i nie miej z tego powodu żadnych wyrzutów.
Buźka dla Ciebie
 :-*

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #322 dnia: 8 Września 2009, 21:51 »
łooooo no nieźle ludzie maja w głowach  ::)
Jak się ciesze ze u nas nikt z czymś takim nie wyskoczył oprócz rodzinki która miała zapewniony nocleg z piątku na sobotę również no ale to jechali 600 km  ;D

Ja tez nie miałam zawiadomień - u nas tez nie ma takiej tadycji i jeszcze nigdy takowego nie dostałam, poprostu jakies znajome ustnie mnie zapraszały i zawsze szłam do kościoła,
zreszta dokładnie jak ktoś chce to się dowie i przyjdzie  ;)

Moim zdaniem bardzo dobrze zrobiłaś  ;) Tymbardziej że wczesniej rozmawialiście z nimi  o sobocie  ;)
« Ostatnia zmiana: 8 Września 2009, 21:53 wysłana przez Justys851 »

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #323 dnia: 9 Września 2009, 08:42 »
U nas zawiadomien bylo chyba kolo 100 :) Ale czesc tez idzie mailem i słownie.

Dzieki dziewczynki za wsparcie!

Spotkanie z fotografem zaliczone, wszystko dogadane i jeszcze wpadlismy na pomysl prezentu dla rodzinow. Zrobimy albumy, gdzie beda nasze zdjecia od malego, ale nie w formie fotoksiazki, tylko zdjec typowych wklejanych. Wczoraj wybieralismy zdjecia, jutro zanosze je do fotografa.

W czwartek mamy spotkanie z kamerzysta, musimy pomyslec o piosenkach, ktore chcemy no i idziemy na sale spotkac sie z babeczka, ktora odpowiada za nasze wesele, zeby wszystko ustalic. A... i w czwartek robie u dentystki ostatni zabek :D

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #324 dnia: 9 Września 2009, 22:28 »
Super pomysł z tymi zdjęciami!!! Tempo przedślubne bardzo przyspiesza przed samą metą!!! Gratuluję końcówki u dentystki!!!
Buźka
 :-*

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #325 dnia: 10 Września 2009, 07:45 »
powrócił temat rodzinki przyjezdnej :/ chyba mnie cos trafi, bo to, co oni juz wymyslalaj, to ja tego nie ogarniam. Wczoraj probowalam sie dodzwonic i wyjasnic sprawe, ale sie nie udalo, dzis tez sprobuje. Jak sie uda napisze wam co i jak, bo ciagle chodzi o nocleg, tym razem w sobote... eh...

Ale ale.... jutro panieński hihihih

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #326 dnia: 10 Września 2009, 11:19 »
Ciekawa jestem co jeszcze mogli wymyślić.. ale nie denerwuj się albo chociaż postaraj się nie denerwować   :przytul:

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #327 dnia: 11 Września 2009, 07:53 »
Dentystka zaliczona! Kontrola za 6 msc hihihihihi :skacza:

No a rodzinka stwierdzila, ze oni rezerwacji nie odwoluja, zastanowia sie i jak co, to sami odwolaja. No coz, nie zmusze ich, a nocleg u mnie maja - jak nie skorzystaja to na swoje zyczenie. Nie bede sie tym denerwowac :)

Po spotkaniu z kamerzysta juz wszystko wiem - plener mamy osobno bez fotografa w niedziele lub poniedzialek o zachodzie slonca :D Juz nie moge sie odczekac! I kolezanka bedzie wtedy dodatkowo robic zdjecia.

Dzis panienski i makijaz probny. Zdjecia makijazu dam na pewno, a po cenzurze tez i jakies z panienskiego.

No i jeszcze co załatwiliśmy na ten moment:
3 tygodnie przed ślubem:
- spotkanie z kamerzystą, wybór utworów, jaka wersja filmu itd
- spotkanie z fotografem- szczegóły dotyczące pleneru, gdzie, jak i jak podzielić zdjęcia pleneru i "wnętrzowe", ponieważ miejsce, gdzie będziemy mieli wesele bardzo nam się podoba, na wypadek deszczu będzie tam sesja, zamiast studia, a jak będzie ładnie, to kilka pstrykniemy w środku też)
- spotkanie z kierownikiem sali i dookreślenie szczegółów: menu, florystka, jaki wystrój, co i jak z alkoholem, kiedy ciasto itd.
- próbny makijaż i fryzura - niestety dopiero 22.09 :/
- wieczory panieńskie
- zamówienie kwiatów, butonierek, ozdoby na samochód, kwiatów dla rodziców - dzis o 13
- zamówić całość słodkiego - ciasta, tort i deserki dzis o 13

« Ostatnia zmiana: 11 Września 2009, 07:56 wysłana przez carollaa »

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #328 dnia: 11 Września 2009, 12:46 »
W takim razie udanego panieńskiego zycze  ;)

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #329 dnia: 11 Września 2009, 12:47 »
Jeszcze tylko 15 dni!!!!!!!!!!!!! zapomniałam dodać ;)