Autor Wątek: Czekoladowa Fontanna - Atrakcje  (Przeczytany 10232 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aska25

• to my
  • użytkownik
  • **
  • ;))))
  • data ślubu: 4 WRZESIEŃ 2010
Odp: Czekoladowa Fontanna - Atrakcje
« Odpowiedź #30 dnia: 6 Czerwca 2010, 13:40 »
czekolada jest taka bo nie jest z tabliczek tylko w pastylkach i do maszyny FONTAANNY dodaje sie troche oliwy to tyle ja kupiłam własna za grosze na ebay w uk za 6 funtów całkowicie nowa i z gwarancja wiec koszt poiniesiemy tylko do zakupu czekolady co jest 2.5 kg za 98 zł i wiem że jest firama gdzieś w okolicach jackowskiego w mieście zajmuja sie wynajmem fontann i koszt takiej do 60 osób to 450zł cczekolada wliczona w cene

Offline Frida

• nowicjusz
  • *
  • :)
« Odpowiedź #31 dnia: 14 Czerwca 2010, 14:47 »
Znacie może dokładny adres tej firmy na jackowskiego?
Frida

Offline aska25

• to my
  • użytkownik
  • **
  • ;))))
« Odpowiedź #32 dnia: 17 Czerwca 2010, 13:56 »
Juliana Prejsa, Bydgoszcz sprawdz to!!!!!!!! bo nie moge znalesc teraz tamtego adresu jak znajde to napewno napisze pozdrawiam;)))

Offline Frida

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 18 Czerwca 2010, 11:08 »
Dzięki Aśka za namiary.  Pierwszy raz słyszę o takiej ulicy, ale na szczęście google pokazało gdzie to jest  :D
Frida

Offline orinokooo

• Marzenia trzeba spełniać.. same się nie spełnią:D
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 10-07-2010
« Odpowiedź #34 dnia: 18 Czerwca 2010, 16:38 »
Ja też sprawdzałam ceny czekoladowych fontann :D Jeśli jeszcze nie trafiłaś to możesz spróbować wpisać w goole rolsroyce grudziądz (firma, która ma fontanny, amochód do wynajęcia i chyba też filmuje i fotografuje z tego co pamiętam)

Ja na fontanny się nie zdecydowałam, po tym jak zobaczyłam jak wyglądało stoisko targowe w Łuczniczce... nie chciałabym żeby taki bałagan był na moim weselu. Jeszcze mnie ktoś upaćka...

Offline Frida

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 18 Czerwca 2010, 17:28 »
Też zauważyłam bałagan na targach, ale z drugiej strony tam był straszny ścisk i dużo ludzi chodziło.  Przy mniejszym weselu i fontannie postawionej bardziej z boku (taki mam plan :D ), chyba nie będzie z tym problemu.  Poza tym można uczulić obsługę lokalu w tej kwestii. 
Frida

Offline orinokooo

• Marzenia trzeba spełniać.. same się nie spełnią:D
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 10-07-2010
« Odpowiedź #36 dnia: 21 Czerwca 2010, 16:35 »
Jak najbardziej, obsługa sali powinna zadbać o porządek przy fontannie - no chyba, że inaczej ustalono - ale to chyba w szanujących sie lokalach sie nie zdarza:D

Ja zrezygniowałam z fontanny na rzecz pieknego tortu pod kolor wystroju całego wesela (biało-zielony) i zabytkowego auta (niestety słono kosztuje a było to zawsze moim marzeniem, zeby do ślubu zabytkiem pojechać:) ) a fontannę kupiłabym sobie taką małą do domu - ale chyba bym spoooooro przytyła po takim zakupie.

Offline aska25

• to my
  • użytkownik
  • **
  • ;))))
« Odpowiedź #37 dnia: 13 Lipca 2010, 00:51 »
czekolada jest leista bo jest ciagfle podgrzewana ja sie skusilam i u mnie bedzie nie wypożyczałam tylko kupiłam swoja prywatną ma około 50 cm i czekolada jest w drażetkach a nie w tabliczkach;))))))

Offline kaassia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.11.2010
« Odpowiedź #38 dnia: 26 Września 2010, 14:21 »
Ja też mam zamówioną (sala zakupiła i jest możliwość "wypożyczenia") , ale nie widziałam jeszcze nigdzie na weselu takiej fontanny...i zastanawiam się, jak to się sprawdza?
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #39 dnia: 26 Września 2010, 14:27 »
Sprawdza się rewelacyjnie :) U nas był szał, nawet moi rodzice byli pod wrażeniem (przed weselem marudzili, że zbędny wydatek itd.)  :)

