Hej - napiszę od razu Wam, że
DZIEKUJĘ za miłe komentarze, bardzo

.
A z pisaniem dalszego ciągu to ostatnio było tak ... no że nic nie było ;P, tzn nic nie pisałam, nie tworzyłam

jak akurat wolna chwila by cos napisac, to traf - akurat net padł, bo tak ostatnio czesto burze, ze ... mogą byc jedna za druga

no to piszemy dalej

-------------------
C.D. RELACJIwesele, ok 24.00- kilka chwil po pokazie zimnych ogni, przed godziną 24.00, ustawiono 2 kszesła na parkiecie; ja z mężem akurat mieliśmy telefon od mojego brata dzwoniącego z usa - który nie mógł być na weselu u mnie ze swoja rodzina - przerwaliśmy rozmowe, ze względu, że orkiestra już wołała usilnie na oczepiny. No akurat był taki traf, że w tym czasie mojemu bratu udało się połączyć.Jednak był czas na oczepiny..

. No ale powrócmy do wesela.
- świadkowie juz stali za krzesłami na parkiecie, my w miare szybko poszliśmy i usiedliśmy na krzesłach, akurat w tym czasie zespół puścił podkład ze śmiesznymi wywiadami "Dzieci wiedzą lepiej", na temat małżeństwa i ślubu.
Pan Marcin z orkiestry postarał się, by błyskawicznie wyciągnąć od stołów praktycznie wszystkich gości na parkiet - by uczestniczyli na oczepinach. I to mi się spodobało. Goście stali przed nami i wsłuchując się - śmiali się z "dziecięcych teorii" na temat ślubu.
Te nagranie "Dzieci wiedzą lepiej" na temat ślubu jest dość popularne. A jak ktos nie słyszał, może odsłuchać np. tu:
Dzieci wiedzą lepiej - "ślub".. a później... był "List od kolegów z Włoch". Znacie? Tu go zacytuję :
"List do pana młodego
Tekst odczytany na jednym z wesel, jako telegram dla pana młodego od kolegów z Włoch z Klubu Starych Kawalerów.
Dzień dobry, drogi Stefanie
Bongiorno Stefano frajeribardzo nas cieszy
Kontato schizofrenioże się ożeniłeś
Liberta kaputw tym uroczystym dla ciebie dniu
Akademio kabaretto
życzymy ci wiele radości i szczęścia
La dyscyplina dyktatorepojąłeś piękną żonę
Paloma maszkaronepo weselu rozpoczniesz normalne życie
Katorga, galera, patogawasz związek będzie pełen miłości
Finito amore…potem może przyjdą dzieci
Cinquecento bambinizostaniesz ojcem
Padre Virgiliusbędziesz się cieszył tą perspektywą
Silencio mortaledbaj o teściową
Arszenikos cyjankarei o teścia
Piwencjo kuflozoa zostaniesz doceniony
Vizitato prokuratoreżyczymy ci
Gratulacjonemiłej współpracy
Non kolaboracjonedużo pieniędzy
Forsa finitoładnego mieszkania
Apartamento suterenodobrego samochodu
Karocze sirenoogródek, sekator, działka, udanych wakacji co roku
Prego ciao Italia BongiornoTego wszystkiego życzą ci koledzy ze słonecznej Italii
Cavalieros Sicilianos Italianospodpisano koledzy z Klubu Starych Kawalerów
Kumplos smutatosPS: Pozdrowienia dla gości weselnych
PS: Bongiorno stonka inwazione"
[to było mniej wiecej tak, jak nie identycznie. znalazłam ten tekst na jednej ze stron]
no i
C.D. nastąpi ...
szybko niebawem