Autor Wątek: Ile wcześniej kupiliście obrączki?  (Przeczytany 59585 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline *Natalia*

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 11 lipiec 2009
Ile wcześniej kupiliście obrączki?
« Odpowiedź #90 dnia: 25 Grudnia 2006, 23:06 »
My zamówiliśmy tydzień temu i za 3 tygodnie mamy się zgłosić po odbiór, czyli na 4 miesiące przed slubem już będziemy je mieć.
Mamy dość nietypowe obrączki, dlatego taki długi okres oczekiwania. Potem trzeba będzie jeszcze poczekać na grawer...
Dobrze, że wcześniej się zainteresowalismy tym tematem.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #91 dnia: 26 Grudnia 2006, 12:41 »
My mamy slub za ponad 8 miesiecy a obraczki bodajze tydzien temu zamawialismy. Trzeba bedzie poczekac niecaly miesiac kiedy beda juz w naszych lapkach :mrgreen:

Jezeli idzie cos zalatwic wczesniej warto to zrobic zeby potem sie tym nie przejmowac a skupic sie na innych sprawach :)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline a-nia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #92 dnia: 13 Stycznia 2007, 00:20 »
mon Dieu!ślub za miesiąc a ja jeszcze nawet nie zaczelam sie zastanawiać nad obraczkami, myslalam, ze po prostu pojdziemy do salonu, wybierzemy i bedziemy od razu je mieli.
a-nia

Offline carlunia

• maniak
  • data ślubu: 10.02.2007 Cywilny~16.06.2007 Kościelny
« Odpowiedź #93 dnia: 13 Stycznia 2007, 00:35 »
My obraczki zamawialismy w listopadzie. Odebralismy w grudniu. SLub w czerwcu. Ale szukalismy dosc dlugo zanim je zamowilismy :smile:
Cytat: "a-nia"
ślub za miesiąc a ja jeszcze nawet nie zaczelam sie zastanawiać nad obraczkami

No to mozesz miec problem bo zazwyczaj czeka sie na obraczki 3 tygodnie albo dluzej jak w naszym przypadku np :mdleje:

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #94 dnia: 13 Stycznia 2007, 00:45 »
hm. to chyba musze zaczac sie rozgladac..

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
« Odpowiedź #95 dnia: 13 Stycznia 2007, 15:45 »
nasze obrączki zamawialiśmy na początku grudnia,20 miały być do odebrania,ale do dnia dzisiejszego jeszcze ich nie zrobili i nie wiem na kiedy będą---ślub 18.08

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #96 dnia: 13 Stycznia 2007, 16:08 »
Na nasze obraczki czekalismy ok. miesiaca, tylko, ze pozniej obraczka meza szla do malej poprawki. Poprawianie obraczki zajelo tydzien.

Offline KashDar

• uzależniony
  • data ślubu: 14.06.2008r. godz. 17.00
Odp: Ile wcześniej kupiliście obrączki?
« Odpowiedź #97 dnia: 19 Marca 2008, 23:01 »
odbieramy za trzy tygodnie - więc na 2 miesiące przed ślubem będziemy je już mieć.

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #98 dnia: 20 Marca 2008, 09:57 »
Zamawialiśmy na początku lutego, pod koniec m-ca był już odbiór, a ślub mamy pod koniec maja  :) Zamawialiśmy wcześniej, bo nie byliśmy pewni jaki jest czas oczekiwania i ewentualnych opóźnień  ;) Chcieliśmy spać spokojnie  ;D

Offline nefka

• uzależniony
  • Uśmiechnij się, jutro będzie lepiej :D
  • data ślubu: 27.09.2008 :serce:
« Odpowiedź #99 dnia: 28 Marca 2008, 22:05 »
my kopiliśmy jakiś m-c temu, wiec pół roku przed weselem, może to za wcześnie ale mamy choć o jedna sprawę mniej do załatwienia  ;D

Offline Olcia27
  • uzależniony
  • data ślubu: 06-09-2008
« Odpowiedź #100 dnia: 29 Marca 2008, 19:16 »
my robiliśmy już dośc dawno bo w listopadzie a odbiór mieliśmy po miesiącu ateraz leżą i czekają na grawer i na wrzesień ;D