Offline elba
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #40 dnia: 26 Września 2010, 14:28 »
Nie wiem, jakie są rodzaje wielkości tych czekoladowych fontann, ale ostatnio widziała w lidlu, były po 99 zł;-) Ale to pewnie jakieś takie inne niż te co proponują różne firmy;-)

Offline elba
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #41 dnia: 26 Września 2010, 19:48 »
o, te lidlowe wyglądają tak:

Offline katepolak

• bywalec
  • data ślubu: 11.06.11.
« Odpowiedź #42 dnia: 26 Września 2010, 20:33 »
Jeśli chodzi o domowe czekoladowe rozkosze to nie trzeba kupować nawet takiej małej "Lidlowej" fontanny...ja dostałam ceramiczne founde typowe do czekolady i jest równie pysznie. Zawsze raczę gości tym prostym, aczkolwiek efektownym deserkiem ;D

Na weselu fontanna to fajna atrakcja (nieliczni goście przejdą obojętnie)...sama byłam w tym roku takim łakomym gościem, dlatego rozważam fontannę, ale przyznam, że o bałaganie w ogóle nie pomyślałam:(

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #43 dnia: 27 Września 2010, 12:26 »
U nas na weselu chyba sobie odpuscimy atrakcje. Wg mnie fontanna to fajna ozdoba al mało praktyczna na wesele, nie trudno się nią ubrudzić, przyciąga dzieciaki i ciągle ktoś musi tego pilnować. Poza tym ja bym z tego w ogole nei skorzystała, bo zapewne od samego patrzenia już bym była brudna :)

Jeśli chodzi o fajerwerki to odradzono nam je ze względu na "wyciąganie " gości na zewnatrz, fakt wygląda ładnie (choć nie jestem zwolennikiem płacenia kliku tysięcy za 5 minut zabawy), ale później ciężko gości zebrać do sali. Podobne zdanie mam o wszeldkiego rodzaju ogniskach i prosiakach na zewnątrz.

Nie bardzo mam pomysł na jakąś inna atrakcję, wszystko wydaje mi się bardzo oklepane i przesadzone. Wesele samo w sobie jest już tak "przeładowane" atrakcjami, że obawiam się, że jeszcze kolejną może być ciężko wcisnąć w harmonogram.

Ale to oczywiście tylko moje zdanie.

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline Minojaka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #44 dnia: 27 Września 2010, 14:10 »
inne atrakcje ktore nie wyciagaja gosci na zewnatrz to np. pokaz barmanski - flair, pokazy iluzjonistyczne, wystep lalkarza itp

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #45 dnia: 27 Września 2010, 14:55 »
przeczytałam występ LEKARZA :) i zastanawiam się o co chodzi ;P

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline aska25

• to my
  • użytkownik
  • **
  • ;))))
« Odpowiedź #46 dnia: 27 Września 2010, 16:02 »
Elba powiem ze ja mam taka mala jak na zdieciu i powiem szczeze ze na moim weselu byl szal wszyscy sie zajadali truskawkami i winogronami w czekoladzie po prostu super a balaganu nie bylo kelnezy sprzatali na bierzaco i goscie tez uwazali goraco polecam fajna sprawa;)

Offline Baby

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #47 dnia: 27 Września 2010, 19:22 »
katepolak, a dlaczego na parapetówce nie było tego pysznego deserku?  :'(

Offline katepolak

• bywalec
  • data ślubu: 11.06.11.
« Odpowiedź #48 dnia: 27 Września 2010, 22:31 »
baby, bo jeszcze nie miałam tego wspaniałego naczynka:)

Od pewnego czasu zastanawiam się też nad chińskimi lampionami (u mnie obyłoby się bez wyprowadzania gości na zewnątrz) - taki tani substytut fajerwerków. Ponadto , bankowo będzie drink bar, ale bez pokazu i candy bar oraz...punkt wieczoru: podziękowania, ale jak będą wyglądać niech pozostanie moją słodką tajemnicą ;)

Według mnie warto, wybrać sobie jakiś motyw przewodni wesela - niech to nie będzie tylko kolor...ja kocham lata 50-te i w tym klimacie będzie cała oprawa tego dnia...mam nadzieję, że to już będzie pewnego rodzaju ciekawostka dla gości.

Poza tym, niezapominajmy, że dobrze przygotowany pierwszy taniec może być wspaniałą atrakcją ;D