Autor Wątek: wesele 2010 - gdzie Wy macie wesele?????? pochwalcie się:)  (Przeczytany 18153 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline m@dziuni@

• forumowicz
  • data ślubu: 31.07.2010
Odp: wesele 2010 - gdzie Wy macie wesele?????? pochwalcie się:)
« Odpowiedź #30 dnia: 13 Sierpnia 2009, 11:50 »

wszyscy powyżej setki  ;D ;D

my jeszcze nie mamy ostatecznej listy - nie możemy się zdecydować kogo zaprosić a kogo tylko powiadomić :-\

Offline aga.kwa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #31 dnia: 17 Sierpnia 2009, 16:58 »
my planujemy na ok 70-80 wiec nie jak wszyscy powyzej 100 m@dziuni@ :)

Offline m@dziuni@

• forumowicz
« Odpowiedź #32 dnia: 17 Sierpnia 2009, 18:12 »
aga.kwa

ok to nie wszyscy...
ale niewiele wam brakuje ;D

Offline kasia22

• uzależniony
  • "Kocha się za nic"
  • data ślubu: 17.04.2010 godz.12.00
« Odpowiedź #33 dnia: 23 Sierpnia 2009, 13:35 »
hej:)
My planujemy wesele na ok 50 osób.  Jesteśmy obecnie na etapie zaklepania daty w kościele.  Mamy już salę, fotografa oraz zespół:)

Offline Kitty007

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.07.2011
« Odpowiedź #34 dnia: 24 Sierpnia 2009, 07:59 »
Hej, hej! :)

To i ja się pochwalę:) My z Kochaniem moim mamy wesele na ok 85 osób w Ińsku nad jeziorkiem:) To będzie trzydniowa impreza z noclegami i naszym ślubem w międzyczasie, hihi ^^ No i praktycznie mamy już zespół i kamerzystę:)

Offline nuage
  • forumowicz
« Odpowiedź #35 dnia: 1 Września 2009, 14:53 »
Czesc,

My zdecydowaliśmy się na wesele nad morzem.  Po obejrzeniu wielu miejsc w Szczecinie i okolicach doszliśmy do wniosku że zdecydujemy się na Hotel nad morzem, ze względu na noclegi dla gości (potrzebujemy noclegów dla wszystkich).  Dlatego też nasze wesele odbędzie się w Łukęcinie, 2 października 2010.

Pozdrawiam
Aaa no i nasze wesele będzie na 80 osób.  ;D

Offline Kitty007

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 1 Września 2009, 18:04 »
Hej Nuage:) A gdzie dokładnie w Łukęcinie, jeśli mogę wiedzieć?
Też rozważałam opcję nad morzem, bo też potrzebuję noclegów dla wszystkich gości:)

Offline nuage
  • forumowicz
« Odpowiedź #37 dnia: 1 Września 2009, 19:29 »
Zdecydowaliśmy się na Wielki Błękit, bo bardzo nam się spodobała sala i profesjonalne podejście obsługi.  Problem z weselami nad morzem jest taki, że organizuje się je tylko poza sezonem, tzn od września, bo ośrodki mają dużo gości w trakcie sezonu.  Tym sposobem mamy październik.  Slub chcemy też mieć w Łukęcinie, będzie z tym sporo roboty papierkowej, ale juz kontaktowalismy się z tamtejszym proboszczem i wstepnie wszystko załatwialiśmy.

Offline nuage
  • forumowicz
« Odpowiedź #38 dnia: 1 Września 2009, 19:30 »
A gdzie Wy robicie Kitty?

Offline nuage
  • forumowicz
« Odpowiedź #39 dnia: 1 Września 2009, 19:32 »
Juz doczytałam że w Ińsku :) też fajnie :)

Offline Kitty007

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 1 Września 2009, 19:54 »
No my też chcemy mieć pełen pakiet w Ińsku, czyli, ślub, wesele i poprawiny. Ale jeszcze w kościele nic nie załatwialiśmy. Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie. Trochę będzie tego jeżdżenia, żeby wszystko dopiąć na ostatni guzik i to moim zdaniem jest największy minus tego wszystkiego. Żeby cos zorganizować, dogadać tak na tip-top, to będzie trzeba sobie wycieczki urządzać za każdym razem (bo w załatwianie na telefon to ja tak do końca nie wierzę;P) No ale trudno, coś za coś;)

A zespół/dja, kamerzyste itp już masz?:)