Będzie Synek:)

Offline Aga310

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #101 dnia: 2 Kwietnia 2008, 18:19 »
My zamówiliśmy obrączki wczoraj, za miesiąc je odbierzemy, czyli będą sobie w domku 4 miesiace odpoczywać :)

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #102 dnia: 26 Maja 2008, 20:01 »
Hmm. . .  Więc to nie jest tak, że pójdziemy sobie do sklepu/jubilera, wybierzemy model (właściwie to już wiemy jakie chcielibyśmy mieć - tradycyjne, półokrągłe, żółte błyszczące złoto :) ), dopasujemy rozmiar i już? Ewentualnie dojdzie grawerka.  Dlaczego obrączek nie mozna dostać od ręki?  ??? Kurcze, myślałam, że jeśli będziemy kupować prędzej, to tylko ze względu na to, by rozłożyć sobie koszta w czasie i mieć jedną sprawę mniej do załatwienia, gdy będzie już "gorący" czas. . .  ;)

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
« Odpowiedź #103 dnia: 6 Czerwca 2008, 15:34 »
My nasze odebraliśmy 10 maja, czyli ponad 3 miesiące przed ślubem. A na wykonanie czekaliśmy miesiąc.

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #104 dnia: 6 Czerwca 2008, 21:16 »
Obrączki są robione wg zamówienia - indywidualnego, więc od momentu zamówienia ich u jubilera musisz poczekać aż zostaną wykonane. Skepy typu Kruk czy Apart mają produkcję w Polsce i wszystko jest gotowe na określony termin.

Offline Patrycja.T

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #105 dnia: 6 Czerwca 2008, 23:10 »
Chyba wszyscy jubilerzy maja obraczki tylko na wzor a kazda para powstaje indywidualnie bo przeciez mozna zaproponowac indywidualny wzor obraczek, tak jak np my  ;) ale ja proponuje nie zostawiac tego na opstatni moment ze swojego przypadku bo np obraczki zamawialam na poczatku maja czekalismy na nie ok 3 tygodni i po odbiorze okazalo sie ze jednak moja obraczke trzeba porzeszyc bo jakims cudem okazala sie mala.  W maju wybrany przeze mnie rozmiar byl dopasowany a teraz okazal sie jednak maly wiec trzeba poszerzyc.  No i kolejne dnitrzeba czekac.  U mnie to i tak bedzie dosc szybko ale czytalam o przypadku gdzie dzieczyna pisala ze dlugo czekala na poszerzenie obraczek.  Tak ze w razie takich przypadkow lepiej nie czekac na ostatni moment.

Offline anikaa

• entuzjasta
  • data ślubu: 2.08.2008
« Odpowiedź #106 dnia: 7 Czerwca 2008, 12:04 »
Ślub 2 sierpnia 2008r., a obrączki zamówiliśmy 12 maja. W grę wchodził nasz projekt, dlatego czas realizacji ze standardowych dwóch tygodni wydłużył się do trzech. Jubiler się wyrobił, ale my zdecydowaliśmy się na drobną poprawkę i dlatego do czasu oczekiwania doszły jeszcze trzy dni. Od wczoraj już są u nas ;D

Offline msklodowska

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18 październik 2008
« Odpowiedź #107 dnia: 8 Czerwca 2008, 16:58 »
My mamy slub w pażdzierniku i w piatek 2 dni temu zamówliśmy obrączki, i za 2 tyg powinnyego być do odbioru, z czego jestem bardzo szczęśliwa  :)

Offline Natienka

• ...ubi tu, ibi ego...
  • uzależniony
  • ...miłość nie ustaje...
  • data ślubu: 21 czerwca 2008
« Odpowiedź #108 dnia: 17 Lipca 2008, 16:00 »
My zamówiliśmy obrączki 4 tygodnie przed ślubem, odebraliśmy w poniedziałek przed  8)

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #109 dnia: 29 Lipca 2008, 11:22 »
A kupował ktoś z Was obrączki na rok przed ślubem? Czy to za wcześnie? Bo my właśnie mamy taki zamiar :) Teraz wyjeżdżamy na wczasy, a po powrocie (w połowie sierpnia) chcemy iść zamówić  :)