Offline nuage
  • forumowicz
« Odpowiedź #41 dnia: 1 Września 2009, 20:03 »
Zespół własnie chyba znaleźlismy na weselu kolezanki.  Wesele było daleko, ale zespół zgodził się przyjechać do nas nad morze:) Więc chyba się zdecydujemy na nich.  Reszty jeszcze nie załatwialiśmy, chociaż suknie bym z chęcią poprzymierzała, ale chyba jeszcze za wcześnie :)

Offline Kitty007

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 1 Września 2009, 23:25 »
Hehe, no my też raczej będziemy mieli zespół z daleka, ale jeszcze formalnie nic nie jest ustalone. A z suknią też się wstrzymuje, bo przecież w styczniu wchodzą nowe kolekcje i zobaczymy:) Chociaż, jak gdzieś przypadkiem zobaczę na wystawie jakąś, która mnie interesuje to od razu wchodzę do salonu, żeby obejrzeć, hihi;P

Offline m_lena

• uzależniony
« Odpowiedź #43 dnia: 17 Września 2009, 12:23 »
u nas nie powinno wyjść więcej niż 60 osób  z dj i fotografem i dziećmi. Zapraszamy tylko najbliższą rodzinę i przyjaciół  :)
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline OlaSzelag

• Już na zawsze razem !!!
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 07.08.2010
« Odpowiedź #44 dnia: 28 Września 2009, 20:20 »
Nie wiem ja u was dziewczyny ja jestem z Bydgoszczy i sale na wesele rezerwowałam 1,5 wcześniej ! Terminy sierpniowe były już w niektórych lokalach całe zarezerwowane !! To czyste szaleństwo nie sądzicie ?? Fotograf, DJ no i oczywiście kościół wybraliśmy już rok wcześniej i sytuacja też się powtórzyła choć udało się  i jestem zadowolona i odetchnęłam trochę.  Oczywiście na sale DJ i fotografa spisaliśmy stosowne umowy teraz czeka mnie tylko przyjemne poszukiwanie sukienki i spokój na parę miesięcy bo prawdziwy szał zacznie się pewnie na 4 miesiące przed ślubem!! Życzę wszystkim panią młodym owocnych przygotowań!!

Offline AnekPiekarek

• uzależniony
  • data ślubu: 04.09.2010
« Odpowiedź #45 dnia: 1 Października 2009, 14:32 »
my wesele wstępnie mamy na 140 osób jestem tym troszkę przerażona i mam nadzieje , ze uda nam się ograniczyć liczbę choćby do 120 . salę mamy zarezerwowaną już pół roku:0 a co najśmieszniejsze .......... nie wiem jak będzie wyglądała bo cały czas się buduje:) mam nadzieje ze zdąży się wybudować do przyszłego roku. orkiestrę już mamy , foto i kamerzystę też ;)a całą reszta chyba po nowym roku w tym planujemy jeszcze zarezerwować godzinkę w Kościele hmm 15 czy 16????

Offline galaretka

• uzależniony
  • data ślubu: były już dwa :hopsa:
« Odpowiedź #46 dnia: 3 Października 2009, 16:15 »
hej :)

my tez sie zdecydowalismy urzadzac wesele nad morzem. Glownie dlatego, ze wszyscy goscie i tak bede przyjezdni, i to z głębi lądu, wiec uzanlismy, ze nad morzem bedzie jakos tak fajnie latem;).
Zareczylismy sie w sierpniu, ale tez nie chcielismy 2 lata zwlekac i sie udalo na przyszly rok:)) calkiem spontanicznie dostac czerwcowy termin w Rewalu. To bylo w zasadzie "niemozliwe" bo jak juz bylo na watku wspominane, nad morzem nie urzadza sie wesel w sezonie, wiec wiekszosc terminow jest juz od hoho zarezerwowane.
Lukecin na przyklad mial faktycznie juz tylko maj albo pazdziernik do wyboru, wiec szybciutko podjelismy decyzje na odleglosc i sala z noclegami sa juz zaklepane.

A wesele na jakies 80-90 osob, zalezy ile sie zdecyduje jechac jeszcze przed wakacjami..

Do kwietnia trza wykombinowac menu dokladne, bo w naszej restauracji poza wsz co na zimno i slodko maja byc 4 cieple dania w sensie obiadu podanego w porcji na talerzu i potem jeszcze kiedys rundka z miesem, szaszlykami i barszczem. Mama sie zamartwia czy to aby dosyc, a mnie ciezko oszacowac. :?: Moze z czasem doczytam sie tu na forum jakiejs rady na ten temat, poki co powoli ogarniam kolejne watki:)

Ciasta beda z czekoladowej w szczecinie, podobno pychota:)

Pozdrawiam!
Kochajmy się !! ;D

"As im rządzi, fanki kadzą, kogo zechcą tego zgładzą."
Czemuż to, o Asie, o wyjątkowej klasie, w rymu niepozorności widzisz brak miłości.

Offline Kitty007

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 4 Października 2009, 10:48 »
Wow! No to galaretka mieliście szczęście jak się patrzy!  ;D

Myślę, że 4 posiłki ciepłe na weselu spokojnie wystarczą. Byłam parę razy na weselach, gdzie były 3 i też było ok, nawet specjalnie nie odczułam tej różnicy między 3 a 4  :) U mnie też będą 4 i nie zamierzam nic dodawać. Najwyżej jakieś sałatki itp, bo jak dla mnie to tego "idzie" najwięcej  :P

A ciasta z czekoladowej faktycznie rewelacja. Polecam  ;D

Offline galaretka

• uzależniony
« Odpowiedź #48 dnia: 4 Października 2009, 12:45 »
fajnie to uslyszec Kitty007, ja tez taka mam nadzieje, ze te 4 rundki wystarcza.
mama sie martwi pewnie, bo wiadomo, ze jak porcje beda podawane "na talerzach", a nie na polmiskach, to zawsze jakos tak mniej tego wychodzi, no i nie ma dokladki... ale jak obejrzalam liste zimnych przekasek, to wydaje mi sie byc dluuga;). no i te ciasta. jak juz je ze Szczecina sciagniemy, to ma sie w brzuchach miejsce na nie znalezc tez:). jeszcze nie mialam okazji nic z czekoladowej poprobowac, ale moze sie w styczniu uda :D. poki co sie wszyscy bezowym tortem zachwycaja :)

tak sie cieszylam, ze wsz. sie udaje dopasowac jakos tak terminowo bez stresowo, az na in. watku przeczytalam, ze sukienki w Szczecinie na czerwiec 2010 trzeba zamawiac juz teraz, bo inaczej moze byc problem :-[.
i sie powaznie zmartwilam, bo planowalam dopiero na swieta jechac do domu i w styczniu zaczac szukanie i przymierzanie. i teraz mam zagwostke, co bedzie ???
Kochajmy się !! ;D

Czemuż to, o Asie, o wyjątkowej klasie, w rymu niepozorności widzisz brak miłości.

Offline m@dziuni@

• forumowicz
« Odpowiedź #49 dnia: 4 Października 2009, 21:58 »
oj galaretko z tą suknią to sprawdzone informacje? ??? ??? ??? ???

ja planowałam zająć się sukienką tak koło lutego...

Offline galaretka

• uzależniony
« Odpowiedź #50 dnia: 4 Października 2009, 22:13 »
hej m@dziuni@,

doskonale rozumiem... ja siedze w zachodnich Niemczech i probuje pisac prace dyplomowa, czas ucieka mi nieublaganie i nawet sobie nie moge wyobrazic, ze jade do domu przed Swietami. A wyprawe do salonow planowalam najwczesniej w styczniu, a najlepiej dopiero po targach slubnych w szczecinie. teraz sie zestresowalam troche i nie wiem co z tym poczac    :-[
a informacja jest z relacji kivi Wczoraj o 20:34:41
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=12828.msg1040657#new

a Ty? masz wybor? jak masz, to pewnie nie ma co czekac do lutego...

Kochajmy się !! ;D

Offline m@dziuni@

• forumowicz
« Odpowiedź #51 dnia: 4 Października 2009, 22:34 »
nie mam pojęcia jakie suknie są w salonach ślubnych,

a co chyba gorsze nie mam żadnego pomysłu na suknię..

to chyba wyjdzie podczas przymierzania coś przecież musi mi się spodobać  ;D ;D ;D

Offline olenka83
  • bywalec
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #52 dnia: 4 Października 2009, 22:57 »
Przeczytałam wasz waszą rozmowę o sukniach i terminach i myśle, ze nie macie się czego bać. To całe nakręcanie o zamawianiu sukni rok wcześniej jest po prostu śmieszne,a  potem okazuje się że można i uszyć i dopasować nawet w dwa tygodnie. Po prostu tak sobie wydłużają sezon i przetrzymują pieniądze. Nie dajcie się zwariować!!! Ja co prawda też swoja suknię już zamówiłam ale z zupełnie innego powodu - mój ślub miał być wcześniej więc suknia po prostu poczeka rok dłużej ..oby tylko rok bo znów nie wiem czy nie przełożymy ;D