Offline chodasia

• bywalec
  • Ten Pan i ta Pani sa na siebie skazani...
  • data ślubu: 25.10.2008:list_milosny:
« Odpowiedź #110 dnia: 29 Lipca 2008, 12:24 »
My zamowilismy tydzien temu a do odbioru beda dopiero we wrzesniu, czyli miesiac przed weselem. Nie wiem dlaczego tak dlugo, ale byleby byly przed czasem(25 pazdziernik) ;D

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #111 dnia: 29 Lipca 2008, 17:17 »
A kupował ktoś z Was obrączki na rok przed ślubem? Czy to za wcześnie? Bo my właśnie mamy taki zamiar :) Teraz wyjeżdżamy na wczasy, a po powrocie (w połowie sierpnia) chcemy iść zamówić  :)

My też myśleliśmy żeby tak zrobić. To całkiem niezły pomysł. W ten sposób można sobie rozłożyć trochę koszta w czasie  ;) A obrączkom się nic nie stanie, będą sobie spokojnie czekać na TEN dzień  :) Miesiąc czy dwa przed ślubem mozecie upewnić się czy wciąż na was pasują, a jeśli nie, to będzie jeszcze czas na ewentualne poszerzanie lub zwężanie  :)

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #112 dnia: 29 Lipca 2008, 20:00 »
my zamówiliśmy pół roku przed-niedawno odebraliśmy...- i oddaliśmy na przechowanie do rodziców bo codziennie oglądaliśmy jakie są cudne :P:P:P
myślę, że warto zamówić wcześniej-żeby organizacyjnie rozłożyć "zadania" a i wtedy człowiek ma pewność, że nawet jak coś będzie nie tak (tfu tfu) -to jest jeszcze czas na poprawki
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #113 dnia: 29 Lipca 2008, 20:30 »
hania3033 dzięki za odpowiedź  :D to fajnie, że mogą sobie rok poleżeć  :D  właściwie to już nie będzie rok tylko 10 miesięcy  ;) ciekawe tylko ile będziemy czekać na odbiór jak zamówimy tak w połowie sierpnia  ??? mam nadzieję, że nie dłużej niż miesiąc  :)

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #114 dnia: 24 Października 2008, 18:12 »
no i margolka zrobiliśmy to o czym ty myślałaś, tzn. zamówiliśmy obrączki 10 miesięcy przed ślubem  :) do odbioru będą 2 listopada. Juz nie mogę się doczekać  ;D tylko nie bedą mogły leżeć u mnie w domku, bo jeszcze bym nosić zaczęła  :P

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #115 dnia: 16 Listopada 2008, 02:07 »
hania3033 my właśnie zamówilismy 10 miesięcy przed slubem  ;D po około 2 tygodniach były gotowe i teraz leżą u mnie w domku w Polsce - ja tymczasowo jestem w Irlandii ;)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #116 dnia: 16 Listopada 2008, 10:19 »
my rowniez mielismy zakupione 10 miesiecy wczesniej ,rowniez lezaly w polsce i czekaly na nas ;)

Offline aaniiusiaa

• forumowicz
  • data ślubu: 08.08.2009
« Odpowiedź #117 dnia: 16 Listopada 2008, 11:23 »
my za 9 miesiecy slub i tez na dniach bedziemy juz zamawiac obraczki.

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #118 dnia: 16 Listopada 2008, 21:24 »
margolka odebraliśmy już nasze 2 tyg temu, czekaliśmy na nie około 2 tygodni, więc niedługo :) a leżą sobie nie u mnie w domku, tylko u teściów w szafie pancernej - z wiadomych względów ;) a jeśli nie wiadomych, to wyjaśniam że chodzi o noszenie obrączki przed ślubem i takie tam sprawki, do których jestem zdolna ;)

Offline tetka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #119 dnia: 21 Listopada 2008, 09:07 »
witam

tak sobie czytam i czytam i chyba coś źle wymyśliłam sobie bo ja zamierzam do piero w styczniu iść zrobić obrączki czyli 4 m-ce przed czy to zapóżno????
wzór jest upatrzony a ja na diecie  ;)
tak myśle żeby poczekać bo zaręczynowy już jest za duży po co przerabiać ;)