Pozdrawiam

Offline galaretka

• uzależniony
« Odpowiedź #53 dnia: 4 Października 2009, 23:48 »
Ach.. m@dziuni@ mam taka sama nadzieje. Obejrzalam juz ot tak sobie kilkaset pewnie juz w necie i co? bez sensu, spodobaly mi sie moze ze 7?  ::) w dodatku takie co "naj" to nie do osiagniecia nigdzie. bez sensu, to przeciez niemozliwe. sama w to nie wierze, to na bank tylko brak praktyki..

dzieki olenka83 za pocieszenie. chyba przestane kombinowac i po prostu poczekam do 2010... ale Tobie fajnie, ze juz masz:) jakos tak luzniej pewnie.. a o duzo przekladaliscie slub?
Kochajmy się !! ;D

Offline olenka83
  • bywalec
« Odpowiedź #54 dnia: 5 Października 2009, 00:16 »
O rok. Teraz niestety okazuje się, że znów jest nasz nowy termin 26.06.2010 nie w porę ale już chyba nie przełożę bo jak tak dalej będzie to stara panną zostanę.
Co do sukni - bałam się, że mi się znudzi ale nie.... ostatnio miałam pierwszą przymiarkę ( bo suknia jest szyta) i ciutkę w niej zmieniłam bo tamta mi się opatrzyła ale teraz jest bomba, choć do zasługa pań z salonu i ich pomusłu na "lift" mojej sukni;D wracając do czasu- następną przymiarkę mam dopiero w kwietniu i potem przed ślubem. także nawet jak zamowiecie suknie teraz to przymiarki zaczną się ok 2-3 miesiące przed;d

Offline galaretka

• uzależniony
« Odpowiedź #55 dnia: 5 Października 2009, 09:59 »
o kurcze olenka83 na pewno macie swoje wazne powody, ale moge sobie tylko sprobowac wyobrazic... troche sie naczekasz i co najwazniejsze- naplanujesz;). Zarty zartami, ale skoro jeszcze nie wsz przemyslane i nawet sukienke mozne poliftowac, to czas pewnie szybciej ucieka. lada chwila bedzie 2010 i moze sie uda nie przekladac. PM powinniej uwazac cobys mu nie uciekla;).
A stara panna nie zostaniesz, nie z bombowa sukienka  ;D
Kochajmy się !! ;D

Offline olenka83
  • bywalec
« Odpowiedź #56 dnia: 5 Października 2009, 10:12 »
galaretka - masz racje, PM się wścieka..ale czeka :)

Co do sukni galaretka- ja miałam tak jak ty, tysiąc widziała, sto mierzyłam i nic mi się nie podobało więc- szyję taką mieszankę tego co mi się podobało, w stylu jakim chcę. Ale nie jest to w ciemno bo w pracowni gdzie szyję Pani projektantka, zaprojektowała mi to z głową i narysowała więc wiem jak będzie :) Polecam ci taką wersję

Offline galaretka

• uzależniony
« Odpowiedź #57 dnia: 5 Października 2009, 10:23 »
 ;D aaa to PM czeka, a jak jakos tak typowo in. wersje przyjelam :glupek:

brzmi super z ta Pania projektantka olenka83...
optymalne rozwiazanie, tym bardziej, ze mnie tez sie podobaja jakies takie "dziwne" zawsze, ktorych w salonach nie ma, bynajmniej ja ich jeszcze nie namierzylam w ofertach on-line.. (wkleilabym foty, ale nie wiem czy mozna).

tylko pewnie i tak musze poprzymierzac choc kilkanascie.. slyszalam juz nie raz, ze czesto teoretyczne wyobrazenie na temat " w czym mi bedzie fajnie" czesto mijaja sie z praktyka. To by chyba byl argument na to, ze czas skonczyc ogladanie 2 milinow sukien on-line. Tym bardziej jak juz trafiam na firmy i modele, ktore sa u nas nie do dopadniecia ;) (typu le-spose-di-gio)

A z jakiego rejonu kraju Ty jestes?
Kochajmy się !! ;D

Offline olenka83
  • bywalec
« Odpowiedź #58 dnia: 5 Października 2009, 10:42 »
Jestem ze Szczecina ;D A tam gdzie szyję suknię także mają spory wybór więc wpierw tez mierzyłam- pewnie-bez tego się nie da!
Wiesz suknie w necie wszystkie wyglądają inaczej, to kwestia modelek, zdjęć i photoshopa ;) Ale trzeba swoje przeoglądać
hihihi

Offline m@dziuni@

• forumowicz
« Odpowiedź #59 dnia: 5 Października 2009, 20:28 »
olenka idąc za twoją radą odkładam szukanie sukni na inny termin ;D

pozdrwiam:)